Przesunięty przez: maranta Nie 21 Gru, 2008 11:27 |
Blokada forum |
Autor |
Wiadomość |
maranta

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 68 razy Wiek: 57 Dołączyła: 01 Cze 2005 Posty: 5997 Skąd: Gdynia
Medale: 2 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
Violetta21
Super gaduła :))

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 73 razy Wiek: 51 Dołączyła: 28 Lip 2005 Posty: 14912 Skąd: Jelenia Góra
|
|
|
|
 |
agnesaga
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 6 razy Wiek: 47 Dołączyła: 28 Gru 2005 Posty: 154 Skąd: Mikołów
Medale: Brak
|
Wysłany: Sob 13 Gru, 2008 23:16
|
|
|
Witam serdecznie po przerwie .
Coś pechowe były dla mnie te ostatnie dni. Forum zablokowane a ja się rozchorowałam - jakieś paskudne grypsko mnie dopadło, jednak fajnie, że znowu możemy myszkować po forum.
maranta,
Czekam na hasło o wpłatach - zawsze pare złotych się znajdzie zwłaszcza na utrzymanie tego forum.
pozdrawiam i mykam podziwiać robótki tak bardzo mi tego brakowało.
|
|
|
|
 |
gabi12
Użytkownik aktywny cogito ergo sum

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 13 razy Wiek: 48 Dołączyła: 08 Gru 2007 Posty: 595 Skąd: Kamienica
|
Wysłany: Nie 14 Gru, 2008 10:21
|
|
|
Kochane jak miło Was widzieć po tylu przejściach. Mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej. Czekam na numer konta i hasło , że można wpłacać. Trzymam za Nas kciuki i pozdrawiam. 
|
_________________ MÓJ BLOG
MÓJ ALBUM |
|
|
|
 |
Lacrima
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Pomogła: 8 razy Wiek: 54 Dołączyła: 28 Lis 2005 Posty: 1706 Skąd: Police obecnie Oslo
|
Wysłany: Nie 14 Gru, 2008 10:27
|
|
|
Hej pamiętacie mnie jeszcze? Niestety cały czas pochłanie mi prowadzebie centrum hobbystycznego i nie mam ani chwili na zaglądanie tutaj . Ale aż spadłam z krzesła jak jakaś dobra dusza podesłała mi link na gg z kłopotami na naszym forum. Mam nadzieje że wszystko będzie ok jeśli chodzi o jakieś wpłaty to tylko prosze podesłać mi numer do konta. W styczniu wstawie fotki około 40szt Całuje Was bardzo mocno i strasznie za Wami tęsknię 
|
_________________ -/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/
http://zamotanalacrima.blogspot.com
-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/
 |
|
|
|
 |
maranta

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 68 razy Wiek: 57 Dołączyła: 01 Cze 2005 Posty: 5997 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: Nie 14 Gru, 2008 12:27
|
|
|
Lacrima napisał/a: | Hej pamiętacie mnie jeszcze? |
Pamiętacie Czekam na fotki prac, bo zawsze są tak piękne, że aż oczka się śmieją
Ze strony LiveNet- nadal cisza, więc oficjalnie nic nie wiem.
Jednak wiem na 100%, że jesteśmy już na innym serwerze.
Ponieważ nie mam do niego żadnych danych, to spingowałam go i zdobyłam niejako okrężną drogą IP serwera. Dzięki temu mam już dostęp do plików poprzez ftp, jednak nadal nie mam pojęcia jak w normalny sposób zalogować się do panelu na nowym serwrze a muszę tam kilka ustawień wprowadzić. Nie mam też dostępu do bazy danych.
Czekam na odpowiedź na moje maile, przytupuję z niecierpliwości i obgryzam paluchy
Jak Waszym zdaniem pracuje forum? Ma ktoś jakieś problemy z czymkolwiek?
|
_________________ Pozdrawiam, Anna
http://maranciaki.pl
Galeria prac:
http://maranciaki.pl/galeria.htm
Blog: http://maranta.blox.pl |
|
|
|
 |
alienor
Użytkownik b. aktywny vel 3nereida

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 10 razy Wiek: 61 Dołączyła: 21 Lut 2006 Posty: 2601 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Nie 14 Gru, 2008 13:24
|
|
|
U mnie forum idzie super. Na starym serwerze jak otwierałam stronke to szłam w międzyczasie coś zrobić , teraz wyskakują w mgnieniu oka .Oby tak dalej .Przed pojawieniem ie problemow zaniechalam ogladania nowych prac, dlamnie byloto zbyt czasochlonne . ogladalam tylko dzial "Nasze ostatnie prace".Teraz wszystkie zaleglości zrobilam w20 min. Super , oby te problemy nam na lepsze wyszły.
Co do finansowania forum to oczywiście tez dokladam moj grosz.
|
_________________ Oddam lenia w dobre ręce |
|
|
|
 |
ata30
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 2 razy Wiek: 48 Dołączyła: 16 Lut 2007 Posty: 2130 Skąd: Dolnyśląsk
Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
reni
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 10 razy Wiek: 55 Dołączyła: 14 Sie 2008 Posty: 4752
|
|
|
|
 |
nula

