|
Calicji Przetwórnia Odpadów - Kołowiec |
| Autor |
Wiadomość |
barburka
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 03 Sty 2009 Posty: 292 Skąd: Elbląg
Medale: Brak
|
Wysłany: Sob 26 Lut, 2011 20:17
|
|
|
calicja, Pomysłowe prace. Też pamiętam czasy, gdy wyskakiwało się z pracy by kupić jakąś włóczkę. 
|
_________________ www.ba-tele.fotosik.pl |
|
|
|
 |
Bozenka7
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Wiek: 73 Dołączyła: 03 Sty 2008 Posty: 1203 Skąd: Trójmiasto
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Sob 26 Lut, 2011 21:16
|
|
|
calicja , podziwiam...cudowności stworzyłaś 
|
|
|
|
 |
marysia54
Gaduła ;) marysia54

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 21 razy Wiek: 71 Dołączyła: 29 Lis 2008 Posty: 6645 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
langra [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 27 Lut, 2011 00:31
|
|
|
calicja Jestem pod wrażeniem Twoich prac Ja, podobnie jak Ty, chętnie przygarnęłabym dodatkowe kilka rąk...
Będę czekać na Twoje następne prace. 
|
| Ostatnio zmieniony przez langra Nie 27 Lut, 2011 01:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Autor tematu Pomogła: 31 razy Wiek: 67 Dołączyła: 12 Gru 2010 Posty: 1516 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Nie 27 Lut, 2011 01:04
|
|
|
Wielkie dzięki Dziewczyny Kochane za słowa uznania - tym większe podziękowania, że to od Was i dzięki Wam się uczę nowych rzeczy.
ewasosnowiec, ja juz nie młodzież więc idę w błękity i fiolety - a co do muzułmańskich kolorów - tam jest tak kolorowo, że my możemy tylko pomarzyć , nawet ostatnio się zastanawiałam czy nie przetransponować mojej zdjęciowej kolekcji mozaik arabskich na schematy do wrabiania ???? - no może jak na emeryturze będę to się za to wezmę.
SoWa, - smutne nie, tylko się wściekam sama na siebie, że zamiast robić coś to w necie siedzę i ciągle oglądam, szperam i szukam - a pomysłów w głowie coraz więcej - znacie to z reszta
marysia54, wysłałam namiar na prv
|
_________________ moja galeria |
| Ostatnio zmieniony przez calicja Nie 27 Lut, 2011 09:48, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
saba52
Gaduła ;) Ania

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 18 razy Wiek: 68 Dołączyła: 11 Maj 2010 Posty: 4066 Skąd: O....róg
|
|
|
|
 |
maciachowa
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 19 Wrz 2005 Posty: 276 Skąd: Nideggen
|
Wysłany: Nie 27 Lut, 2011 08:40
|
|
|
Piękna chusta w moim ulubionym kolorze. Wieeeeeeeeelki kawał optymizmu na ramiona taka chusta daje ) 
|
_________________ pozdrawiam serdecznie
Maciachowa
http://poleczko.fotolog.pl/ |
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Autor tematu Pomogła: 31 razy Wiek: 67 Dołączyła: 12 Gru 2010 Posty: 1516 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Nie 27 Lut, 2011 09:42 Dzianina dwustronna
|
|
|
M., no nie widać supełków bo ich nie ma
maciachowa, saba52 dzięki
| marysia54 napisał/a: |
Jak się już naumiesz to koniecznie otwieraj nowy temat i nam tłumacz jak się to robi. |
Mario, jeśli będzie zapotrzebowanie to oczywiście bardzo chętnie - jednak, jak się okazuje, to nie jest szczególnie trudne - więc pewnie watek szybko "umrze śmiercią naturalną". Z drugiej strony wszystko czego się nie zna wydaje się trudne, a jak sie już nauczysz - jest oczywiste i proste.
Ponadto jest też druga technika dwustronna - "warkoczowa", której nie próbowałam jeszcze rozgryźć - wrzucałam gdzieś link do tej techniki, więc można by połączyć w jednym wątku te rzeczy.
No to czekam na Wasze głosy czy warto.
Dodam jeszcze, że nie ja pierwsza robię coś na forum tym sposobem - widziałam tu gdzieś dwustronny szalik, ale teraz nie mogę go znaleźć - może autorka się odezwie.
saba52 widzę, ze tym razem to Ty nie możesz spać - znam ten ból z szukaniem. Ja to robię tak., że wiedząc mniej więcej kiedy widziałam poszukiwaną stronę, otwieram linki z historii, a jeśli pamiętam nazwę lub fragment nazwy - w historii stron otwieranych wrzucam w wyszukiwarkę. Czasem się uda odszukać .
|
| Ostatnio zmieniony przez calicja Nie 27 Lut, 2011 09:46, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
ania_b

