RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Strona główna  • Mapa stron  • Księga gości  • Portal   Forum
Nasze ostatnie prace  • Kontakt z administratorem
• Aktualne losowania

Poprzedni temat :: Następny temat
Katowice
Autor Wiadomość
Kate 
Milczek
Life goes on!!

Kraj:
Poland

Autor tematu

Medale: Brak

Wysłany: Pią 29 Lut, 2008 12:18   Katowice

Potrzebuje pomocy doświadczonych Koleżanek z okolic Katowic!!

przeprowadziłam sie niedawno do Katowic i nie mam pojęcia gdzie się zaopatrywać w atrakcyjne cenowo włóczki-poszukuję jakiejś hurtowni lub sklepu producenta. ceny w pasmanteriach znacznie uszczuplają mój budżet i nigdzie nie umiem znaleść takiego sklapu w którym znajdę włóczkę spełniającą moje oczekiwania-najczęściej nie ma wyboru w kolorkach.
bedę bardzo wdzięczna za pomoc bye

plus minus  Kto ocenił?

Ostatnio zmieniony przez Grażyna Pią 30 Sty, 2009 13:34, w całości zmieniany 1 raz  

gabrysia 
Użytkownik aktywny

Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 15 razy

Medale: 1 (Więcej...)

Wysłany: Pią 29 Lut, 2008 13:04   

Katowice są drogie, ale polecam Chorzów, można tramwajem dojechać ul. Floriańska, jeśli już tam przyjdziesz, to napewno już będziesz klientem na dłużej, super pani, kora sama też dzierga, możesz buszować po sklepie, tylko godziny otwarcia kosmiczne od 10 do 15,30 w sobotę nieczynne. Polecam też wątek z Rumento. Właściwie tylko tam się zaopatruję

plus minus  Kto ocenił?

asia12 
Użytkownik średnioaktywny

Pomogła: 1 raz

Wysłany: Pią 29 Lut, 2008 13:10   

Gabrysia ma racje - to najlepszy sklep i najtańszy, o ile dobrze pamiątam to w czwartek ma inne godziny otwarcia 12-16:30, w Chorzowie znajduje sie również hurtownia Basior na ul.Szczęśćliwej (zaraz przy DTŚ) oni maja też sklep internetowy http://basior.com.pl/sklep/ , więc ja najpier szukam na ich stronce jakie chce włóczki a potem z karteczką idę do nich - przynajmniej zaoszczędzam na kosztach przesyłki, tylko tak jak w hurtowni min. pół kilo trzeba kupić bo takie są paczki

+1  plus minus  Kto ocenił?

border="0" /></a>

Kate 
Milczek
Life goes on!!

Kraj:
Poland

Autor tematu

Wysłany: Pią 29 Lut, 2008 13:34   

asia12, gabrysia wilekie dzięki już sprawdziłam ofertę basiora i faktycznie maja wybór, co do miłej pani w Chorzowie to odpada - nie te godziny pracy-konczę o 16.

ale obiło mi się o uszy, że jest jakieś fajne miejsce w Gliwicach, gdzie można poszaleć z włóczkami - podobno duży wybór-czy któraś z Was kojarzy?!?!

pozdrawiam i miłego dnia

plus minus  Kto ocenił?

alienor 
Użytkownik b. aktywny
vel 3nereida

Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 10 razy

Medale: 2 (Więcej...)

Wysłany: Pią 29 Lut, 2008 17:02   

Kate mieszkam w Katowicach ,ale nie polecam , żadnej pasmanterii , niedość , że jest ich mało ,zaopatrznie żadne to jeszcze ceny z kosmosu . Wierzyc się nie chce , że w tak duzym miescie zdobycie szpilek do koronki klockowej graniczy z cudem i zaangażowana była cala rodzina i jeszcze znajomi. Zaopatruję sie w Chorzowie na Florianskiej . Ceny dla porownania: w centrum Katowic za1 motek Maxi pani życzy sobie 16, 18 zl , w ochojcu 14 a u pani na Florianskiej 10 zl. Tak jest ze wszystkim . W zasadzie to jest tam o plowę taniej. Wybor jest , buszować można wszędzie , nawet w magazynie na zapleczu.Pani daje numer telefonu i jest w stanie ściągnąć to co potrzeba i odłożone czeka. Godziny nieciekawe , ale jadę raz na miesiąc albo dwa , robię duże zakupy i już .