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

Pomogła: 179 razy Wiek: 59 Dołączyła: 03 Lut 2007 Posty: 8330 Skąd: Poznań
Medale: 3 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
Aniela41
Gaduła ;) Mariola

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 9 razy Wiek: 57 Dołączyła: 18 Lis 2008 Posty: 3087
|
|
|
|
 |
bean
Gaduła ;) Beata

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 76 razy Wiek: 57 Dołączyła: 29 Lut 2008 Posty: 5131 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
maranta

Kraj:

|
|
|
|
 |
cobrad
Użytkownik średnioaktywny niezła maruda :)

Kraj:

|
Wysłany: Nie 14 Gru, 2008 14:49
|
|
|
Działa super, mam tylko obawy co do kolejnego przeciążenia, dlatego tak mi się wydaje że czas będzie po całkowitym zakiełkowaniu na nowym serwie na wyczyszczenie nieco tematów ( moja skromna sugestia oczywiście ).
Maranto wielkie brawa dla Ciebie za całokształt 
|
|
|
 |
Jasieńka
Użytkownik b. aktywny Joasia

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 8 razy Wiek: 43 Dołączyła: 24 Sty 2007 Posty: 2011 Skąd: Marklowice
|
|
|
|
 |
Violetta21
Super gaduła :))

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 73 razy Wiek: 51 Dołączyła: 28 Lip 2005 Posty: 14912 Skąd: Jelenia Góra
|
|
|
|
 |
Elżbieta P.
Super gaduła :)) Ela

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 25 razy Wiek: 70 Dołączyła: 16 Lis 2005 Posty: 8756 Skąd: Łódź
|
|
|
|
 |
misia0808
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 11 razy Wiek: 63 Dołączyła: 16 Lut 2007 Posty: 4231
|
Wysłany: Nie 14 Gru, 2008 20:10
|
|
|
Aniu działa wszystko super! Jak już będziesz miała wiadomość od administratora, że wszystko oki to dopiero wstawię swoje ostatnie prace, bo teraz boję się aby nic sie nie stało (przeciążenie). No i przyjdzie czas na instrukcję, co wolno, a czego unikać aby sytuacja się nie powtórzyła, bo żadna z nas długo bez Forum się nie obejdzie, wiec musimy wszystkie dbać o porządek. Pozdrawiam wszystkie Forumki 
|
_________________ http://misia0808.fotosik.pl/albumy/113812.html |
|
|
|
 |
basiaaa
Użytkownik aktywny basiaaa

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 6 razy Wiek: 71 Dołączyła: 02 Paź 2008 Posty: 420 Skąd: zachodniopomorskie
|
|
|
|
 |
zonieczka
Użytkownik aktywny Monika

Kraj:

Pomogła: 3 razy Wiek: 44 Dołączyła: 03 Wrz 2008 Posty: 790 Skąd: madryt
|
|
|
|
 |
maranta

Kraj:

|
Wysłany: Nie 14 Gru, 2008 21:22
|
|
|
Dostałam już wszystkie dane do serwera.
Tym samym ogłaszam wszem i wobec PRZENOSINY ZAKOŃCZONE!!! i uwieńczone sukcesem
Od jutra bierzemy się za porządki i różne ustalenia odnośnie naszego forum.
Chociaż mamy dużo miejsca na serwerze i spory transfer, jednak regularnie choćby z grubsza trzeba będzie poodkurzać nasze forum i stale o dbać o jaki taki porządek.
Na razie wyłączyłam możliwość wyświetlania wszystkich nieczytanych postów w nowych oknach, to było zabójcze dla forum i dziękuję Eve, że zwróciła mi na to uwagę.
Usunęłam około 10 emotek, takich najrzadziej używanych. Same w sobie emotki ważą niewiele, jednak starajmy się unikać postów, w których nie ma żadnej treści poza emotkami (choć wiem, że one doskonale treść potrafią zastąpić).
Na szczęście na forum nie ma możliwości wstawiania załączników- opcja nie jest wyłączona, jednak narzuciłam limit, który już dawno został wykorzystany i nie da rady już żadnego załącznika dodać.
Prawie wszystkie grafiki na forum są umieszczone na zewnątrznych serwerach- wspaniale
Jedynie emotikonki i większość awatarów jest na naszym serwerze- jednak jest to niewielka ilość.
Bardzo okroiłam widok forum dla osób niezalogowanych- to też oszczędzność spora transferu.
Usunęłam dwa poddziały z działu Reklamy- książki oraz BonPrix. Sam dział Reklamy, na razie zostawiłam, bo być może nam się jeszcze do czegoś przyda.
Kilka tematów z Książek przeniosłam do działu Literatura.
Zamierzam wraz z moderatorami posprzątać tematy nic nie wnoszące, do których od dawna nikt nie zagląda.
Galeria naszych prac oczywiście zostaje, bo ona na forum pełni bardzo ważną rolę.
Chwalimy prace nadal, jednak- jak już wyżej napisałam- unikajmy postów z samymi emotkami
To tyle tytułem wstępu, resztą spraw porządkowych zajmiemy się od jutra.
Czekam, oczywiście, na wszelkie podpowiedzi.
|
_________________ Pozdrawiam, Anna
http://maranciaki.pl
Galeria prac:
http://maranciaki.pl/galeria.htm
Blog: http://maranta.blox.pl |
|
|
|
 |
kabyr
Super gaduła :)) Kabyr

