Porady babuni - Pleśń na meblach
dżaba - Pon 10 Gru, 2007 09:15 Temat postu: Pleśń na meblach A moze któraś z was wie czym usunąć zapach pleśni z mebli. W starym domu po babci ze względu na wilgoć grzyb/pleśń zaatakowała meble. Usunąć to można preparatem pleśniobójczym (śmierdzi okropnie jak ACE) ale potem zapach pleśni jakoś nadal czuć. To może ktoś pomoże ??
_alutka - Pon 10 Gru, 2007 17:31
Ja miałam pleśń na ścianie frontowej.Usunęłam ją właśnie ACE,śmierdziało tylko pare godzin.Po pleśni ani sladu
dżaba - Wto 11 Gru, 2007 13:07
ja niby pleśń usunęłąm ale teraz nadal czuje jej zapach.
Podobno jeżeli w szafie jest zapach to można wstawić w miseczcze gorące mleko i niby niweluje ten zapach
ela52 - Wto 11 Gru, 2007 17:21
Ja plesn ze sciany usunelam srodkiem, ktory nazywa sie PUFAS
Grażyna - Wto 18 Gru, 2007 15:17
Myśle, że plesni z mebli sie nie usunie. Może jedynie z tych prawdziwie drewnianych, ale z płyty paździeżowej nie. Mam podobny problem ale na działce. Altanka ma cieńkie ściany, nieogrzewana jest zimą i często czuć było zgnilizne. Mąż na ściany zastosował podchloryn. Ścianom pomogło. Jednak żrącym środkiem nie zdezynfekujesz mebli, bo je zniszczysz. w takim razie suszylam meble na słońcu, ale zapach nadal był. Ubrania nawet w tych szafkach smierdziały. w tym roku wyrzucilam wszystkie meble, nowe odsunelam od sciany, trzeba jeszcze na wiosne poprawic wentylacje. Zapachu obecnie nie ma. Zobaczymy wiosną.
fitNatalia - Pon 26 Mar, 2018 14:53
Chyba najlepiej popytać w jakimś sklepie z detergentami. Raczej chemicznie trzeba to usunąć, aczkolwiek faktycznie może być problem z pozbyciem się zapachu.
vichta - Pon 26 Mar, 2018 17:58
Nie ma to, jak doczekać się odpowiedzi po... 11 latach
Ale za to jakiej fachowej!!!
Jak widać fitNatalia zna się na wielu rzeczach.
Ale najlepiej jej wychodzi reklamowanie własnej strony z suplementami
|
|
|