Pokaz szydelkowy |
Autor |
Wiadomość |
koteccek00
Użytkownik aktywny

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 22 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 647
Medale: Brak
|
Wysłany: Czw 01 Paź, 2009 05:41 Pokaz szydelkowy
|
|
|
Robie pokaz moich obrazow i rzeczy szydelkowych w malym miasteczku turystycznym.
Przychodzi wielu ludzi. Maja wielkie powazanie dla kazdego artysty, zwlaszcza obcokrajowcow.
Amerykanie widza nas polakow jako pracowitych i bardzo utalentowanych ludzi, chcialabym ich utrzymac w tym przeswiadczeniu.
Duzo ludzi tutaj dzierga (nawet faceci), ale zwykle tylko kocyki dla dzieci,
jakies grube swetry, skarpety itp.
Kazdy zgadza sie ze mna, ze szydelkowe serwetki, obrusy to dawno zaginiona tradycja w Ameryce. Ludzie dawno nie widzieli takich artystycznych rzeczy (szkoda, ze nie moga wejsc na nasze forum w "chwalimy sie"), ale nie maja pojecia ile to pracy kosztuje i jakie cudowne rzeczy mozna zrobic na szydelku.
Niestety zeby mi sie zwrocil pokaz musze cos tam sprzedac. (Nie ma nic za darmo).
Mam chusty, poncha, bolerka, dzieciece sweterki, serwetki i obrusy, czapki i szaliczki
(choc jest jeszcze 34 stopnie ciepla).
Niestety kazdy sie zastanawia nad kupnem serwetki czy obrusa, a to jest bardzo pracochlonna praca. Szukam pomyslow na cos szybkiego, co by bylo inne, nowe i przyciagalo uwage.
Moj pokaz jest w takim duzym hallu, kazdy ma kilka stolow do wystawienia swoich recznie robionych rzeczy.
Nie mam jeszcze zdjec z mojego pokazu. Gdyby ktos chcial zobaczyc zdjecia miasteczka prosze bardzo.
http://images.search.yaho...&sigb=13abmjk6d
|
Ostatnio zmieniony przez koteccek00 Czw 01 Paź, 2009 05:52, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Poranna
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 31 razy Wiek: 48 Dołączyła: 19 Wrz 2005 Posty: 2113 Skąd: Lębork
Medale: 2 (Więcej...)
|
Wysłany: Czw 01 Paź, 2009 07:35
|
|
|
może broszki szydełkowe/kolczyki? podkładki pod kubki/talerze? jakaś mała firanka/zazdroska? zakładki do książek?
|
_________________ BLOG
 |
Ostatnio zmieniony przez Poranna Czw 01 Paź, 2009 07:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
bjanna
Gaduła ;)

Zaproszone osoby: 4
Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 52 razy Dołączyła: 16 Gru 2006 Posty: 3820
Medale: 2 (Więcej...)
|
Wysłany: Czw 01 Paź, 2009 09:14
|
|
|
koteccek00, Poranna ma rację rób takie drobiazgi możesz jeszcze małe aniołki, gwiazdeczki, albo serduszka zawieszki, bardzo szybko się je robi i jest cała masa schematów na nie, a są bardzo miłym drobiazgiem
|
|
|
|
 |
nann
Użytkownik średnioaktywny nann

Kraj:

Pomogła: 1 raz Wiek: 49 Dołączyła: 16 Maj 2006 Posty: 227 Skąd: Wejherowo
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Czw 01 Paź, 2009 09:44
|
|
|
futerały na komórki, łapki do garnków, piłeczki wypchane grochem, buciki dla niemowlaków
az nie moge doczekac sie fotek ! 
|
_________________ pozdrawiam serdecznie
Ania |
|
|
|
 |
koteccek00
Użytkownik aktywny

