To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Miejsca bliskie naszym sercom - Zabieram Was na wędrówkę po Bieszczadach.

morrorArt - Czw 03 Sty, 2013 17:25
Temat postu: Zabieram Was na wędrówkę po Bieszczadach.
Kochane, jako , że mieszkam u podnóżka Bieszczad tutejsze zakamarki zajmują szczególne miejsce w moim sercu. Chociaż nie raz i nie dwa narzekałam, że to istny koniec świata - zawsze tu wracam - po ukojenie.

Zabieram Was w krótka podróż...

I.Bukowe Berdo- zdjęcia październik 2012. Ostatni słoneczny weekend- do teraz czuję smak kawy wypitej po wyjściu na szczyt:)

II. Zapora w Myczkowcach - mniej popularna od zapory w Solinie, przez to bardziej ją lubię.

III. Solina, Rezerwat" Prządki", San- okolice promu w Nozdrzcu

Mam nadzieję, że chociaż trochę udało mi się pokazać piękno Bieszczad.
Tutaj najzwyczajniej w świecie trzeba być!

Madzia - Czw 03 Sty, 2013 18:50

Byłam, w zeszłym roku. Nie moje klimaty. Choć bardzo podobała mi się miejscowość, w której mieszkałam - Zawóz.
Ale może mnie jeszcze przekonasz, zdjęcia zawsze oglądam z wielką przyjemnością.

beti9 - Pią 04 Sty, 2013 10:02

Pięknie. Zawsze chciałam tam pojechać......
morrorArt - Pią 04 Sty, 2013 12:34

Madzia napisał/a:
Byłam, w zeszłym roku. Nie moje klimaty. Choć bardzo podobała mi się miejscowość, w której mieszkałam - Zawóz.
Ale może mnie jeszcze przekonasz, zdjęcia zawsze oglądam z wielką przyjemnością.

Trzeba dobrze trafić, bo tu jak wszędzie szerzy się już komercha. I większość miejsc traci na tym, że stają się " turystycznymi".
Solina sprzed kilku lat to było coś. A teraz można się zgubić w plątaninie budek z jedzeniem lub pseudo pamiątkami.

morrorArt - Pią 04 Sty, 2013 12:37

beti9 napisał/a:
Pięknie. Zawsze chciałam tam pojechać......

Mam nadzieję, że będziesz miała okazję spełnić swoje marzenie:)
Na pociechę jeszcze kilka zdjęć z Bukowego... Smile
Dobrze, że aparat nie był na kliszę, bo wszystko wypstrykałabym już u podnóża góry:)

Debra - Czw 10 Sty, 2013 15:54

Kocham Bieszczady,tyle ze 14 godzin jazda pociągiem .Są piękne,w tych górach czuje spokój.Bobrówka,Ustrzyki Górne i inne miejscowości super trasy wypadowe.Od kilku lat marzę aby mieszkać w tych rejonach jak hopla
morrorArt - Nie 13 Sty, 2013 19:05

Debra napisał/a:
Kocham Bieszczady,tyle ze 14 godzin jazda pociągiem .Są piękne,w tych górach czuje spokój.Bobrówka,Ustrzyki Górne i inne miejscowości super trasy wypadowe.Od kilku lat marzę aby mieszkać w tych rejonach jak hopla

Zamień się Smile Widzę, że Ty pochodzisz z okolic w których ja chciałabym mieszkać.

Elżbieta P. - Nie 13 Sty, 2013 20:58

Bieszczady są wyjątkowe, bardzo mi się podobają, a trochę już po nich pochodziłam
Balbinka73 - Nie 13 Sty, 2013 21:07

To ja się również chętnie przyłącze hopla Bieszczady to moje ukochane miejsce :)Niestety zgadzam się z MorrortArt Solina bardzo straciła w ostatnim czasie.
saba52 - Nie 10 Lut, 2013 02:35

Pierwszy raz w Bieszczadach była w 1985 r w zatoce Teleśnickej

Potem tylko wracałam:)

kabyr - Pią 05 Kwi, 2013 11:48

Pomimo tylu lat przeżytych cmoknięcie jeszcze w Bieszczadach nie byłam,
ale chętnie pooglądałam zdjęcia.
"Palcem po mapie" też można dużo zwiedzić. cmoknięcie

atomek - Śro 06 Wrz, 2017 18:00

Piekne, zwłaszcza jesienią.