|
Ile belfrów dzierga na naszym forum? |
| Autor |
Wiadomość |
honda46
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 07 Lut 2009 Posty: 224
Medale: Brak
|
Wysłany: Śro 26 Sie, 2009 16:08 ile belfrów
|
|
|
Zawsze uważałam, że kiedy przejdę na emeryturę, z własnej i nie przymuszonej woli, to nigdy już nie będę (ani minuty) zajmowała się sprawami oświatowymi. Myślałam również, że skreślą mnie z listy egzaminatorów (po 7 latach). Ale nic z tego, dzisiaj dostałam zaproszenie na 8-godzinny kurs doszkalający dla egzaminatorów z matematyki, więc chyba naprawdę ten przedmiot będzie obowiązkowy na maturze! 
|
|
|
|
 |
gosias
Super gaduła :))

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 49 razy Wiek: 65 Dołączyła: 20 Sie 2006 Posty: 11495 Skąd: Białystok
Medale: 2 (Więcej...)
|
Wysłany: Śro 26 Sie, 2009 19:43
|
|
|
W mojej szkole też remont i cały sierpień siedzę w kurzu i hałasie... Momentami nie mogę zebrać myśli...
|
_________________ Pozdrawiam Gosia (gosias)  |
|
|
|
 |
Susan

Kraj:

Pomogła: 6 razy Wiek: 52 Dołączyła: 13 Lis 2007 Posty: 258
|
Wysłany: Śro 26 Sie, 2009 19:45 Re: ile belfrów
|
|
|
| honda46 napisał/a: | matematyki, więc chyba naprawdę ten przedmiot będzie obowiązkowy na maturze!  |
Dokładnie "ojj..." Ciesze się więc, że maturę mam już za sobą... Nie dlatego, że Ty egzaminujesz, ale dlatego, że matematyka nigdy nie była moją mocną stroną
Kochane, wakacje za nami, przed nami kolejny szkolny rok pełen pracy. Życze Wam Wszystkim wytrwałości i zapału. Nie zapominajcie jednak w tym wszystkim o sobie {i o dzierganiu}
|
_________________ http://haftysusan.blogspot.com/ |
| Ostatnio zmieniony przez Susan Śro 26 Sie, 2009 19:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gosias
Super gaduła :))

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 49 razy Wiek: 65 Dołączyła: 20 Sie 2006 Posty: 11495 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Śro 26 Sie, 2009 20:10
|
|
|
Susan, ma rację praca pracą, ale o swoim hobby nie można zapomnieć 
|
_________________ Pozdrawiam Gosia (gosias)  |
|
|
|
 |
Paillette
Użytkownik b. aktywny Sylwia

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 10 razy Wiek: 55 Dołączyła: 19 Paź 2008 Posty: 2843 Skąd: Lubin
Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
cobrad
Użytkownik średnioaktywny niezła maruda :)

Kraj:

|
Wysłany: Czw 27 Sie, 2009 12:16
|
|
|
Mamuchna bo Ty najlepsza w matmie jesteś - niestety tego nie odziedziczyłam po Tobie.
A mnie wszystko jedno: dziecię jeszcze nie chodzi do szkoły, a ja już nie pracuję w szkole
Niemniej jednak wszystkim nauczycielom czynnym w zawodzie życzę spokojnego roku szkolnego oraz dużo czasu na swoje hobby 
|
|
|
 |
Susan

Kraj:

|
Wysłany: Pią 28 Sie, 2009 15:22
|
|
|
Mam pytanie do koleżanek bibliotekarek szkolnych? Czy wy też dostałyście w szkole prikaz odpracowania dodatkowej godziny narzuconej przez Ministerstwo? Pytam, bo charakter naszej pracy jest inny, a poza tym my nie mamy 18 godzin pracy tylko 30 (a teraz 31) Szukałam przepisu, który to jakoś wyjaśnia ale nie znalazłam. Znalazłam tylko to:
"Nauczyciele zatrudnieni na pełnym etacie muszą przepracować 40 godzin w tygodniu. Rozliczani są tylko z 18 godzin dydaktycznych, czyli z prowadzenia lekcji. Pozostałe godziny dzielili według własnego uznania między rady pedagogiczne, wywiadówki, zajęcia wyrównawcze, dokształcanie się"
Wychodzi na to, że nas to nie dotyczy? Jeśli ktoś znajdzie odpowiedni link błagam podrzućcie. Dla mnie każda godzina cenna, bo studiuję jeszcze zaocznie i poprostu tą godzinę musiałabym odpracowywać ok godz 19.00, lub o 7.00. Kto mi przyjdzie o tej porze???
|
|
|
|
 |
Grażyna

