Witam |
Autor |
Wiadomość |
mon49
Milczek
Autor tematu Dołączył: 02 Sty 2012 Posty: 32
Medale: Brak
|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 10:26 Witam
|
|
|
Witam. Od pewnego czasu podglądam prace innych użytkowników i w końcu postanowiłam dołączyć się do rozmów oraz pogratulować udanych robótek. Od prawie dekady tworzę na drutach, więc może też w przyszłości zaprezentuję moje prace, w miarę mozliwości.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
zamia
Użytkownik aktywny
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 47 razy Dołączyła: 22 Paź 2010 Posty: 662
|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 11:06
|
|
|
Witaj i chwal się swoimi robótkami.
|
|
|
|
|
heniutkowo
Użytkownik aktywny heniutkowo
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 7 razy Wiek: 60 Dołączyła: 24 Mar 2009 Posty: 462
|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 14:43
|
|
|
Witaj mon49 ja robię na drutach i na szydelku od 3 dekad i mam bardzo mało swoich rzeczy do pokazania wszystko prawie idzie w świat
|
|
|
|
|
halina kozak
Milczek halina
Kraj:
Wiek: 77 Dołączyła: 04 Sty 2012 Posty: 1 Skąd: Łaziska Górne
|
Wysłany: Pon 09 Sty, 2012 18:25
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich,mam na imię Halina,podziwiam bardzo wasze prace. Komputerowo jestem "zielona"więc więcej będę chyba oglądała niż pisała.Obecnie uczę się koronki klockowej,robię kartki haftem matematycznym,krzyżykuję i uczę się biżuterii koralikowej na szydełku,pozdrawiam
|
|
|
|
|
anna.pluta1
Użytkownik b. aktywny
Kraj:
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 19 Sty 2009 Posty: 2365 Skąd: świętokrzyskie
Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
|
SIKORZANKA114
Milczek anna
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 1 raz Wiek: 71 Dołączyła: 02 Cze 2009 Posty: 37 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Wto 10 Sty, 2012 00:05
|
|
|
Witajcie
|
_________________ anna
http://chomikuj.pl/tofiii |
Ostatnio zmieniony przez SIKORZANKA114 Wto 10 Sty, 2012 00:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Paddington
Użytkownik b. aktywny
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Sty 2008 Posty: 2067 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Wto 10 Sty, 2012 20:01
|
|
|
miło mi poznać
Jestem pewna, że na forum znajdziecie dla siebie dużo inspiracji a i same staniecie się inspiracją dla pozostałych.
Życzę dużo pełnych wrażeń godzin na forum
|
_________________ "Please look
after this BEAR
Thank You"
http://www.lookafterbear.blogspot.com/
DARKEST PERU TO LONDON |
|
|
|
|
jokul
Użytkownik b. aktywny Jola z Orawy
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 24 Mar 2006 Posty: 1019
|
Wysłany: Śro 11 Sty, 2012 09:58
|
|
|
Witam nowe koleżanki
|
_________________ Zapraszam do wirtualnych odwiedzin:mój blog
|
|
|
|
|
Frida
Użytkownik aktywny
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 17 Sty 2012 Posty: 966
|
Wysłany: Wto 17 Sty, 2012 13:11
|
|
|
Nie chcę zakładać nowego wątku, myślę, że w tym też mogę się przywitać.
Zaglądam na to forum już od pewnego czasu i postanowiłam się ujawnić. Samo czytanie i oglądanie to nie wszystko, czasem potrzebuję podpowiedzi, rady, więc myślę, że dobrze trafiłam.
Potrafię robić na drutach, szydełkować, haftować i trochę szyć. W czasach zgrzebnych, gdy byłam młodziutkim dziewczęciem, a w sklepach pustki, ubierałam się w samodzielnie wykonane ciuszki, a nawet robiłam na zamówienie. Potem miałam inne zajęcia i robótki odeszły w kąt. Tylko jakieś okazjonalne serwetki, gwiadki, aniołki.
W ubiegłym roku byłam na długim zwolnieniu lekarskim i powrócilam do szydełka. Zrobiłam kilka rzeczy do domu, spodobało mi się i postanowiłam podziergać. To taka odskocznia od pracy, problemów; wycisza i daje dużo radości.
Pozdrawiam, Danuta
|
|
|
|
|
heniutkowo
Rangi dodatkowe:
|
Wysłany: Wto 17 Sty, 2012 20:15
|
|
|
Witajcie dziewczyny .Sama od niedawna tu należę wszystkie dziewczyny są miłe i chętnie pomagają a ich galerie to cuda. Agnieszka-Heniutkowo
|
|
|
|
|
joos0284
Milczek
Kraj:
|
Wysłany: Wto 24 Sty, 2012 18:06
|
|
|
O waszym Forum dowiedzialam sie od mojej corki i tak zapisalam sie do Chomikuj i zagladam na forum.
Moje zainteresowania to z starych lat maszyna dziewiarska, robotki reczne.Hafty duze odlozylam ze wzgledu na wzrok i teraz wyszywam kartki.Interesuje sie wszystkimi manualnymi pracami choc sama nie za wszystko sie biore.
najpierw byl komputer, programy, sleczenie po nocach i oddalam sie kartkom i innym technikom.
zafascynowana jestem haftem matematycznym szczegolnie obrazami ale w tym temacie nie ma w kraju za wiele publikacji i wzorow.
Moje prace znajduja sie w Chomikuj.pl joos0284.
Pozdrawiam wszystkich i podziwiam naprawde wszystkie Wasze prace.Ciesze sie, ze robotki reczne i rekodzielnictwo nie zaginelo w tych czasach.
Pozdawiam Ela
|
|
|
|
|
heniutkowo
Rangi dodatkowe:
|
Wysłany: Wto 24 Sty, 2012 20:28
|
|
|
Część Elu wydaje mi się ,że od jakiegoś czasu robótki rękodzielnicze zaczynają przeżywać odrodzenie twierdzę tak na podstawie swojego otoczenia kiedyś moje koleżanki mało były zainteresowane tym typem spędzania czasu a dziś ich córki są moimi koleżankami właśnie w tej dziedzinie.Mam nadzieję ,że ludzie zachłysnęli się już telewizją itp.-wrócą do książek i bardziej czynnego spędzania czasu a tym bardziej,że robimy fajne rzeczy i dla siebie i dla domu. ZAPRASZAM fotosik heniutkowo : :
|
|
|
|
|
danfi
Użytkownik b. aktywny
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 31 Lip 2010 Posty: 2079
|
Wysłany: Wto 24 Sty, 2012 22:06
|
|
|
Witaj Elu , mam nadzieję, że wkrótce zadomowisz się tutaj na dobre i pochwalisz się swoimi pracami - bo wiele można się od Ciebie nauczyć (coś na ten temat wiem )
|
_________________ Moje prace można oglądać tutaj:
i tutaj:
http://danfi.fmix.pl/
mój blog: http://danfi1.wordpress.com/ |
|
|
|
|
zorza
Użytkownik aktywny
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 20 razy Wiek: 51 Dołączyła: 17 Lut 2010 Posty: 342 Skąd: Bieruń St
|
Wysłany: Wto 24 Sty, 2012 22:15
|
|
|
Witajcie
|
|
|
|
|
joos0284
Milczek
Kraj:
|
Wysłany: Śro 25 Sty, 2012 01:02
|
|
|
Witaj
Tak masz racje robotki wracaja.
ja w 1975 jak zaczelam robic swetry na maszynie dziewiarskiej Moda(dopiero co weszla wtedy na rynek) to szalalam na niej bez opamietania.Dokopywalam sie wzorow, stawalam na glowie i obrobilam pol miasta.Potem doszlo szycie ubran - nauczylam sie z burdy bo taki byl wtedy trend( i nie czrujmy sie kryzys). Material tanizna a gotowy ubior cena obled. Nie zapomne 1 sweter na drutach zrobilam jak wrocilam z porodowki i sie zawziem od 20 do 7 rano mialam gotowy w tym pruja inny sweter bo to byla proba i nowe hobby.
Ilez mozna siedziec za TV. Ja lubie ale to nie wykladnia zycia.
Gdy przyjechalam w 94 do Nl to smiano sie, ze powariowalam - swetry robic , ciuchy szyc to taniej w sklepie lezy no i wszystko na strych.
Nl slynie z hobby ja nie nadazam z orientacja co nowego doszlo ale jak moge jezdze na hobby bursy tam mozna wszystkie nowosci zobaczyc, podpatrzec jak sie robi to raj dla okai duzy tylko problem dla portwela bo jestem czasami nieobliczalna.
Jedyny plus tu, ze wiele hobby przedmiotow sciagaja i ameryki i innych krajow.
Musze powiedziec uczciwie gdzy zniknal gulden zaczelo sie pogarszac a dzis przez obecny kryzys widzi sie ile kobiet zaczyna uczyc sie robic na drutach, szyc na czym sie da zaoszczedzic i miec przyjemosc. To jest swietne.
Ja sie ciesze , ze wszystko wraca gdyz to uwielbia.Moj minus to, ze chcialabym naraz umiec wszysto.
Ale zaczarowaly mnie te hafty matematyczne -obrazy, krajobrazy, ktore widzialam na chomiku.Szkoda, ze b. trudno jest zdobyc choc jeden wzor aby wziasc z niego sobie wzor i zobaczyc jak sie to robi na pierwszy raz. To bym chciala zrobic i zatkac babki w moich kluba. Lubie robic takie numery.
Pozdrawiam Ela
Powoli pozagladam do Wasm ale musze sie zorientowac co i jak sie tu wczytuje i wchodzi.
|
|
|
|
|
joos0284
Milczek
Kraj:
|
Wysłany: Śro 25 Sty, 2012 01:12
|
|
|
Danusiu nie przechwalaj mnie. Ja sie tez ucze od ludzi i to chetnie.
I przyznam sie uczciwie, ze gdybym nie poznala tej mojej obecnej hobby przyjaciolki(to tak sie tu nazywa , ale to fantastyczny czlowie i dusza) to nie mialabym tylu wzorow.
Marian w tych klubach siedzi juz 20 lat to sobie wyobraz ile ona ma wszystkiego. Poczawszy od starych techni i tera mnie uczy.Dzielimy sie sztancami, vele 3d to standart kombinuje jak sie da. Bez tych klubow nie jest wiele. Ksiazki ktore tu wychodza sa swtietne, ale tak samo jak u nas czasami w jednej ksiazce sa 2 projekty sliczne a reszta zero - czyli czyli szkoda forsy wydawac.
Mariam ma tyle przyjaciolek hobby, ze glowa peka i ma z nimi tez kontakty normalne wiec pomagagaja sobie nawzajem. A teraz ona pomaga mi a ja robie dla niej co moge.I tu jest to cale setno. Obie zalujemy, ze nie poznalysmy sie kilka lat wczesniej a mieszkamy doslownie 3 ulice obo i to byla sasiadka mego meza ze starego adresu wiec mamy ubaw tu po pachy. A najwazniejsze sama wiesz i kazdy z nas najpierw trzeba byc czlowiekiem do czlowieka a nie....nie bede sie wyrazac i tylko wyciagac od innych i niczym sie nie dzielic.Chyba sie ze mna zgodzicie.
Ela
|
|
|
|
|
joos0284
Milczek
Kraj:
|
Wysłany: Śro 25 Sty, 2012 01:29
|
|
|
Wlasnie obejrzalam Twoje prace sa naprawde sliczne.
Ja z szydelkiem to nie kumpe.Kiedys mama mnie uczyla i na koniec miala mnie dosc dlatego przeszlam na druty. Na szydelku(teraz tez sprobowala) i nie wiem dlaczego zawsze po prawej stronie mi przybywalo za duzo a lewa strona byla normalna.
Widze , ze nareszcie i u nas weszlo w zycie robienie zdjec i wczytywanie swoich prac to jest piekne.
Jakbym porobila zdjecia wszystkich moich swetrow to bylaby ekstra skrzynka. Wszystko zapisalam na plytach, ale obawiam sie, ze wnuki cos zarysowaly bo nie moge nic odzskac a szkoda tyle tam pienych worow dla dzieci i doroslych. Pech trzeba zaczac na nowo.
Twoja narzutka na szydelku jest piekna tu zrobilaby furorke.rekodzielnictwo jest w cenie.
Mam szczescie, ze moja corka i wnuczka poszly we mnie wiec mamy czasami cos do roboty ale na ma 13 lat i musi sie uczyc ale zdolna bestyjka.
pozdrawiam Ela
|
|
|
|
|
dorka12
Milczek
Kraj:
|
Wysłany: Pią 03 Lut, 2012 16:57
|
|
|
Witam wszystkich pozytywnie zakręconych
Mam na imię Dorota, dopiero zaczynam swoją przygodę z igłą i nitką,zauroczył mnie haft hardanger a to forum to kopalnia wiedzy
|
|
|
|
|
joos0284
Milczek
Kraj:
|
Wysłany: Pią 03 Lut, 2012 18:24
|
|
|
dorka12,
Witaj . Ja tez jestem tu nowa. Masz racje to jest ogromna skarbnica wiadomosci . Milo wiedziec, ze sa inni ,ktorzy maja takie same zainteresoqwnia.
Pozdrawiam Ela
|
|
|
|
|
Paddington
Użytkownik b. aktywny
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Sty 2008 Posty: 2067 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Sob 04 Lut, 2012 11:20
|
|
|
Witam witam radośnie i cieszę się, że rośnie grono Maranciaków.
|
_________________ "Please look
after this BEAR
Thank You"
http://www.lookafterbear.blogspot.com/
DARKEST PERU TO LONDON |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
|
| Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 31 |
|
|