|
Sklepy internetowe z włóczkami |
| Autor |
Wiadomość |
Stokrotka
Użytkownik małomówny

Kraj:

Medale: Brak
|
Wysłany: Śro 06 Lip, 2011 22:28
|
|
|
witam wszystkie szydełkowiczki byłam tam jakiś czas temu, ale nie było wtedy włóczek... zakupiłam natomiast kordonki filo di scozia i napewno jest taniej niż w pasmanteriach internetowych... może uda mi się namówić męża żeby podwiózł mnie tam we wtorek bo będziemy w krakowie. Jak pani uraczy mnie cennikiem to się podzielę oczywiście...
|
| Ostatnio zmieniony przez Stokrotka Śro 06 Lip, 2011 22:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Kazimiera
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 01 Lip 2011 Posty: 588 Skąd: Nysa
|
|
|
|
 |
Betkam
Milczek

Kraj:

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 14 Lip 2009 Posty: 48
|
Wysłany: Czw 07 Lip, 2011 12:03
|
|
|
Stokrotka, no to czekam z niecierpliwością.
Pozdrawiam
|
|
|
|
 |
M.
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 35 razy Wiek: 62 Dołączyła: 11 Lip 2009 Posty: 1845 Skąd: Olsztyn
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Czw 07 Lip, 2011 12:15
|
|
|
filio w Olsztynie w pasmanterii kosztuje 18 zł !!! za motek, tu kupiłam po 11,70 !
http://andrzej.istore.pl/...,di,scozia.html
w zamotane często robiłam zakupy, bez żadnych problemów 
|
| Ostatnio zmieniony przez M. Czw 07 Lip, 2011 12:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
aneby
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Pomogła: 1 raz Wiek: 50 Dołączyła: 01 Gru 2010 Posty: 152 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Czw 07 Lip, 2011 13:25
|
|
|
Mogę jedynie porównać te rzeczy, które mnie interesowały np. włóczka himalaya kasmir wychodziła po 9 zł (ale trzeba było wziąć 5 motków), w "normalnej" pasmanterii kupowałam po 14 zł, a na allegro jest po 10,50. Akryl dora madame tricote po 5 zł (normalna ok 8 zł, allegro 6 zł). Był jeszcze kordonek na serwetki/bluzeczki duża szpula 250g ok 1100 m za 25 zł.
|
|
|
|
 |
Betkam
Milczek

Kraj:

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 14 Lip 2009 Posty: 48
|
Wysłany: Czw 07 Lip, 2011 19:10
|
|
|
Dzięki aneby
Pozdrawiam
|
|
|
|
 |
Stokrotka
Użytkownik małomówny

Kraj:

|
Wysłany: Wto 12 Lip, 2011 14:13
|
|
|
no i niestety nie zdążyłam dzis na łagiewnicką musiałam gnac do pracy... ale bedę miała 2 tygodnie urlopu to postaram się tam zaglądnąć...
|
|
|
|
 |
anle
Użytkownik b. aktywny Anna

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 18 razy Wiek: 47 Dołączyła: 05 Mar 2010 Posty: 1815
|
Wysłany: Sob 23 Lip, 2011 22:00
|
|
|
Pojawił się następny sklep internetowy z włóczkami http://amiqs.pl/
Oferują droższe, ale lepsze jakościowo włóczki. Z tego co na szybko porównałam, ceny są o 50 gr mniejsze niż na e-dziewiarce.
|
|
|
|
 |
aneby

Kraj:

|
Wysłany: Pią 05 Sie, 2011 23:31
|
|
|
Fastryga daje 20% rabatu na cały asortyment do 15 sierpnia http://www.fastryga.pl/pl...dex.php?lang=pl Trochę na nich psioczyłam, ale chyba się skuszę 
|
| Ostatnio zmieniony przez aneby Pią 05 Sie, 2011 23:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Paillette
Użytkownik b. aktywny Sylwia

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 10 razy Wiek: 54 Dołączyła: 19 Paź 2008 Posty: 2843 Skąd: Lubin
|
|
|
|
 |
M.
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 35 razy Wiek: 62 Dołączyła: 11 Lip 2009 Posty: 1845 Skąd: Olsztyn
|
|
|
|
 |
theli

Kraj:

Pomogła: 7 razy Dołączyła: 06 Kwi 2011 Posty: 129
|
Wysłany: Sob 06 Sie, 2011 14:09
|
|
|
A czemu psioczyłaś? Mi ostatnio pomylili kolory ;/ Niby niewielka pomyłka (ten sam kolor, tylko różne odcienie), ale jest.
Ja psioczę na coś innego: mogę się spokojnie przejść do stacjonarnej fastrygi i tam kupić, ale wtedy nie obejmują mnie rabaty ze sklepu internetowego ;/ Niby mogę pojechać, pomacać i kupić przez sieć, ale dla tych kilku groszy oszczędności średnio się opłaca.
|
_________________ http://nitkowo-theli.blogspot.com/
http://icalareszta.blogspot.com |
|
|
|
 |
aneby

Kraj:

|
Wysłany: Sob 06 Sie, 2011 18:30
|
|
|
Psioczyłam, bo kupowałam wełnę do filcowania w dwóch odcieniach zieleni, a dostałam jedną zieleń i jeden fiolet Odpowiedzi na maila w tej sprawie też się nie doczekałam, dopiero po moim telefonie dosłali prawidłowy kolor. Jeszcze sprzedawca sugerował, ze monitor przekłamuje kolory - owszem, ale chyba zieleni na fiolet nie zamienia 
|
|
|
|
 |
Kulbisia

Kraj:

|
Wysłany: Wto 09 Sie, 2011 18:18
|
|
|
A ja tym razem pożalę się na jedną z internetowych pasmanterii. Konkretnie chodzi o Niteczkę. Kupowałam u nich już od dłuższego czasu i nigdy nie miałam z nimi problemów, jeszcze do wczoraj polecałabym ich w ciemno. Dziś się to jednak zmieniło.
Dokonałam większego zamówienia na sporą kwotę, wybrałam przedpłatę, przelałam pieniążki i bardzo się zdziwiłam, gdy zadzwoniła do mnie pani z Niteczki by poinformować, że pracownik się pomylił i nadał paczkę za pobraniem. W skutek czego przy odbiorze musiałam jeszcze raz zapłacić tę samą kwotę. Pani jednak obiecała, że natychmiast zwróci na moje konto to co już wcześniej przelałam. Ja powiedziałam, że w porządku, pomylić się może każdemu - nie ma problemu, ważne by to wyjaśnić. Pieniążki oczywiście oddano.
Dziś jednak przeżyłam kolejnego nerwa. Zamówiłam dwa kłębki kordonka maxi w zielonym kolorze. Już wczoraj wieczorem zabrałam się do pracy i przeżyłam rano mały szok, gdy okazało się, że kordonek co prawda jest w tym samym kolorze, ale pochodzi z innych partii w skutek czego nici różnią się nie tylko odcieniem, ale grubością i połyskiem. Przyznam szczerze, że się wkurzyłam, bo jeżeli ktoś zamawia większą ilość jakiegoś koloru, to chyba prawdopodobne, że chce z tego zrobić jedną, większą rzecz i dobrze by było, żeby odcień był ten sam!
Napisałam to, bo naprawdę się zdenerwowałam. Długo czekałam na te nici, były mi potrzebne, a tu jeszcze taka kicha...
Nigdy wcześniej nie miałam problemu z tą firmą, widać jednak został tam zatrudniony ktoś, kto nie bardzo zdaje sobie sprawę z tego co czyni. Mam nadzieję, że Wy nie będziecie miały z nimi problemu. Ja na pewno nie, bo już więcej u nich nie zamówię...
|
| Ostatnio zmieniony przez Kulbisia Wto 09 Sie, 2011 18:22, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Stokrotka
Użytkownik małomówny

Kraj:

|
Wysłany: Pią 26 Sie, 2011 08:47
|
|
|
Tak jak obiecałam kiedys byłam wczoraj w centrogralu na Łagiewnickiej w krakowie... włóczki równiez mają w ofercie. Pani bardzo miła podała tylko ceny aniluxu bo genaralnie pytałam o sonate i takie tam... cennika nie posiadją jako tako żeby mozna było go sobie zabrać... widziałam, malwę, kalinkę, sonatę, mercan, dorę, jeans, peonię itd. i jeszcze taka ładną nic niby kordonek ale nazwy zapomniałam
Oto ceny za 1kg- bo tak są sprzedawane:
1. Malwa-47,4
2. Peonia- 50,72
3. Sonata 66,75
4. Zorza 70,74
5. dalia 50,72
6. Chmurka 75,26
7. Puchatka 53,39
Oczywiście nie wyszłam z pusta ręką, zakupiłam mercan pakowany po 5 motków i wyszło mnie za motek niecałe 7,50 zł
Myslę że ceny są dobre tylko kupno 1kg w tym samym kolorze dla mnie nie bardzo ale czekam jak przyjdzie sonata brąz i bez wtedy biore po kilu. Pani mówiła że co przwda anilux ma tam jakies problemy ale że teraz pomaga im państwo czy cos takiego tak że powinna we wrzesniu byc dostawa
pozdrawiam 
|
|
|
|
 |
ciapara
ciapara

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 63 razy Wiek: 53 Dołączyła: 05 Lip 2009 Posty: 7646
|
Wysłany: Pią 26 Sie, 2011 10:52
|
|
|
Ja generalnie korzystam z promocji w jednym ulubionym sklepie internetowych. Jesli go "zdradzam'' to juz naprawde sporadycznie
Ostatnio zakupilam w ten sposob sobie bambus niebieski i mikrofibre czarna na sweter dla meza. Wczoraj przyszla paczka. Jestem b zadowolona.
|
_________________ Moje Picassa
Moje Robótkowanie |
|
|
|
 |
Paillette
Użytkownik b. aktywny Sylwia

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 10 razy Wiek: 54 Dołączyła: 19 Paź 2008 Posty: 2843 Skąd: Lubin
|
|
|
|
 |
Asia S.
Użytkownik b. aktywny Piuma

Kraj:

Pomogła: 3 razy Wiek: 49 Dołączyła: 15 Wrz 2006 Posty: 2312 Skąd: Wolbrom (Małopolska)
|
|
|
|
 |
Stokrotka
Użytkownik małomówny

Kraj:

|
Wysłany: Pią 26 Sie, 2011 22:36
|
|
|
Asia S., nie wiem czy jest... to jest hurtownia w ogóle nici i akcesoriów krawieckich, z włóczkami jest tam takie maleńkie pomieszczenie i naukładane włóczek do samego sufitu... tyle co zobaczyłam to napisałam. Jak będę we wrześniu po sonate to zrobię większe zakupy. Może wtedy uda mi się wyciągnąć jakąś oferte... ale zawsze można tam zadzwonić i zapytać przecież. Ja kiedyś dzwoniłam i pytałam o kordonki i uzyskałam wszystkie interesujące mnie informacje...
|
|
|
|
 |
aneby

Kraj:

|
Wysłany: Pią 26 Sie, 2011 22:46
|
|
|
| Asia S. napisał/a: | | himalaya kasmir też tam jest? |
Jest, ale też trzeba wziąć całe pół kilo.
|
|
|
|
 |
Asia S.
Użytkownik b. aktywny Piuma

Kraj:

Pomogła: 3 razy Wiek: 49 Dołączyła: 15 Wrz 2006 Posty: 2312 Skąd: Wolbrom (Małopolska)
|
|
|
|
 |
kalonia
Milczek

|
Wysłany: Nie 04 Wrz, 2011 19:21 witam
|
|
|
Zna ktoś sklepy internetowe z włóczkami firm lang yarns, lana grassa albo online??
|
|
|
|
 |
bieta
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 56 razy Dołączyła: 06 Cze 2009 Posty: 2660 Skąd: Lublin
|
|
|
|
 |
theli

Kraj:

Pomogła: 7 razy Dołączyła: 06 Kwi 2011 Posty: 129
|
|
|
|
 |
Kachaaa
Milczek

Kraj:

Wiek: 36 Dołączyła: 27 Sty 2012 Posty: 18 Skąd: Londyn, UK
|
Wysłany: Sob 28 Sty, 2012 19:22
|
|
|
macie moze jakies sklepy internetowe w UK albo wloczki dostepne w UK ktore sa dobre?
kupilam kilka ale jakies miekkie strasznie sa, jak mam kordonki z Polski sa sztywniejsze nawet jak sie robi juz sie czuje
a moze znacie kordonki Anchor? nie wiem czy kupic sie oplaca czy znow wyrzuce kase w bloto 
|
_________________ Someday there will be someone in your life - Who will let you understand, why all your other relationships didn't work out ♥
http://katrinaszydelkuje.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 32 |
|
|