To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Sprawy administracyjne - Ograniczenia wstawiania załączników

anpar - Wto 04 Gru, 2007 08:45

chyba nie zakumałam, albo mam za duze zdjęcia bo nie wchodzą puknąć się a jak je zmniejszyc? hmm
maranta - Wto 04 Gru, 2007 09:54

anpar napisał/a:
a jak je zmniejszyc?

Dowolny program graficzny zrobi to za Ciebie Smile

Polecam choćby taka fajną i darmową przeglądarkę grafik- IrfanView.
Klikasz w nim na Obraz i z rozwijanej listy wybierasz- zmień rozmiar obrazka.
W okienku, które się pojawi wpisujesz odpowiedni rozmiar, zaznaczasz, żeby program zachował proporcję boków zdjęcia i klikasz OK, potem zapisujesz jako jpg i to wszystko.

limane47 - Nie 24 Paź, 2010 11:01

Grażynko Twoje prace są niesamowite. Pozostaje mi tylko pozazdrościć Twoich zdolności. Ściągnęłam schemat na niebieski żakiecik, ale nie wiem czy podołam. Pozdrawiam ciepło i życzę Ci nadal wspaniałych pomysłów. Basia brawo
limane47 - Nie 24 Paź, 2010 11:06

Grażyna, Witaj Grażynko, Twoje prace są niesamowite. zazdroszczę zdolności. pozdrawiam ciepło i życzę nadal wspaniałych pomysłów Basia
Fellixa - Czw 28 Paź, 2010 11:45

Jestem tu nowa i nie chciałabym nic namieszać, więc wolę zapytać.
Jak wstawiam tu zdjęcie poprzez mój blog na blogspocie, to może tak być ?
Mam nadzieję, ze tak, bo to nie jest bezpośrednio z mojego dysku.
Tylko nie wiem, czy mam też zrobić z tego jakąś miniaturkę ?
Wybaczcie głupie pytania, ale jestem kompletną nogą stołową, jeśli chodzi o sprawy komputerowe.

Grażyna - Czw 28 Paź, 2010 16:01

Najlepiej, jesli to mozliwe, wstawiasz zdjęcie jako miniaturkę, która mozna powiekszyć. Wtedy od razu widzimy, co ładnego zrobiłaś. Możesz wstawiac za pomoca róznych stron, a jakich, to od ciebie zależy.
bbz40 - Czw 06 Sty, 2011 15:18

Question Question Question A dlaczego ja mam taki napis na dole , że nie mogę załączać plików na tym forum hmm przykro mi nie wiem , a wszystko inne mogę , chciałabym dodać zdjęcie
Grażyna - Czw 06 Sty, 2011 15:23

Bo plików z komputera nie wstawisz. Są ograniczenia. Tak jak napisane jest wczesniej - trzeba zdjęcie umieścic w forum za posrednictwem innej strony.
japoneczka01 - Pią 08 Sie, 2014 20:58

Ostatnio wstawiałam zdjęcia z Picasa w poście z prośbą o tłumaczenie z języka rosyjskiego. Zdjęcia wcześniej były pomniejszane, ale w moim poście tak na oko wydaja mi się za duże. Proszę o fachową ocenę czy mogą zostać czy coś mam z nimi jeszcze zrobić, bo nie mam doświadczenia ze zdjęciami.
mama72 - Czw 26 Lis, 2015 17:56

ja bym wolała zdjęcia bo jak widać po linkach dot. wzory ażurowe - to strony juz nie istnieją! Każdego linka klikać to w sumie sprowadza się do wpisania w google i szukania po grafice na to samo wyjdzie.