RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Strona główna  • Mapa stron  • Księga gości  • Portal   Forum
Nasze ostatnie prace  • Kontakt z administratorem
• Aktualne losowania

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: beacia-24
Czw 24 Sty, 2013 12:32
Maranciakowa Złota Rybka
Autor Wiadomość
beacia-24 
króliczek

Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Rangi:
przyjaciel3

Autor tematu
Pomogła: 8 razy

Medale: 2 (Więcej...)

Wysłany: Nie 15 Kwi, 2012 21:40   Maranciakowa Złota Rybka

Maranciakowa Złota Rybka

"Dla serc szlachetnych najwyższą rozkoszą, gdy drugim radość w niedoli przynoszą."
Adam Asnyk

Zabawa polegająca na bezinteresownym wręczaniu niespodzianek drugiej osobie.
Przed przystąpieniem do zabawy uprasza się by każdy zapoznał się z treścią poniższego regulaminu.

1.Udział w wymianie mogą brać wszyscy uczestnicy forum, którzy w ciągu ostatniego roku przyczynili się do jego rozwoju i popularyzacji poprzez:
a) pokazywanie swoich prac;
b) udzielanie rad;
c) komentowanie prac innych uczestników.

2. Każdy chętny zostawia 1 post wypisując w punktach swoje życzenia. Może być ich max 10 i mogą dotyczyć różnych dziedzin rękodzielnictwa. Ponadto obowiązkowo wpisuje swoje preferencje w następującym wątku:klik

W zależności od wypisanych życzeń należy wyszczególnić: ulubiony kolor, rozmiar, rodzaje uczuleń (np. na nikiel, moher itp.), kolorystyka dodatków jaka by pasowała do domu itd.
Zostawienie posta jest równoznaczne ze zgodą na udostępnienie adresu innemu użytkownikowi forum w celu przesłania niespodzianki.

3. Po zostawieniu posta osoby przesyłają do opiekuna zabawy maila na adres:
maurybka@wp.pl
ze swoim nickiem z forum, adresem, mailem i numerem kontaktowym. Informacje te wpisuje w treści maila, a nie w formie załącznika. Uprasza się by w tytule maila wpisać obowiązkowo swój nick z forum z dopiskiem dane. Np. „Kwiatuszek - dane”

Dane adresowe będą wykorzystywane jedynie do celów zabawy, natomiast numer kontaktowy nie będą przekazywane innym użytkownikom forum (jest on do dyspozycji tylko dla opiekuna)
Użytkownicy są zobowiązani poinformować opiekuna o ewentualnej zmianie danych.

4. Każdy, kto chciałby spełnić czyjeś marzenie, zgłasza się mailowo na adres maurybka@wp.pl do opiekuna pojadając swoje dane (nick z forum, imię i nazwisko, mail i numer kontaktowy) oraz informacje dla kogo i jaką niespodziankę pragnie zrobić. W tytule maila wpisuje obowiązkowo swojego nicka z forum z dopiskiem darczyńca, np. „Kwiatuszek – darczyńca”
Otrzymuje dane – jednorazowo może być to tylko 1 adres, kolejny natomiast można dostać po potwierdzeniu przez obdarowanego, że otrzymał niespodziankę.
Oznacza to, iż jednemu marzycielowi niespodziankę szykuje tylko jedna osoba, a w przypadku kilku chętnych liczy się kolejność zgłaszania.

Czas realizacji niespodzianki wynosi 1 miesiąc, odstępstwo od tego terminu może nastąpić w razie wystąpienia zdarzeń losowych, o których należy niezwłocznie poinformować opiekuna zabawy.

Niespodzianki należy wysyłać przesyłką rejestrowaną (list polecony, paczka pocztowa, przesyłka kurierska) zachowując dowód jej nadania do momentu potwierdzenia otrzymania paczki przez obdarowanego.

