|
[druty] Zakolanówki i wzorek |
| Autor |
Wiadomość |
Angie1722
Milczek

Kraj:

Autor tematu Dołączył: 28 Lis 2012 Posty: 6
Medale: Brak
|
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 31 razy Wiek: 67 Dołączyła: 12 Gru 2010 Posty: 1516 Skąd: Warszawa
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Śro 28 Lis, 2012 21:58
|
|
|
hymmmmm, może najpierw;
witajcie,
dzieńdobry
a nie
... szybko!
to "w kółeczko" to narzut
czy chodzi ci o robienie na okragłych drutach?
|
_________________ moja galeria |
| Ostatnio zmieniony przez calicja Śro 28 Lis, 2012 22:00, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Angie1722
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Czw 29 Lis, 2012 14:05
|
|
|
Przy każdym poście dzien dobry? jakoś dziwnie, ale spoko.
no okrągłych drutach, tzn no na skarpetkowych, czyli na 5
|
|
|
|
 |
Ada
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

|
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 31 razy Wiek: 67 Dołączyła: 12 Gru 2010 Posty: 1516 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Czw 29 Lis, 2012 18:18
|
|
|
| Cytat: | | Przy każdym poście dzien dobry? jakoś dziwnie, ale spoko. |
wiesz co ?
nie chce mi się jakos pomóc Tobie - sorki - pierwszy raz mi się to zdarzyło . Może inne koleżanki bedą bardziej pomocne ....
|
_________________ moja galeria |
|
|
|
 |
Angie1722
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Czw 29 Lis, 2012 20:15
|
|
|
Chodziło mi o to że na innych forach nie pisze sie w takich postach "dzien dobry" a na odpowiednim wątku bo kiedys tez dostalam takie odpowiedzi bo nie pisze tu gdzie powinnam. A szybko u mnie to nie znaczy 5 minut a poprostu zwrócenie uwagi na zapytanie bo żadko kto chce pomagac.
|
|
|
|
 |
gracha
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 4 razy Wiek: 64 Dołączyła: 01 Cze 2006 Posty: 517 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: Czw 29 Lis, 2012 20:22
|
|
|
I niezbyt fajnie to wyszło bo to szybko wyglądało jak poganianie a pytanie nie było nawet sformułowane na tyle precyzyjnie by zrozumiec o co pytasz a ostatnia wypowiedź to już w ogóle nie wiadomo o co chodzi czy dobrze się czyta to co napisałam tak bez kropek i przecinków? Tu akurat na forum często chce ktoś pomagać . W "kółeczko" robi się tak samo jak i na 2 drutach, akurat jeśli o ten wzór chodzi, bo widzę,że tu w każdym rzędzie robi się i narzut i 2 oczka razem.
|
|
|
|
 |
Angie1722
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Czw 29 Lis, 2012 20:35
|
|
|
Nauczyłam sie tak pisac bez przecinków bo pisze szybko i mało nie mam poprostu czasu na spędzanie czasu na komputerze niestety i to widac w tym jak pisze. Jeśli ktos ma problem z odczytaniem to przepraszam, ąle poprostu tak piszę. I za literówki już z góry przepraszam bo wiem że dużo błedów robie. No tak normalnie ale mi jakoś nie zgadza się liczba tych oczek. Wychodzi mi to tak jakby poprzesuwane jakos. A licze nawet te oczka każdy raz...
|
|
|
|
 |
Ada
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

