Przesunięty przez: ciapara Pią 11 Lis, 2011 10:17 |
Maszyny przemysłowe |
| Autor |
Wiadomość |
grusia5
Milczek

Autor tematu Wiek: 52 Dołączyła: 05 Gru 2005 Posty: 18 Skąd: Bielsko-Biała
Medale: Brak
|
Wysłany: Sob 03 Mar, 2007 18:37 Maszyny przemysłowe
|
|
|
Załozyłam firmę i mam dużo szycia . Niestety moje domowe maszyny nie
wytrzymują tempa . Czy możecie mi polecić jakieś maszyny przemysłowe . Szyję
dla dzieci z bawełny i sztruksu . Na co zwracać uwagę , co jest najbardziej
potrzebne w takiej maszynie ? Kupić używane czy nowe ?
|
|
|
|
 |
alicja11
Użytkownik b. aktywny alicja11

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 8 razy Wiek: 56 Dołączyła: 08 Wrz 2006 Posty: 1094 Skąd: Kutno
Medale: 2 (Więcej...)
|
Wysłany: Pią 23 Mar, 2007 14:22
|
|
|
Grusia5 jeśli masz firmę,czyli dużo szyjesz musisz zakupić maszyny przemyslowe,szyją o wiele szybciej i sprawniej.Najlepsze są nowe ,ale wiadomo dość drogie,więc jeśli firma jest mała to chyba lepiej byłoby zakupić używane np. firmy Juki lub Brother.A overlock chyba posiadasz bo jest niezbędny.Sorki,że dopiero odpisuję,ale właśnie dostrzegłam ten post. 
|
_________________ Moja galeria prac http://www.mm.pl/~alicja1.../moje_prace.htm
Fotosik
http://alicja11.fotosik.pl/
http://alicja11.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
andrea_l
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Pią 23 Mar, 2007 19:40
|
|
|
Witaj grusia5.
Wprawdzie nie mam maszyny przemysłowej, ale powiem Ci coś, co usłyszałam kiedyś od mojego kuzyna, który ma szwalnię - jesli chcesz wydawać pieniądze na naprawy maszyn - kup używane. Myślę, że jest w tym sporo racji, byc może nie każda maszyna jest bardzo wyeksploatowana, ale cos w tym jest. Jesli juz zdecydujesz się na zakup maszyny używanej, dobrze byłoby, żebyś ją obejrzała z kimś kto się zna na maszynach.
Nie chcę być podejrzana o jakąś kryptoreklamę, ale z tego co zauważyłam zarówno on, jak i jego siotra szyją na Jukach.
A teraz mam pytanie z "innej beczki" - pisałaś w którymś poście, że masz problem z maszyną Huskystar c20 - chciałabym sobie taką kupić i nie wiem , czy warto. Powiedz mi proszę, czy Twoje problemy z tą maszyną się już skończyły, czy ma ona metalowe podzespoły i ogólnie jak się na niej szyje, czy ma ładny ścieg. Sporo szyję, ale dla siebie i rodziny, mam starego Łucznika walizkowego, niby nie narzekam, ale chciałabym mieć kilka rodzajów dziurek, jakieś ściegi ozdobne, itp.
pozdrawiam
|
|
|
|
 |
andrea_l
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2007 19:38
|
|
|
Grusia jest chyba zapracowana.
Drogie forumowiczki, czy żadna z Was nie ma takiej maszyny, żeby sie podzielić uwagami. pliss
pozdrawiam
|
|
|
|
 |
grusia5
Milczek

Autor tematu Wiek: 52 Dołączyła: 05 Gru 2005 Posty: 18 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: Nie 27 Maj, 2007 10:59
|
|
|
Bardzo przepraszam że dopiero dziś odpisuję . Faktycznie byłam bardzo zapracowana , szyłam nie tylko ubranka dla dzieciaczków ale i sukienki komunijne dla naszej parafii. Na kompa wskakiwałam tylko po to aby odpisać na maile lub , wystawić aukcje .
Dzięki za rady co do maszyn przemysłowych . Kupiłam nowe maszyny Gemsy na bazie Juki (są to chińskie maszyny ) . Na razie się sprawują . Nie mogłam znaleźć używanych w dobrym stanie , a te które miałam nie nadawały się do takiej eksploatacji . Teraz maszyna Husky star idzie super . Ma bardzo ładne ściegi , dużo różnych funkcji . Najbardziej używam automatu do dziurek i do przyszywania guziczków (szyję koszulko-body ), ale uzywam jej też do robienia różnych ozdobnych sciegów . Tewraz jak mam maszyny przemysłowe to nie muszę jej tak eksploatować . Nie mam już z nią kłopotów . Do szycia dla rodziny jest super . Pewnie już jakąś maszynę kupiłaś , więc bardzo przepraszam za moją nieuwagę .
|
|
|
|
 |
andrea_l
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Pon 18 Cze, 2007 10:43
|
|
|
Witam.
Dziękuję za odpowiedź. Niestety nie kupiłam jeszcze żadnej maszyny, bo ciągle sa ważniejsze wydatki, a i sama nie mam teraz czasu o tym myśleć. No i na moje nieszczęście ta maszyna podrożała o jakieś 300 zł, chyba poczekam do lepszej promocji.
pozdrawiam
andrea_l
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|