Przesunięty przez: beacia-24 Wto 08 Lis, 2011 18:19 |
[kartki] Haft matematyczny - chwalimy się |
| Autor |
Wiadomość |
alexandra20
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Wiek: 42 Dołączyła: 14 Sty 2009 Posty: 104 Skąd: Bydgoszcz
Medale: Brak
|
Wysłany: Śro 08 Lip, 2009 19:57
|
|
|
świetne karteczki i koperta:) a notesik przecudny...jak Ty go zrobiłaś??
|
|
|
|
 |
Jadzia60

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 07 Lis 2008 Posty: 162
|
Wysłany: Śro 08 Lip, 2009 20:02
|
|
|
Kociamama jesteś niesamowita. Wspaniałe kartki. Myślałam, że sobie trochę poleniuchuję, ale patrząc na Twoje prace wzięła mnie chętka więc idę dziurkować
A oto moje ostatnie karteczki - wciąż siedzę w ślubnych klimatach

|
_________________ Pozdrawiam Jadzia
Zapraszam do mnie
http://picasaweb.google.pl/Jadwiga05
 |
|
|
|
 |
alszka
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 16 razy Dołączyła: 29 Cze 2009 Posty: 838 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Śro 08 Lip, 2009 21:45
|
|
|
Jadzia60, kociamama - jesteście dla mnie mistrzyniami. Do trzech muszkieterów brakuje jeszcze tylko krysaka
Naprawdę fantastyczne prace. Podziwiam i chylę czoło
Chciałam też przedstawić kilka moich karteczek (a ostatnio nazbierało się ich sporo), ale niestety nie można tutaj dołączać obrazków. Można jedynie podać adres do obrazka, a że nie mam konta na żadnym serwerze typu picasa czy fotosik, to na razie będę tylko oglądać Wasze prace No i oczywiście czerpać inspiracje (to taki ładny eufemizm na kopiowanie pomysłów hihi). A propos kopiowania pomysłów - zaczęłam ozdabiać moje koperty i muszę przyznać, klientka była zachwycona 
|
|
|
|
 |
umironczuk
Użytkownik małomówny

Kraj:

Pomogła: 1 raz Wiek: 44 Dołączyła: 23 Cze 2009 Posty: 59
|
Wysłany: Czw 09 Lip, 2009 01:53
|
|
|
Jadzia60, a skąd Ty takie piękne wzory bierzesz kartki naprawdę super
|
|
|
|
 |
bonnie87

Kraj:

Wiek: 38 Dołączyła: 30 Maj 2009 Posty: 163 Skąd: małopolska/śląsk
|
Wysłany: Czw 09 Lip, 2009 09:26
|
|
|
Jadzia60 śliczne te karteczki jak je zobaczyłam to do razu mnie naszła ochota na ich zrobienie:-) tylko mam problem z wzorami, myślałam że gdzieś je widziałam już w necie i ściągnęłam do siebie ale niestety nie mam ich. Mogłabyś mi je przesłać na pocztę? Byłabym baaardzo wdzięczna Mój adres: bonnie_87@interia.pl
alszka ja też nie mam konta na fotosiku. Wstawiam zdjęcie nie jako miniaturkę, a w pełnym formacie, a i tak po kliknięciu na niego otwiera się w fotosiku jako dodane przez anonima:)
|
_________________ Moja galeria: http://picasaweb.google.pl/groszka87

|
| Ostatnio zmieniony przez bonnie87 Czw 09 Lip, 2009 09:39, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
patii156
Milczek

Kraj:

|
|
|
|
 |
daisy78
Milczek

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Czw 09 Lip, 2009 10:10
|
|
|
Jadzia60 zainspirowałaś mnie swoimi karteczkami ślubnymi. Są piękne. Ja narazie jestem na etapie zaproszeń ślubnych, więc ten sam klimat Ale ponieważ szykuje mi się parę ślubów w najblizszym czasie to weekend spędzę na intensywnym dziubaniu
buziaki
daisy78
|
|
|
|
 |
bonnie87

