Przesunięty przez: maranta Sob 28 Lut, 2009 20:38 |
Jaki kwiatek dla mnie??? |
| Autor |
Wiadomość |
kaasik
Milczek eLWuO

Kraj:

Autor tematu Wiek: 33 Dołączyła: 02 Wrz 2007 Posty: 1
Medale: Brak
|
Wysłany: Nie 02 Wrz, 2007 16:47 Jaki kwiatek dla mnie???
|
|
|
Mieszkam w bloku, w pokoju przerobionym z klatki schodowej przez co mam malutkie okienko (od strony południowej). Proszę doradźcie jakie kwiatki nadawałyby sie do takiego pokoju.
Mam nie wiele światła w pokoiku, a z kolei na parapecie latem jest go do oporu.
|
|
|
|
 |
dom_Klary
Użytkownik b. aktywny Prowence

Kraj:

Pomogła: 42 razy Dołączyła: 17 Maj 2007 Posty: 1790 Skąd: Warszawa
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Nie 02 Wrz, 2007 19:21
|
|
|
A więc,ponieważ prawdopodobnie miejsca masz nie za wiele nie może to być wielkie drzewo, bo zasłoni całe okno.
Najprościej zabawić się z kaktusami, one w takich warunkach świetnie będą się sprawowały, jest tylko kwestia, czy je lubisz.Jeżeli nie, mogą być sukulenty, czyli prosto mówiąc , wszelkie odmiany grubosza, czyli potocznego "drzewka szczęścia".Doskonale powinny rosnąć też skrzydłokwiaty-dają dobrą energię i nawet fajnie kwitną.Jeżeli podlewanie jest Twoją pasją spraw sobie papirus, fajnie wygląda we wnętrzach prostych, a jednocześnie słodkich.
Jeszcze może być Andreanum Anthurium (język teściowej), fajny kwiatek, odwdzięcza sie bujnym kwitnieniem za odrobinę troski.
A najlepiej będzie, jak napiszesz, jak wygląda (chodzi o styl) Twój pokoik, i czy masz praktykę w hodowli roślin, wtedy chętnie doradzę, mam na tym punkcie bzika.
Pozdrawiam 
|
_________________ http://domklary.com/
https://www.facebook.com/DomKlary |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|