|
Co robicie podczas szydełkowania? |
| Autor |
Wiadomość |
ciapara
ciapara

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 63 razy Wiek: 53 Dołączyła: 05 Lip 2009 Posty: 7646
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Czw 28 Sty, 2010 09:58
|
|
|
opisz jak to zrobic zeby nie sciagac z chomika tylko posłuchac
dziekuje z gory za rady
|
|
|
|
 |
Nutilka
Użytkownik małomówny

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 02 Gru 2007 Posty: 53 Skąd: warszawa
Medale: Brak
|
Wysłany: Pią 29 Sty, 2010 00:02
|
|
|
W dziale "Pomoc" na naszych Chomikach tak napisano na ten temat cyt.
Czy można odsłuchać plik muzyczny bez ściągania go na dysk?/ audiobooki są zakwalifikowane jako pliki muzyczne/
Tak, wystarczy kliknąć przycisk / taka strzałeczkę/ obok pliku, by uruchomił się niewielki ChomikPlayer, który natychmiast odtworzy plik.
Trzeba tylko pobrać sobie ze strony Chomikuj.pl ChomikPlayera wszystko jest bezpłatne
|
|
|
|
 |
fela82
Milczek felka

Kraj:

|
Wysłany: Wto 23 Lut, 2010 15:04
|
|
|
Ja przy szydełku oglądam seriale na kompie, polecam
www.serialeonline.pl albo www.webseriale.pl
na szczęście mam podzielną uwage.

|
_________________ Doradzając przyjacielowi, staraj się mu pomóc, a nie sprawić przyjemność. |
|
|
|
 |
ciapara
ciapara

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Wto 23 Lut, 2010 15:29
|
|
|
fajny pomysł 
|
|
|
|
 |
Gabrysia 32
Milczek UNIVERSE the best

Kraj:

|
Wysłany: Wto 23 Mar, 2010 09:56
|
|
|
fela82, fajny kociak w Twoim avatarku 
|
_________________ konsultantka AVON
zbieram zamówienia na kosmetyki
www.avon.com.pl |
|
|
|
 |
sabina71
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

|
Wysłany: Śro 25 Sie, 2010 08:11
|
|
|
ja sobie szydełkuje przy oglądaniu tv słuchając muzyki siedze na balkonie z kawą bardzo mnie to potrafi spokoic lubię to co robię 
|
_________________ sabina |
|
|
|
 |
maruda
Milczek

Kraj:

Wiek: 38 Dołączyła: 17 Gru 2010 Posty: 21 Skąd: Warszawa/Olsztyn
|
Wysłany: Pią 17 Gru, 2010 13:07
|
|
|
co robię??
tak jak większość forum oglądam coś, jako że nie mam tv to na razie idzie z komputera - filmy znaczy się. I nie przeszkadzają mi napisy Jak jestem u rodziców to przed tv razem z mamą, która haftuje - richelieu. Kończy się to zwykle wojną o pilota z tatkiem albo rodzeństwem :F Tata, szczególny złośliwiec, lubi mi przeszkadzać szczególnie. Staje mi nad plecami i podaje losowo wybrane przez niego cyfry i liczby żeby mnie tylko zmylić. Kolejnym przeszkadzajem jest siostra która jak kot lubi się bawić kłębkami... ehhh...
Dziergam w pracy - taką mam, że mogę sobie na to pozwolić szefowa nie krzyczy i wciąga się coraz więcej koleżanek.
Dziergam na uczelni - na pasjonujących wykładach , ostatnio przyłapał mnie na tym dziekan... dziergam na ćwiczeniach i seminariach chowając łapki z włóczką i szydełkiem pod ławką - koledzy z grupy przestali już się dziwić, prowadzący nie zwracają na to uwagi. W sumie to lepiej że dziergam a nie śpię na ławce
dziergam w pociągu - kiedyś mi konduktor zagroził, że z pociągu mnie nie wypuści dopóki nie skończę
nie dziergam w autobusie i metro, wtedy czytam sobie książki ale w planach mam audiobooki
dzierganie w wannie też się nie sprawdza 
|
|
|
|
 |
skoczka
Użytkownik średnioaktywny skoczka

