|
Moje psiaki... |
| Autor |
Wiadomość |
kasik_ok
Milczek

Wiek: 46 Dołączyła: 13 Wrz 2005 Posty: 31 Skąd: Bogatynia
Medale: Brak
|
Wysłany: Pon 03 Paź, 2005 01:20
|
|
|
Przeczytałam twojego posta i rozpłakałam się , psiaczek był prześliczny aż w gardle ściska. Bardzo mi przykro z powodu twojego pieska, wiem co czujesz bo dwa lata temu też straciłam pupilka 
|
| Ostatnio zmieniony przez maranta Sob 26 Gru, 2009 23:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Rockgirl_Madzik
Użytkownik średnioaktywny Zwierzomoderatorka;)

Kraj:

Wiek: 41 Dołączyła: 04 Cze 2005 Posty: 109 Skąd: Szczecin/Ostrowiec
|
|
|
|
 |
Inka
Milczek

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 1 raz Wiek: 61 Dołączyła: 24 Cze 2005 Posty: 47 Skąd: Lublin
|
Wysłany: Pon 03 Paź, 2005 13:57
|
|
|
Pierwszy dzien byl straszny ale powoli dochodze do siebie. . Ten kącik był specjalnie zrobiony dla niego. Był taki towarzyski ze tam gdzie my tam i on- wiec mial dwa swoje posłania jedno własnie w kuchni a drugie w pokoju. W jego kuchennym kąciku pozostało na scianie tylko jego zdjecie....... w tym roku straciłam dwa psy.........
Drugi był pudelek miniaturka. Natura na wiosne pogoniła go prosto pod koła samochodu.
|
_________________ Beata
Moje dłubanie
Kącik Norbitki |
|
|
|
 |
dzina
Użytkownik małomówny

|
Wysłany: Pon 03 Paź, 2005 19:33
|
|
|
Inka tak mi przykro trzymaj się!
|
_________________ romantyczka |
|
|
|
 |
Magus
Milczek :)

Kraj:

|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2005 22:56
|
|
|
Jak miałam oko 6 lat trasfiła do nas Iskierka miź jamnika i coś tam była bardzo krótko ponieważ mój brat 2,5 letni wtedy próbował dożywiać się z nią z jednej miski i dostał jakiś pryszczy mama odoała pieska do sąsiadki piętro niżej(dobre i to).Jak miałam 10 lat straciłam zupełnie nadzieję że kiedykolwiek będę mniała swojego pieska(zwłaszcza że babcia miała wilczura który zdążył pogryść mnie w twarz i brata w nos i mama stawiała sprawę jasno żadnych zwierząt w domu.Ale jak to dzieci skoro psów nie wolno to sprowadzaliśmy jakieś koty do domu) i właśnie wtedy trafił do nas Psiutek(potocznie zwany Bączkiem)Sliczny czarny, kudłaty i z charakterem .I to go zgubiło, jak już byłam dorosła i mieszkałam daleko od domu Bączek został z rodzicami (mojego tatę uwarzał za pana ) Bączek oszczekiwał panów remontowców złodziei a oni albo podali mu trucizne albo go skatowali .Długo nie mogłam się z tym pogodzić .Mineło wiele lat i moja córka miała 10 lat mąż żadnych zwierząt w domu sobie nie życzył ew. kota ale sym jest uczulony na sierść kota więc sprawa wydawała się zamknięta .Aż tu pewnego razu mąż pwiedział że pragnie swoim rodzicom zrobić prezent na nowy dom w postaci pieska ma być to suczka, mała i szczeniak.Pamiętam że była palmowa niedziela kiedy pojechaliśmy na ''Paluch'' i oglądaliśmy pieski w kojcu bawiły sie dwa jeden rudy drugi w plamy .Obie suczki.Wzieliśmy tego który wybrała córka ,a raczej oan córkę ponieważ skakała aby ją wziąść na ręce a drugi piesek nie reagował na nas zupełnie.Przez pierwsze tygodnie nawet jej imienia nie nadawaliśmy żeby teście sami wybrali .Pamiętam jak opowiadałam w pracy że mam dla eściów pieska a kolega przysłuchiwał się i na koniec stwierdził że chyba jej już nie oddam(musiałam to bardzo emocjonalnie opowiadać :mrug: ) I tak po miesiącu zostało na tym że eście stwierdzili że od psa wolą ładny trawnik przed domem.A my i tak już zdecydowaliśmy że Bońcia zostanie z nami.W lutym skończy 3 lata i pilnuje domu jak mało który pies.
|
|
|
|
 |
Rockgirl_Madzik

Kraj:

|
|
|
|
 |
maranta

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 68 razy Wiek: 58 Dołączyła: 01 Cze 2005 Posty: 6004 Skąd: Gdynia
Medale: 2 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
jusstina
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Śro 22 Lut, 2006 15:46
|
|
|
Śliczne psiaczki macie, napatrzyć się nie mogę
Zazdroszczę bo póki co sama nie mogę sobie pozwolić na psinkę...
Pocieszam się tym, że u chłopaka są dwa psiaczki i mogę je otoczyć opieką. Wkrótce postaram się je przedstawić 
|
|
|
|
 |
Tosia
Użytkownik średnioaktywny

|
|
|
|
 |
maranta

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 68 razy Wiek: 58 Dołączyła: 01 Cze 2005 Posty: 6004 Skąd: Gdynia
|
|
|
|
 |
Rockgirl_Madzik