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 68 razy Wiek: 73 Dołączyła: 22 Lis 2007 Posty: 7647 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Nie 14 Gru, 2008 21:33
|
|
|
U mnie też działa bez zarzutu.
|
_________________ Miłego dnia życzę
Barbara |
|
|
|
 |
Jasieńka
Użytkownik b. aktywny Joasia

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 8 razy Wiek: 43 Dołączyła: 24 Sty 2007 Posty: 2011 Skąd: Marklowice
|
|
|
|
 |
cobrad
Użytkownik średnioaktywny niezła maruda :)

Kraj:

|
Wysłany: Nie 14 Gru, 2008 22:23
|
|
|
Nie wiem czy jako osoba w miarę nowa tutaj mogę coś powiedzieć , najwyżej po łapkach dostanę trudno: kochane i kochani nie wstawiajcie postów tak jak pisała Maranta z samymi emotkami czy jednym słowem brawo i emotki bo to niczego nie wnosi nawet do tematu gdzie chwalimy się swoimi pracami, wiem że każda z nas czuje się miło kiedy widzi że praca się podoba ale w ten sposób produkcja postów jest zatrważająca , a nie chciałybyśmy aby kiedyś się powtórzyła historia z forum - dbajmy więc o nie same.
|
|
|
 |
nula

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

Pomogła: 179 razy Wiek: 59 Dołączyła: 03 Lut 2007 Posty: 8330 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Pon 15 Gru, 2008 00:43
|
|
|
Fajnie, że już możemy działać "oficjalnie "
Co do porządków to oczywiście Ania ma rację - od czasu do czasu przyda się trochę posprzątać - niezależnie od ilości miejsca.
Nie wiem jak bardzo musimy się ograniczać, żeby znowu nie "zawalić" serwera ale w razie konieczności przyszło mi do głowy kilka propozycji:
1. Przede wszystkim pousuwać zdublowane tematy - często jak ktoś czegoś szuka to zakłada kilka nowych wątków w różnych tematach - zupełnie niepotrzebnie !!!
2. Poza tym rzeczywiście można usuwać stare życzenia - albo w ogóle ustalić, że życzenia urodzinowe przesyłamy sobie na maila.
3. Zostawić tylko życzenia świąteczne - które po świętach też można usunąć.
4. Można założyć jeden wspólny wątek "Poznajmy się" gdzie będą mogły się przedstawić nowe osoby - możemy sformułować takie ogólne powitanie na początku tematu - coś w tym stylu: "Witamy serdecznie wszystkich nowych forumowiczów, mamy nadzieję, że miło spędzicie z nami czas ..... itp., itd." i nie będziemy już pisać odpowiedzi. W tym temacie jest 6 stron wątków (a ile w środku - nie sprawdzałam)
Szerzej można powitać taką osobę pisząc odpowiedź na jej posta w jakimś konkretnym temacie lub komentując pierwszą pokazaną pracę.
Myślę, że stare wątki powitalne można usunąć - chyba w tej sytuacji nikt się o to nie obrazi.
5. No i coś by trzeba zrobić z działem "Chwalimy się" bo faktycznie pokazujemy te same prace i w swojej galerii i często dodatkowo w innych tematach.
Nie wiem - pokazywać tylko w galeriach ????? Mamy przecież "Nasze ostatnie prace" - tam można sprawdzić co u kogo przybyło nowego i co chcemy skomentować.
No i niektóre osoby musiałyby w końcu te galerie sobie założyć
Tylko nie wyrzucajmy czasem aniołków - one są tak fajnie zebrane w jednym miejscu (i wszystkie świąteczne też )
6. A emotki są takie kochane - ale faktycznie możemy je wstawiać oszczędniej (od następnego postu się poprawię)
Trochę się rozpisałam ale musiałam nadrobić kilkudniową przerwę
Nie wiem czy coś z tego ma sens - na wszelki wypadek napisałam co mi przyszło do głowy
Co do płatności to oczywiście nadal jestem chętna - jak tylko ustalimy coś konkretnego.
Całusy dla wszystkich.
|
_________________ Moje albumy
http://www.fmix.pl/albumy/61803 |
Ostatnio zmieniony przez nula Pon 15 Gru, 2008 00:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 37 |
|
|