|
prośba o rozszyfrowanie symboli ze schematu |
| Autor |
Wiadomość |
XXwieczna
Użytkownik małomówny

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 1 raz Wiek: 62 Dołączyła: 17 Paź 2008 Posty: 54 Skąd: Warszawa
Medale: Brak
|
Wysłany: Pon 03 Wrz, 2012 08:11 prośba o rozszyfrowanie symboli ze schematu
|
|
|
Mam prośbę o rozszyfrowanie schematu do bolerka. Chodzi mi o te znaczki z "uśmieszkami" pod strzałkami i same strzałki w dół. Czy te cyfry w trójkącikach oznaczają dodawanie bądź odejmowanie oczek? Pomóżcie!

|
_________________ Anetta |
|
|
|
 |
Violetta21
Super gaduła :))

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 73 razy Wiek: 52 Dołączyła: 28 Lip 2005 Posty: 14912 Skąd: Jelenia Góra
Medale: 2 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
XXwieczna
Użytkownik małomówny

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 1 raz Wiek: 62 Dołączyła: 17 Paź 2008 Posty: 54 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 03 Wrz, 2012 10:42
|
|
|
Patrzyłam, ale jednego symbolu nie ma - tego z uśmieszkiem na dole. A bardzo mi się podoba to wdzianko.
|
|
|
|
 |
Ada
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
XXwieczna
Użytkownik małomówny

Kraj:

|
Wysłany: Pon 03 Wrz, 2012 11:45
|
|
|
Dzięki Ada, jesteś wielka 
|
|
|
|
 |
XXwieczna
Użytkownik małomówny

Kraj:

|
Wysłany: Pią 28 Wrz, 2012 13:26
|
|
|
jeszcze jeden problem mam z tym wdziankiem. Chodzi o sposób gubienia oczek jak już wyjdę poza rozrysowany schemat. Tzn. po 47 rzędzie jak gubić oczka w tych częściach przed i po motywie? Dziwnie napisane jest to w opisie. Nie bardzo rozumiem.
|
|
|
|
 |
Ada
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

|
|
|
|
 |
XXwieczna
Użytkownik małomówny

Kraj:

|
Wysłany: Sob 29 Wrz, 2012 11:48
|
|
|
A jak to robić żeby mi się wzór nie rozjechał. Rozrysowane są tylko 44 okrążenia. A te oczka przed motywem idą inaczej niż w motywie. Jestem w 45 okrążeniu i zgłupiałam. Boję się, że mi się wszystko zepsuje.
|
|
|
|
 |
Ada
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

|
|
|
|
 |
XXwieczna
Użytkownik małomówny

Kraj:

|
Wysłany: Sob 29 Wrz, 2012 19:55
|
|
|
Już sobie wcześniej próbowałam rozrysować - ni hu hu mi nie wychodzi. W ogole nie rozumiem co napisałaś. Jak to krzyżowałam nad warkoczami? W ogóle tego nie kumam. Od 2 dni siedzę na 43 rz. Kompletnie nie wiem co dalej. Dlaczego jak 9-ty?
Co mam zrobić żeby zrozumieć i ruszyć z miejsca? 
|
|
|
|
 |
Ada
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

|
|
|
|
 |
XXwieczna
Użytkownik małomówny

Kraj:

|
Wysłany: Nie 30 Wrz, 2012 19:19
|
|
|
Ada, nie zrozumiałyśmy się do końca. Ja wi8em jak kontynować same motywy i w których okr. gubić oczka. Tylko że oczka gubi się w tych fragmentach po i przed motywami. One są jak kawałki motywów "urwane" w miejscu spuszczania oczek. Czy oczka w tych fragmentach przerabiać identycznie jak w motywie i po prosu "urywać" w momencie gubienia oczek. Czy w tych miejscach, tzn przy przejściach między rękawami i przodem/tyłem, wzór się nie będzie rozjeżdżal? W opisie jest:"zamykania przer. jak opisano nad o. początkowym i końcowym. przer. stopniowo nad 1 i ostatnim z 2 motywów w każdej częśći wg. opisu." Nic mi to niemówi. Do 44 okr. jest rozrysowane jak gubić o. i jak robić te kawałki motywów ze zgubionymi o. Ale jak to robić w dalszych okrążeniach? Chodzi o to co jest na początku i końcu w wyrysowanym schemacie.
|
|
|
|
 |
Ada
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