Oczywiście jestem też stałą klientką w Rumento , pan Tomek jest bardzo miły i chętnie wysle to co potrzebne i ceny też mają super .

plus minus  Kto ocenił?

gabrysia 
Użytkownik aktywny

Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Wysłany: Sob 01 Mar, 2008 20:27   

w Gliwicach pasmanteria Guzik w okolicach Rynku, jedna przecznica za Dolnych Wałów po stronie poczty; nieźle zaopatrzona, ceny niezbyt atrakcyjne w porównaniu z innymi, ale kompetentna obsługa, osobiście lubię tam kupować guziki, innych nie znam

plus minus  Kto ocenił?

Kate 
Milczek
Life goes on!!

Kraj:
Poland

Autor tematu

Wysłany: Pon 21 Kwi, 2008 11:05   

alienor, asia12, gabrysia wielkie dzieki za namiary! zaintrygowała mnie zwłaszcza ta floriańska w Chorzowie. Dziś się tam wybieram-mam dzień wolny i choć z Tychów to troszęczkę kilometrów jest ale tak mnie zainteresowałyście tymi niskimi cenami, że postanowiłam sie wybrać. Mam nadzieję, że znajdę czego szukam!! W mojej szafie włóczkowej ostatnio zobaczyłam dno a to oznacza, że wykożystałam wszystkie resztki!!! hurrraaa Ale idzie lato i chiałoby się mieć jakieś nowe cudeńka a nie ma z czego robić.
jeszcze raz wielkie DZIĘKUJĘ i mam nadzieję że zakupy będą owocne!

plus minus  Kto ocenił?

gabrysia 
Użytkownik aktywny

Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Wysłany: Pon 21 Kwi, 2008 13:22   

Czekam na informację o zakupach, mam nadzieję, że udanych

plus minus  Kto ocenił?

asia.robotki 
Użytkownik małomówny

Kraj:
Poland

Pomogła: 4 razy

Wysłany: Pon 21 Kwi, 2008 15:05   

W Gliwicach za Guzikiem jest jeszcze jedna pasmanteria, ale droższa
(Perle 5 za 16 zł, a w Guziku taniej, ale ostatnio kupowałam na Allegro za 9,80).
W Gliwicach kupuję też na Dworcowej.
Moje prace www.asiarobotki.prv.pl

plus minus  Kto ocenił?

asia.robotki 
Użytkownik małomówny

Kraj:
Poland

Wysłany: Pon 21 Kwi, 2008 23:44   

Recenzje włóczek http://recenzjewloczek.bl...69,170.html?4,1

plus minus  Kto ocenił?

Kate 
Milczek
Life goes on!!

Kraj:
Poland

Autor tematu

Wysłany: Wto 22 Kwi, 2008 14:46   

dziewczyny byłam wczoraj w Chorzowie na Floriańskiej i tak mi sie spodobało, zwłaszcza pod względem cenowym (pani maświetne wyprzedaże cool ) ale też ze względu na ogrooooomniasty wybór. zrobiłam duuże zakupki, poleciałam do domu jak na skrzydłach i zabrałam sie do roboty-znalazłam cudną Sonię-linen-świetnie nadaje się na letnie bluzeczki i zaświtał mi w główce że nada się świetnie na letnią spódniczkę. przyjeżdzam dziś a pani mi mówi, że wczoraj ktoś pytał czy byłam. na początku byłam skołowana i stwierdziłam że to nie może mnie dotyczyć, ale poźniej zaświtało mi, że WAM mówiłam że jadę. wesoło mi
JESZCZE RAZ WIELKIE DZIĘKI ZA NAMIAR NA CUUUUUDOWNĄ PANIĄ I NIESAMOWITE MIEJSCE. kwiatek dla ciebie
[/b]

plus minus  Kto ocenił?