5. Osoba, która otrzyma niespodziankę, jest zobowiązana do potwierdzenia otrzymania paczki. Dokonuje tego poprzez umieszczenie postu z anonimowym podziękowaniem oraz zdjęciem niespodzianki w specjalnie przeznaczonym do tego celu wątku: klik.
W wątku tym nie umieszczamy innych komentarzy, gdyż stanowi on tylko sygnał dla obdarowującego, że przesyłka dotarła do adresata.

6. Zostawienie postu ze swoimi marzeniami nie oznacza obowiązku wysłania komuś niespodzianki. Udział w zabawie jak i chęć przygotowania niespodzianki jest dobrowolny.

7. Opiekun zabawy zobowiązany jest każdego dnia do jednorazowego sprawdzenia maila do godziny 21.00.
Zatem wszystkie wiadomości otrzymane po godzinie 21.00 będą przeczytane dnia następnego. Odpowiedź na wszelkie maile wpłynie w przeciągu 24 godz.

8. Wszelkie uwagi powinny być kierowane najpierw do opiekuna, a nie roztrząsane na forum.
Należy jednak pamiętać, iż opiekun jest tylko pośrednikiem w przekazywaniu danych, który czuwa nad sprawnym przebiegiem zabawy. Nie ma zatem wpływu na zawartość niespodzianki.

Opiekunem zabawy jest Beacia - 24

plus minus  Kto ocenił?
Ostatnio zmieniony przez beacia-24 Czw 24 Sty, 2013 12:32, w całości zmieniany 3 razy  

beacia-24 
króliczek

Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Rangi:
przyjaciel3

Autor tematu

Wysłany: Nie 15 Kwi, 2012 21:43   

Lista marzycieli:

1 Apak
2 lamika88
3 Runa
4 la_femme
5 Paddington
6 Violetta21

plus minus  Kto ocenił?

tu znajdziecie moje małe co nieco Smile http://maranciaki.pl/forum/viewtopic.php?t=5496
Ostatnio zmieniony przez beacia-24 Pon 30 Lip, 2012 12:53, w całości zmieniany 4 razy  

Apak 
Użytkownik b. aktywny
Ania

Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 17 razy

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: Śro 18 Kwi, 2012 19:40   

Nikt nie chce zacząć? wesoło mi

Trudno, będę pierwsza bye

1. Uwielbiam niespodzianki, szczególnie te ręcznie robione. Ucieszy mnie każdy najmniejszy drobiażdżek, w który Złota Rybka włoży kawałeczek serducha

2. Mam w domu okrągły stoliczek o średnicy 50cm; niestety brakuje mi cierpliwości na zrobienie porządnego obrusa...

3. Mój drugi duży stół najładniej wygląda z bieżnikami o długości około 1 - 1,2m.

4. Marzy mi się też jakiś szeroki ciepły szal albo chusta w tonacjach wiśniowych i / lub fioletowych

5. Marzy mi się jakiś mały notesik, który zmieści najczęściej używane wzorki, ale nie zajmie wiele miejsca w torebce.

cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Póki co - to tyle... z mojej rozmarzonej głowy.
Czekam z niecierpliwością na kolejne marzycielskie wpisy, bo wiem, że sprawianie niespodzianek daje więcej radości niż ich otrzymywanie wesoło mi

plus minus  Kto ocenił?

lamika88 
Gaduła ;)

Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 24 razy

Wysłany: Śro 18 Kwi, 2012 20:47   

A co tam ja też się wpiszę w końcu uwielbiam niespodzianki (i robić i dostawać) wesoło mi wesoło mi Tak więc lista życzeń do złotej rybki hopla

1. Delikatny jak mgiełka szal w kolorze ecru lub lekko złamanej innym kolorem bieli - śnieżna biel średnio mi pasuje wesoło mi

2. Frywolitkowa biżuteria 3D - najlepiej niebieska albo ecru - sama nie umiem robić 3D a wesele za 2 latka... wesoło mi

3. Mała komódka, skrzyneczka itp. z przegródkami na biżuterię zdobiona decoupagem... wesoło mi

I to by było na tyle moich życzeń do Złotej Rybki - 3 tak jak w bajce ale za to chyba bardzo skomplikowane wesoło mi

plus minus  Kto ocenił?

