|
Jak zrobić gotyckie rękawy? |
| Autor |
Wiadomość |
Vanique
Użytkownik małomówny

Kraj:

Autor tematu Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 59
Medale: Brak
|
Wysłany: Nie 03 Sty, 2010 15:04 Jak zrobić gotyckie rękawy?
|
|
|
Cześć, mam nadzieje ze pytanie umieszczam w dobrym dziale xD Jestem fanką gotyku i od zawsze marzyła mi się bluzka z długim leistymi rękawami w stylu vitorian gothic. Ostatnio coś mnie wzięło i pomyślałam że uszycie nie może być aż takie trudne! Mam ładną bluzkę na ramiączkach wiec wystarczyło by kupić jakiś np. koronkowy materiał.
No i zaczęły się schody Przypuśćmy że mam już materiał i jak wyciąć takie rękawy ? Myślę że można by wyciąć coś w kształcie kwadratu (prostokąt) i trójkąta żeby ten kwadrat/prostokąt przyszyć do ramiączka a z reszty zrobić rękaw i ten trójkąt by swobodnie zwisał ale znowu wydaje mi się że to w tedy wyglądało by to jak kawałek szmaty która przypadkiem się doczepiła... A może lepiej coś na kształt rąbu... ? Jeśli tak to jak mierzyć ile musiało by być tego materiału ? Proszę o pomoc ! Bo sama nie wiem... zależało by mi mniej więcej na czymś w tym stylu http://photos05.allegroim....45/863254530_1
A może lepiej poszukać jakiejś bluzki z rękawami 3/4 i w tedy doszyć ?
Pozdrawiam 
|
| Ostatnio zmieniony przez Vanique Nie 03 Sty, 2010 15:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
bjanna
Gaduła ;)

Zaproszone osoby: 4
Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 52 razy Dołączyła: 16 Gru 2006 Posty: 3820
Medale: 2 (Więcej...)
|
Wysłany: Nie 03 Sty, 2010 15:33
|
|
|
Vanique, doszyc rękaw nie jest tak trudno, ale potrzebna jest precyzja podkrój pachy jest bardzo ważny, a zrobisz go na podstawie wcięcia pod pachą bluzki, do której chcesz go przyszyć, długość materiału zależy od jego szerokości, jeżeli jest wąski to 2x długość rękawa, jeżeli szeroki to jedna długość wystarczy, oczywiście musisz dodać kilka centymetrów zapasu na wszycie i podszycie, a dalej to juz z górki.........
zdjęcie się nie wyświetla, więc nie mogę więcej napisać 
|
|
|
|
 |
Vanique
Użytkownik małomówny

Kraj:

|
Wysłany: Nie 03 Sty, 2010 16:34
|
|
|
Teraz powinno być dobrze http://photos05.allegroim.../45/863254530_1 jeśli nadal nie działa http://allegro.pl/item863...goth_44_46.html
Dziękuję Ci Bajanna :* a mogła byś trochę bardziej zrozumiale bo ja jestem trochę opóźniona w rozwoju , po za tym pierwszy raz będę coś szyła (pomijając kiecki dla lalek lata temu xD), przyjmijmy że wybiorę bluzkę 3/4 bo nie wiem o co biega z tą pachą to jak powinnam wyciąć taki rękaw?
|
| Ostatnio zmieniony przez Vanique Nie 03 Sty, 2010 16:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Vanique
Użytkownik małomówny

Kraj:

|
Wysłany: Nie 03 Sty, 2010 20:03
|
|
|
w złym miejscu umieściłam temat, teraz zauważyłam że to jest "szydełko ", można go jakoś przenieść na odpowiednie miejsce ?
|
|
|
|
 |
bjanna
Gaduła ;)

Zaproszone osoby: 4
Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 52 razy Dołączyła: 16 Gru 2006 Posty: 3820
Medale: 2 (Więcej...)
|
Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 07:40
|
|
|
Vanique, na tym zdjęciu jest bluzka, do której są doszyte trójkąty po linii łokcia, wiec sprawa jest prosta, dopasuj długość i szerokość zwisu i po prostu doszyj...ot cała filozofia 
|
|
|
|
 |
Vanique
Użytkownik małomówny

Kraj:

|
Wysłany: Wto 05 Sty, 2010 18:11
|
|
|
tzn. Ja bym chciała podobne rękawy ale doszywane do bluzki 3/4 czyli cos takiego raczej się nie sprawdzi , a przynajmniej a Ja sobie nie umie tego wyobrazić a jak bym to zrobiła z rąbu? Jedna z podstaw była by do doszycia rękawa a potem stopniowo by to się rozszerzało na dole mogła bym nawet tego nie zszywać zostawiając takie rozcięcie chociaż w sumie to się zobaczy podczas robienia 
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|