alienor 
Użytkownik b. aktywny
vel 3nereida

Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Wysłany: Wto 22 Kwi, 2008 20:17   

No to super , ciesze sie , ze zakupy sie udały . Ja też byłam wczoraj , po bawełnę i oczywiście wróciłam do domku z ponadplanową angorą puknąć się puknąć się puknąć się po co komu na lato angora w ślicznym kolorku czerwonego wina. Roi mi sie po głowie golfik , ale to wszystko , na całość nie mam pomysłu.
Nie pytałam czy byłaś , ale wspominałam ,ze sława sklepiku rośnie i nowe klientki sie wybierają hurrraaa

Ja lubię ten sklep dlatego , ze mogę po nim bezkarnie buszować ,dotykać i dobierać kolory.
Kate poproś panią o telefon , wtedy zyskujesz dodatkowy komfort , bo możesz sprawdzać czy dane nici są i zamawiać to czego potrzebujesz . Usługa w cenie wesoło mi .
Mozna też kserować gazety , które nie są na sprzedaż . no wiec czego jeszcze można sobie życzyć , chyba tylko tego , żeby tej pani nie zachciało sie emerytury uklon

plus minus  Kto ocenił?

Bernadka 
Gaduła ;)

Kraj:
Poland

Pomogła: 11 razy

Wysłany: Wto 22 Kwi, 2008 20:26   

Dziewczyny alienor, powiedzcie czy ta hurtownia jest czynna w sobotę , bo może kiedyś uda mi się tam wdepnąć jak będę u szwagierki hurrraaa hurrraaa hurrraaa

plus minus  Kto ocenił?

alienor 
Użytkownik b. aktywny
vel 3nereida

Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Wysłany: Wto 22 Kwi, 2008 20:54   

Bernadko ten sklep jest otwarty dość krotko , prowadzi go starsza pani . Codziennie jest tam, jeżeli sie nie mylę do 16 , w czwartki chyba do 17 , ale nie jestem pewna , w soboty nieczynne . ja jeżdżę zawsze po pracy o 15 i tylko raz pocałowałam klamkę. Mam telefon i mogę przesłać na pw , pani chyba sie nie obrazi .

plus minus  Kto ocenił?

gabrysia 
Użytkownik aktywny

Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Wysłany: Wto 22 Kwi, 2008 22:28   

Pani już jest na emeryturze, stąd pracuje tylko "na pół gwizdka", a numer telefonu jest ogólnie dostępny i można go podawać dalej, przynajmniej tak mnie właścicielka zapewniała. Co tam było nowego? muszę się wybrać, bo szukam czegoś na bolerko komersowe dla siostrzenicy

plus minus  Kto ocenił?

Bernadka 
Gaduła ;)

Kraj:
Poland

Wysłany: Śro 23 Kwi, 2008 08:30   

alienor, telefon chętnie przygarnę cmoknięcie kwiatek dla ciebie , szkoda że w sobotę nieczynne , ale może uda mi się jakoś do mojej szwagierki pojechać tak żeby pani pracowała bo bardzo mnie ta hurtownia nurtuje cmoknięcie cmoknięcie

plus minus  Kto ocenił?

alienor 
Użytkownik b. aktywny
vel 3nereida

Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Wysłany: Pon 28 Kwi, 2008 13:56   

Bernadko telefon do pani z Floriańskiej (32) 772-01-28

Sorki , ze nie wpisałam odrazu , ale miałam odrobinę zawirowań osobistych i wyleciało mi z głowy

plus minus  Kto ocenił?

