|
Sklepy internetowe z włóczkami |
| Autor |
Wiadomość |
Poranna
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 31 razy Wiek: 50 Dołączyła: 19 Wrz 2005 Posty: 2113 Skąd: Lębork
Medale: 2 (Więcej...)
|
Wysłany: Pon 10 Mar, 2008 19:34
|
|
|
Antonina, ja, akurat, jestem Ci bardzo wdzięczna za podzielenie się tymi uwagami
jeszcze nigdy nie kupowałam w interfox, a chciałabym, bo mają tam ciekawe włóczki, tylko kupuje się w ciemno, więc dziekuję za pomoc 
|
_________________ BLOG
 |
|
|
|
 |
Phoebe
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 11 razy Wiek: 51 Dołączyła: 21 Sie 2007 Posty: 1155 Skąd: MV
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Śro 26 Mar, 2008 11:45
|
|
|
dziewczyny a nie znacie jakiejs fajnej hurtowni/sklepu w niemczech???? chetnie zamowilabym cos przez internet ale za paczke z polski zaplace tyle ze sie nie oplaca....
|
|
|
|
 |
Ada
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

|
|
|
|
 |
Phoebe
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Śro 26 Mar, 2008 13:23
|
|
|
dzieki ada, patrze co jakis czas, niestety nie znam niektorych wloczek i sama wiesz jak to jest w ciemno kupowac...
a moze mi poradzisz? albo ktoras z innych milych dziewczyn....napalilam sie na ariadne koral, chce zrobic sukienke na szydelku....co moze byc odpowiednikiem korala bo tego tam nie widzialam...
|
|
|
|
 |
Poranna
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 31 razy Wiek: 50 Dołączyła: 19 Wrz 2005 Posty: 2113 Skąd: Lębork
|
Wysłany: Śro 26 Mar, 2008 15:07
|
|
|
Gedifry i Schahenmayr bym kupowała w ciemno 
|
_________________ BLOG
 |
|
|
|
 |
Ada
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

|
Wysłany: Śro 26 Mar, 2008 15:22
|
|
|
Nie wiem,czy dobrze rozumiem.Chodzi Ci o coś sztucznego i połyskliwego,bo koral to "świecący"poliester.
Sądzę,ze na ebay'u znajdziesz coś podobnego.Tam mają tanie nici w szpulach/jeszcze taniej jest na włoskim,bo to chyba ich produkcja/,npszpula szpula1 Niestety zdjęcia tam są zawsze marnej jakości i nie widać dokladnie jak to wygląda,ale sądzę,ze można napisać i poprosić o lepsze zdjęcia i grubości nici w porównaniu np. z zapałką,jeśli nie ma podanej grubości nici na szpuli.Są to jednak z reguły cienkie nici i trzeba robić w 2 lub 3 nitki,ale to nie problem.Jeśli nie interesują Cie szpule,to może znajdziesz coś z wiskozą lub lureksem/daje połysk/.
Poza tym na ebay'u znajdziesz również sklepy internetowe.Największy to chyba "garnexpert" http://stores.ebay.de/garnexpert i http://search.stores.ebay...1461604QQsofpZ0
|
_________________ https://picasaweb.google.com/100423251002105837923/MojePraceMyWorks#
http://picasaweb.google.com/adamalaxxx
http://picasaweb.google.com/lenusiaa |
|
|
|
 |
Phoebe
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Śro 26 Mar, 2008 16:11
|
|
|
znalazlam Elfi von Schoeller, jakas madeira lamé, i rellana bianka......ta elfi fajnie wyglada. jest jeszcze jedna ale jeszcze nie wiem co to za firma i zostalo tydzien do konca wiec mam czas hihihihi ale czy ktoras z was zna elfi albo rellana albo madeira?????
Ada dzieki!!!! bede szperac moze cos mi sie uda upolowac. jeszcze nie kupowalam na ebay ale czas kiedys zaczac
wlasnie chodzi mi o cos takiego lekko blyszczacego....juz nawet cos z jedwabiem wyszukiwalam.... Znalalzlam takie szpule tylko nie bylam pewna (bo niektorzy slabo opisuja towar...) co to jest i do czego.
|
| Ostatnio zmieniony przez Phoebe Śro 26 Mar, 2008 16:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Ada
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

