|
Problem Joli |
| Autor |
Wiadomość |
Marzena 43
Użytkownik aktywny

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 18 razy Wiek: 62 Dołączyła: 07 Gru 2006 Posty: 526 Skąd: Pruszków
Medale: Brak
|
|
|
|
 |
bean
Gaduła ;) Beata

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 76 razy Wiek: 58 Dołączyła: 29 Lut 2008 Posty: 5131 Skąd: Poznań
Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
Bernadka
Gaduła ;)

Kraj:

Pomogła: 11 razy Wiek: 54 Dołączyła: 01 Mar 2007 Posty: 3347 Skąd: małopolska
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Pon 24 Lis, 2008 06:35
|
|
|
poruszyłaś ważny temat . Moja suczka ma teraz już sześć lat . przez pięć lat mieszkała z nami w domu , świetnie radziła sobie z załatwianiem się . Mogliśmy ją zamknąć wychodząc gdzieś , na calutki dzień i nigdy nie było nic zrobione . Niestety kiedy pojawiła się w domu mała Amelka nasza Ninka zupełnie jakby na złość zaczęła codziennie regularnie załatwiać się w domu chociaż była na polku wieczorem i robiła już toaletę . Niezależnie jak wcześnie wstawałam żeby ją wypuścić codziennie było nasiusiane i niestety nie tylko . Próbowaliśmy różnych metod , przecież tyle samo przebywała z nami , tak samo przytulana i tak samo kochana . CZARA przelała się kiedy załatwiła mi się w domu 4 DOSŁOWNIE CZTERY RAZY w ciągu jednego dnia . Wtedy musieliśmy ją umieścić na polu i teraz mieszka w budzie niestety . Smutno było mi bardzo bo na prawdę bardzo lubię swojego psa , ale poddałam . Wydaje mi się choć psim psychologiem nie jetem , bardziej ludzkim że po prostu nasza sunia czuła się bardziej naszym dzieckiem niż psem i kiedy urodziła się Amelka , Nina zaczęła walczyć o swoje starając się nam pokazać że ona jest ważniejsza od małej . Życzę twojej koleżance żeby jej psina pojęła zasady czystości . 
|
|
 |
Marzena 43
Użytkownik aktywny

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 18 razy Wiek: 62 Dołączyła: 07 Gru 2006 Posty: 526 Skąd: Pruszków
|
|
|
|
 |
Marzena 43
Użytkownik aktywny

Kraj:

|
|
|
|
 |
baluu
Użytkownik aktywny

Kraj:

|
Wysłany: Pon 24 Lis, 2008 10:37
|
|
|
Ja nie mam zbyt dużego doświadczenia, bo Bretuszka jest moim pierwszym psem ale kiedy uczyliśmy ją załatwiania swoich potrzeb na dworze, to za każdym razem kiedy tylko się wypróżniła (na dworze oczywiście) dawaliśmy jej w nagrodę coś wyjątkowo smacznego, w ten sposób dość szybko zorientowała się, że to się bardziej opłaca. Tak też postępujemy w innych sytuacjach, nagradzamy za porządane zachowanie. Nie mniej jednak warto byłoby chyba skonsultować się z weterynarzem i wykluczyć ewentualne przyczyny zdrowotne. A jeśli to problem natury psychicznej to może tak jak napisała bean,. Pozdrawiam i trzymam za was kciuki 
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|