|
Wysłany: Pon 01 Paź, 2012 13:51
|
|
|
No wiec dlatego musisz to sobie rozrysowac. Ja nie znam programow graficznych, zeby Ci to zrobic. I jeszcze poprawka do tegp co napisalam wczesniej - nie dopatrzylam sie, ze w warkoczach sá 4 rzedy skrzyzowan, a nie 2, rzad 45 bedzie jak pierwszy, oczywiscie z uwzglednieniem oczek przed rapportem.
rz.45 - 2p, 3l, 4p, MS, 1l,3p, 1l, 2p, 5l, 1p
rz.47 - 1p, strzalka, 2l, skrzyz. 2x2, MS, 1l, 4p, <, 2p, 2razeml, 2l, 2razem p
rz.49 - 2p, 2l, 4p, MS, 1l......
rz.51 - 1p, strzalka, 1l, skrzyz. 2x2, MS, 1l...........
rz.53 - 2p, 1l, 2p, > 1p, MS, 1p, 2razeml......
Reszte musisz rozpisac sama.Mam nadzieje, ze sie nie pomylilam.
P.S. Wpadlam na pewien pomysl.
Wydrukuj schemat, odetnij prawa i lewa czesc od gory na rowno z 43 rzedem. Rzad 1 bedzie 45 rzedem, Teraz - tam gdzie ma byc gubienie oczek zaznacz w odpowiednich miejscach [jako 2 oczko]strzalki w dol po prawej stronie i to samo zrob z lewej strony [z odpowiednim znakiem]. Zaznacz "schodki", czyli poczatek i koniec rzedu. Od 55 bedzie co drugi rzad, czyli co jedna kratke. To co zostanie Ci w srodku schematu przerabiasz jak leci. Czy teraz dalej bedziesz miec problem?
|
_________________ https://picasaweb.google.com/100423251002105837923/MojePraceMyWorks#
http://picasaweb.google.com/adamalaxxx
http://picasaweb.google.com/lenusiaa |
| Ostatnio zmieniony przez Ada Pon 01 Paź, 2012 14:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
XXwieczna
Użytkownik małomówny

Kraj:

|
Wysłany: Wto 02 Paź, 2012 07:47
|
|
|
Dzięki Ada. Właśnie o to mi chodziło. Może tępa jakaś jestem. Bardzo mi pomogłaś.
Nie wykluczone, że jeszcze będę miała jakieś zahamowania po drodze co celu. Liczę wtedy na Ciebie.
|
|
|
|
 |
Elżbieta P.
Super gaduła :)) Ela

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 25 razy Wiek: 71 Dołączyła: 16 Lis 2005 Posty: 8756 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Śro 21 Lis, 2012 16:16
|
|
|
bardzo proszę o pomoc w rozszyfrowaniu tego opisu:
w schemacie jest taka jakby literka r i do niej napisane:
лицевая за переднюю и заднюю половинку петли
nie jestem pewna czy dobrze to sobie tłumaczę: prawe oczko za przednią i tylną połówkę oczka???
ale jak to zrobić?
|
_________________ moje prace:
http://fruzia155.fotosik.pl/albumy/4297.html
http://picasaweb.google.com/tadelap |
|
|
|
 |
Ada
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

|
|
|
|
 |
Elżbieta P.
Super gaduła :)) Ela

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 25 razy Wiek: 71 Dołączyła: 16 Lis 2005 Posty: 8756 Skąd: Łódź
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 24 |
|
|