Przesunięty przez: Grażyna Śro 17 Lis, 2010 21:50 |
Padisah - Himalaya |
| Autor |
Wiadomość |
Ewryl
Milczek

Kraj:

Autor tematu Dołączył: 23 Sty 2010 Posty: 6
Medale: Brak
|
Wysłany: Wto 02 Lut, 2010 15:30 Padisah - Himalaya
|
|
|
Wczoraj kupiłam kilka sztuk tej włóczki z planem na sweterek, bo strasznie podobała mi się ta włóczka już od jakiegoś czasu. Dzisiaj zabrałam się do zrobienia próbki i naszły mnie pewne wątpliwości. Mam wrażenie, że ona jest taka delikatna, rozkręca się już przy przerabianiu i zastanawiam się jak to będzie wyglądać po praniu. Na pewno któraś z Was próbowała już tej włóczki i może mogłaby rozwiać moje wątpliwości .
|
|
|
|
 |
Ewryl
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Czw 04 Lut, 2010 18:12
|
|
|
Hm... Rozumiem, że nikt nie miał styczności z tą włóczką i nie wie jak wygląda po praniu... 
|
|
|
|
 |
makneta
Użytkownik b. aktywny

Medale: 2 (Więcej...)
|
Wysłany: Czw 04 Lut, 2010 20:31
|
|
|
Dziergałam z tej włóczki, ale nic nie prałam jeszcze narzutkę sprułam zanim dokończyłam, a komplecik zimowy córki dopiero co raz był użyty i to tylko do zdjęć.
Niestety włóczka już w robocie się mechaci, a jak wygląda po praniu, nie wiem.
chociaż i tak mam zamiar zrobić sobie sweterek z tej sprutej.
|
|
 |
Asia S.
Użytkownik b. aktywny Piuma

Kraj:

Pomogła: 3 razy Wiek: 49 Dołączyła: 15 Wrz 2006 Posty: 2312 Skąd: Wolbrom (Małopolska)
Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
terkot1
Użytkownik aktywny Teresa

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 43 razy Dołączyła: 14 Sty 2010 Posty: 517 Skąd: małopolska
|
Wysłany: Sob 06 Lut, 2010 07:39
|
|
|
Ja też zakupiłam tą włóczkę zafascynowana jej kolorami, popełniłam z niej kilka czapek, szalik i baktusy. Dzięki opisowi znalezionemu tutaj na forum zaczęłam robić po raz pierwszy sweter robiony od góry, gdyż te pasy włóczki wychodzą wg mnie najładniej w robótce na okrągło. Co do włóczki po praniu to nie wiem jak będzie się zachowywała, ale faktycznie podczas pracy trochę się mechaci i jest miejscami nierówno przędziona co jednak w końcowym efekcie nie przeszkadzało. Właściciele czapek i szalików byli zadowoleni 
|
|
|
|
 |
Ewryl
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Sob 06 Lut, 2010 09:22
|
|
|
Zrobiłam próbkę i sweterek zaplanowany. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Dzięki za odpowiedzi 
|
|
|
|
 |
szymbea
Milczek

Kraj:

Pomogła: 1 raz Wiek: 40 Dołączyła: 23 Lut 2010 Posty: 9 Skąd: Bartoszyce
|
Wysłany: Śro 24 Lut, 2010 20:32
|
|
|
Ja również zachwyciłam się tymi kolorami i pokusiłam się na sweterek z tej włóczki. Jak na razie jestem bardzo zadowolona, prałam ręcznie jeden raz, niedługo pewnie będzie znowu prany po jednym razie nie zauważyłam żeby coś się z tą włóczką stało, owszem w trakcie roboty trochę się mechaciła, jak coś trzeba było spruć i poprawić, ale takie małe kłębki można było spokojnie odczepić i nie niszczyć przy tym ogólnego wyglądu włóczki.
|
|
|
|
 |
MA_DZIARA
Użytkownik małomówny

Kraj:

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 04 Lut 2010 Posty: 69 Skąd: dolnyśląsk
|
Wysłany: Śro 24 Lut, 2010 22:05
|
|
|
Ostatnio oglądałam na all włóczki Himalaya powiem jedno,te wielobarwne mnie zachwyciły fantastyczne po prostu ,feria kolorów od skromnych wyciszonych po najbardziej tęczowe jakie w życiu widziałam
Niestety czy stety nie robiłam z niej nic jak do tej pory ,ale urzekła mnie mnie ta włóczka 
|
|
|
|
 |
małpiszon
Milczek regi

