Problemy, pytania - Wybor kordonka
MagdaSL - Nie 02 Cze, 2024 10:21 Temat postu: Wybor kordonka Dzień dobry!
Może któraś z Pań pomoże w wyborze lepszego kordonka.
Który lepiej wybrać na letnią sukienkę Kordonek Lana Gatto Cable czy Kordonek Elian Crochetta ?
skohen - Pon 03 Cze, 2024 20:56
Nie miałam tych kordonków. Z tego, co wiem to Elian Crochetta jest dość cienka, taka jak popularna maxi - ok. 565 m w 100 g. . Lana Gatto Cable jest grubsza - ok. 350 m w 100 g. Nie robię odzieży z kordonka, ale gdybym miała, to na pewno wybrałabym tę grubszą. Może ktoś podpowie, kto robił z kordonka.
MagdaSL - Wto 04 Cze, 2024 02:50
Mnie chodzi o Lana Gatto Cable 8, kordonek który ma 283 metry w 50 gramach czyli grubość będzie taka sama. Mam już bluzki i sukienki z kordonków na lato i uważam, że są świetne - polecam. Nigdy jednak nie robiłam z kordonków , które wymieniłam dlatego potrzebuję porady.
skohen - Wto 04 Cze, 2024 08:35
To myślałam o kordonku, który w 50 g ma ok 170 m. Nazwa ta sama, więc pomyliłam. Niestety, nie pomogę.
Serge - Pon 11 Sie, 2025 09:26
Cześć! Oba kordonki są dobre, ale na letnią sukienkę poleciłabym bardziej Elian Crochetta – jest lżejszy, cienki i oddychający, idealny na cieplejsze dni. Lana Gatto Cable może być trochę grubszy, przez co sukienka będzie mniej przewiewna. Oczywiście wszystko też zależy od wzoru i Twoich preferencji.
MagdaSL - Pon 11 Sie, 2025 13:57
Dzień dobry! Byłam bardzo zaskoczona dzisiejszą odpowiedzią - pytanie zadałam rok temu, nie myślałam, że dostanę na nie jeszcze odpowiedź. Dziękuję, przyda się przy następnym ciuszku. Pozdrawiam serdecznie.
|
|
|