|
kołnierzyk |
| Autor |
Wiadomość |
mrober
Użytkownik aktywny

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 5 razy Wiek: 62 Dołączyła: 15 Lut 2010 Posty: 379 Skąd: Rybnik
Medale: Brak
|
Wysłany: Pon 21 Lip, 2014 12:35 kołnierzyk
|
|
|
Dziewczyny czy któraś z Was robiła ten kołnierzyk? Nie wiem czy zaczyna się go od najmniejszych ,czy od największych elementów. Doradźcie proszę. W zasadzie to chyba nie ma znaczenia, ale może w jakąś stronę jest lepiej. (Od najmniejszych robiąc łatwiej dopasować obwód przy szyi)

|
_________________ http://www.suwaczek.pl/cache/c70d744524.png |
|
|
|
 |
mrober
Użytkownik aktywny

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 5 razy Wiek: 62 Dołączyła: 15 Lut 2010 Posty: 379 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: Czw 24 Lip, 2014 10:48
|
|
|
Raz jeszcze zwracam się do znawczyń tematu szydełkowania. Szukałam w sieci bardziej rozbudowanego schematu bo z tego co mam to pokazany jest tylko róg kołnierzyka i to jak połączyć ze sobą przedostatnie kółeczko z ostatnim -myślę o tych elementach przy szyi. Następnych raczej nie da się łączyć według schematu bo zostaje 1 element bez połączenia, no chyba,żeby od strony szyi zostawić ten 1 element. Ma może któraś z Was dziewczyny większy schemat?
|
|
|
|
 |
Zygfryd Smarzyk
Użytkownik aktywny Zygfryd

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomógł: 7 razy Wiek: 83 Dołączył: 17 Cze 2006 Posty: 466 Skąd: Bydgoszcz
Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
mrober
Użytkownik aktywny

Kraj:

|
Wysłany: Pią 25 Lip, 2014 00:03
|
|
|
Ze schematu widzę,że łączenia wszystkich kółeczek wykonuje się robiąc ostatnie okrążenia nowego kółeczka. Tak,że nie trzeba potem niczego łączyć innymi elementami (jak w koronce koniakowskiej). Zrobiłam 3 małe kółeczka i połączyłam je tak jak jest na schemacie zostawiając od strony szyi w każdym po 2 luźne łuczki, ale tym sposobem kwiatki ułożą się w pas o zbyt małej wewnętrznej średnicy ( zbyt mały obwód przy szyi). Co do schematu jest dla mnie wystarczająco czytelny, tyle że mógł obejmować większy obszar kołnierzyka. Posiadam też schemat całego kołnierzyka pokazujący ile i jak ułożone są poszczególne kółeczka. Spróbuję połączyć małe kwiatki zostawiając od strony szyi po 3 wolne łuczki i myślę,że wtedy będzie wszystko pasować.Nie wiem czy mam rację ale to się okaże podczas pracy. Dziękuję ślicznie za wskazówki i pomoc. Jeśli Twój schemat obejmuje większą część kołnierzyka to chętnie skorzystam z pomocy. A tutaj mam jeszcze takie schematy do tego kołnierzyka.

|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|
|