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

Pomogła: 117 razy Wiek: 59 Dołączyła: 15 Mar 2009 Posty: 1381 Skąd: Gdańsk
Medale: 4 (Więcej...)
|
Wysłany: Nie 27 Lut, 2011 09:48
|
|
|
Chusta - świetna, czapka - niepojęta.
|
|
|
|
 |
M.
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 35 razy Wiek: 62 Dołączyła: 11 Lip 2009 Posty: 1845 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: Nie 27 Lut, 2011 09:51
|
|
|
calicja, poza moim pojęciem pojmowania ta czapka, ona ma dwie warstwy ? znaczy jest jakby podwójna ?
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Nie 27 Lut, 2011 09:59
|
|
|
| M. napisał/a: | | calicja, ona ma dwie warstwy ? znaczy jest jakby podwójna ? | dokładnie tak 
|
|
|
|
 |
ewasosnowiec
Użytkownik aktywny ewa

Kraj:

Pomogła: 8 razy Wiek: 77 Dołączyła: 06 Sty 2010 Posty: 346 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: Nie 27 Lut, 2011 10:05
|
|
|
Alicjo otwieraj nowy wątek.Chętnych będzie napewno więcej.Chyba wszystkie tu chętnie się uczymy 
|
_________________ Ewa |
|
|
|
 |
ewasosnowiec
Użytkownik aktywny ewa

Kraj:

|
Wysłany: Nie 27 Lut, 2011 10:10
|
|
|
Alu ja wiem że muzułmański świat jest kolorowy.,ale muzułmańskie kobiety w czarczarach już takie kolorowe nie są
|
_________________ Ewa |
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Nie 27 Lut, 2011 10:16
|
|
|
No to ok.
Taki wątek już otworzyłam tyle, że w nieco innej sprawie, jednak tytuł i zasada pasują - zapraszam zatem DZIANINA DWUSTRONNA
|
|
|
|
 |
lamika88
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 24 razy Wiek: 37 Dołączyła: 02 Sie 2007 Posty: 5903 Skąd: Zielona Góra
Medale: 2 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Nie 27 Lut, 2011 11:11
|
|
|
| ewasosnowiec napisał/a: | | Alu ja wiem że muzułmański świat jest kolorowy.,ale muzułmańskie kobiety w czarczarach już takie kolorowe nie są |
Ewo, może powinnam otworzyć wątek o podróżach, które są chyba moją największa pasją (oczywiście obok drutowania ) i wydaje na nie wszystkie pieniądze.
I też tak myślałam, zanim nie odwiedziłam kilku arabskich krajów - szczególnie tych mniej turystycznych miejsc. To co piszesz dotyczy zapewne części kobiet, jednak nie jest to zasada, w bardziej odległych zakątkach Maroka, Egiptu, Tunezji, które zwiedziłam, kobiety ubierają się w kolorowe czadory, nawet te z zasłoniętymi kwefem twarzami i nawet jeśli strój jest czarny to stosują do niego wiele kolorowych dodatków, chust. Niestety nie mam wielu zdjęć które to obrazują, ponieważ nie powinno się tych kobiet fotografować bez ich zgody, chyba, ze gdzieś z ukrycia. Oto kilka przykładów.
Sklep ze strojami dla kobiet w centrum Kairu
Giza
Maroko
Wyobrażacie sobie swetry z takimi wzorami - dla mnie bomba !!!! Mozaiki
|
| Ostatnio zmieniony przez calicja Nie 27 Lut, 2011 11:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ewasosnowiec
Użytkownik aktywny ewa

Kraj:

|
Wysłany: Nie 27 Lut, 2011 11:30
|
|
|
Wątek jak wątek ale bloga napewno powinnaś zacząć pisać z wrażeniami z podróży.Teraz już wiem skąd pomysły na te wrabiane wzory
|
_________________ Ewa |
|
|
|
 |
saba52
Gaduła ;) Ania

