|
lena77 wita wszystkich!! |
| Autor |
Wiadomość |
lena77
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Autor tematu Pomogła: 4 razy Wiek: 48 Dołączyła: 31 Sty 2007 Posty: 206 Skąd: Bukowno
Medale: Brak
|
Wysłany: Śro 02 Sty, 2008 13:39 lena77 wita wszystkich!!
|
|
|
Witam serdecznie Wszystkich, którzy odwiedzają to forum
Ja odkryłam je jakieś 2 lata temu i zachwyciłam się nim ogromnie. Od tego czasu uważnie je śledzę i wyłapuję wszelkie ciekawe tematy i informacje. Muszę powiedzieć, że zebrało tu się fantastyczne grono pasjonatów, którzy wiedzą, co to hobby i fantazja.
Niestety ze względu na moje liczne zobowiązania zawodowe nigdy do tej pory na nim nie pisałam. Właśnie postanowiłam to zmienić, bo zrezygnowałam z części moich obowiązków zawodowych, żeby między innymi mieć czas na swoje pasje, a może nawet odkrywanie kolejnych.
A teraz kilka słów o mnie.
Mam na imię Magda i mam 31 lat. Do pewnego momentu w swoim życiu sądziłam, że nie posiadam żadnych talentów manualnych. I nawet nie przypuszczałam, że coś takiego mogę w sobie odkryć. Aż tu cztery lata temu (w sędziwym wieku lat 27 ) okazało się, że szydełko nie jest takie straszne, jak mi się wydawało. Siadłam i wydziergałam sobie serwetkę. Wiadomo, że nie była ona pierwszej urody, ale zrozumiałam dzięki temu, że może jednak coś potrafię. I tak się zaczęło. Szydełkować wprost uwielbiam.
Półtora roku temu zainteresował mnie decoupage. Na początku tylko oglądałam różne cuda ozdobione tą technika. Byłam zachwycona. Strasznie mi się to wszystko podobało i postanowiłam sama spróbować. Na razie się uczę, ale mam nadzieję, że z czasem moje pracę będą coraz ładniejsze i ciekawsze.
Poza tym od kilku lat przygotowuję kartki świąteczne i urodzinowe dla wszystkich moich bliskich i przyjaciół.
A co mnie jeszcze interesuje? Z pewnością chciałabym nauczyć się szyć. Szczególnie interesują mnie patchworki, ale to plan na dalszą przyszłość, bo trzeba by najpierw pomyśleć o podstawach. A więc może jakiś kurs kroju i szycia? Kto wie. Nowy rok, nowe perspektywy.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie tu przychylnie i że znajdę wśród Was osoby, z którymi będę mogła dzielić się swoimi pasjami i z których doświadczenia i wiedzy będę mogła skorzystać.
Pozdrawiam Was gorąco i życzę wszystkiego dobnego na ten Nowy Rok
:olowek:
|
|
|
|
 |
buziaczek
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 3 razy Wiek: 44 Dołączyła: 14 Paź 2007 Posty: 4854 Skąd: Radlin, woj.śląskie
Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
dom_Klary
Użytkownik b. aktywny Prowence

Kraj:

Pomogła: 42 razy Dołączyła: 17 Maj 2007 Posty: 1790 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
Zosia32
Użytkownik b. aktywny Zosia32

Kraj:

Pomogła: 8 razy Wiek: 49 Dołączyła: 25 Kwi 2007 Posty: 2565 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Śro 02 Sty, 2008 19:09
|
|
|
Lena witaj na forum
Pozdrawiam 
|
|
|
|
 |
grzewa
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 02 Lip 2007 Posty: 1397 Skąd: Jelenia Góra
|
|
|
|
 |
małgośka
Gaduła ;) Danusia

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 23 razy Wiek: 57 Dołączyła: 11 Lis 2007 Posty: 3791 Skąd: śląskie
|
|
|
|
 |
maranta

Kraj:

Pomogła: 68 razy Wiek: 58 Dołączyła: 01 Cze 2005 Posty: 6004 Skąd: Gdynia
Medale: 2 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
alicja11
Użytkownik b. aktywny alicja11

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 8 razy Wiek: 56 Dołączyła: 08 Wrz 2006 Posty: 1094 Skąd: Kutno
|
|
|
|
 |
wiesia_33
Gaduła ;)

Kraj:

Pomogła: 5 razy Wiek: 52 Dołączyła: 05 Lis 2007 Posty: 3010 Skąd: Pawłowice śl.
|
|
|
|
 |
Bet
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 7 razy Wiek: 53 Dołączyła: 28 Lip 2007 Posty: 557 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: Czw 03 Sty, 2008 06:06
|
|
|
I ja witam cieplutko 
|
|
|
|
 |
dota72
Użytkownik aktywny

Kraj:

Pomogła: 1 raz Wiek: 54 Dołączyła: 17 Gru 2006 Posty: 493 Skąd: Wałbrzych
|
|
|
|
 |
Halkuk
Gaduła ;)

Kraj:

Pomogła: 18 razy Wiek: 63 Dołączyła: 25 Sie 2005 Posty: 4709 Skąd: Bytom
|
Wysłany: Czw 03 Sty, 2008 14:18
|
|
|
Witaj wśród nas
| lena77 napisał/a: | | Aż tu cztery lata temu (w sędziwym wieku lat 27 Wink ) okazało się, że szydełko nie jest takie straszne, jak mi się wydawało. |
Kochana - ja zaczęłam w wieku 42 lat - to dopiero sędziwy wiek Podobnie jak Ty zaczęłam od serwetki .
|
_________________ Pozdrawiam - Halina. |
|
|
|
 |
bjanna
Gaduła ;)