Kraj:

|
Wysłany: Czw 09 Lip, 2009 11:10
|
|
|
patii156Dzięki wielkie 
|

|
| Ostatnio zmieniony przez bonnie87 Czw 09 Lip, 2009 12:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
buziaczek
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 3 razy Wiek: 44 Dołączyła: 14 Paź 2007 Posty: 4854 Skąd: Radlin, woj.śląskie
Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
alszka
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Czw 09 Lip, 2009 11:47
|
|
|
| Cytat: | | ja też nie mam konta na fotosiku. Wstawiam zdjęcie nie jako miniaturkę, a w pełnym formacie, a i tak po kliknięciu na niego otwiera się w fotosiku jako dodane przez anonima:) |
bonnie87 - wow, jakim cudem? Toż to powinno być po prostu niemożliwe Mnie się nie wstawia, bo musiałabym wstawić zdjęcie z mojego lokalnego dysku, a nie z żadnego serwera. A na pewno nie masz konta na fotosiku??? Zresztą nieważne Może w końcu się doproszę o własną stronę, która już od dłuższego czasu jest w przygotowaniu 
|
|
|
|
 |
bonnie87

Kraj:

|
Wysłany: Czw 09 Lip, 2009 12:33
|
|
|
Naprawdę nie mam konta:) wstawiam te zdjęcia też ze swojego dysku tym linkiem "kliknij aby dodać zdjęcie do wiadomości" i wtedy się otwiera w fotosiku. Też nie wiem jak to się dzieje, ale to działa:D
|

|
|
|
|
 |
kociamama
Użytkownik aktywny

Kraj:

|
Wysłany: Czw 09 Lip, 2009 12:53
|
|
|
| alexandra20 napisał/a: | świetne karteczki i koperta:) a notesik przecudny...jak Ty go zrobiłaś?? |
Pomysł na robienie takich notesików zaczerpnęłam z innego forum, a zrobiłam go tak:
- kupiłam tzw. kostkę biurową (bloczek karteczek) - nie mogą być samoprzylepne tylko te zwykłe, ale muszą mieć sklejony jeden bok( po prostu, żeby się nie rozsypały) - te karteczki są w różnych kolorach(w jednym bloczku nawet 5 kolorów), można je rozebrać np. na pojedyncze kolory wtedy notesik jest cieńszy i w różnych rozmiarach - moje mają wymiar 8x8 cm
- wzięłam kawałek tekturki (np. tył z bloku rysunkowego) i wycięłam coś takiego dodając po ok.0,5 cm
środkowa część to grzbiet notesu=wysokość bloczka
zaginamy okładkę na środkowych liniach i przymierzamy do notesu.jeśli wszystko jest ok możemy zacząć oklejać okładkę.
- przygotowujemy papier ozdobny i wycinamy z niego 2 razy kształt okładki ( do jednego dodajemy po 1 cm na każdym boku na zagięcie papieru do wewnątrz - ścinamy narożniki na ukos
- smarujemy jedną stronę okładki klejem i przykładamy do papieru zaginając skrzydełka do wewnątrz, przyciskamy czymś ciężkim (np. encyklopedią), zostawiamy na chwilę, że klej trochę zastygł
- w podobny sposób przyklejamy papier ozdobny do wewnętrznej części okładki i też przyciskamy
- następny krok to wklejenie notesu do okładki - smarujemy klejem grzbiet notesu(ten oryginalnie sklejony) i dobrze dociskamy w okładce (można to również zrobić przy użyciu taśmy dwustronnie klejącej).
I praktycznie notes mamy już zrobiony - teraz zostaje tylko "włączyć" wyobraźnię i przyozdobić go wg własnego uznania i potrzeb.
Ja mojego nie przyozdabiałam, bo to jest notes na podręczne zapiski podczas chodzenia po marketach - córka remontuje łazienkę więc ciągle czegoś szukają i ciągle potrzeba coś zanotować.
uff, ale się napisałam
Mam nadzieję, że coś z tego da się zrozumieć - jak będą jakieś wątpliwości to postaram się wyjaśnić.
|
_________________ http://picasaweb.google.pl/elunia1954
Mój blog. Zapraszam.
 |
|
|
|
 |
patii156
Milczek

