|
Moje psiaki... |
| Autor |
Wiadomość |
maciachowa
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 19 Wrz 2005 Posty: 276 Skąd: Nideggen
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Nie 16 Mar, 2014 16:27
|
|
|
no to po długim czasie mój Achim rasy cavalier king charles spaniel. Kupiony był jako domiś, cyzli pies nie do wystawiania i nie do hodowli. I tak zostanie Wystaw nie lubie bardzo-męczą mnie. Wolę z robótka w reku w ogrodzie posiedzieć
Przedstawiam-Hallo Teddy Gosford Park domowo Achim albo "nogdzieTyłazisz"

|
_________________ pozdrawiam serdecznie
Maciachowa
http://poleczko.fotolog.pl/ |
|
|
|
 |
jokul
Użytkownik b. aktywny Jola z Orawy

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 16 razy Dołączyła: 24 Mar 2006 Posty: 1019
|
Wysłany: Nie 16 Mar, 2014 18:42
|
|
|
To zupełnie odwrotnie, jak moja ENYA. Miała być protoplastką mojej hodowli, a z powodu zgryzu stała się cavisiem kolankowym, ale za to najbardziej ukochanym. Ja kocham wystawy, a nadal mogę tylko obserwować zmagania z drugiej strony ringu. Z ENYĄ udało nam się zaliczyć jedną cavikadę w klasie szczeniąt, gdzie dostała bardzo fajny opis od angielskiej sędziny. Dwa miesiące temu miała sterylkę, więc mamą nigdy nie zostanie. I tak pogrzebane zostały moje marzenia o hodowli.
Prześliczny jest Twój blenuś . Napisz coś więcej o nim. Trafił do Ciebie jako dorosły piesek, czy masz go od szczeniaka?
|
_________________ Zapraszam do wirtualnych odwiedzin:mój blog
 |
|
|
|
 |
maciachowa
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 19 Wrz 2005 Posty: 276 Skąd: Nideggen
|
Wysłany: Nie 16 Mar, 2014 19:24
|
|
|
jokul - jedna domisia nie przekreśla marzeń o hodowli. Jeżeli tylko możesz pomyśleć o drugim cavisiu. Jeżeli współdomownicy nei zapierają się recami i nagami przed drugim psem - pomyśl o suczce. Dwie cavalierki to juz stadko, i z czasem może i hodowla. Jak ja tęsknię do tego...
.
.
.
.
.
.
.
sprzątania psich kup w babykojcu ech
Jedna będzie doskonałą ciocia dla maluchów a druga mamusia, obie będą rozpieszczać i dyscyplinować maluchy. Nie rezygnuj.
Achima kupiłam jak miał 3 miesiące. Był ogłoszony na stronie cavalierwordu jako domiś na kolanka. Napisałam do Hodowczyni, która znałam też prywatnie i osobiście duzo wcześniej i z wystaw i cavikady i róznych takich pikników. Wiedziałam, że hodowczyni serce z piersi wyrywamy odbeirając malucha Każde rozstanie z maluchem to smutek i nadzieja, że dobrze wybralismy nabywcę. Rodzice mojego Achima sa importami z... niemiec Tak więc wrócił do ojczyzny rodziców
Pojechalismy z NIemiec do Polski na 2 dni odebrać maluszka. 1200 km w jedna strone. Maluszek w samochodzie spał i spał i spał... i był grzeczny.
Nie miał jednego jądra w worku. Po miesiącu jądro zeszło i jest pełnowartościowym psem wystawowym. jednak ja wystaw nei lubie więc Achim zostaje nakolankowy.
Ma doskonały charakter cavisiowy, jest chodzącą miłościa do ludzi i innych psów. Natomiast wszystkie zwierzęta w telewizorze- przegania oszczekując nie zabraniamy mu tego sukcesu myśliwskiego, gdy zmienia sie program- Achim dumny , że te tygrysy i pantery z tv przegonil zasypia zasłuzenie
Jest to jedyne "fiksum-dyrdum" na które mu pozwalamy, cała reszta- pies idealny. Spaceruje chętnie, aportuje jak retriever, tropi nizbyt chętnie co mnei dziwi, bo Tulka i jej córka DYmka były dobrymi wytrawnymi tropicielami. Myślałam że wszystkei cavisie używają nosa sprawniej od innych ras. A tutaj zonk Achim tropi chaotycznie i niechętnie... może mu ten zapach zbyt szybko skoncentrowany dociera ? nei wiem. Nie namawiam do tropienia. W planach gdy Achim stanie sie powaznym mężczyzną, czyli za 4-5 lat dokupię jeszcze jednego samczyka. albo zaadoptuję jakiegoś bidoka cavisiowego, aby ... przedłużyc cavisiowość w domu. Ale to za lat kilka, Na razie Achim ma 20 miesięcy i wchodzi w wiek dorosłości 
|
_________________ pozdrawiam serdecznie
Maciachowa
http://poleczko.fotolog.pl/ |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|