Kraj:

|
Wysłany: Śro 05 Maj, 2010 13:08
|
|
|
Witam jako nowicjuszka na forum i dziergaczka z odzysku (po 20 latach wzięłam ponownie druty do ręki)... na włóczkę Himalaya dałam się namówic Pani z pasmanterii Guzik w Gliwicach przy ulicy Matejki (przemiła i fachowa obsługa) p.Szukałam czegoś na tunikę dla córki i skusiłam się na zakup Padisah Himalaya - tunika wyszła cudowna, kolory bajecznie sie układały... fakt- troche się rozkręca i mechaci ale to nic w porównaniu z efektem końcowym. Po praniu nic sie z nia niedobrego nie dzieje- piorę w płynie do prania i ręcznie. W tej chwili mam na drutach nastepny egzemplarz - sweterek dla koleżanki- i też nie narzekam.... uważam że warto spróbować...
|
|
|
|
 |
anpar
Użytkownik aktywny

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 8 razy Dołączyła: 30 Lis 2007 Posty: 802
|
|
|
|
 |
Sal
Użytkownik aktywny

Kraj:

Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Lip 2009 Posty: 482 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Pon 24 Maj, 2010 21:33
|
|
|
Kupilam, jeszcze nie zrobilam (bedzie beret), ale kolory mnie zauroczyly. I zaintresowalam sie marka Himalaya. Maja jeszcze cos cudownego - moje ostatnie odkrycie. Himalaya Mercan Batik. Akryl a w dotyku jak bawelna. I te kolory!
m.in. tu http://www.fastryga.pl/c/...rcan+batik.html
|
|
|
|
 |
Lila09
Milczek Wełniana istota :)

Kraj:

|
Wysłany: Czw 02 Lut, 2012 20:26
|
|
|
Mnie też zachwyciły kolory tej włóczki, robi mi się na niej bardzo dobrze, ale koszmarem dla mnie jest to, że gryzie Chciałam mieć cudny komin dla siebie, a wyszły mitenki i papucie 
|
_________________ Zapraszam na mojego bloga:)
http://www.mim.szkatulka.org.pl |
|
|
|
 |
Asia_117
Użytkownik aktywny Asia

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 79 razy Wiek: 46 Dołączyła: 01 Lut 2012 Posty: 950 Skąd: okolice Piaseczna
|
Wysłany: Śro 24 Kwi, 2013 21:22
|
|
|
| Sal napisał/a: | | Maja jeszcze cos cudownego - moje ostatnie odkrycie. Himalaya Mercan Batik. Akryl a w dotyku jak bawelna. I te kolory! |
Ja w tych włóczkach jestem "zakochana bez pamięci" - kolory są niesamowite - bajkowe jak z Disneya
Mam baktus z falbanką w odcieniach fioletu, a dla przyjaciółki w prezencie zrobiłam w odcieniach jesieni - rudy, brązowy, zgniła zieleń
Teraz mam w planach zrobić baktus z falbanką w odcieniach zieleni - to też będzie prezent - tym razem dla wychowawczyni mojego synka, który chodzi do zerówki. Pani Ola jest tak cudowną osobą, że potrafiła sprawić, że moje dziecko pokochało chodzenie do szkoły W tej sytuacji chciałabym się odwdzięczyć czymś więcej niż symbolicznym kwiatkiem na koniec roku.
A te kolory Patrzę na nie i nie potrafię wybrać co bardziej mi się podoba 
|
_________________ http://asiawielgat.blogspot.com/ |
| Ostatnio zmieniony przez Asia_117 Nie 05 Maj, 2013 21:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Orka
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Pomogła: 3 razy Wiek: 52 Dołączyła: 18 Wrz 2012 Posty: 120 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: Pon 29 Kwi, 2013 12:54
|
|
|
Jakie pani Ola ma oczy? Jaki kolor włosów? Jaką cerę-bladą czy śniadą? I w jakich kolorach ubrania najczęściej nosi? Pod tym kątem powinnaś chyba wybrać, a nie taką, która Tobie najbardziej się podoba, w końcu to nie Ty będziesz nosić chustę 
|
_________________ http://komodaorki.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
Asia_117
Użytkownik aktywny Asia

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 79 razy Wiek: 46 Dołączyła: 01 Lut 2012 Posty: 950 Skąd: okolice Piaseczna
|
Wysłany: Pon 29 Kwi, 2013 15:49
|
|
|
Orka, wzięłam pod uwagę, wzięłam
Pani Ola ma kasztanowe włosy, brązowe oczy i często nosi ubrania w kolorze zielonym i lubi wszelkiego rodzaju chusty i szaliczki
W Jej przypadku, to nie mam problemu jaki kolor wybrać, ale przy okazji chciałam też zamówić coś dla siebie No i tu zdecydowac się ciężko 
|
_________________ http://asiawielgat.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 22 |
|
|