|
pierwsza serwetka |
| Autor |
Wiadomość |
KasiaB87
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 1 raz Wiek: 38 Dołączyła: 22 Wrz 2014 Posty: 122 Skąd: Zakliczyn
Medale: Brak
|
Wysłany: Pon 22 Wrz, 2014 19:02 pierwsza serwetka
|
|
|
kochane chciałabym zrobić serwetke ale jest tyle wzorów ze aż mnie głowa boli od tego, Wy jesteście doświadczone dlatego prosze żebyście mi podsunęły jakąś prosta serwetę dla naprawde początkującego szydełkowicza bo nie chce się zrazić trudnym wzorem, boję się że zacznę i nie będę umiała skończyć a wtedy sie zniechęcę i szydełko będzie leżało w kącie.
będę wdzięczna za pomoc
|
|
|
|
 |
vichta
Użytkownik b. aktywny Marzena

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 104 razy Wiek: 59 Dołączyła: 10 Cze 2014 Posty: 1943 Skąd: Piotrkow Tryb/Oxford
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Pon 22 Wrz, 2014 20:59
|
|
|
Oj, oj, oj. A jakiej wielkosci ma byc serwetka? Okragla, owalna, kwadratowa? Z czego chcesz ja zrobic?
Proponuje, zebys weszla na te strone, wyszukala np. "szydelkiem i na drutach"
http://mirknig.com/
i w tych gazetkach rozejrzala sie, na co masz ochote. Przeczytaj opis i popatrz na schemat i zdecyduj, czy sobie poradzisz. Jesli cos jest dla Ciebie niezrozumiale, to po to tu jestesmy, zeby pomoc
Takie gazetki znajdziesz tez na wielu chomikach.
U mnie tez cos znajdziesz:
http://chomikuj.pl/vichta...o*2c+crocheting (haslo:pass)
Szukaj na poczatek polskich czasopism, bedzie Ci latwiej.
| Cytat: | | aż mnie głowa boli od tego |
Pani Gozdzikowa, pierwsza pacjentka... 
|
|
|
|
 |
KasiaB87

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 1 raz Wiek: 38 Dołączyła: 22 Wrz 2014 Posty: 122 Skąd: Zakliczyn
|
Wysłany: Wto 23 Wrz, 2014 07:22
|
|
|
Dziękuję przejrzę chomika
najlepszym lekarstwem byłoby usiąść sobie z szydełkiem i włóczką, szczególnie w taką pogodę ale niestety za dużo rzeczy do zrobienia... 
|
|
|
|
 |
japoneczka01
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 118 razy Dołączyła: 04 Paź 2010 Posty: 1904 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: Wto 23 Wrz, 2014 12:08
|
|
|
Vichta - Proponuje, zebys weszla na te strone, wyszukala np. "szydelkiem i na drutach"
http://mirknig.com/ , a co ma być tak konkretnioe na tej stronie, bo ja widzę reklamę podręczników do kupienia. Więc w co trzeba kliknąć? 
|
|
|
|
 |
vichta

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 104 razy Wiek: 59 Dołączyła: 10 Cze 2014 Posty: 1943 Skąd: Piotrkow Tryb/Oxford
|
Wysłany: Wto 23 Wrz, 2014 13:01
|
|
|
W prawym górnym rogu jest prostokacik wyszukiwarki. I są tam czasopisma z całego świata, książki tez, ale głównie po rosyjsku.
|
|
|
|
 |
Ampka
Użytkownik małomówny

Kraj:

Pomogła: 1 raz Wiek: 34 Dołączyła: 30 Cze 2014 Posty: 89
|
Wysłany: Wto 23 Wrz, 2014 13:22
|
|
|
Ja uczyłam się robić na szydełku z filmików na youtube. Wpisz sobie "szydełkowe serwetki" i będziesz miała kilka wzorów krok po kroku Trochę się wtedy z tym schodzi, bo sama serwetkę przedstawioną do zrobienia w 30min robiłam 3h, ale jakieś podstawy słupków, półsłupków itd. załapałam. Wszystko jest powoli pokazane, więc idzie zrozumieć Dopiero później wzięłam się za schematy "na papierze" i jakoś poszło 
|
| Ostatnio zmieniony przez Ampka Wto 23 Wrz, 2014 13:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
lusi63

Kraj:

Pomogła: 8 razy Wiek: 62 Dołączyła: 21 Paź 2011 Posty: 139 Skąd: Braniewo
|
|
|
|
 |
japoneczka01
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Wto 23 Wrz, 2014 20:36
|
|
|
| vichta napisał/a: | | W prawym górnym rogu jest prostokacik wyszukiwarki. I są tam czasopisma z całego świata, książki tez, ale głównie po rosyjsku. |
dalej drążę temat - wyszukiwarka jest, ale trzeba wpisywać jakieś tytuły? Jakim alfabetem - cyrylicą? 
|
|
|
|
 |
beti380b
Milczek

Kraj:

Pomogła: 2 razy Wiek: 87 Dołączyła: 15 Sty 2011 Posty: 15 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: Wto 23 Wrz, 2014 21:03
|
|
|
vichta, Przypadkiem trafiłam na stronę w "Gazeta.pl" gdzie pytasz o schemat do serwetki frywolitkowej z ananaskami fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3451537,2,1,bez-schematu.html - jeżeli jeszcze jej nie znalazłaś, jestem w posiadaniu schematu.
Pozdrawiam serdecznie Beata
|
_________________ Beata
https://picasaweb.google.com/beti380ster |
|
|
|
 |
vichta