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

Pomogła: 102 razy Dołączyła: 02 Sie 2005 Posty: 8050 Skąd: z Bełchatowa
|
|
|
|
 |
Susan

Kraj:

|
Wysłany: Pią 28 Sie, 2009 16:17
|
|
|
Dziękuję Grażynko, nie powiem, żem szczęśliwa z tego powodu Dokopałam się do forum nauczycieli bibliotekarzy gdzie ten temat jest wałkowany. Nie powiem, że nie mam pomysłów na tą godzinę. Mam aż naddto, tylko jeszcze te studia 80 km od miejsca pracy... Ale cóż. Taki widać los, zatem udostępnie ICIM czyli to co robiłam do awansu przez ostatnie 3 lata i tak sie cieszyłam ze juz tego nie bedzie i że sobie odpoczne deczko. Kocham Oświatę... {mam nadzieję, że nie zabrzmiało fałszywie} {a może właśnie tak miało zabrzmieć}
[a może można było by wpisać "zapchajdziura" w godzinie dodatkowej? Wszak do tej pory było to w etacie... Ehhh... złośliwa się robię na starość.... ide pogłaskać kota, może się wyluzuję ]
|
|
|
|
 |
koteccek00
Użytkownik aktywny

Kraj:

Pomogła: 22 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 647
|
Wysłany: Pią 28 Sie, 2009 17:40
|
|
|
Wita sie nie belfer. Jednak przez 9 lat pracowalam dla oswiaty. Organizowalam kursy informatyczne dla nauczycieli z calej Polski, moze nawet mialam z kims przyjemnosc poznac sie osobiscie.
|
|
|
|
 |
Paillette

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
|
|
|
 |
kasiad

|
Wysłany: Pią 28 Sie, 2009 22:11
|
|
|
tak, ale ta godzina nie jest dla uczniów obowiązkowa, więc, moim zdaniem, to kolejny nieudany pomysł tych na górze
|
_________________ Pozdrawiam,
Kasia |
|
|
|
 |
Makarbella
Użytkownik aktywny

Kraj:

Pomogła: 18 razy Dołączyła: 26 Mar 2009 Posty: 332
|
Wysłany: Sob 29 Sie, 2009 10:27 Re: ile belfrów
|
|
|
| honda46 napisał/a: | więc chyba naprawdę ten przedmiot będzie obowiązkowy na maturze!  |
Powinien być. Makabryczne jest patrzeć jak student, człek jednak po maturze, zaznacza czas na pionowej osi wykresu. Zapytany co nim kierowało, by tak uczynił - odrzekł, że to dlatego, że czas rośnie w górę...
|
_________________ Gość, życzę Ci miłego dnia
MAKARBELIZMY
DOBRY SKLEP Z WŁÓCZKĄ |
|
|
|
 |
Paillette

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
|
|
|
 |
szajajaba

Kraj:

Pomogła: 2 razy Wiek: 46 Dołączyła: 23 Mar 2008 Posty: 126 Skąd: Zagłębie
|
Wysłany: Sob 29 Sie, 2009 12:00
|
|
|
| Paillette napisał/a: | | dodam, że musisz mieć min 15 osób... i to na terenie szkoły.... |
A nie zgodzę się. To legenda oświatowa. U nas jest np. praca indywidualna z uczniem zdolnym, albo - dla kontrastu - zajęcia wyrównawcze prowadzę dla uczniów grupy integracyjnej - 5 uczniów. Zostało zaakceptowane bez szemrania.
|
_________________ Zapraszam na bloga:
www.szajajaba.blogspot.com |
|
|
|
 |
Paillette