Moja galeria:
http://picasaweb.google.com/lamika88

Mój blog:
http://lamika88.blogspot.com/

Tutaj gotuję:
http://lamika88gotowanie.blogspot.com/

Runa 
Użytkownik b. aktywny

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 11 razy

Wysłany: Śro 18 Kwi, 2012 21:08   

To ja też tak nieśmiało napiszę o czym marzę Smile Strasznie chciałabym dostać coś czego nie potrafię (mam nadzieję - jeszcze) sama zrobić:
1. Od dawna marzę o chuscie drutowej takiej delikatnej i zwiewnej w jakims ładnym melanżu albo ecru albo bieli.
2. Strasznie podobają mi się też kolczyki koralikowe - sopelki - w jakimś ładnym letnim kolorze.
3. Z koralikowych rzeczy to ostatnio zauroczyła mnie dwustronna bransoletka - czarno biała.
4. Od jakiegoś czasu śledzę i podziwiam frywolitkę i marzy mi się taka frywolitkowa zakładka do książki Smile
5. I cuda pokazywane przez dziewczyny - mianowicie skrzyneczki decu - bez znaczenia w jakim kolorze.

plus minus  Kto ocenił?

la_femme 
Użytkownik aktywny

Kraj:
United States

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Medale: Brak

Wysłany: Czw 19 Kwi, 2012 23:52   

To ja też, a co....

1. Przede wszystkim bardzo chciałabym mieć coś zdobionego w technice decoupage
2. Ładny szal z cienkiej włóczki ( taki do płaszcza, nie chodzi mi o wieczorową wersję) w kolorze kremowym albo ecru
3. Grube drutowe skarpety ( wiem, że jest wiosna, ale powiedzcie to moim stopom, ciągle im zimno)

to by było na tyle, jeśli coś jeszcze wymyślę, to dopiszę Smile

plus minus  Kto ocenił?

Paddington
Użytkownik b. aktywny

Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Wysłany: Nie 13 Maj, 2012 20:27   

Złotą rybkę prosi Paddington Miś:

1- kolczyki wiszące w technice sutaszu

2- mitenki- wiosenno-letnie i zimowe

3- biżuteria frywolitkowa 3D

4- cieniutkie bolerko/ szalo-narzutka/ takie coś milutkiego do ubrania na bluzeczkę

w sumie takie cudeńka których ja zrobić narazie nie potrafię.

plus minus  Kto ocenił?

http://www.lookafterbear.blogspot.com/

DARKEST PERU TO LONDON

Violetta21 
Super gaduła :))

Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 73 razy

Wysłany: Nie 29 Lip, 2012 16:25   

A ja mam jedno życzenie do Złotej Rybki:

Ufilcowany kwiatuszek chciałabym go na torebkę jako ozdoba więc może być troszkę większy lub dwa małe...Smile w kolorze zielonym, czerwonym lub granatowym może być połączenie z żółtym. Niestety dla mnie ta technika to czarna magia zwłaszcza jak poczytałam o tej na mokro bo ta mnie kusiła, ale mój reumatyzm może tego nie wytrzymać...

Będę bardzo wdzięczna cmoknięcie

plus minus  Kto ocenił?
http://mojerobotki-violetta666.blogspot.com/

siebusania 
Gaduła ;)
malutka

Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 16 razy

Wysłany: Czw 03 Sty, 2013 09:33   

może ja też się zapisze:
nie umiem robić na drutach a od dawna marzy mi się:
1 dla synisia kamizelkę drutową z imieniem Łukasz,też prosty wzór do szpica, fajna by była gdyby przód był 2 kolorowy a tył jednego koloru, synusiowi najładniej w niebieskim oraz w czerwieni i zieleni szary(popiel) też mógły być
2. dla mnie takie malutkie proste wiszące kolczyki moga byc kuleczki z koralików ale nie koniecznie byle nie kółka i żeby były leciutkie kolor to czrewień lub ciemny niebieski (fachowo chyba się nazywa chaber) nie mam więcej życzeń do złotej rybki

plus minus  Kto ocenił?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi