Przesunięty przez: Grażyna Czw 11 Lut, 2010 15:21 |
Perle 8 |
| Autor |
Wiadomość |
Jarka
Super gaduła :))

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 9 razy Wiek: 59 Dołączyła: 21 Lut 2006 Posty: 10041 Skąd: Stargard Szcz.
Medale: 2 (Więcej...)
|
Wysłany: Wto 16 Mar, 2010 16:35
|
|
|
| zadra71 napisał/a: | | gdyby kotoś był chętny na schemat to służę. | DZIĘKUJĘ Z GÓRY , A JAKA DUŻA CI WYSZŁA ???
|
_________________ Jarka
mor-dka@wp.pl |
|
|
|
 |
zadra71
Milczek Agnieszka

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 1 raz Wiek: 54 Dołączyła: 02 Lip 2009 Posty: 48 Skąd: Oleśnica
Medale: Brak
|
Wysłany: Czw 18 Mar, 2010 19:32
|
|
|
Witam!
Przepraszam , że się nie odzywałam od razu ale od kilku dni dopadło mnie straszne zapalenie krtani i tchawicy i do komputera nawet nie miałam siły zajrzeć. Na nic nie miałam siły.
Dzisiaj sprawdziłam pocztę i na chwilkę usiadłam. Ta serwetka miała mieć według opisu 27 cm ale nie wiem dlaczego mi po usztywnieniu i napięciu wyszła 36cm. Robiłam szydełkiem 1,25mm i Perle8 więc nie wiem dlaczego mi wyszła większa.
Wczoraj mi mąż kupił Moje robótki nr4/2010 ... chyba żal mu się zrobiło, że taka chora jestem a może na złość bo wie , że od kilku dni nie miałam szydełka w ręku to taka jakby na głodzie jestem ... Jest tam trochę wzorów na wielkanoc ale muszę pozbyć się najpierw gorączki to wtedy wrzucę wzory w dziale wielkanocnym. Pozdrawiam serdecznie.
Agnieszka
zadra71
Runa, Jarka, schemat i opis wysłałam na priv
|
_________________ Pozdrawiam serdecznie
Agnieszka
 |
|
|
|
 |
Runa
Użytkownik b. aktywny

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 29 Sty 2009 Posty: 2014
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Czw 18 Mar, 2010 21:08
|
|
|
Dzięki 
|
|
|
|
 |
chocolatin
Użytkownik aktywny

Pomogła: 3 razy Wiek: 42 Dołączyła: 07 Maj 2006 Posty: 330 Skąd: Tychy/Reading
Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
zadra71
Milczek Agnieszka

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 1 raz Wiek: 54 Dołączyła: 02 Lip 2009 Posty: 48 Skąd: Oleśnica
|
Wysłany: Nie 22 Maj, 2011 23:14
|
|
|
chocolatin, w opisie tego kordonka jest Perle 8 - 50g/335m zalecane szydełko 1,25 - 1,5 ale według mnie to on jest za cienki na sukienkę już prędzej Perle5 - 50g/210m zalecane szydełko 1,75 - 2,0. Koleżanka robiła z Perle5 szydełkiem 2,0 sukienkę i na rozmiar 34 ( o Boże co za rozmiar ) poszło jej 7 motków. Nie wiem czy to Ci coś da ale mam nadzieję, ze choć trochę. Ja przyznam się szczerze to z Perle tylko serwetki do tej pory popełniałam. Pozdrawiam.
|
_________________ Pozdrawiam serdecznie
Agnieszka
 |
|
|
|
 |
kharola
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

|
Wysłany: Pon 23 Maj, 2011 06:12
|
|
|
Dziewczyny, prawdę powiedziawszy, czy się wam falują, czy nie ja i tak uważam, że wasze prace są świetne. 
|
_________________ Umieć żyć to: żyć lekko bez lekkomyślności,
być wesołym bez swawoli, mieć odwagę bez brawury, zaufanie i radosną rezygnację.
Bo ja marzyć chcę...

|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 18 |
|
|