Włóczki, przędze, bawełny, wełny... - Włóczki, Przedze, Bawełny,Kordonki
Natalia - Wto 01 Maj, 2007 07:09 Temat postu: Włóczki, Przedze, Bawełny,Kordonki Z uwagi na bardzo bogaty wybor roznego rodzaju wloczek na naszym rynku w tym temacie bedziemy sie dzielic ich zastosowaniem i przydatnoscia w dziewiarstwie maszynowym
bozena5 - Pią 02 Maj, 2008 18:48
Jakie włóczki najbardziej nadają sie do robienia na maszynie? Mam maszynę, może bym coś zrobiła.
Natalia - Pią 02 Maj, 2008 19:06
jaka posiadasz maszyne ? to bardzi istotne , na maszyny o uigleniu 5/ 5 igiel na 1 cal angielski -/ nadaja sie wloczki tylko i wylacznie cieniutkie
bozena5 - Sob 03 Maj, 2008 16:50
Mam maszynę jednopłytową MODA.
Natalia - Nie 04 Maj, 2008 15:11
jesli to Moda to rowniez wloczki i przedze jak najciensze , grubej Moda nie pociagnie a jedynie pokrzywisz igly! jesli uda sie nawet zrobic cos z grubszej wloczki to wyrob bedzie twardy i sztywny , praktycznie nie do noszenia !!!
bozena5 - Wto 06 Maj, 2008 12:03
Natalia, dziękuję za radę.
Ruta - Pon 26 Paź, 2009 20:27 Temat postu: Włoczka do dziewiarstwa maszynowego na stożkach Witam,
mam maszynę 2-płytową Brother 881/850, 5-ka. Proszę doradzić w wyborze włóczki na maszynę- gdzie można kupić dobrej jakości wełnę lub mieszanki wełna/akryl, wiskoza/akryl - w nawojach na stożki? Czy to ktoś w kraju produkuje lub sprzedaje? Słyszałam, że Włosi produkują ładne włóczki cieniusieńkie, ok 1000m/100g. Gdzie to można kupić?
Natalia - Wto 27 Paź, 2009 20:02
duzy wybor jest w Tuszynie pod Łodzia , swego czasu tez mozna bylo kupic w Sosnowcu ale nie wiem czy tam jeszcze produkuja
Ruta - Wto 27 Paź, 2009 22:16
Natalia napisał/a: | duzy wybor jest w Tuszynie pod Łodzia , swego czasu tez mozna bylo kupic w Sosnowcu ale nie wiem czy tam jeszcze produkuja |
Dzieki. Jestem z Podkarpacia,nie znam dziewiarskich "terenów" łowieckich można coś więcej o Tuszynie- to giełda? Może hurtownia/e?
Tu znalazłam w internecie Anilux z Jeleniej Góry, czy tam można coś kupić na maszyne?
Maszyne mam od roku, nie jestem jeszcze asem
bozena5 - Pon 02 Lis, 2009 14:49
Też jestem zainteresowana, gdzie kupić włóczkę na maszynę. Jestem z Wielkopolski. pozdrawiam
moslamawe - Pon 02 Lis, 2009 15:15
Natalia, a gdzie w Sosnowcu ?
Natalia - Wto 03 Lis, 2009 17:45
Moniczko witaj:))
jak wjechalam do Sosnowca w strone Makro /taka waska doga/ wjechalam na wiadukt i po prawej stronie tak w dole byl ten zaklad , ale czy istnieje nie mam pojecia , jesli tak daj znac:)
moslamawe - Pią 20 Lis, 2009 08:13
hm ale z drogi szybkiego ruchu A4 ?Macro jest juz prawie w Dąbrowie Górniczej kawał drogi i wiaduktów dużo
a może chodzi Ci o Intertex na chemicznej ?
Natalia - Pią 20 Lis, 2009 13:15
hmmm Moniczko ja juz nie pamietam to bylo jakies 9 lat temu jak tam bylam ostatni raz , mozliwe ze to, to o czym piszesz sprzedawali tam przedze bardzo cinka na cewkach , we wszystkich kolorach i odcieniach , to taki stary budynek dosc wysoki
moslamawe - Pią 20 Lis, 2009 20:48
pojadę w tygodniu to sprawdzę
Aoi - Nie 10 Sty, 2016 10:48
Witam,
dopiero zacznę zabawę z maszyną dziewiarską, ale jak to ja... mam już wielkie plany. Stąd też moje pytanie, czy gdzieś internetowo można kupić przędzę dziewiarską na szpulach? I jaka grubość nici nadaje się dla maszyny dopleta? Z tego co wyczytałam, to rozstaw igieł w niej wynosi 5. Będę wdzięczna za odpowiedź .
Natalia - Nie 10 Sty, 2016 11:28
witaj
poszperaj tu http://przedza.net.pl/ind...emart&Itemid=37
http://www.biznesfinder.p...zki_265816.html
lub na allegro
Aoi - Nie 10 Sty, 2016 11:59
Pięknie dziękuję za szybką odpowiedź. Dopiero dziś udało mi się poprawnie zdefiniowa to, czego szukam . Określenie "nici do maszyny dziewiarskiej" dały wynik zerowy. Bo jak się nie wie co z czym, to tak wychodzi . Dopiero "przędza dziewiarska" dała jakieś wyniki .
ViolaD - Czw 25 Lut, 2016 20:47
Ja kupuję w łódzkiej hurtowni Rozmaryn-Tex. Mają dobrą jakość przędzy, bo to firma z wieloletnim stażem. Na plus też duży wybór - i polskich i zagranicznych producentów przędz.
Natalia - Pon 07 Mar, 2016 12:53
ViolaD u mnie nie wyświetlają się zdjęcia przędzy
Emilia2018 - Nie 28 Paź, 2018 19:53
ViolaD napisał/a: | Ja kupuję w łódzkiej hurtowni Rozmaryn-Tex. Mają dobrą jakość przędzy, bo to firma z wieloletnim stażem. Na plus też duży wybór - i polskich i zagranicznych producentów przędz. |
Napisałam dwa maile z zapytaniem czy wysyłają próbki kolorystyczne przędzy. Żadnej odpowiedzi od nich nie dostałam.
|
|
|