Kraj:

|
Wysłany: Czw 01 Paź, 2009 18:33
|
|
|
Mam zakladki do ksiazek. Niestety nikt na nie nie patrzy:(
Tak samo serwetki, a bylam pewna, ze tym sie ludzie zainteresuja.
Nigdy nic nie mozna przewidziec.
Jedna zakladke podarowalam dziewczynce opoznionej umyslowo,
ale sie cieszyla! Wszystkim mowila, ze to jest biedronka-zakladka:)
Ten maly prezet dal mi to wiecej radosci niz gdyby ktos to kupil:)
|
|
|
|
 |
anna.pluta1
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 19 Sty 2009 Posty: 2365 Skąd: świętokrzyskie
|
|
|
|
 |
dom_Klary
Użytkownik b. aktywny Prowence

Kraj:

Pomogła: 42 razy Dołączyła: 17 Maj 2007 Posty: 1790 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pią 02 Paź, 2009 14:48
|
|
|
koteccek00 napisał/a: | Mam zakladki do ksiazek. Niestety nikt na nie nie patrzy:(
Tak samo serwetki, a bylam pewna, ze tym sie ludzie zainteresuja.
Nigdy nic nie mozna przewidziec.
Jedna zakladke podarowalam dziewczynce opoznionej umyslowo,
ale sie cieszyla! Wszystkim mowila, ze to jest biedronka-zakladka:)
Ten maly prezet dal mi to wiecej radosci niz gdyby ktos to kupil:) |
Miłe, ale to dla nas, takie wzruszenie, że ktoś się cieszy. Nie wiem tylko, czy oni to docenią...
Z własnego doświadczenia wiem, że aby tam coś dobrze sprzedać trzeba miec manager's, cenić się wysoko i słono liczyc za swoja pracę. Inaczej nie doceniają. W sumie jest lepiej sprzedać jedna rzecz drogo niż 10 sztuk za grosze
Ja trzymam za Ciebie kciuki, miasteczko piekne, nie obniżaj lotów, ceń swoja pracę i nie wchodź w drobiazgi... one pieniędzy nie dadzą. Ile drobiazgów musisz sprzedać, aby zarobić?
Pozdrawiam serdecznie
|
_________________ http://domklary.com/
https://www.facebook.com/DomKlary |
|
|
|
 |
koteccek00
Użytkownik aktywny

Kraj:

|
Wysłany: Sob 03 Paź, 2009 04:49
|
|
|
Za wystawienie sie zaplacilam $170, razem z paliwem i polem namiotowym wyszlo grubo ponad 200! Jade tam 1,5 godziny wiec w zeszlym tygodniu zostalismy na noc. Sprzedalam troche obrusow i zwrocilo mi sie jakies 200, ale prawde mowiac to co najlepsze juz poszlo, wiec troche drze o moje serwetki, tyle pracy, a ludzie ogladaja jakies swieczki kupione w sklepie, opakowane w kolorowy papier!
Czasem jednak zdarza sie jakas wyjatkowa osoba...np: jedna kobieta zostawila u mnie prawie $100, powiedziala, ze jej mama tez robila obrusy i ma sentyment do recznie robionych rzeczy.
Kupil tez u mnie obrus jeden elegancki pan. Troche bylam zdziwiona.
Pewnie chcial zrobic niespodzianke zonie lub matce.
Ciesze sie, ze pojechalam, bo zyskalam nowe znajomosci i troche rozpoznam sie na rynku.
Zrobilam jeszcze aniolka, kilka dzieciecych sweterkow, sweterki dla pieskow i podkladki pod garnki, zobaczymy czy tym sie ludzie zainteresuja.
Chcialam pokazac ludziom, ze szydelkowanie to prawdziwa sztuka, a nie tylko jakies tam szaliczki i skarpety. No, a jesli jeszcze daloby sie na tym zarobic to juz byloby SUPER EXTRA!
Jutro biore aparat i porobie zdjecia z wystawy.
|
Ostatnio zmieniony przez koteccek00 Sob 03 Paź, 2009 04:57, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 18 |
|
|