|
Schemat sukienki Lelu |
| Autor |
Wiadomość |
Kelmuska
Użytkownik b. aktywny Edyta

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 16 razy Wiek: 49 Dołączyła: 02 Maj 2011 Posty: 1827 Skąd: Rorschach
Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
barbara 1
Gaduła ;)

Kraj:

Pomogła: 52 razy Wiek: 60 Dołączyła: 17 Cze 2005 Posty: 6379 Skąd: Częstochowa
Medale: 3 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
Kelmuska

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 16 razy Wiek: 49 Dołączyła: 02 Maj 2011 Posty: 1827 Skąd: Rorschach
|
|
|
|
 |
barbara 1
Gaduła ;)

Kraj:

Pomogła: 52 razy Wiek: 60 Dołączyła: 17 Cze 2005 Posty: 6379 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
Kelmuska

Kraj:

|
Wysłany: Wto 19 Cze, 2012 10:28
|
|
|
barbara 1, super. Będzie kiecka, tylko poszukam schematu na jakieś dobrze zabudowane miseczki, żeby dobrze w nich schować swoje klejnoty, bo tutaj wszystko jest na jakieś wisienki. 
|
_________________ Kelmuska
www.kelmuska.blogspot.com
www.picasaweb.google.com/home |
|
|
|
 |
kabyr
Super gaduła :)) Kabyr

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 68 razy Wiek: 73 Dołączyła: 22 Lis 2007 Posty: 7647 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Wto 19 Cze, 2012 14:13
|
|
|
| Kelmuska napisał/a: | | tylko poszukam schematu na jakieś dobrze zabudowane miseczki, |
Kelmuska proszę bardzo

|
_________________ Miłego dnia życzę
Barbara |
|
|
|
 |
Kelmuska

Kraj:

|
|
|
|
 |
Ula_K
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 16 razy Wiek: 66 Dołączyła: 14 Mar 2006 Posty: 1250 Skąd: London, Szczecin
|
Wysłany: Wto 19 Cze, 2012 17:03
|
|
|
Kelmuska a ja w tej sukience zrobilam gore lilijkami. Ta gore co pokazala Kabyr robila kiedys Mao i wcale nie jest na wisienki ))
|
_________________ pozdrawiam
Ula_K
| Ostatnio zmieniony przez Ula_K Wto 19 Cze, 2012 17:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Kelmuska

Kraj:

|
|
|
|
 |
Ula_K
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 16 razy Wiek: 66 Dołączyła: 14 Mar 2006 Posty: 1250 Skąd: London, Szczecin
|
Wysłany: Wto 19 Cze, 2012 17:18
|
|
|
Dziekuje...robilam ja 3 lata temu a teraz dopiero robie lilijki (jestem dopiero przy spodnicy. Dlaczego dalas temat -sukienka Lelu..to nie jest jej sukienka. Jak bedziesz miala klopoty z ta sukienka to daj znac .Paillette tez taka zrobila niebieska.
|
Ula_K
| Ostatnio zmieniony przez Ula_K Wto 19 Cze, 2012 17:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Kelmuska

Kraj:

|
Wysłany: Wto 19 Cze, 2012 17:53
|
|
|
Ula_K, taki temat, bo we wzorkach i schematach znalazłam ją jako "Sukienki Lelu". Czekając na nici szukam różnych wersji i taką też znalazłam 
|
| Ostatnio zmieniony przez Kelmuska Wto 19 Cze, 2012 17:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Ula_K
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Wto 19 Cze, 2012 19:49
|
|
|
Ta widzialam jak robilam swoja ale wybralam wersje na ramiaczkach bo ta jakas ciotowata wygladala..... )) chociaz juz takie powinnam nosic i lilijki beda podobne w kroju.... ))
W sumie mam juz gore lilijek wystarczy zrobic tylko spodnice tym wzorem i bedzie taka sama.... ))
|
Ula_K
| Ostatnio zmieniony przez Ula_K Wto 19 Cze, 2012 19:52, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Kelmuska

Kraj:

|
Wysłany: Wto 19 Cze, 2012 20:00
|
|
|
Ula_K, zaczęłam Twoją wersję lilijkową. Nie mam zbyt wiele nici, bo czekam na paczuszkę, ale zawsze to trochę do przodu.
| Ula_K napisał/a: | | wybralam wersje na ramiaczkach bo ta jakas ciotowata wygladala.....)) chociaz juz takie powinnam nosic |
a z tym się nie zgodzę, bo zakładamy to w czym dobrze się czujemy!!! 
|
|
|
|
 |
Grażyna