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Wto 23 Wrz, 2014 21:22
|
|
|
Japoneczka, niekoniecznie. To zalezy, czy czasopismo jest rosyjskojezyczne. Mozna wpisac "phildar", "neue mode", "keresztszemes", "sandra" albo "Сандра", jesli szukasz po rosyjsku. Albo tak, jak w Google "na drutach" lub "croche".
Mozna tez uzyc menu po lewej stronie. Wszystkie robotkowe gazetki sa pod "Журналы по разделам" i z tego trzeba wybrac "ВЯЗАНИЕ И ШИТЬЕ" lub "РУКОДЕЛИЕ". Wtedy na poczatku znajdziesz wszystkie najnowsze gazetki, praktycznie biezace numery.
beti380b, dzieki serdeczne. Serwetki zrobilam juz dwie, z tego jedna dwukolorowa. Schemat rozgryzlysmy wspolnie z pania Wiesia. Czekaja na blokowanie i obfocenie, ale wzorek chetnie przygarne, jak jest rozrysowany. Jednak fakt, ze w internecie nic nie ginie 
|
| Ostatnio zmieniony przez vichta Wto 23 Wrz, 2014 21:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
japoneczka01
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Wto 23 Wrz, 2014 22:49
|
|
|
No nareszcie zatrybiłam
Ciekawa jestem czy KasiaB87 tak od razu zorientowała się na tej stronie?
|
|
|
|
 |
KasiaB87

Kraj:

|
Wysłany: Śro 24 Wrz, 2014 07:37
|
|
|
Dziękuję kochane,
próbowałam rozszyfrować tą rosyjską stronę ale to nie na moje nerwy i wzięłam sie za chomiki.
Na pierwszy rzut skorzystam z propozycji lusi63 ale muszę najpierw zamówić sobie na allegro kordonki i małe szydełka bo w mojej małej mieścince chciałam wczoraj kupić ale nie dość ze wybór minimalny ( szydełka tylko w rozm 3 :/) to jeszcze pani sprzedawczyni ma o tym wszystkim pojęcie mniejsze niż ja
chciałam kupić tez włóczkę i grube druty żeby zrobić kominy na zime ale zostaje mi niestety pasmanteria internetowa
|
|
|
|
 |
vichta

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Śro 24 Wrz, 2014 19:30
|
|
|
Kasiu! Wiem, ze Twoje pokolenie nie uczylo sie rosyjskiego, wiec jesli chcesz cos pobrac z tej strony, to mozemy zrobic mala bezposrednia sesje np. przez gg. Moj numer 13964502.
Rosyjskie strony, to istna kopalnia wzorow. Miejmy nadzieje, ze Putin jej nie zamknie
Moj chomik jest ubozuchny w porownaniu z tym:
http://chomikuj.pl/xkolina382x
Tu tez jest sporo na szydelko:
http://chomikuj.pl/agnieszkakosciolek
Pozdrawiam
|
|
|
|
 |
Madzia

Zaproszone osoby: 1
Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

Pomogła: 26 razy Wiek: 56 Dołączyła: 16 Lis 2005 Posty: 7511 Skąd: Lublin
Medale: 4 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
KasiaB87

Kraj:

|
Wysłany: Czw 25 Wrz, 2014 07:43
|
|
|
Dużo chomików przeglądam, jednak troche nie pasuje mi praca przy komputerze wolałabym wersję papierową,
Czekam aż zrobi się zimowo to będę miała więcej czasu teraz trzeba troche poprzebywać z dzieciakami na dworzu, posprzątać pomalutku w ogrodzie, strasznie żałuję że nie mam tyle czasu ile bym chciała na to co lubię.
U mnie kioski z gazetami sa bardzo ubogo wyposażone w takie gazety a jak juz coś się pokaże to od razu sie sprzeda. Muszę sobie przypilnować termonów kiedy te gazety wychodzą albo poszukać czy nie ma prenumeraty.
Z jednej strony cieszę się że mieszkam na wsi bo ten spokój jest bardzo cenny ale jak przyjdzie zrobić jakieś zakupy konkretniejsze to krew mnie zalewa
vichta, no ja już "nierosyjska" jestem. z niemieckim i angielskim sobie poradze ale cyrylica to nie dla mnie, choć może kiedyś.... człowiek całę życie się uczy
|
|
|
|
 |
zamia
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 47 razy Dołączyła: 22 Paź 2010 Posty: 663
|
|
|
|
 |
vichta

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Wto 30 Wrz, 2014 12:18
|
|
|
Wlasnie sie natknelam na swietne wskazowki zamieszczone przez nasza forumowa kolezanke weraph, jak korzystac z podanej przeze mnie strony i jak pobierac z roznych serwerow:
http://ebookowypomocnik.blogspot.co.uk/
|
|
|
|
 |
japoneczka01
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Wto 30 Wrz, 2014 12:38
|
|
|
Vichta mówili Ci już, że jesteś wielka? I do tego nieoceniona.
Jak dla mnie to jesteś Super Szperacz
Ps. Ja tak za całokształt
|
| Ostatnio zmieniony przez japoneczka01 Wto 30 Wrz, 2014 13:12, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
vichta

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Wto 30 Wrz, 2014 12:48
|
|
|
Nieee...
Ale sama sobie to wciaz powtarzam
A powaznie, to podziekowania naleza sie weraph. 
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 26 |
|
|