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 2 razy Wiek: 68 Dołączyła: 24 Sty 2007 Posty: 226
|
Wysłany: Sob 18 Gru, 2010 13:35
|
|
|
Jak czytam moja poprzedniczkę to tak jak bym widziała siebie 30 lat temu.Tak-ja też -juz w wieku 19 lat..dziergałam.I dziergam do dziś. W domu włączony jest telewizor -jesli jestem sama wybieram jakis program.Jak chodziłam do szkoły tez na wykładach robiłam dziewczynom bluzeczki,sweterki.Jeśli gdzieś wyjeżdzam w mojej torbie jest szydełko lub druty(zależy co aktualnie robię, no i książka.Zawsze ten zestaw i zawsze coś mi się przydaje.
Pozdrawiam.
|
_________________ www.skoczka.fotosik.pl
https://plus.google.com/u/0/photos
Hej.Dzis moja rejestracja.Pozdrawiam.
 |
|
|
|
 |
danuta_50
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 18 Lut 2006 Posty: 1020 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Sob 18 Gru, 2010 14:57
|
|
|
W świat robótek ręcznych weszłam niedawno.Może dlatego że miałam dziwną awersję z dzieciństwa.W domu musiałyśmy się uczyć haftowania i innych wyszywanek a ja tego bardzo nie lubiłam i wykręcałam się jak tylko mogłam.Ale zawsze urzekały mnie robótki ręczne.Gdy dorosłam i założyłam własną rodzinę zawsze chciałam mieć pięknie nakryty stół.Gdy chciałam kupić coś gotowego i fajnego to cena była nie na moją kieszeń.A to co dostępne cenowo to z kolei badziewiaste.Zaczęłam sama robić i najczęściej przy telewizorze w tle.Po trudnym tygodniu w pracy lubię się zupełnie wyłączyć od wszystkiego (od muzyki,telewizji)a całkiem wejść w świat niteczek.w życiu zawodowym mam nadmiar różnego rodzaju muzyki i wszelakich impres muzycznych,tanecznych i teatralnych.
"Z kufra babuni"Łączone kilka technik :haft krzyżykowy,richelieu,szydełkowe kwiatki jako wstawka.

|
|
|
|
 |
psotka26
Użytkownik aktywny monika

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 2 razy Wiek: 47 Dołączyła: 26 Cze 2006 Posty: 582 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Sob 18 Gru, 2010 15:41
|
|
|

|
|
|
|
 |
M.
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 35 razy Wiek: 62 Dołączyła: 11 Lip 2009 Posty: 1845 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: Sob 18 Gru, 2010 15:50
|
|
|
danuta_50, CUDO !!!! 
|
|
 |
ciapara
ciapara

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Sob 18 Gru, 2010 16:44
|
|
|
Obrus cudnej urody
Nie moglam powiekszyc wiec sobie skopiowalam na pulpit zeby obejrzec z bliska
Powiedz prosze jak Ty robilas te azury w obrusie... zdradz prosze troche tajniki tego laczenia azuru (czyzby szydelkowy???) z materiałem... Calosc pozbawila mnie dechu i moge tylko bic brawo bo zeby gadac to wprost słów brakuje 
|
_________________ Moje Picassa
Moje Robótkowanie |
|
|
|
 |
danuta_50
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

|
Wysłany: Sob 18 Gru, 2010 17:10
|
|
|
psotka26, M., Bardzo dziękuję
ciapara, Niestety to nie jest moje wykonanie.Ja chyba taka zdolna nie jestem.Jest bardzo stary i bardzo go szanuję .Jak wspomniałam jest w nim wiele technik.Wstawka jest szydełkowa z elementów każdy element jest większy.
|
|
|
|
 |
ciapara
ciapara

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
|
|
|
 |
Runa
Użytkownik b. aktywny

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 29 Sty 2009 Posty: 2014
|
Wysłany: Sob 18 Gru, 2010 23:20
|
|
|
Szczęka mi opadła 
|
|
|
|
 |
maruda
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Nie 19 Gru, 2010 01:53
|
|
|
| ciapara napisał/a: |
Powiedz prosze jak Ty robilas te azury w obrusie... zdradz prosze troche tajniki tego laczenia azuru (czyzby szydelkowy???) z materiałem... |
Obrus faktycznie piękny Kiedyś próbowałam też zrobić wstawki szydełkowe w obrusach. Naszywa się je po prawej stronie takim ściegiem żeby go nie było widać, a potem usuwa materiał spodni przy pomocy nożyczek tak jak przy haftach richelieu w przypadku pajączków i temu podobnych stawonogów
hmmm... co do mojego dziergania to robię to od 10 r.ż. 
|
|
|
|
 |
Anisa
Użytkownik aktywny

Kraj:

