|
Komin na szyję |
| Autor |
Wiadomość |
Grażyna

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

Autor tematu Pomogła: 102 razy Dołączyła: 02 Sie 2005 Posty: 8050 Skąd: z Bełchatowa
Medale: 2 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
ksanty
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Pomogła: 1 raz Wiek: 54 Dołączyła: 19 Wrz 2005 Posty: 170 Skąd: Przylep k. Z-Góry
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Sob 14 Gru, 2013 10:33
|
|
|
Ja robiłam z Puchatki (podobna grubość 147 m) i robiłam z 3 całych motkow. 67 oczek, drutami 8, wzorem strukturalnym.
|
|
|
|
 |
nutinka
Użytkownik aktywny Nutinka

Kraj:

Pomogła: 15 razy Dołączyła: 24 Lis 2007 Posty: 605 Skąd: Toruń
Medale: Brak
|
Wysłany: Sob 14 Gru, 2013 10:44
|
|
|
Mój komin ma szerokość 28 cm i całkiem wygodnie się nim owija. Co do włóczki sie nie wypowiem, bo nie robiłam z takiej grubości.
|
_________________ Mam bloga! Gość, zapraszam na rozmaitości: http://danutinka.blogspot.com/
Zachęcam do wymiany różnych rzeczy: http://www.finta.pl/ref/nutinka |
|
|
|
 |
Ada
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

|
|
|
|
 |
Grażyna

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

Autor tematu Pomogła: 102 razy Dołączyła: 02 Sie 2005 Posty: 8050 Skąd: z Bełchatowa
|
|
|
|
 |
joana
Użytkownik aktywny

Kraj:

Pomogła: 4 razy Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 694
|
Wysłany: Sob 14 Gru, 2013 17:24
|
|
|
Grażynko, nie napisałaś ile lat ma to dziewczę. Inaczej wyjdzie dla 8 latki, a inaczej dla nastolatki,
Dla tej ostatniej robiłabym wg siebie czyli jak pasuje na Ciebie to i na nastolatkę powinien pasować.
|
|
|
|
 |
Snedronningen
Użytkownik średnioaktywny

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 22 razy Dołączyła: 12 Wrz 2013 Posty: 233
|
Wysłany: Sob 14 Gru, 2013 17:44
|
|
|
| Ada napisał/a: | | Wg mnie, druty za grube, pewnie wystarczyłyby "szóstki" i szal za szeroki. | Doris Natura jest bardzo "puchatą" włóczką. Nawet na szóstkach robi się dosyć ciężko i bardzo ściśle. Ona na taką nie wygląda dopóki się nie zacznie robić.
To jest bardzo ciepła włóczka. Zastanawiałabym się czy nie lepiej zamiast "ósemki" zrobić komin "golf". Węższy ale dłuższy, aby móc go wywinąć. Robiąc ósemkę może być ona średnio wygodna w miejscu "zwinięcia".
|
| Ostatnio zmieniony przez Snedronningen Sob 14 Gru, 2013 17:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Grażyna

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

|
|
|
|
 |
fralusia
Użytkownik aktywny Ala

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 37 razy Dołączyła: 04 Gru 2011 Posty: 558
|
Wysłany: Sob 14 Gru, 2013 19:10
|
|
|
Wydaje mi się, że jak z bardzo grubej wełny, to lepiej zrobić węższy, czyli po rozciągnięciu nie więcej niż 25 cm, a długi na 120. Zrobiłabym go też na grubszych drutach, by był mniej zwarty, będzie się wtedy fajnie układał. Mój ulubiony komin, zrobiony na szydełku z dość grubej wełny ma 20x120. Robiłam go od dłuższego boku i mierzyłam, mierzyłam, aż osiągnęłam zadowalający efekt.
|
|
|
|
 |
Elżbieta P.
Super gaduła :)) Ela

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 25 razy Wiek: 71 Dołączyła: 16 Lis 2005 Posty: 8756 Skąd: Łódź
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 20 |
|
|