Zaproszone osoby: 4
Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 52 razy Dołączyła: 16 Gru 2006 Posty: 3820
|
Wysłany: Czw 03 Sty, 2008 15:57
|
|
|
lena77 witaj 
|
|
|
|
 |
lena77

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Autor tematu Pomogła: 4 razy Wiek: 48 Dołączyła: 31 Sty 2007 Posty: 206 Skąd: Bukowno
|
Wysłany: Pią 04 Sty, 2008 21:38
|
|
|
Dziękuję bardzo za serdeczne powitania. Miło mi szalenie, że jesteście wszystkie takie otwarte i życzliwie nastawione.
Od jutra zajmę się fotografowaniem swoich prac i będę je sobie zamiszczać. Nie wiem tylko jeszcze jak to rozwiązać. Poradźcie. Decoupage do działu decoupage'owego i szydełkowe do działu szydełkowego?
Czy może jakoś inaczej. Widziałam, że niektóre z Was zamieszczają swoje prace z różnych dziedzin na tym dziale.
Wdzięczna będę jeszcze za jakąś szczegółową instrukcję co do zamieszczania zdjęć. Czy muszą one mieć jakiś określony format czy niekoniecznie? Wiele ze zdjęć jest pod odsyłaczami do jakichś innych stron. Nie wiem, jak to w ogóle ugryźć?
Pozdrawiam seredecznie
|
|
|
|
 |
Grażyna

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

Pomogła: 102 razy Dołączyła: 02 Sie 2005 Posty: 8050 Skąd: z Bełchatowa
|
|
|
|
 |
Elżbieta P.
Super gaduła :)) Ela

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 25 razy Wiek: 71 Dołączyła: 16 Lis 2005 Posty: 8756 Skąd: Łódź
|
|
|
|
 |
lena77

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Śro 09 Sty, 2008 07:09
|
|
|
Dziękuję jeszcze raz za serdeczne powitanie i za rady od Grażyny.
Chwilowo nie mam czasu, żeby zająć się publikacją zdjęć, ale już mam swoje konto na fotosiku, więc jakiś postęp ku temu czynię. Myślę, że do końca tygodnia wszystko mi się uda pozałatwiać (mam strasznie intensywny tydzień) i zająć aktywniejszym działaniem na forum.
Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
 |
szajka
Użytkownik aktywny szajka

Kraj:

Pomogła: 4 razy Wiek: 42 Dołączyła: 04 Sty 2008 Posty: 660 Skąd: Warszawa-Jelonki
|
|
|
|
 |
lena77

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Nie 13 Sty, 2008 10:03
|
|
|
W końcu mam chwilkę czasu, więc wzięłam aparat do ręki i zrobiłam kilka zdjęć. Na początek pochwalę się swoimi kartkami. Nie ma tego jeszcze za dużo, ale mam nadzieję, że stopniowo będzie przybywać.
Miłego oglądania
Oto link do całego albumu:
http://lena77.fotosik.pl/albumy/348918.html
Pozdrawiam, lena77
|
|
|
|
 |
gabi12
Użytkownik aktywny cogito ergo sum

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 13 razy Wiek: 49 Dołączyła: 08 Gru 2007 Posty: 595 Skąd: Kamienica
|
Wysłany: Nie 13 Sty, 2008 22:07
|
|
|
lenko po prostu dzieła sztuki. Te rózyczki z czego robiłaś bo tak na moje nie wprawne oko to chyba bibułka . Jeśli się mylę to mnie popraw. No ale cudeńka!!!!! 
|
_________________ MÓJ BLOG
MÓJ ALBUM |
|
|
|
 |
dota72
Użytkownik aktywny

Kraj:

Pomogła: 1 raz Wiek: 54 Dołączyła: 17 Gru 2006 Posty: 493 Skąd: Wałbrzych
|
|
|
|
 |
lena77

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pon 14 Sty, 2008 22:02
|
|
|
Dziękuję bardzo za wszystkie miłe słowa. To dopiero moje początki, ale mam nadzieję, że będę się jeszcze w tym zakresie rozwijać. Bardzo ciekawych prac na tym forum nie brakuje i to na każdym dziale i mam nadzieję, że nieco zaczerpnę z nich inspiracji i pomysłów.
Jak znajdę chwilę czasu to obfotografuję może w weekend swoje prace z decoupage i wstawię linka. Niestety nie mam ich wiele, bo na bieżąco je rozdaję. Ale jakieś butelki mi chyba jeszcze zostały.
gabi12
Różyczki akurat nie są mojego autorstwa. O ile dobrze pamiętam to dostałam je od któregoś z moich znajomych, którzy wiedzą, że gromadzę takie rzeczy i je wykorzystuję w różnych swoich działaniach.
Były one wykonane z jakiegoś rodzaju papieru. Na pewno nie były z bibułki. Co do zrobienia podobnych to chyba by nie było problemu, byłyby tylko bardzo czasochłonne. Podpatrzyłam ich wykonanie i każdy płatek był osobnym elementem, które następnie zostały złożone w całość. Można poeksperymentować.
Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
 |
_alutka

Kraj:

Pomogła: 2 razy Wiek: 65 Dołączyła: 09 Sie 2005 Posty: 128 Skąd: Żory
|
Wysłany: Wto 15 Sty, 2008 19:07
|
|
|
Serdecznie witam 
|
_________________ Pozdrawiam Alicja |
|
|
|
 |
mariola65

Kraj:

|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 30 |
|
|