To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Sprzęt - nie dzierżawcie sprzętu do internetu !

Krynio - Pon 08 Wrz, 2014 15:22
Temat postu: nie dzierżawcie sprzętu do internetu !
Przez kilka lat mam Neostradę i nie już pamiętam kiedy wyrzuciłem modem tepsy bo do niczego się nie nadawał. Sorry taka firma. Biorą pieniądze za dostarczanie sygnału a sprzętu nie dają. Jednak dużo "ciekawiej" postępuje z LTE Polsat. Oni dali mi w dzierżawę Edimaxa do którego przez pół roku nie było oprogramowania a dzierżawę trzeba było płacić. Teraz wychodzi na to że przez dwa lata płacąc dzierżawę za niego zamortyzował się dwu krotnie i nadal jest własnością Polsatu, i by go oddać po 2,5 roku muszę mieć nawet pudełko, inaczej zapłacę karę. Patrząc na ceny routerów http://www.agito.pl/route...wi-fi/3023.html, aż śmiech bierze za co ci dostawcy internetu biorą pieniądze. Mistrzem świata jest Play. Oni dali mi uszkodzony modem z wbudowanym routerem, a gdy go oddałem kazali płacić za uruchomienie internetu i miesięczne używanie. W sumie i tak dobrze mi poszło bo gdybym reklamował to skasowali by mnie za okres naprawy która mogła się ciągnąć do trzech miesięcy. Pomyśleć że jadę za granicę i wszędzie mogę złapać internet poprzez WiFi, a jak już pojadę gdzieś na bezludną wyspę na Chorwacji to mogę wykupić dostęp do LTE na kilka dni bez dzierżawy i umów wieloletnich na jakość od 0 do 150 Mb/s, z tendencją na przesył jakości zerowej