Przesunięty przez: Nikus4 Pią 16 Sie, 2013 19:16 |
Hardanger Nikusa |
| Autor |
Wiadomość |
Haniaga
Użytkownik b. aktywny

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 23 razy Dołączyła: 02 Sty 2012 Posty: 2254 Skąd: kampinos
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Sob 15 Cze, 2013 21:00
|
|
|
Niesamowicie piękna jest ta serweta.
Przepięknie dobrałaś kolory. I to wykonanie - marzenie.
Wyszyłaś następne cudo.
Pozdrawiam
Hania
|
|
|
|
 |
Nikus4
Nikus

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 46 razy Wiek: 68 Dołączyła: 30 Paź 2008 Posty: 2904 Skąd: Kwidzyn
Medale: 2 (Więcej...)
|
Wysłany: Nie 16 Cze, 2013 11:44
|
|
|
Proszę! wedle życzenia.
Masz chęć też taką wyszyć? ten biały ścieg i te różowe to są w sumie 4 jednakowe rzędy tylko inne kolory tzn tak samo się haftuje.
|
_________________ Serdecznie pozdrawiam Nikus |
|
|
|
 |
Halina46
Użytkownik aktywny

Medale: Brak
|
Wysłany: Nie 16 Cze, 2013 12:11
|
|
|
Tak Danusiu myślę na d seledynowym kolorem, mam resztki tkaniny i nici tez mam groszek i seledynek, i się zastanawiam czy będzie pasowało.
Dziękuje za zbliżenie teraz wiem jak to zrobić.
|
|
|
|
 |
elapok
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 8 razy Wiek: 71 Dołączyła: 31 Lip 2012 Posty: 1252 Skąd: Łupawa
|
|
|
|
 |
Nikus4
Nikus

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 46 razy Wiek: 68 Dołączyła: 30 Paź 2008 Posty: 2904 Skąd: Kwidzyn
|
Wysłany: Nie 16 Cze, 2013 13:59
|
|
|
Halinko wzór jest prosty ale nici sporo idzie. Szczególnie nr5 na te hafty płaskie. Kolory musisz sobie sama dopasować. Jak się widzi nici na żywo to jest lepiej.
Na pewno poradzisz sobie z haftem.
Może podpowiem ci choć na pewno już widziałaś, że zakrywasz 6 nitek tkaniny w tych "łezkach" jak pisze Ela a nie cztery.
Jak skończę tę którą teraz haftuję to też będę jeszcze jedną haftować z tymi "łezkami" ale dużo mniejszą i chyba bez środka. Tak sobie życzy moja młodsza córcia. Tkanina będzie biała i różowe nici.
|
|
|
|
 |
Nikus4
Nikus

Kraj:

|
Wysłany: Nie 30 Cze, 2013 17:53
|
|
|
A to serwetka o której wyżej pisałam. Zdążyłam wyhaftować na urodziny córki.

|
|
|
|
 |
joana
Użytkownik aktywny

Kraj:

Pomogła: 4 razy Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 694
|
Wysłany: Nie 30 Cze, 2013 18:31
|
|
|
Nikus4, Bardzo ładne serwetki.
|
|
|
|
 |
Halina46
Użytkownik aktywny

|
Wysłany: Pon 01 Lip, 2013 08:23
|
|
|
Danusiu serwetka jesr śliczniutka , taka delikatna.
A ja znów się lenię. czekam aż zaczniesz haftować ta ażurowa bo niestety nie mogę jej rozszyfrować.
|
|
|
|
 |
mirka-zet
Użytkownik średnioaktywny miraa

Kraj:

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 13 Cze 2010 Posty: 258 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Pon 01 Lip, 2013 08:32
|
|
|
Ładniutka serwetka. Taki cukiereczek. Ja tę serwetkę robiłam całą białą i bez tego środka.
|
_________________ miraa |
|
|
|
 |
cedra
Użytkownik aktywny

Kraj:

Pomogła: 2 razy Wiek: 61 Dołączyła: 19 Wrz 2006 Posty: 314
|
Wysłany: Pon 01 Lip, 2013 11:21
|
|
|
Od dłuższego czasu podziwiam Twoje prace - są cudowne. Dla mnie to ciągle technika nieosiągalna - nawet boję się spróbować. Podziwiam więc Twoje cuda i marzę,że może kiedyś się odważę. 
|
_________________ Panie! Każdego ranka proszę, każdego wieczora dziękuję - nigdy nie przestanę, bo wszystko z Twojej woli i dzięki Tobie...
Między ciszą, a ciszą ... w wolnej chwili ... zapraszam i dziękuję za odwiedziny i każde słowo ... http://ostojakasi.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
Nikus4
Nikus

Kraj:

|
Wysłany: Wto 02 Lip, 2013 18:35
|
|
|
Oj!? dziewczyny serdecznie dziękuję. Najważniejze, że podoba się córce. Ona jest taka wybredna.
Halinko narazie nie będę haftować tego bieżnika. Może dopiero we wrześniu. Mam cały lipiec zajęty. Muszę opiekować się wnusią. Żłobek zamknięty i cóż wnusia do babci na wakacje. Mało co wyszywam. Zaczęłam haftować mniejszą, okrojoną serwetkę w te sopelki.
Potem bedę szyć ten bieżnik. 
|
|
|
|
 |
Haniaga
Użytkownik b. aktywny

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Wto 02 Lip, 2013 18:49
|
|
|
Śliczna serwetka.
Bardzo podoba mi się to ząbkowane wykończenie.
Czy w wolnej chwili możesz przybliżyć - jak to szyć?
Może wykorzystałabym te ząbki w mojej żółtej serwetce. Po "szydełkowym skoku w bok'" teraz ją szyję.
Hania
|
|
|
|
 |
Nikus4
Nikus

Kraj:

|
Wysłany: Śro 03 Lip, 2013 18:23
|
|
|
Haniu to zwykły ścieg dziergany.
Jak będzie słabo widać jutro poszukam gdzieś taki ścieg w mojej serwetce- innej. Tą już córcia zabrała do Torunia.
|
|
|
|
 |
elapok
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 8 razy Wiek: 71 Dołączyła: 31 Lip 2012 Posty: 1252 Skąd: Łupawa
|
|
|
|
 |
Nikus4
Nikus

Kraj:

|
Wysłany: Pią 19 Lip, 2013 09:53
|
|
|
Dziękuję Elu . Nie mam czasu nawet odpisać. A to obowiązki w domu (dużo wekuje), na działeczce a to mam na cały miesiąc wnusię pod opieką mam i na haft nie starcza siły.
|
|
|
|
 |
miziaj
Użytkownik średnioaktywny magdalena

Kraj:

Wiek: 56 Dołączyła: 01 Sty 2011 Posty: 133 Skąd: Leicester UK
|
|
|
|
 |
Nikus4
Nikus

Kraj:

|
Wysłany: Sob 03 Sie, 2013 09:19
|
|
|
Dziękuję Magdo (Miziaj) Nie zaglądałam do komputera dłuższy czas. Dopiero wczoraj odwiozłam do domku moją wnusię. Teraz troszkę posprzątam gruntowniej i będę miała czas na moje wyszywanki. Moja wnusia ciągle mnie zaganiała do zabaw z nią a ja nie mogłam odmówić. 
|
|
|
|
 |
Nikus4
Nikus

Kraj:

|
Wysłany: Pon 19 Sie, 2013 07:36
|
|
|
Zauważyłyście zmiany na forum? Taka cisza haftujecie coś? Już smutno mi bez was dziewczyny. 
|
| Ostatnio zmieniony przez Nikus4 Pon 19 Sie, 2013 14:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Haniaga
Użytkownik b. aktywny

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pon 19 Sie, 2013 15:46
|
|
|
cieszę się bardzo, że zgodziłaś się jako moderator czuwać nad naszymi pracami, służyć pomocą i prowadzić nas .
Myślałam ,że przez pomyłkę coś wcisnęłam i zwinęłam , bo schowały gdzieś mi się nasze wątki. Dalej ich nie widzę. Muszę zobaczyć ostatni post w hardangerze, by przejść do wątku nasze prace.
Dalej biegam po lekarzach . A w kolejkach szydełkuję- tylko ono nadaje się do kolejek.
Dzisiaj starszy pan powiedział, że niczym nie różnię się od jaskółki. Ona robi na drutach i ja też.
Tak więc, choć tak niewiele mi brakuje bym mogła oznajmić koniec żółtej serwety, to niestety jeszcze trochę. 
|
|
|
|
 |
Nikus4
Nikus