Bernadka 
Gaduła ;)

Kraj:
Poland

Wysłany: Pon 28 Kwi, 2008 18:29   

nic nie szkodzi alienor, i tak w okolicach katowic będę dopiero za jakiś czas a i z kasą na włóczki chwilowo koniec , teraz mam tyle innych wydatków że będę przerabiać to co juz posiadam . Bardzo Ci dziękuję kwiatek dla ciebie

plus minus  Kto ocenił?

Irenka 

Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Pomogła: 2 razy

Wysłany: Pon 28 Kwi, 2008 22:06   

W Gliwicach oprócz tych podanych wyżej sklepików włóczkowych jest jeszcze jeden bardzo dobrze zaopatrzony tylko nie jestem pewna jaka to ulica chyba 1Maja równoległa do Zwycięstwa z tyłu za GCHem niedaleko Jyska. Polecam, bo naprawdę duży wybór, a cenowo nie jestem zorientowana, bo dawno tam nie byłam. Sprzedaje tam pani, która robi na drutach i jest tam wiele ciekawych robótek.

plus minus  Kto ocenił?

asia.robotki 
Użytkownik małomówny

Kraj:
Poland

Wysłany: Czw 01 Maj, 2008 22:29   

Tak ten sklepik jest na Dworcowej w Gliwicach. Jest dobrze zaopatrzony, a jeśli zostanie motek mozna wymienić na coś innego.

plus minus  Kto ocenił?
Ostatnio zmieniony przez asia.robotki Czw 01 Maj, 2008 22:30, w całości zmieniany 1 raz  

szajajaba 

Kraj:
Poland

Pomogła: 2 razy

Wysłany: Pią 02 Maj, 2008 10:21   

Będzin - pasmanteria na Kołłątaja, obok apteki - bardzo dobrze zaopatrzona, miła obsługa.

plus minus  Kto ocenił?

gabrysia 
Użytkownik aktywny

Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Wysłany: Pią 06 Cze, 2008 13:48   

Uprzejmie donoszę, nie wolno zebalek w Chorzowie na Floriańskiej jest Monika 75g za 3 złote w promocji, nowa dostawa dziś około 15,00, z kolorów różne beże i ekri i może coś jeszcze, a w wyprzedaży sporo tasiemek. Jest sonata i kalinka kolory jak marzenie. Pojechałam po czarną wróciłam z siatką różności wściekły

plus minus  Kto ocenił?

alienor 
Użytkownik b. aktywny
vel 3nereida

Kraj:
Poland

Rangi dodatkowe:
przyjaciel

Wysłany: Pią 26 Wrz, 2008 13:43   

Dziewczeta u pani na Florianskiej w Chorzowie jest wyprzedaz snehurki . Całe opakowanie po 20zl.Dzis bedzie dostawa kolorow,idzie jak woda .

plus minus  Kto ocenił?

Kate 
Milczek
Life goes on!!

Kraj:
Poland

Autor tematu

Wysłany: Nie 28 Wrz, 2008 08:45   

a ja ostatnio przez przypadek odkryłam świetnie zaopatrzoną pasmenaterię w Katowicach-Piotrowicach na ulicy Wilczaj (boczna od Jankego). olbrzymi wybór rodzajów i kolorów. no i to co dla mnie najwazniejsze-można sobie pogrzebać do woli, bo ja osobiście jestem typem "kupca-dotykacza', nie znoszę gdy włóczki leżą za ladą a sprzedawczyni niechętnie pokazuje mi kolejne motki brrrrrrrrrrrr

plus minus  Kto ocenił?

Leśny Duch 

Pomogła: 3 razy

Wysłany: Pon 29 Wrz, 2008 14:15   

Dziewczyny zastanówcie się, czy dojeżdżając na przykład do Gliwic po włóczki wychodzicie na swoje? Bo może się okazać, że koszt biletu czy benzyny jest wyższy od tego, co zaoszczędzacie na włóczkach i w efekcie dopłacacie?

plus minus  Kto ocenił?

joasia@nomad.com.pl

Odpowiedz do tematu