To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Poznajmy się - Witam

KasiaB87 - Pon 22 Wrz, 2014 07:55
Temat postu: Witam
Witam, w ten deszczowy i wietrzny poranek bardzo poprawił mi się humor jak przypadkiem trafiłam na to forum Smile to skarbnica wiedzy na temat tego z czym się ostatnio zakochałam.
Jestem Kasia, z okolic Tarnowa, 27 latek.
od ponad 3 lat zajmuję sie w wolnym czasie haftem krzyżykowym, a ostatnio zakochałam się w szydełku i drutach, narazie ucze się podstaw, głównie na filmikach znalezionych w sieci. I dopiero kupuję sobie pomalutku materiały.
Mam nadzieję że pozytywnie mnie przyjmiecie.
pozdarwiam

japoneczka01 - Pon 22 Wrz, 2014 08:30

KasiaB87 miło widzieć koleżankę z niedalekich okolic mojego miejsca na ziemi.
ania_b - Pon 22 Wrz, 2014 15:57

Zapraszamy, zostań z nami.
Ampka - Pon 22 Wrz, 2014 17:00

Witam, witam Smile
Też od niedawna zajmuję się szydełkiem Smile

vichta - Pon 22 Wrz, 2014 17:34

KasiaB87 napisał/a:
przypadkiem trafiłam na to forum

Jak to dobrze, ze przypadki chodza po ludziach Smile
Witaj i rozgosc sie kwiatek dla ciebie

KasiaB87 - Śro 24 Wrz, 2014 06:41

japoneczka01, kochana piszesz że jesteś z Tarnowa, mogłąbyś polecić mi jakieś miejsce gdzie można kupić włóczkę? ale tak w miarę niedaleko c.h świt, mój mąz ma w Tarnowie przerwę w pracy więc może kupiłby, ale w grę wchodzi centrum miasta
japoneczka01 - Śro 24 Wrz, 2014 12:09

Kasiu w samym Świcie na górze jest pasmanteria dobrze zaopatrzona. A tak najlepiej - maleńka pasmanteria na rogu ul. Wałowej i Kupieckiej, to jest ok. 3km od Świtu idąc pieszo w linii prostej. Nie wiem czy Twój mąż potrafi wybrać włóczki, ale trzeba mu dać szansę niech się wykaże. Wink Osobiście nigdy nie kupuję włóczek w żadnej pasmanterii tylko jak to nazywają u nas w ciucholandzie, albo lumpeksie. Przy ulicy Lwowskiej 29 a jest taki, co nowe włóczki sprzedaje głównie z Niemiec, obojętnie jakiego rodzaju po 60 zł za kg, czyli 10 dkg-6 zł. W pasmanterii niestety jest dużo drożej. Jest jeszcze hurtownia pasmanteryjna przy ul. Pułaskiego 63, to jest trochę bliżej Świtu ok. 1,5 km - trzeba patrzeć uważnie, bo to jest w garażu prywatnego domu, ale przy ulicy. Godziny otwarcia:
09:00 - 16:30 - Pon., Wt., Śr., Czw., Pt.
09:00 - 12:00 - Sob.
tel. 14 627 42 67 Można zadzwonić i zapytać o ceny włóczek, bo są trochę niższe niż w pasmanteriach detalicznych. Życzę udanych zakupów i

przyjemnego dziergania

KasiaB87 - Śro 24 Wrz, 2014 17:40

strasznie dziękuję za pomoc, mężowi wytłumacze i zobacze co z tego wyjdzie. Może niebawem osobiście wybiore się do Tarnowa to odwiedze wszystkie miejsca i których piszesz. Niestety narazie jestem uziemiona w domu z dzieciakami
japoneczka01 - Śro 24 Wrz, 2014 21:59

Rozumiem Cię Kasiu. Ja zawsze muszę dotknąć włóczki i przeczytać wszystkie oznaczenia na opasce z motka, wtedy wiem czy mi to odpowiada czy nie, a jakbym miała kimś się posłużyć to już nie to samo.