|
|
|
|
 |
Phoebe
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Śro 26 Mar, 2008 19:16
|
|
|
Ada dokladnie o ta chodzi ale zostal jeszcze jeden dzien....
kupilam juz dwie (tylko nie na sukienke....) nie moge znalezc odpowiedniego koloru....jeden byl ale mnie przebili buuuuu trudno sie mowi
|
|
|
|
 |
Ada
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

|
|
|
|
 |
Phoebe
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Czw 27 Mar, 2008 10:39
|
|
|
yarnart na niemieckim ebay nie znalazlam...szkoda bo ta pierwsza fajnie wyglada. ale ta wloczka z usa chyba jest?
|
|
|
|
 |
Ada
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

|
|
|
|
 |
Phoebe
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pią 28 Mar, 2008 09:02
|
|
|
Ada dzieki Ci ogromne za podpowiedz zeby ebay poogladac!!! wlasnie dzis wyslalam juz pierwsza zaplate za wloczke von Schachenmayr. Czekam jeszcze na koniec kilku aukcji...Elfi wyszla za drogo i sobie dalam spokoj. moze kiedys mi sie znowu trafi.
mam pytanko, czy to sie nadaje na sukienke na szydelko?
http://i5.ebayimg.com/08/i/000/cc/2e/32ee_1.JPG
1 Kone Viscose Garn Glänzend
50 gramm = 1000 meter oder Nm 40/2
100% VISCOSE GLÄNZEND
900 Gramm
|
| Ostatnio zmieniony przez Phoebe Pią 28 Mar, 2008 09:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Ada
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

|
Wysłany: Pią 28 Mar, 2008 12:27
|
|
|
ja gdyby nie koszt transferu pieniędzy i przesyłki to ciągle bym tam kupowała,ale i tak czasem coś kupuję co jest nie do zobycia w Polsce.Patrzę wtedy żeby był PayPal,bo transfer taniej wychodzi.
Jeśli chodzi o tą wiskozę,od razu mówię,ze jest śliczna.ja wprawdzie nigdy z wiskozy nie robiłam,ale widziałam sukienki u Rosjanek z samej wiskozy i sie nimi zachwycalam.Ta wiskoza jest cienka,ale za to możesz robić jak chcesz.Chodzi mi o to,ze możesz sama regulować grubość nici robiąc w 2,3,4 a nawet wiecej nitek,w zależności jakie cudo chcesz zrobić.Jak ma być Cienkie,lekkie to weżmiesz mniej nitek i na odwrót.Mozesz zrobić probki z różną ilością nitek i dopasować wielkość szydelka.Ja w każdym razie bym sie nie zastanawiała,a jak są inne kolory w dobrej cenie to wzięłabym na zapas,o ile koszty przesyłki są wspólne.
|
_________________ https://picasaweb.google.com/100423251002105837923/MojePraceMyWorks#
http://picasaweb.google.com/adamalaxxx
http://picasaweb.google.com/lenusiaa |
|
|
|
 |
Phoebe
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pią 28 Mar, 2008 13:15
|
|
|
kochana jestes!
ja chce z niej zrobic sukienke taka jak ma kroowka (pingwinka), wiem ze ja z motyka na slonce lece, bo szydelko to czarna magia dla mnie jeszcze, ale sukienka jest CUDNA.
ta viscosa jest tylko w tym kolorze poki co, i za 900gr 6,50 plus przesylka (ale kupuje u niego wieksza ilosc wiec koszty beda wspolne)
dziekuje Ci ogromnie za podpowiedzi! 
|
|
|
|
 |
bean
Gaduła ;) Beata