Kraj:

|
Wysłany: Pon 19 Sie, 2013 17:39
|
|
|
Haniu dziękuję, że odpisałaś.
Nie wiedziałam czy się zgodzić być moderatorką ale pomyślałam " a cóż tam jak coś to mogę w każdej chwili zrezygnować"!
Nie chciałam zostawić naszego działu "HARDANGER" bezpańskiego. I tak pomagam to co mi szkodzi dalej to robić.
Zrobiłam troszkę porządku! Widzę, że chyba za bardzo!
Na tytułowej stronie naciśnij "hardanger ( tam gdzie jest haft) i pojawi ci się podstrona:
1) Nauka (jak naciśniesz na "Nauka" to tam będzie temat "wspólne haftowanie")
2)Hardangerowe linki i wzory (usunęłam stare nieczynne linki)
3) Pytania i porady
4) Nasze prace (tutaj są wszystkie nasze tematy z naszami serwetkami, które pokazujemy i chwalimy się)
Mam nadzieje, że nie będzie to trudne.
Teraz są wakacje i piękna pogoda to mało kto zajmuje się robótkami ale jak zrobi się zimno, deszczowo to mam nadzieje, ze wszystkie tu wrócimy.
Ja przestałam jak narazie latać po lekarzach (mam tylko co 3 miesiące kontrolne wizyty) bo doprowadzały mnie do białej gorączki. Jeszcze gorzej chora byłam.
Teraz cieszę się, że mogę wypocząć na działeczce i posiedzieć na świeżym powietrzu.
Jutro zrobię zdjęcie serwetki , którą teraz szyję. Nie będzie to nic nowego ale pokażę.
|
| Ostatnio zmieniony przez Nikus4 Pon 19 Sie, 2013 17:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Haniaga
Użytkownik b. aktywny

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pon 19 Sie, 2013 18:29
|
|
|
działając według Twoich wskazówek , dalej nie widzę wymienionych przez Ciebie podstron.
Wciskając na stronie tytułowej hardanger pojawiają mi się dwa wątki :
- ograniczenie wstawiania załączników
- regulamin
i to jest wszystko . 
|
|
|
|
 |
Nikus4
Nikus

Kraj:

|
Wysłany: Pon 19 Sie, 2013 19:02
|
|
|
No niemożliwe! Nad tymi dwoma wątkami wyżej są wątki opisane przeze mnie. Ciekawa jestem czy inne dziewczyny też ich nie widzą?
Jeśli tak to będę musiała prosić o pomoć Marantę-Anię bo to ona pomagała mi w podzieleniu na podstrony.
|
|
|
|
 |
maranta

Kraj:

Pomogła: 68 razy Wiek: 58 Dołączyła: 01 Cze 2005 Posty: 6004 Skąd: Gdynia
|
|
|
|
 |
Haniaga
Użytkownik b. aktywny

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pon 19 Sie, 2013 19:54
|
|
|
dziękuję bardzo, bardzo. Wszystkie wątki są teraz na swoim miejscu i je widzę.
Bardzo fajny i przejrzysty układ.
Dziękuję za pomoc. 
|
|
|
|
 |
Nikus4
Nikus

Kraj:

|
Wysłany: Wto 20 Sie, 2013 11:23
|
|
|
OCH!? Jak dobrze, że Ania nam pomogła. Widzisz Haniu ja też nie znam się na wszystkim. Serdecznie dzięki
Układ na razie taki pozostanie. Przejrzę do końca posty i usunę nieczynne linki. Po co mają zaśmiecać forum.
Wstawiam dziś obiecane zdjęcia. Nic nowego nie haftuje. Córce tak się spodobała serwetka że też chce taką samą ale ciut mniejszą. Już mam tyle:
Środka też nie będzie bo po prostu się nie zmieści.
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 32 |
|
|