Kraj:

|
|
|
|
 |
kociamama
Użytkownik aktywny

Kraj:

|
Wysłany: Czw 09 Lip, 2009 13:38
|
|
|
| patii156 napisał/a: | | kociamama, ty masz poprostu TALENT przez duże T |
a właśnie zawsze mi się wydawało, że absolutnie nie mam talentu ani zdolności do takich prac plastycznych
Dopiero jak, wreszcie po długich przemyśleniach, odważyłam się spróbować robić karteczki i udało mi się znaleźć chętnych, żeby za nie zapłacili - to stwierdziłam, że jeszcze "będą ze mnie ludzie".
Wasze pochwały też bardzo mi pomagają, a przede wszystkim dopingują do jeszcze lepszej pracy - i za to bardzo Wam dziękuję 
|
_________________ http://picasaweb.google.pl/elunia1954
Mój blog. Zapraszam.
 |
|
|
|
 |
alexandra20

Kraj:

|
Wysłany: Czw 09 Lip, 2009 16:45
|
|
|
dziewczyny mam dobrą wiadomość:) kaiem jest niedostępne do 20 lipca:)
|
|
|
|
 |
krystyn47

Kraj:

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 10 Sie 2008 Posty: 166 Skąd: małopolska
|
Wysłany: Czw 09 Lip, 2009 16:48
|
|
|
O ! to dobra wiadomość, bo bardzo lubię to forum.
|
|
|
|
 |
alexandra20

Kraj:

|
Wysłany: Czw 09 Lip, 2009 16:52
|
|
|
ja też chociaż tutaj też mi się podoba:) wczoraj oddałam karteczki i nie zrobiłam fotek:D ale mój "diler" miał zrobić:D więc na dniach wstawię:)
|
|
|
|
 |
krystyn47

Kraj:

|
Wysłany: Czw 09 Lip, 2009 16:58
|
|
|
Jadzia60 - rozumiem, że ślubne karteczki wyszywasz bezpośrednio na kartce głównej. Jak podklejasz od środka ? Czy mogłabym zerknąć ?
|
|
|
|
 |
alszka
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Czw 09 Lip, 2009 17:25
|
|
|
Ja też nie próżnowałam. U mnie tym razem kwieciście i ślubnie. Poniżej parę karteczek - kwiatowe jeszcze nie mają właściciela, ale myślę, że niedługo znajdą.
Dzięki dziewczyny za podrzucenie pomysłu z ozdabianiem kopert - moje wyszły tak (przepraszam za jakość zdjęcia, ale to jedyne, jakie mam):
Wow, dzięki bonnie87 - Twój sposób zadziałał 
|
|
|
|
 |
krystyn47

Kraj:

|
Wysłany: Czw 09 Lip, 2009 18:10
|
|
|
Wyszło elegancko.
|
|
|
|
 |
kociamama
Użytkownik aktywny

Kraj:

|
|
|
|
 |
patii156
Milczek

Kraj:

|
|
|
|
 |
liken
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 5 razy Wiek: 40 Dołączyła: 18 Mar 2007 Posty: 539 Skąd: Śląsk/obecnie Kraków
|
|
|
|
 |
kociamama
Użytkownik aktywny

Kraj:

|
|
|
|
 |
alszka
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pią 10 Lip, 2009 12:03
|
|
|
patii - podpisuję się pod powyższymi opiniami - bardzo fajne kartki. Szczególnie podoba mi się kombinacja wzorów kwiatowych z motywami ślubnymi - rewelacja
Po prostu super 
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 33 |
|
|