RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Strona główna  • Mapa stron  • Księga gości  • Portal   Forum
Nasze ostatnie prace  • Kontakt z administratorem
• Aktualne losowania

Poprzedni temat :: Następny temat
Moje psiaki...
Autor Wiadomość
maciachowa 
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:
Germany

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 1 raz

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: Nie 16 Mar, 2014 16:27   

no to po długim czasie mój Achim rasy cavalier king charles spaniel. Kupiony był jako domiś, cyzli pies nie do wystawiania i nie do hodowli. I tak zostanie Very Happy Wystaw nie lubie bardzo-męczą mnie. Wolę z robótka w reku w ogrodzie posiedzieć Very Happy
Przedstawiam-Hallo Teddy Gosford Park Very Happy domowo Achim albo "nogdzieTyłazisz" Very Happy

plus minus  Kto ocenił?

jokul 
Użytkownik b. aktywny
Jola z Orawy

Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 16 razy

Wysłany: Nie 16 Mar, 2014 18:42   

To zupełnie odwrotnie, jak moja ENYA. Miała być protoplastką mojej hodowli, a z powodu zgryzu stała się cavisiem kolankowym, ale za to najbardziej ukochanym. Ja kocham wystawy, a nadal mogę tylko obserwować zmagania z drugiej strony ringu. Z ENYĄ udało nam się zaliczyć jedną cavikadę w klasie szczeniąt, gdzie dostała bardzo fajny opis od angielskiej sędziny. Dwa miesiące temu miała sterylkę, więc mamą nigdy nie zostanie. I tak pogrzebane zostały moje marzenia o hodowli.
Prześliczny jest Twój blenuś cmoknięcie . Napisz coś więcej o nim. Trafił do Ciebie jako dorosły piesek, czy masz go od szczeniaka?

plus minus  Kto ocenił?

maciachowa 
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:
Germany

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 1 raz

Wysłany: Nie 16 Mar, 2014 19:24   

jokul - jedna domisia nie przekreśla marzeń o hodowli. Jeżeli tylko możesz pomyśleć o drugim cavisiu. Jeżeli współdomownicy nei zapierają się recami i nagami Smile przed drugim psem - pomyśl o suczce. Dwie cavalierki to juz stadko, i z czasem może i hodowla. Jak ja tęsknię do tego...
.
.
.
.
.
.
.
sprzątania psich kup w babykojcu Very Happy ech Very Happy
Jedna będzie doskonałą ciocia dla maluchów a druga mamusia, obie będą rozpieszczać i dyscyplinować maluchy. Nie rezygnuj.
Achima kupiłam jak miał 3 miesiące. Był ogłoszony na stronie cavalierwordu jako domiś na kolanka. Napisałam do Hodowczyni, która znałam też prywatnie i osobiście duzo wcześniej i z wystaw i cavikady Very Happy i róznych takich pikników. Wiedziałam, że hodowczyni serce z piersi wyrywamy odbeirając malucha Very Happy Każde rozstanie z maluchem to smutek i nadzieja, że dobrze wybralismy nabywcę. Rodzice mojego Achima sa importami z... niemiec Very Happy Tak więc wrócił do ojczyzny rodziców Very Happy
Pojechalismy z NIemiec do Polski na 2 dni odebrać maluszka. 1200 km w jedna strone. Maluszek w samochodzie spał i spał i spał... i był grzeczny.
Nie miał jednego jądra w worku. Po miesiącu jądro zeszło i jest pełnowartościowym psem wystawowym. jednak ja wystaw nei lubie więc Achim zostaje nakolankowy.
Ma doskonały charakter cavisiowy, jest chodzącą miłościa do ludzi i innych psów. Natomiast wszystkie zwierzęta w telewizorze- przegania oszczekując Very Happy nie zabraniamy mu tego sukcesu myśliwskiego, gdy zmienia sie program- Achim dumny , że te tygrysy i pantery z tv przegonil zasypia zasłuzenie Very Happy
Jest to jedyne "fiksum-dyrdum" na które mu pozwalamy, cała reszta- pies idealny. Spaceruje chętnie, aportuje jak retriever, tropi nizbyt chętnie co mnei dziwi, bo Tulka i jej córka DYmka były dobrymi wytrawnymi tropicielami. Myślałam że wszystkei cavisie używają nosa sprawniej od innych ras. A tutaj zonk Very Happy Achim tropi chaotycznie i niechętnie... może mu ten zapach zbyt szybko skoncentrowany dociera ? nei wiem. Nie namawiam do tropienia. W planach gdy Achim stanie sie powaznym mężczyzną, czyli za 4-5 lat dokupię jeszcze jednego samczyka. albo zaadoptuję jakiegoś bidoka cavisiowego, aby ... przedłużyc cavisiowość w domu. Ale to za lat kilka, Na razie Achim ma 20 miesięcy i wchodzi w wiek dorosłości Very Happy

plus minus  Kto ocenił?

Odpowiedz do tematu