Kraj:

|
|
|
|
 |
jusstina
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Wto 07 Mar, 2006 00:35
|
|
|
Obiecałam zatem przedstawię psinkę, którą bardzo często zajmuję się pod nieobecność jej Pana i Pani
Oto Koka, prawie 1,5 roczna sunia Husky. Wulkan energii, bałaganiara i przyjaciółka wszystkich ludzi
Być może niedługo pojawią się na świecie dzieciątka Koki,wprawdzie nie była jeszcze na USG ale brzuszek się zaokrąglił i zrobił się twardszy... Ale by było superwo....
Jak była malusia...
i aktualne

|
|
|
|
 |
Rockgirl_Madzik

Kraj:

|
|
|
|
 |
Jolka
Użytkownik średnioaktywny Jolka

Kraj:

Pomogła: 5 razy Wiek: 61 Dołączyła: 12 Lut 2006 Posty: 122 Skąd: Mogilno
|
Wysłany: Wto 14 Mar, 2006 21:35 prosze o pomoc
|
|
|
Bardzo proszę o pomoc jak mam podzielić tabletkę dla szczeniaka który ma 2kg i 200 dag a tabletka jest dla psa który ma 10 kg pilne jest to tabletka na robaki
mam 2 miesięcznego szczeniaka
|
|
|
|
 |
Rockgirl_Madzik

Kraj:

|
|
|
|
 |
Jolka

Kraj:

|
Wysłany: Śro 15 Mar, 2006 18:54
|
|
|
| Rockgirl_Madzik napisał/a: | | Radzę skontaktować się w tej sprawie z weterynarzem. Może doradziłby inna tabletkę, która będzie odpowiednia dla takiego malutkiego piesia. Radzę się też dowiedzieć kiedy dokładnie odrobacza się szczeniaczki. |
Właśnie weterynarz kazał podzielić tą tabletkę , bo akurat nie posiadał dla szczeniaków.
Podzieliłam ją na 4 części i z jednej części odcięłam kawałeczek i resztę podałam pieskowi
http://www.fotosik.pl/pok...nt5vdkh0d4.html
mój szczeniaczek Bruno
|
| Ostatnio zmieniony przez Jolka Śro 15 Mar, 2006 18:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Rockgirl_Madzik

Kraj:

|
|
|
|
 |
Jolka

Kraj:

|
|
|
|
 |
tunia1
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Wto 04 Kwi, 2006 02:34 Czesc dziewczyny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
To moze ja sie pochwale swoimi

|
|
|
|
 |
Rockgirl_Madzik

Kraj:

|
|
|
|
 |
Mamutka
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 2 razy Wiek: 66 Dołączyła: 25 Maj 2006 Posty: 334 Skąd: Rydułtowy
|
Wysłany: Nie 28 Maj, 2006 17:28
|
|
|
Przejrzałam zdjęcia Waszych piesków. Wszystkie są takie kochane . A że ja też jestem psia mama, to chcę przedstawić Wam mojego pieska. Jest to amstaf (ale nie z tych "złych") a nazywa się Bruno. W sierpniu będzie miał dwa lata a u mnie w domu jest od listopada 2004r. To jest już mój 4 z kolei piesek w ciągu mojego życia.
Bruno jest kochanym i dość posłusznym psem. Szybko się uczy nowych rzeczy, ale podobno amstafy tak właśnie mają. Oczywiście też ma swoje chwile głupoty i wtedy gryzie co mu wpadnie w paszczę. Ale kiedy popatrzy na mnie tymi swoimi oczkami to nawet nie mam ochoty wściekać się na niego.

|
_________________ pozdrawiam Ewa
Moja strona
Mój blog |
|
|
|
 |
barbara 1
Gaduła ;)

Kraj:

Pomogła: 52 razy Wiek: 60 Dołączyła: 17 Cze 2005 Posty: 6379 Skąd: Częstochowa
Medale: 3 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
Grażyna

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

Pomogła: 102 razy Dołączyła: 02 Sie 2005 Posty: 8050 Skąd: z Bełchatowa
|
|
|
|
 |
ostatek7
Użytkownik średnioaktywny daglezjowa wiedźma

Kraj:

Wiek: 78 Dołączyła: 04 Paź 2005 Posty: 209 Skąd: z lasu czarownic
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Śro 28 Cze, 2006 12:22
|
|
|
W gorące, czerwcowe południe - wspomnienie zimy... może spojrzenie na świeży śnieg ochłodzi rozpalone ciałka? A czy na pewno śnieg istnieje? może to tylko fatamorgana?
Przestań błyskać w oczka! Nie widzisz, że się schowałam?
Muszę poprawić post. Wega też chce pokazać się na forum. Spójrzcie jak pięknie się do Was uśmiecha...
"gwiezdny" uśmiech Wegi... Kaja jest tłem.

|
_________________ http://ostatek7.fotosik.pl/albumy/20936.html
http://ostatek7.fotosik.pl/albumy/123835.html
 |
| Ostatnio zmieniony przez ostatek7 Śro 28 Cze, 2006 12:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
barbara 1
Gaduła ;)

Kraj:

Pomogła: 52 razy Wiek: 60 Dołączyła: 17 Cze 2005 Posty: 6379 Skąd: Częstochowa
Medale: 3 (Więcej...)
|
Wysłany: Pon 03 Lip, 2006 07:48
|
|
|
Przedstawiam Wam nowego członka rodziny.Jest to owczarek niemiecki długowłosy,ma 2,5 miesiąca.Po stracie w ubiegłym roku na jesień naszego psiaka,nie mieliśmy aż do tej pory zadnego pieska.Wczoraj starszy syn pojechał na giełde i kupił suczkę.Zadomowiła sie bardzo szybko,nawet zdążyła nam wczoraj zaginąć.Znalazła sie po paru godzinach u dalszego sąsiada na podwórku pod autem.

|
_________________ http://picasaweb.google.com/barbara1.lyko |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 34 |
|
|