Galerie prac użytkowników forum - Ciapara- pajęczyny sprzątam :-) str 169
Bożena- 2000 - Czw 14 Paź, 2010 18:49
Ta chusta czaruje, tylko obawiam się, że podaczas pracy jest ostro wkurzająca. Gratuluję determinacji. Mitenki bez względu na to jak zwał oczka, bardzo piękne. Na dziś zazdroszczę Gosias, kiedyś też sobie zrobię.
ciapara - Czw 14 Paź, 2010 19:11
Dziewcny kochane za wszystkie miłe komentarza bardzo serdecznie dziekuje
Ciesze sie ze Gosia jest zadowolona
Przesłała mi jak leza mitenki na jej małej łapce
Zobaczcie same
Mozna je nosic na 2 sposoby własnie dzieki takiemu "mojemu" nabieraniu oczek sa 2- stronne
Pozdrawiam serdecznie wszystkie wytrwałe robótkujace dziewczyny
Faktycznie ta chusta jest denerwujaca ale udostepnilam jej opis krok po kroku, czesc korzystajac z opisu Ady, dalej rozpisujac i wklepujac do kompa sama. Jak ktos ma na nia ochote w mojej galerii jest podany link do sciagniecia opisu do niej lub piszcie na PW podesle opis na maila a i chetnie pomoge przebrnac przez nia chetnym
Grażyna - Czw 14 Paź, 2010 21:02
gosias - Czw 14 Paź, 2010 22:22
| Cytat: | Ciesze sie ze Gosia jest zadowolona
Przesłała mi jak leza mitenki na jej małej łapce |
Oczywiście, że zadowolona Jakby miało być inaczej Chociaż na fotce łapka na małą nie wygląda , ale tak to jest jak samej sobie robi się fotki.
ciapara - Pią 15 Paź, 2010 09:04
Jest Jest Jest!!!!!!!!!!!!!!
Wlasnie odebralam paczuszke a w niej takie slicznosci od Gosias
Której bardzo serdecznie dziekuje za inwencje i serducho wlozone w przygotowanie prezentow dla mnie
Chusta bardzo cieniuska i zwiewna
i mitenki do kompletu z paluszkiem
i jeszcze jedne zielone do kompletu do chusty ktora mi Gosias zrobila na wymiance letniej oj ale sie przydadza bo wlasnie ta chuste teraz nosze
Nareszcie bede miala wlasne mitenki! Dziekuje Gosiu!!!
avante - Pią 15 Paź, 2010 09:58
Śliczne są te mitenki! A chusta imponująca. Podziwiam ludzi robiących chusty, mnie jakoś brakuje cierpliwości
gosias - Pią 15 Paź, 2010 11:29
ciapara, miło mi, że podoba się
Jarka - Pią 15 Paź, 2010 15:52
| avante napisał/a: | | Śliczne są te mitenki! A chusta imponująca. |
ciapara - Pią 15 Paź, 2010 16:35
A teraz jako przerywnik robótkowy-dziergadkowy pokaze Wam cos co rodzinnie wykonalismy dla córki do przedszkola. Poniewaz pazdziernik jest miesiacem rozancowym dzieci mialy przygotowac w domu do przedszkola rozance. Powataly rozne prace, byl rozaniec ze sztucznych kwiatkow, jarzebiny, byl z ziaren fasoli a hitem byl rozaniec z pop cornu... zapytalam corke czy został zjedzony? Stwierdzila ze nie
A nasz rozaniec wyszedł tak:
Potrzebna byla- wloczka, masa solna, piekarnik,plakatowki, lakier do paznokci i duzo cierpliwosci
Jarka - Pią 15 Paź, 2010 16:47
ŚLICZNY BRAWA ZA POMYSŁOWOŚĆ, chociaż w pierwszej chwili myślałam że jest z piernika.
ciapara - Pią 15 Paź, 2010 16:54
dziekuje Jarka zdjecie tego nie oddaje ale naprawde duzy wyszedl
Violetta21 - Pią 15 Paź, 2010 17:04
Chusta i mitenki śliczne Aga też takie zadanie miałyśmy ale to było dawno i różaniec wyszedł bardzo ładnie i wiesz ja też myślałam że krzyżyk jest z piernika
ciapara - Pią 15 Paź, 2010 17:08
Alez Was zmyliłam Dzieki Violu! Sam krzyz robil maz, my z mala kleilysmy, ja pieklam mala malowala no i potem lakierowanie Jednym słowem nie ma to jak dobry zespół
Własnie sie glowie z czego małej na grudzien zrobic płaszczyk do komunii... mialam dzisiaj kurs po sklepach... nic nie ma stosownego a zeby kupic biały materiał to nie wykonalne...
saba52 - Pią 15 Paź, 2010 17:25
ciapara, Super ten różaniec
W Łodzi materiału nie można dostać?
