Przesunięty przez: nula Nie 25 Gru, 2011 08:56 |
problem ze sklepem internetowym Nasze Hobby |
Autor |
Wiadomość |
lena77
Użytkownik średnioaktywny
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Autor tematu Pomogła: 4 razy Wiek: 47 Dołączyła: 31 Sty 2007 Posty: 206 Skąd: Bukowno
Medale: Brak
|
Wysłany: Wto 13 Paź, 2009 15:50 problem ze sklepem internetowym Nasze Hobby
|
|
|
Witam serdecznie!
Być może ktoś z moderatorów lub administratorów uzna, że ten temat nadaj się do zamknięcia. Nie wiem jednak, gdzie mogłabym zasięgnąć informacji w nurtującym mnie temacie.
Jeśli tak, to proszę o zamknięcie lub usunięcie tematu.
Chciałabym zapytać czy ktoś z Szanownych Forumowiczów miał do czynienie ze sklepem internetowym Nasze Hobby:
http://naszehobby.pl/index.php
Jakiś czas temu dokonałam zamówienie z tej strony. I niestety nie otrzymałam przesyłki.
Zaczęłam się niepokoić, bo zazwyczaj takie przesyłki przychodzą błyskawicznie. A ja ciągle czekam.
Wysłałam więc wiadomość z zapytaniem, czy przesyłka została wysłana i też nie otrzymałam odpowiedzi.
Dodzwonić się na podany numer na stronie sklepu nie sposób, bo ciągle jest zajęte. A próbowałam to zrobić wielokrotnie.
Zaczynam nabierać podejrzeń, że ktoś tu mnie nabił w butelkę. Być może moje podejrzenie są niesłuszne, ale długi czas oczekiwania i brak kontaktu robią swoje.
Czy ktoś z Was miał do czynienia z tym sklepem?
|
|
|
|
|
szajka
Użytkownik aktywny szajka
Kraj:
Pomogła: 4 razy Wiek: 41 Dołączyła: 04 Sty 2008 Posty: 660 Skąd: Warszawa-Jelonki
|
|
|
|
|
lena77
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Autor tematu Pomogła: 4 razy Wiek: 47 Dołączyła: 31 Sty 2007 Posty: 206 Skąd: Bukowno
|
Wysłany: Wto 13 Paź, 2009 18:15
|
|
|
szajka!
Jasne, że widziałam. Martwi mnie jednak zupełny brak kontaktu. Wystarczyłoby wysłać w odpowiedzi na mojego e-maila informację: "Proszę cierpliwie czekać. Wszystko w porządku z zamówieniem, ale mamy opóźnienia".
Dokładając do tego niemożność dodzwonienia się to sytuacja robi się niezbyt ciekawa.
Pierwszy raz mi się coś takiego zdarza, że nie można się skontaktować z osobą prowadzącą sklep. Mniej więcej w podobnym czasie dokonałam zamówienia z innego sklepu internetowego. Sklep mi wysłał omyłkowo inne serwetki niż zamawiałam. Na mojego e-maila z informacją o błędzie w przesyłce odpowiedź dostałam jeszcze tego samego dnia, a serwetki, które zamówiłam już po kilku dniach były u mnie i to na koszt sprzedawcy. Mało tego, te niewłaściwe pani sprzedająca mi po prostu ofiarowała.
Poza tym, jeśli sklep jest w przebudowie to chyba powinien mieć zblokowaną opcję sprzedaży. Ale to już osobna kwestia.
Mnie tylko martwi całkowity brak kontaktu ze sklepem.
|
|
|
|
|
szajka
Kraj:
Pomogła: 4 razy Wiek: 41 Dołączyła: 04 Sty 2008 Posty: 660 Skąd: Warszawa-Jelonki
|
|
|
|
|
Eve
Użytkownik aktywny
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 22 razy Wiek: 42 Dołączyła: 03 Wrz 2006 Posty: 482 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Wto 13 Paź, 2009 19:56
|
|
|
Adres jest sklepu jest.
Cytat: | Właścicielem jest: Naszehobby Zofia Ratnayake, Motorowa 1/91 04-035 Warszawa, NIP: 583-251-13-40, Regon: 190923964, Nr. konta bankowego: 79150018781218700606320000. |
Panią Zofię można wygoogląć na różnych portalach.
|
_________________ Mój album |
|
|
|
|
Makarbella
Użytkownik aktywny
Kraj:
Pomogła: 18 razy Dołączyła: 26 Mar 2009 Posty: 332
|
Wysłany: Wto 13 Paź, 2009 20:04
|
|
|
Czasem zdarzają się ludziom różne nieprzewidziane zdarzenia rodzinne i życiowe...
|
_________________ Gość, życzę Ci miłego dnia
MAKARBELIZMY
DOBRY SKLEP Z WŁÓCZKĄ |
Ostatnio zmieniony przez Makarbella Wto 13 Paź, 2009 23:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
szajka
Kraj:
|
|
|
|
|
lena77
Kraj:
Rangi dodatkowe:
|
Wysłany: Wto 13 Paź, 2009 20:30
|
|
|
Dziewczyny!
Na razie jeszcze cierpliwie będę czekać na przesyłkę, choć uważam, ża brak odpowiedzi na wiadomości i niemożność dodzwonienia się niezbyt dobrze świadczą o właścicielach sklepu.