|
Wysłany: Czw 29 Lis, 2012 20:44
|
|
|
| Angie1722 napisał/a: | | Chodziło mi o to że na innych forach nie pisze sie w takich postach "dzien dobry" a na odpowiednim wątku bo kiedys tez dostalam takie odpowiedzi bo nie pisze tu gdzie powinnam. A szybko u mnie to nie znaczy 5 minut a poprostu zwrócenie uwagi na zapytanie bo rzadko kto chce pomagac. |
Tutaj też nie jest to wymagane. W pierwszym poście jednak mile widziane, np tu: http://maranciaki.pl/foru...r=asc&start=200
A zgubiło Cię "szybko". To nie było grzeczne [IMHO].
Co zaś się tyczy wzoru, to schemat jest prosty jeśli robisz na 5 drutach, bo na dwu, czyli tam i z powrotem jest dużo bardziej skomplikowany.
Puste kratki to oczka prawe, kółka to narzuty, a trójkąty - 2 oczka razem z pochyleniem w prawo i w lewo.
Jeśli umiesz robić 2razem z pochyleniem w lewo, czyli tzw. przeciągnięcie: pierwsze oczko zdjąć bez przerobienia, drugie przerobić na prawo i przeciągnąć przez oczko zdjęte [schemat na dole rysunku https://picasaweb.google.com/marinago123/BangzhenJichu?fgl=true&pli=1#5260362545962240962 ]
i 2razem z pochyleniem w lewo [ https://picasaweb.google.com/marinago123/BangzhenJichu?fgl=true&pli=1#5260362583664731634 górny rysunek ] to nie powinnaś żadnych problemów z tym wzorem.
|
_________________ https://picasaweb.google.com/100423251002105837923/MojePraceMyWorks#
http://picasaweb.google.com/adamalaxxx
http://picasaweb.google.com/lenusiaa |
| Ostatnio zmieniony przez Ada Czw 29 Lis, 2012 21:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gracha
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Czw 29 Lis, 2012 22:03
|
|
|
| Angie1722 napisał/a: | | Nauczyłam sie tak pisac bez przecinków bo pisze szybko i mało nie mam poprostu czasu na spędzanie czasu na komputerze niestety i to widac w tym jak pisze. Jeśli ktos ma problem z odczytaniem to przepraszam, ąle poprostu tak piszę. ( |
Zupełnie mnie to nie przekonuje. Czytający ma rozumieć co czyta. A w podstawówce chyba uczą jak zbudowane są zdania więc nie wiem gdzie się nauczyłaś pisać bez przecinków. To tak dużo czasu nie zabiera. Wiem, nie ten wątek ale drażni mnie taki brak szacunku do tych, którzy czytają co piszemy. Literówki - rzecz bardziej zrozumiała choć jak poświęcimy chwilę na przeczytanie tego co piszemy to i to można wyeliminować. Ciekawe mnie też, skąd ten brak czasu dziś u ludzi, dokąd się tak spieszą i co ważnego robią,że jadąc samochodem muszą łamać wszelkie przepisy - z pośpiechu, nie mają czasu stawiać przecinków itp. Pewnie jednak do bardzo ważnych zajęć tak się spieszą...
|
|
|
|
 |
Angie1722
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Pią 30 Lis, 2012 08:48
|
|
|
No ja akurat studiuje i bardzo często nie ma mnie w domu, bo biegam po uczelni. Co do przecinków hmmm...nie ma tak że ich wogóle nie ma, a czasem się zapomni o jakimś. Co do uczenia w szkole, to może nie będe tutaj poruszac tego temtu bo to chyba nie to miejsce, ale dziekuję za odpowiedź. I nie wiem skąd stwierdzenie o braku szacunku. I przepraszam ale nie umiem wstawic tu odpowiedniej wypowiedzi do której się odnoszę, więc napisze że to do Pani Grachy (chyba tak się odmienia, jeśli przekręciłam to przepraszam).
Pani Ado bardzo dziękuje za odpowiedź, własnie robie to tak i jakoś nie wiem, może teraz zaczne te zakolanówki od dołu robic i jakoś mi to wyjdzie...
|
|
|
|
 |
gracha
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pią 30 Lis, 2012 10:08
|
|
|
No i proszę jak pięknie napisane. Jak się chce to można jak widać. Ja nie piszę po to by Ciebie obrazić ale osoba studiująca to jednak powinna umieć pisać poprawnie, i tu nie chodzi o brak czasu ale nawyk. Pochwal się później tym co udziergałaś.
|
|
|
|
 |
Ada
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

|
|
|
|
 |
Angie1722
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Pią 30 Lis, 2012 14:19
|
|
|
Napisane na szybko tak samo jak i wcześniej przerwa między zajęciami.
No już to właśnie ten link widziałam i robie z rosyjskiej bo akurat znam język na tyle
No jak coś w ogóle z tego wyjdzie to pokaże...ale pewnie koślawe wyjdzie bo pierwszy raz robie takie rzeczy Dziekuje 
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 21 |
|
|