Pomogła: 4 razy Dołączyła: 28 Cze 2009 Posty: 557 Skąd: Lublin
|
|
|
|
 |
danuta_50
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

|
Wysłany: Nie 19 Gru, 2010 21:59
|
|
|
Runa, Anisa, Dziękuję bardzo
maruda,Przy moim obrusiku od spodu widać małe podwinięcie mniej niż pół centymetra co wskazuje na to że materiał wcześniej był wycinany i podwijany.A tak naprawdę to zazdroszczę że mimo tak młodego wieku chętnie zabierałaś się do wykonywania robótek.Ja dziś żałuję że nie chciałam bo wiele straciłam i dziś szukam czasem banalnych porad. 
|
|
|
|
 |
marzenatejs
Użytkownik średnioaktywny szydełkiem i drutami

Kraj:

Pomogła: 5 razy Wiek: 62 Dołączyła: 27 Lis 2009 Posty: 126 Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: Pon 20 Gru, 2010 21:57
|
|
|
Hm ja tak jak Maruda robię od malucha .Mama z babcią zawsze coś robiły ,haftowały ,szyły ,dziergały na drutach czy szydełkowały.I tak mi zostało na stare lata.A co robię podczas robótek... nic to jest chwila dla mnie ,wyłączam się na zero i bez kija nie podchodź zwłaszcza jak mnie coś najdzie na nowy pomysł.Muzyczka w tle ,może być telewizor ale najlepsza jest cisza 
|
_________________ Pozdrawiam Marzena |
|
|
|
 |
danuta_50
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

|
Wysłany: Wto 21 Gru, 2010 16:41
|
|
|
ciapara, Sprawdź pocztę.
|
|
|
|
 |
maruda
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Pon 27 Gru, 2010 16:44
|
|
|
| danuta_50 napisał/a: |
maruda,Przy moim obrusiku od spodu widać małe podwinięcie mniej niż pół centymetra co wskazuje na to że materiał wcześniej był wycinany i podwijany. |
Normalnie coś czułam, że jak na takie cudo moje rozwiązanie byłoby zbyt proste
| marzenatejs napisał/a: | | Hm ja tak jak Maruda robię od malucha .Mama z babcią zawsze coś robiły ,haftowały ,szyły ,dziergały na drutach czy szydełkowały. |
Dzisiaj na blogu Maranty czytałam historię jak zaczynała dziergać - powiem szczerze, że przypomina mi to moje początki, tylko że ja na bezczela podbierałam rodzicom kordonki i nici krawieckie mamie. Haftują u mnie rodzice - kiedyś hafty kolorowe, kaszubskie, krzyżyki. Teraz richelieu i tylko mama, bo tata już przestał. Zawsze dzielili się pracą - tata pajączki i toledo, mama resztę + wycinanie
Ale to już chyba zaczyna się robić nowy temat: tradycje i początki robótek ręcznych 
|
|
|
|
 |
elianka
Użytkownik małomówny

Kraj:

Wiek: 42 Dołączyła: 20 Lis 2010 Posty: 57 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Śro 19 Sty, 2011 11:00
|
|
|
Ja przy szydełkowaniu jak większość - oglądam coś lub słucham audiobooków.
Bardzo lubię dziergać w samochodzie/autobusie pociągu, ale wtedy zawsze z audiobookiem . czasami też dziergam podczas pogawędek towarzyskich, jak przychodzą do nas przyjaciele na film lub pogaduchy, to wiedza, że ja zawsze z dziergankiem w łapce 
|
|
|
|
 |
ciapara
ciapara

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Śro 19 Sty, 2011 11:04
|
|
|
A ja sie krepuje jak sa u nas goscie... boje sie ze pomysla ze ich lekcewaze... 
|
Moje Robótkowanie |
|
|
|
 |
elianka
Użytkownik małomówny

Kraj:

Wiek: 42 Dołączyła: 20 Lis 2010 Posty: 57 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Śro 19 Sty, 2011 13:08
|
|
|
| ciapara napisał/a: | A ja sie krepuje jak sa u nas goscie... boje sie ze pomysla ze ich lekcewaze...  |
To zależy przy jakich gościach. Przy proszonym obiedzie raczej robótek nie wyciągam, ale jak znajomi wpadają na film czy pogaduchy albo jak jestem u mamy czy u teściowej na łikendzie to dziergam bez stresu 
|
|
|
|
 |
ciapara
ciapara

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Śro 19 Sty, 2011 13:26
|
|
|
Jak jestem u rodzicow tez dziergam bez krepacji. Za to jak jestem u tesciow i oczywiscie jak jestem dłuzej nie moge wysiedziec bezczynnie i dziergam to przewaznie wysłuchuje zlosliwosci... jak dziergalam na szydelku w swieta pasek córce do spodni to mialam uwage w stylu co robisz łancuch na choinke?
|
Moje Robótkowanie |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 35 |
|
|