Przesunięty przez: ciapara Pią 11 Lis, 2011 10:26 |
POMOCY Singer model 2809 |
| Autor |
Wiadomość |
Ple Ple
Użytkownik aktywny mama Grzesia

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 7 razy Wiek: 47 Dołączyła: 01 Paź 2005 Posty: 711 Skąd: Gdzieś w lesie
Medale: Brak
|
Wysłany: Wto 07 Mar, 2006 18:37 POMOCY Singer model 2809
|
|
|
Dostalam maszynę do szycia Singer 2809. Niestety ma tak nie wyraźną instrukcję obsługi, że zupełnie nie wiem w jaki sposób nawlec nitkę na maszynę. Może ktoś mogłby mi pomóc? Z góry dziękuję !
|
|
|
|
 |
Ple Ple

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 7 razy Wiek: 47 Dołączyła: 01 Paź 2005 Posty: 711 Skąd: Gdzieś w lesie
|
Wysłany: Wto 14 Mar, 2006 16:36
|
|
|
Czy naprawde nikt mi nie pomoze? 
|
|
 |
Jolka
Użytkownik średnioaktywny Jolka

Kraj:

Pomogła: 5 razy Wiek: 61 Dołączyła: 12 Lut 2006 Posty: 122 Skąd: Mogilno
|
|
|
|
 |
Ple Ple

Kraj:

|
Wysłany: Śro 15 Mar, 2006 20:38
|
|
|
Dziekuję bardzo! To jest wlasnie ta maszyna. I nie wiem jak nitke nawlec nadal, bo nigdy nie miałam Łucznika nie wiem jak przeciagnac nitke przez to tylne plastykowe białe wystajace z tyłu a potem nei wiem jak przez to metalowe u gory z przodu. Pewnei pisze neijasno, ale nei wiem jak inaczej 
|
|
 |
Jolka

Kraj:

|
Wysłany: Śro 15 Mar, 2006 21:05 singier 2809
|
|
|
| Ple Ple napisał/a: | Dziekuję bardzo! To jest wlasnie ta maszyna. I nie wiem jak nitke nawlec nadal, bo nigdy nie miałam Łucznika nie wiem jak przeciagnac nitke przez to tylne plastykowe białe wystajace z tyłu a potem nei wiem jak przez to metalowe u gory z przodu. Pewnei pisze neijasno, ale nei wiem jak inaczej  |
Zakładasz nitkę na trzymak szpulki .........> w tym kierunku musisz jeszcze zablokować na pewno masz jeszcze jakieś kółeczko lub coś co ma dziurkę w środku to przytrzymuje szpulkę gdy ją założysz
Chwytasz nitkę ze szpulki ciągniesz ..........> do siebie przechodzisz przez to metalowe na pewno od tyłu do przodu potem nitka w dół zgodnie ze strzałką zakręcasz przez to kółeczko podejrzewam ze jest to naprężacz górnej nitki kierujesz się strzałką do metalowego chwytacza który wystaje z tej podłużnej dziurki zahaczasz o chwytacz i potem kierujesz nitkę w dół do tej skręconej metalowej śrubki jeszcze jest haczyk pod spodem i za to zahaczasz i na końcu do igły . nie wiem czy dość wyraźnie i czytelnie tłumacze jeśli nie to jutro wstawię instrukcje nakładanie nitki z łucznika ale dopiero wieczorem Pozdrawiam Jolka
|
| Ostatnio zmieniony przez Jolka Śro 15 Mar, 2006 21:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Ple Ple

Kraj:

|
Wysłany: Śro 15 Mar, 2006 22:14
|
|
|
jestes bardzo KOCHANA, ale ja chyba jestem za to bardzo niemądra, bo nic nei zrozumialam 
|
|
 |
Gość
|
|
|
|
 |
Jolka

Kraj:

|
|
|
|
 |
Ple Ple

Kraj:

|
Wysłany: Sob 18 Mar, 2006 20:14
|
|
|
dzikuje Ci bardzo za pomoc, teraz juz wiem jak to zrobic! Wielkie dzieki! Moge zaczac wreszcie szyc

|
|
 |
Jolka

Kraj:

|
|
|
|
 |
Ple Ple

Kraj:

|
Wysłany: Śro 05 Kwi, 2006 19:50
|
|
|
singerek szyje jak zloto!!! 
|
|
 |
Jolka

Kraj:

|
|
|
|
 |
Ple Ple

Kraj:

|
Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 19:44
|
|
|
Dziewczynym euforia mi mienla. Chyba jednak zle zakładma tę nitkę, bo podczas dłuższego szycia skręca się i zrywa przez to. Mam problem z nawleczeniam w miejscach zaznaczonych czerwoną strzałką:
Bardzo proszę o pomoc!
|
|
 |
Jolka

Kraj:

|
|
|
|
 |
Ple Ple

Kraj:

|
Wysłany: Nie 19 Lis, 2006 12:32
|
|
|
Witaj,
nie wiem co to za nici niestety - nie za bardzo sie znam na nich. Maszyna ich nie plącze - tylko skręcają się na tych prowadnikach (chyba zle tam zakładam) i jak sie tak bardziej poskręcają - to wtedy się zrywa nitka. Zdążę sporo uszyć, zanim sie zerwie, ale nie ukrywam, że mnei to denerwuje i dezorganizuje mi pracę:(
|
|
 |
Jolka

Kraj:

|
|
|
|
 |
Ple Ple

Kraj:

|
Wysłany: Nie 19 Lis, 2006 19:44
|
|
|
Dziękuję bardzo za informacje. A jakiej firmy nici mi doradzasz?
|
|
 |
Jolka

Kraj:

|
|
|
|
 |
Ple Ple

Kraj:

|
Wysłany: Pią 24 Lis, 2006 20:44
|
|
|
Jolka wielkie dzięki! 
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 26 |
|
|