To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Poznajmy się - Witam

adamwl - Nie 19 Paź, 2014 20:26
Temat postu: Witam
Jak wskazuje nick nazywam się Adam, przygodę z rękodziełem zacząłem od "wyszywania" konturów łańcuszkiem ze 20 lat temu, potem była przerwa, aż do zajęć z techniki w podstawówce na których to byłem gnębiony bo matka nauczyła mnie robić jakoś dziwnie, a nauczycielce nie pasowało że można łatwiej i prościej:) Potem jakoś zabrałem się za szydełko. Ogólnie ogarniam serwety na szydełku i drutach i inne drobiazgi, z ubrań robię sobie skarpety, czapki, szaliki i rękawiczki bo dostępne w sklepach nie odpowiadają mi wizualnie i estetycznie Twisted Evil Innych ubrań nie tworzę bo mam traumę z dzieciństwa do swetrów (zawsze z domieszką wełny z własnych owiec strasznie gryzącej i zalatującej lanoliną, choć podobno ciepłej), czasem trafi się jakaś chusta lub kolczyki w ramach "łapówki", ewentualnie jakieś ubranka dla maluchów znajomych. Czasami też stworzę coś metodami kombinowanymi:)Jakieś bombki wstążkowe i koszyki z wikliny też się przydarzyły. Choć najwięcej to chyba haftu krzyżykami.Oprócz tego jak to na wsi wiatę postawię, garaż wymuruję, czyli ogólnie sobie radzę:). Po za tym dużo czytam i tworzę nalewki. Ale się rozpisałem, ale to chyba wyczerpuje temat:)
P.S. co do znajomości nazw drzew i krzewów to po studiach.

vichta - Nie 19 Paź, 2014 22:12

Ciesze sie, ze udalo mi sie Ciebie sprowokowac do blizszego zaprezentowania wlasnej osoby Smile
Jestem pod wrazeniem tak wszechstronnych umiejetnosci i gruntownej wiedzy.

A teraz bede prowokowac dalej...
Moze pokazesz swoje prace, please???
zebalek zebalek zebalek

Ampka - Nie 19 Paź, 2014 23:12

Oooo czytanie książek i tworzenie nalewek również w cenie Wink witamy i przylaczam się do prośby vichty Smile
Madzia - Pon 20 Paź, 2014 14:16

Vichta, coś Ty tam namieszała?

Fantastycznie, że faceci - rękodzielnicy wychodzą z cienia.
Witaj kwiatek dla ciebie

vichta - Pon 20 Paź, 2014 14:29

Wszystko odbyło się publicznie i zgodnie z regulaminem Forum Smile Widocznie mam w sobie coś, że faceci pod moim wpływem przyznają się do najpiękniejszych zbrodni wesoło mi
Adam, przepros się z komputerem i pokaż inne prace. Obiecuje ze o nalewki dopraszać się nie będę wesoło mi

adamwl - Pon 20 Paź, 2014 15:16

O nalewki lepiej nie pytać bo forum zbraknie hahahihi
Madzia - Pon 20 Paź, 2014 15:16

Vichta już wiem dlaczego masz takiego zdjęcie w avatarze, po prostu czarownica z Ciebie Smile
Elżbieta P. - Pon 20 Paź, 2014 17:55

Adam witaj teraz oficjalnie, bardzo wszechstronny jesteś cool