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 18 razy Wiek: 68 Dołączyła: 11 Maj 2010 Posty: 4066 Skąd: O....róg
|
|
|
|
 |
gosias
Super gaduła :))

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 49 razy Wiek: 65 Dołączyła: 20 Sie 2006 Posty: 11495 Skąd: Białystok
Medale: 2 (Więcej...)
|
Wysłany: Pon 28 Lut, 2011 07:05
|
|
|
calicja, super chusta i zapowiada się fajna czapa 
|
_________________ Pozdrawiam Gosia (gosias)  |
|
|
|
 |
SoWa
Użytkownik b. aktywny SoWa

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 3 razy Wiek: 64 Dołączyła: 23 Kwi 2007 Posty: 2788 Skąd: Czechowice-Dziedzice
|
Wysłany: Sob 05 Mar, 2011 16:00
|
|
|
| Cytat: | SoWa, - smutne nie, tylko się wściekam sama na siebie, że zamiast robić coś sztrikuję to w necie siedzę i ciągle oglądam, szperam i szukam - a pomysłów w głowie coraz więcej - znacie to z reszta
|
gdyby nie to grzebanie, to miałabym kilkaset % produkcję większą. Ale to takie przyjemne 
|
_________________ mój album - http://picasaweb.google.pl/SoWa.kolekcja |
|
|
|
 |
iwona150
Użytkownik aktywny

Pomogła: 2 razy Wiek: 55 Dołączyła: 13 Cze 2010 Posty: 920
|
|
|
|
 |
Pilar
Użytkownik małomówny

Kraj:

|
Wysłany: Pon 07 Mar, 2011 01:17
|
|
|
Przepiękne prace
szkoda tylko że jak widzę takie sweterki z wieloma kolorami i szlaczkami to głupieję i nie wiem jak się za to zabrać 
|
_________________ Wytrwałość przynosi pomyślny los...
Mam bloga: http://pilar-may.blogspot.com/
 |
|
|
|
 |
anle
Użytkownik b. aktywny Anna

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 18 razy Wiek: 47 Dołączyła: 05 Mar 2010 Posty: 1815
|
Wysłany: Wto 29 Mar, 2011 13:13
|
|
|
A co tu taka cisza, nic nie pokazujemy 
|
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Wto 29 Mar, 2011 16:40
|
|
|
| anle napisał/a: | A co tu taka cisza, nic nie pokazujemy  |
się zbieram ale jakoś ostatnio czasu brak
skończyłam wieki temu czapkę dwustronną, zrobiłam chustę ze starych zapasów moheru - takie tam byle co w sumie, teraz kończę kamizelkę ażurowa - trochę ściągniętą z widzianej u jednej z Dziewczyn na spotkaniu Szarotkowym, ale według własnego konceptu. strasznie wolno mi ona idzie jakoś. Jak ją skńczę to wrzucę wszystko hurtem - pewnie w weekend.
Aniu - Twój wpis na pewno mnie zmobilizował 
|
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pon 04 Kwi, 2011 00:34
|
|
|
Jakiś już czas temu zrobiłam chustę wzorem Feather Duster. To dobry wzorek bo można go w każdej chwili skończyć. Chusta jest z dość grubego moheru, który przeleżał w moich zapasach chyba ponad 20 lat. Na metce jest, że prod. hiszpańska.
Miałam tego chyba z kilogram i robiłam swetry na sprzedaż w czasach włóczkowej posuchy. Na chustę poszły ostatnie 2 motki czyli aż 20 dkg.
Chusta jest żółta jak wielkanocny kurczak - bardziej intensywna niż na zdjęciu poniżej - bardziej jak TU - nie przepadam za tym kolorem i chętnie się jej pozbędę wiec będzie pewnie sprzedana.
I jeszcze Dottie po blokowaniu
Oczywiście znów zapomniałam zrobić zdjęcia czapce dwustronnej - pewnie w podświadomej nadziei, że w tym roku już sie nie przyda. No i kamizelka - wymaga drobnej poprawki - obfocę jak już do ludzi będzie podobna
W robocie jest chusta z estońskiej cieniowanej. Nawet fajnie sie robi i wcale się - mimo obaw - nie rwie, chociaż nie jest bardzo równa za to bardzo cienka ...
|
| Ostatnio zmieniony przez calicja Pon 04 Kwi, 2011 21:35, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 31 |
|
|