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

Pomogła: 102 razy Dołączyła: 02 Sie 2005 Posty: 8050 Skąd: z Bełchatowa
Medale: 2 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
Ula_K
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Wto 19 Cze, 2012 21:34
|
|
|
Grazyna ja to cale lato biegam w krotkich spodenkach i koszulkach na ramiaczkach....tak na prawde to nie mam za wiele gluzszych kiecek a powinnam zaczac robic wiec chyba lilijki zrobie za kolana.... )))) Czasami czuje sie jak 18 a czasami jak 80-cio letnia babcia.
Chociaz tutaj gdzie mieszkam to sie nie wyrozniam bo w kazdym wieku nosza szorty latem i nikt sie temu nie dziwi... ))
|
Ula_K
| Ostatnio zmieniony przez Ula_K Wto 19 Cze, 2012 21:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Kelmuska

Kraj:

|
Wysłany: Śro 20 Cze, 2012 20:48
|
|
|
Ula_K, robię z tego schematu i mam wrażenie jakby od 3 do 8 rzędu robótka się zwężała więc sprułam, zaczęłam drugi raz i to samo, a robię ściśle wg schematu. Ty też tak miałaś, bo nie wiem pruć czy robić dalej?
|
|
|
|
 |
Ula_K
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 00:22
|
|
|
Ja robilam z innego schematu . W tym schemacie co Ty robisz jak dla mnie jest za duzo tych dziur.Nie pamietam zeby mi sie cos zwezalo bo przeciez kazdy kolejny rzad masz wiecej oczek. Ja robilam z tego pierwszego prtzy tej bialej spodnicy.
http://club.osinka.ru/topic-43392?&start=0
Zaczelam robic od rzedu ktory jest nad tymi kwiatuszkami te kwiatuszki pominelam
|
Ula_K
| Ostatnio zmieniony przez Ula_K Czw 21 Cze, 2012 00:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
avante
Użytkownik aktywny

Kraj:

Pomogła: 40 razy Wiek: 45 Dołączyła: 28 Lip 2007 Posty: 794
Medale: Brak
|
|
|
|
 |
Kelmuska

Kraj:

|
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 13:32
|
|
|
avante, no właśnie też coś mi tam nie pasuje, a jak dałam więcej motywów w obwodzie to za bardzo rozkloszowana się robi.
Ula_K, to jest taki sam schemat jak ten z którego ja robię.
Dzięki dziewczyny działam dalej 
|
|
|
|
 |
Ula_K
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 14:16
|
|
|
Wcale nie jest ich mniej w 3 rzedzie bo sa zrobione peczki z 3 oczkami lancuszja w srodku wiec nie powinno nic sie sciagac.Od ktorej falbany zaczynasz robic ?
|
Ula_K
| Ostatnio zmieniony przez Ula_K Czw 21 Cze, 2012 14:21, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Kelmuska

Kraj:

|
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 14:35
|
|
|
| Ula_K napisał/a: | | Od ktorej falbany zaczynasz robic ? |
nie rozumiem pytania, co to znaczy od której?
|
| Ostatnio zmieniony przez Kelmuska Czw 21 Cze, 2012 14:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Ula_K
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 14:51
|
|
|
Bo niektorzy robili od dolnej falbany a pozniej dopiero na koncu laczyli falbany. wlasnie ta siateczka. Ja robilam od gory w dol i odrazu laczylam po kazdej falbanie.
|
Ula_K
|
|
 |
avante
Użytkownik aktywny

Kraj:

Pomogła: 40 razy Wiek: 45 Dołączyła: 28 Lip 2007 Posty: 794
Medale: Brak
|
|
|
|
 |
Ula_K
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 16:23
|
|
|
Czasami we wzorze jest zmienna ilosc oczek, wszystko zalezy od tego jak duze wychodza Ci te peczki. Jesli sa zbyt chude to moze troche ciagnac.Ja swoje robilam troche grubsze niz we wzorze .
|
Ula_K
| Ostatnio zmieniony przez Ula_K Czw 21 Cze, 2012 17:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Kelmuska

Kraj:

|
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012 16:27
|
|
|
Ula_K, falbany robię od góry, sprułam znowu i dodałam 2 motywy więcej, teraz jest ok. Chyba było za wąsko w stosunku do góry sukienki i takie miałam wrażenie, że się za bardzo ściąga. Dzięki za pomoc
A z resztek maxi machnęłam taką małą:

|
| Ostatnio zmieniony przez Kelmuska Czw 21 Cze, 2012 16:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 32 |
|
|