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
|
|
|
 |
szajajaba

Kraj:

|
Wysłany: Sob 29 Sie, 2009 12:33
|
|
|
Na miejscu, owszem. Ale 15 uczniów to bajka Bo tak naprawdę nikogo nie możesz z uczniów zmusić do chodzenia na dane zajęcia nieobowiązkowe, a co, jeśli - chciałoby tylko 14 uczestniczyć :>
|
|
|
|
 |
kasiad

|
Wysłany: Sob 29 Sie, 2009 13:06
|
|
|
| Paillette napisał/a: | | kasiad, to jak ją zrealizować bez uczniów? |
no właśnie dlatego ten projekt to bajka - teoretycznie musisz mieć 15 osób na liście, a praktycznie to różnie bywa: jak ktoś przyjdzie, to popracujesz, a jak nikt nie przyjdzie, to nie popracujesz. Przecież nie zmusisz nikogo, by uczestniczył w nieobowiązkowych zajęciach
Ja wprawdzie moją prywatna klasę zmuszę - przecież to klasa maturalna i zdają matematykę, więc zamierzam ich przycisnąć, hehehe. A tak na poważnie, to ja sie tej matury z matematyki chyba bardziej boję niż oni...
|
Kasia |
|
|
|
 |
rzenia

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 8 razy Dołączyła: 29 Paź 2005 Posty: 155
|
Wysłany: Sob 29 Sie, 2009 13:43
|
|
|
U mnie jest świetlica, dodam, że prowadzimy ją od ubiegłego roku. Mam teraz nie 1 ale 2 godziny w nadmiarze ( w tamtym roku także 2), więc reformę wyprzedzam o krok 
|
|
|
|
 |
Grażyna

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

Pomogła: 102 razy Dołączyła: 02 Sie 2005 Posty: 8050 Skąd: z Bełchatowa
|
|
|
|
 |
szajajaba

Kraj:

|
Wysłany: Sob 29 Sie, 2009 15:08
|
|
|
Drogie panie, ale nie zapominajcie - że praca nauczyciela to również 40 godzin tygodniowo - W TYM dydaktycznych teraz 19/24/28 itd.
Kasiud - żadne 15 osób. Nie ma takiego wymogu. Zajęcia możesz prowadzić z 1 uczniem również - jeśli jest taka potrzeba.
|
|
|
|
 |
Paillette

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
|
|
|
 |
rzenia

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 8 razy Dołączyła: 29 Paź 2005 Posty: 155
|
Wysłany: Nie 30 Sie, 2009 13:46
|
|
|
Nie zapominam, że mamy 40 godzin tygodniowo. Napisałam tylko, że w ramach tej 1 godziny w mojej szkole jest świetlica.
Tak w ogóle mam mnóstwo innej pracy 9 koordynator szkoły promującej zdrowie, koordynator programu Trzymaj Formę, lider WDN, układam podział godzin, aktualnie realizuję program Pierwsze doświadczenia uczniowskie itp.... i NIE NARZEKAM!
LUBIĘ TO CO ROBIĘ- oprócz dokumentów-bo papierków nie znoszę.
Z pozdrowieniami dla Wszystkich
|
|
|
|
 |
kasiad

|
Wysłany: Pon 31 Sie, 2009 07:45
|
|
|
Dziewczyny, życzę Wam wytrwałości i cierpliwości w dzisiejszych posiedzeniach RP - nasze jak zawsze są dłuuuuuuuuugie
Przede wszystkim jednak życzę Nam, wszystkim dziergajacym belfrom, spokojnego oraz owocnego roku szkolnego 2009/2010
|
Kasia |
|
|
|
 |
Runa
Użytkownik b. aktywny

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 29 Sty 2009 Posty: 2014
|
Wysłany: Wto 01 Wrz, 2009 14:27
|
|
|
a ja dzisiaj wyciągam moich wuefistów na pierwsze piwko w tym roku szkolnym Niech sie podzielą ploteczkami z rady. Z jedenj strony trochę mi szkoda, że nie wracam do szkoły a z drugiej się cieszę.
Trzymam kciuki żebyście wszystkie belferki miały tylko grzeczne dzieci w tym roku 
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 36 |
|
|