Pisząc tu o tym, miałam nadzieję, że ktoś z naszego forum napisze mi, że zamawiał z tego sklepu i wszystko było w porządku. Nie ukrywam, że trochę by mnie to uspokoiło.
Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
|
Eve
Użytkownik aktywny
Kraj:
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 22 razy Wiek: 42 Dołączyła: 03 Wrz 2006 Posty: 482 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Wto 13 Paź, 2009 20:44
|
|
|
szajka napisał/a: | nooo Brawo Eve
super Eve napisał/a: | Panią Zofię można wygoogląć na różnych portalach. |
ale że "negatywnie"? czy poprostu można ją znaleźć? |
Można po prostu ją znaleźć. Nie ma żadnych opinii. Ze znalezionych linków raczej można uważać, że to poważna kobieta udzielająca się w obszarze decu oraz filcowania.
lena77, nie napisałaś jak długo czekasz na przesyłkę. Ja raz czekałam równo 2 tygodnie. To była hurtownia Aleksandra. Napisz czy dostałaś w ogóle powiadomienie, że zamówienie zostało przyjęte do realizacji, czy wpłaciłaś już pieniądze itd.
|
_________________ Mój album |
|
|
|
|
lena77
Kraj:
Rangi dodatkowe:
|
Wysłany: Śro 14 Paź, 2009 15:53
|
|
|
Eve napisał/a: |
lena77, nie napisałaś jak długo czekasz na przesyłkę. Ja raz czekałam równo 2 tygodnie. To była hurtownia Aleksandra. Napisz czy dostałaś w ogóle powiadomienie, że zamówienie zostało przyjęte do realizacji, czy wpłaciłaś już pieniądze itd. |
Eve!
Czekam już trzeci tydzień. Uważam, że dwa tygodnie na dotarcie przesyłki to aż za nadto czasu. Oczywiście, że otrzymałam powiadomienie o przyjęciu zamówienia do realizacji. A pieniążki wpłaciłam.
Po dwóch tygodniach zaczęłam się niepokoić i podjęłam próby skontaktowania się ze sklepem. I okazuje się, że jest to niemożliwe. Ani przez e-mail, ani przez gg, ani przez telefon. Wszystkie moje próby spełzły na niczym. Na wiadomości nikt nie odpowiada, a telefon wciąż zajęty.
|
Ostatnio zmieniony przez lena77 Śro 14 Paź, 2009 15:54, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
lena77
Kraj:
Rangi dodatkowe:
|
Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 12:57
|
|
|
SPRAWA ZE SKLEPEM INTERNETOWYM NASZE HOBBY DZIŚ ZNALAZŁA SWÓJ FINAŁ W POSTACI ZWOROTU PIENIĘDZY NA MOJE KONTO
Dodam, że nie doczekałam się na żadne wyjaśnienie. Nic, ani słowa.
Cieszę się jednak, że odzyskałam swoje pieniądze.
Niniejszym temat uważam za zamknięty.
Wątek można skasować lub zamknąć.
|
Ostatnio zmieniony przez lena77 Czw 15 Paź, 2009 14:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
szajka
Kraj:
|
|
|
|
|
lena77
Kraj:
Rangi dodatkowe:
|
Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 14:41
|
|
|
szajka napisał/a: | no to super.... pryznajmniej nie jesteś stratna, a my wiemy żeby tam zakupów nie robić |
Powiem tak:
Szkoda, że ta cała sprawa miała taki niefortunny przebieg. Nie jestem skłonna do wyciągania pochopnych wniosków i osądów, bo różne rzeczy w życiu nam się przydarzają, które utrudniają lub uniemożliwiają nam wywiązanie się z podjętych zobowiązań.
Niemniej jednak wystarczyłoby jakieś słowo wyjaśnienia lub przeprosiny za zamieszanie i już by to wyglądało znacznie lepiej. A tak...
|
|
|
|
|
szajka
Kraj:
|
|
|
|
|
Beata T
Użytkownik b. aktywny
Rangi dodatkowe:
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 18 Sie 2008 Posty: 2494 Skąd: okolice Warszawy
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 17:00
|
|
|
Całe szczęście że zostały zwrócone pieniążki ....
|
_________________ Serwetki,Ubrania
Bloguje
|
|
|
|
|
lena77
Kraj:
Rangi dodatkowe:
|
Wysłany: Sob 21 Lis, 2009 00:37
|
|
|
szajka napisał/a: | ja bardzo często polegam na opinii innych, jeśli chodzi o tematy na których się nie znam. Tego nauczyło mnie też allegro. Wolę sprawdzone i polecone miejsca. Jeśli ktoś się gdzieś naciął sama również wolę nie ryzykować
Jeśli prowadzi się sklep jest to jakaś odpowiedzialność....
tak jak napisalas... wystarczyłoby słowo wyjaśnienia.... |
szajka
Ależ masz całkowitą rację. Myślę, że to, co mnie spotkało może być dla innych wskazówką, że ten sklep nie jest do końca rzetelny i że trzeba się zastanowić, jeśli się chce z niego coś zamawiać.
Za to zacieśniam współpracę ze sklepem http://www.decoupage.art.pl/
Właścicielka to naprawdę super kobieta. Zamawiałam od nich w ostatnim czasie kilka razy i nigdy nie było problemów. Mało tego, Pani odpisuje prawie od razu na wszelkie e-maile i jest naprawdę życzliwie nastawiona do klienta.
|
|
|
|
|
szajka
Kraj:
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
|
| Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 29 |
|
|