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 76 razy Wiek: 58 Dołączyła: 29 Lut 2008 Posty: 5131 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
bozena5
Użytkownik małomówny

Kraj:

Medale: Brak
|
Wysłany: Czw 01 Maj, 2008 13:25
|
|
|
Mam zamiar zrobić bolerka i bluzeczki na lato. Nie wiem z jakich włóczek zrobić. może mi coś poradzicie? Mam zamiar zrobić na szydełku i na drutach. proszę o pomoc w doborze włóczek. 
|
|
|
|
 |
elka j.
Gaduła ;) elkaj

Rangi dodatkowe:

Pomógł: 20 razy Wiek: 62 Dołączył: 27 Wrz 2005 Posty: 3028 Skąd: zachodniopomorskie
|
Wysłany: Pią 02 Maj, 2008 22:48
|
|
|
Nie wiem, jak inne dziewczyny, ale ja na letnie druciane bluzki wybieram sonatę Aniluxu - bawełna z domieszką wiskozy, a szydełkowe robię z cienkich nici bawełnianych, np. Maxi, Hemery, robiłam też z Virginii Aniluxu - to też bawełna, ale troszkę grubsza. Wszystko zależy od tego, jaki efekt chcesz uzyskać 
|
_________________ Moje prace: http://picasaweb.google.pl/108122796479550237601 |
|
|
|
 |
bozena5
Użytkownik małomówny

Kraj:

|
Wysłany: Sob 03 Maj, 2008 14:54
|
|
|
Elka j. dziekuję za informację. 
|
|
|
|
 |
kitek
Milczek

|
Wysłany: Nie 11 Maj, 2008 20:07 internetowe pasmanterie
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie
Czy możecie mi polecić jakieś pasmanterie internetowe wysyłające swój towar za granicę ?
POZDRAWIAM KITEK
|
| Ostatnio zmieniony przez kitek Nie 11 Maj, 2008 20:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Olka
Milczek

Kraj:

|
|
|
|
 |
alfa76
Użytkownik aktywny

Kraj:

Pomogła: 6 razy Wiek: 50 Dołączyła: 25 Wrz 2005 Posty: 308
|
Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 09:26
|
|
|
Dziewczyny niedawno odkryłam hurtownię "Polimex" ceny są tam dość ciekawe, można sie zalogować jako pojedynczy użytkownik. Może przesyłka jest dość droga , ale ceny nici są według mnie dość konkurencyjne. Jeszcze tam nie zamawiałam, bo mam dość duże zapasy niciane, ale myślę, ze tam coś zamówię. Podaje linka: http://www.polimex.net/
|
|
 |
Małgosia G.
Milczek

|
Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 20:32
|
|
|
Wysyłka w Polmexie jest naprawdę droga. oprócz kosztów transportu doliczają 20 zł netto do paczki, jako koszty manipulacyjne, czy coś takiego. Poza tym, żeby złożyć zamówienie trzeba się chyba zarejestrować podając dane firmy. Wychodzi na to, że klientom indywidualnym nie sprzedają.
|
|
|
|
 |
alfa76
Użytkownik aktywny

Kraj:

Pomogła: 6 razy Wiek: 50 Dołączyła: 25 Wrz 2005 Posty: 308
|
Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 23:33
|
|
|
Ale ja tam jestem zarejestrowana, a na 100 % nie mam własnej firmy. Faktycznie tych manipulacyjnych kosztów nie zauważyłam 
|
|
 |
Małgosia G.
Milczek

|
Wysłany: Czw 17 Lip, 2008 02:32
|
|
|
Wczoraj patrzyłam na formularz rejestracji i przy danych firmy były gwiazdki (trzeba wypełnić). Teraz już nie wiem, o co chodzi.
Najlepsze w tym wszytskim jest to, że na fakturze nie ma żadnych dodatkowych kosztów. Oni te koszty rozbijają na ilość towarów i dodają do ceny. Na fakturze są poprostu droższe towary. Można się zdziwic.
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 36 |
|
|