A płaszczyk będziesz dziergać i to na podszewkę czy szyć?
avante - Pią 15 Paź, 2010 18:39
Śliczny różaniec
Mam blat kuchenny z takiej samej płyty laminowanej. Przynajmniej jeśli chodzi o wzór.
gosias - Pią 15 Paź, 2010 19:18
ciapara, jestem pod ogromnym wrażeniem
ciapara - Pią 15 Paź, 2010 19:33
saba52 | Cytat: | W Łodzi materiału nie można dostać?
A płaszczyk będziesz dziergać i to na podszewkę czy szyć? |
Polikwidowaly sie sklepy z tkaninami, byc moze ze caly handel przeniosl sie do Ptaka w Rzgowie, ale za chiny ludowe maz nie da sie tam wyciagnac
Przemysł Łódzki lezy... sklepy poupadaly... a kupno bialego materiału... niewykonalne
Wypatrzylam rozne plaszczyki typu mis- futerko na necie, dalabym ocieplacz i bylby fajny plaszczyk... to sie Panu Mezowi nie podobaja...
Ja do tej komunii to łysa bede, bo wlosy sobie zaczne za troche wydzierac garsciami...
Dobrze ze sukienka juz zamowiona Skrzacik mi uszyje normalnie nie wiem jak ja Jej sie odwdziecze, nie dosyc ze na miare to jeszcze fason jaki mi pasuje Kochana dziewczyna z niej
avante | Cytat: | | Mam blat kuchenny z takiej samej płyty laminowanej. Przynajmniej jeśli chodzi o wzór. | fajnie ze masz podobny gust Kuchnie mam do tego ecri a skrzynie wisniowe Ale blat to juz niezle zajechałam
saba52 - Pią 15 Paź, 2010 20:07
ciapara, No to masz zagrychę!
Jedyne wyjście jakie widzę to poprosić męża żeby sam poszukał a wtedy zawiezie Cię tam gdzie chcesz
ciapara - Nie 17 Paź, 2010 09:42
No kupilam plaszczyk na allegro
jeden problem z glowy
http://allegro.pl/plaszcz...1275507748.html
gosias - Nie 17 Paź, 2010 10:07
Fajny
bean - Nie 17 Paź, 2010 11:25
ciapara, ale fajny różaniec zespołowo zrobiliście
ciapara - Nie 17 Paź, 2010 19:46
dzieki dziewczyny
mam zagwostke czy akrylowa wloczka to jest poliestrowa... czyli syntetyczna?
bo tak mi tesc dzisiaj tlumaczyl... i ze angora jest najmilsza i cos gadal o kroliczej..jesli dobrze zrozumialam angorze kroliczej... a wszystko dlatego ze maz marudzil ze komin ktory mu robie jest niemily... a robie wlasnie z akrylu w 2 nitki... no ja na to ze nie ma milszych nie gryzacych wloczek...czyzbym byla w bledzie? bo moj maz to z tych ze nie moze nic go gryzc...powiedzialam ze jak wyplucze ten komin w plynie zmiekczajacym to sie milszy zrobi...ale teraz to juz nie wiem...
kabyr - Nie 17 Paź, 2010 21:01
Ciapa Twój M to bardzo delikatny facet.
Ja mam dużo bluzek z akrylu i żadna mnie nie gryzie.
lamika88 - Nie 17 Paź, 2010 21:14
Ja też mam dużo akrylowych sweterków i mnie nie gryzą... Mimo, że ja należę do tych "delikatnych" To może spróbuj mieszanki z wiskozą Chociaż nie wiem czy by się to nadawało na męską zimową czapkę... Z doświadczenia wiem, że też akryl akrylowi nie równy i jeden może gryźć a drugi nie Ja robię z Kotka lub Tygrysa i jest ok Nie gryzie też (przynajmniej mnie) Peonia ale to trzeba robić podwójną nitką...
ciapara - Pon 18 Paź, 2010 10:04
Komin skonczony
Mowiac komin mialam na mysli taki wciagany na szyje szalik robiony w okolo z malym przedluzeniem na klatke
Tak wyszla moja klasyczna wersja dla mojego Mena
Zostalo tylko pranko i plukanko... a czy sie spodoba... nie wiem... jedno jest pewne na polke jak rzuci to dlugo tam nie polezy bo w nerwach na pewno spruje ...
No dosc gadania oto moja dlubanka
|
|
|