Nasze spotkania - GDAŃSK- spotkania
Phoebe - Czw 19 Lip, 2012 21:26
Kurcze szkoda, ze nie udalo mi sie dojechac... i w tym roku to juz raczej nie da rady.
Ale dobrze, ze chociaz dzieki fotkom moge Was zobaczyc
pozdrawiam serdecznie!
woalka - Pią 20 Lip, 2012 08:05
Phoebe, uściski najserdeczniejsze.
Dawaj znać zawsze, kiedy będziesz się wybierać.
Najwyżej znowu zorganizujemy spotkanie dodatkowe
janeczka33 - Sob 25 Sie, 2012 20:35
Mam nadzieję, że jutrzejsze spotkanie robótkowe jest aktualne, bo sie okrutnie za Wami stęskniłam
cirena - Nie 26 Sie, 2012 09:53
Janeczko my za Toba tez spotkanie jest aktualne 15,30
Lucysia - Nie 26 Sie, 2012 11:56
A ja chyba nie przyjadę. Wczoraj samochód odmówił współpracy. Zobaczymy jak będzie dziś, ale mam obawy, że nic z tego.
cirena - Nie 26 Sie, 2012 13:10
Oj lucynko nie zartuj sobie wez go na pych moze jednak cos sie uda ,i poslucha ze musisz jechac ,ale tak bez zartow wszystkie przedmioty tak maja jak trzeba to cos sie akurat psuje .Ale gdybys naprawde nie poradzila sobie z ta awaria to powiedz na kiedy mamy zwolac nastepne spotkanie. pozdrawiam
cirena - Nie 26 Sie, 2012 13:11
Oj lucynko nie zartuj sobie wez go na pych moze jednak cos sie uda ,i poslucha ze musisz jechac ,ale tak bez zartow wszystkie przedmioty tak maja jak trzeba to cos sie akurat psuje .Ale gdybys naprawde nie poradzila sobie z ta awaria to powiedz na kiedy mamy zwolac nastepne spotkanie. pozdrawiam
Lucysia - Nie 26 Sie, 2012 13:45
Niestety samochód nie posłuchał i jak stał, tak stoi. Jestem wściekła, bo tym razem miałam się czym pochwalić, a poza tym bardzo się za Wami stęskniłam. Następne spotkanie proponuję na 23 lub 30 września.
oslun - Nie 26 Sie, 2012 20:23
Spotykamy się 23 września o 15.00 - taka była wola ludu!
Lucysia - Nie 26 Sie, 2012 20:44
Szkoda, że mnie nie było, chociaż jak słyszę te spotkania bardziej przypominają jarmark niż prawdziwe ROBÓTKOWE spotkania. Czy nie zauważyłyście drogie panie, że niektóre osoby nie chcą już na nie przyjeżdżać, bo nie jest już tak fajnie jak kiedyś?
wyrosnieta11 - Nie 26 Sie, 2012 21:51
[IMG=http://img253.images...626h.jpg][/IMG]
Uploaded with ImageShack.us
a dalej cos nie moge wrzucic :/
pierdruty - Pon 27 Sie, 2012 00:36
Mam nadzieję, że mi się udało z tym zdjęciem
Niestety, nie mogłam być dzisiaj.
link
link
cirena - Pon 27 Sie, 2012 09:00
Lucynko nie wiem co kierowalo Ciebie ,ze napisalas taki rozgoryczony post moze ten samochod tak Cie zdenerwowal,ale ostatnie spotkanie naprawde bylo udane i podejzewam ze to jest nie tylo\ko moje zdanie .Jest nas duzo i przy takiej ilosci osob jest zawsze gwarno wiec nie mozna powiedziec ze to przypomina jarmark chyba ze chodzi Ci o gwarnosc .Faktycznie kiedys bylo nas mniej ,ale musimy sie cieszyc ,ze jest nas coraz wiecej takich zakreconych ROBOTKOWICZEK .Mam nadzieje ze do nastpnego razu zmienisz zdanie a zapraszamy we wrzesniu tj 23 o godzinie 15 ktora tez godzine zmienilismy ze wzgledu na Was dojezdzajacych Pozdrawiam Ciebie Lucynko goraco
Lucysia - Pon 27 Sie, 2012 14:53
Irenko, to nie tylko moje zdanie- rozmawiałam z dwoma osobami przez telefon i ich rozgoryczenie było jeszcze większe... Pisząc o tym, że niektóre osoby nie chcą przyjeżdżać, nie miałam na myśli siebie, tylko te panie, których od jakiegoś czasu nie ma.Pozwól, że nie napiszę nic więcej. Porozmawiamy, jak się zobaczymy.
Basia.G - Wto 28 Sie, 2012 14:00
Witajcie dziewczyny w szkole na Oruni górnej będzie organizowane spotkanie szyciowe na razie trwa ustalanie daty bo wybieramy między 22 lub 29 wrześniem będzie to sobota caly dzień więc może byście sie skusily zawitać na takie wlaśnie spotkanie . Na tym spotkaniu nie wszyscy szyją- potrzebne są osoby do prasowania , cięcia szmatek , dobierania materialow .... zrobienia kanapek , zaparzenia kawy lub herbaty . Można przyjść i pogadać , pooglądać i nauczyć się wykonania poduszek . Poduszki będą przekazane dzieciom chorym we Wrocławiu . Po 10 września podam dokladną datę spotkania .
ania_b - Śro 29 Sie, 2012 20:52
O, Basiu, to ja, ja koniecznie. Powstrzyma mnie tylko klęska żywiołowa (puk, puk, odpukuję). Ostatnio nawet odprasowałam i poskładałam wszystkie bawełniane szmatki. Ale trzeba będzie dokupić co nieco.
Ja to chętnie szyłabym i w sobotę i w niedzielę, bo oprócz waszych/naszych szyciowych spotkań wcale nie wyciągam maszyny do szycia.
alutka171 - Śro 29 Sie, 2012 21:26
Jaka szkoda że nie mogłam być na sierpniowym spotkaniu. Sierpień to u mnie działkowo-przetworowo- wyjazdowy miesiąc więc ciężko wygospodarować czas na wyłącznie osobiste przyjemności
Jeśli chodzi o temat jaki poruszyła Lucysia to ja mogę powiedzieć tyle, że również rozmawiałam z paroma osobami. Miały one żal o to, że niektóre osoby przyjeżdżaj na spotkania i nie dzielą się z nami swoimi osiągnięciami, nie pokazują swoich prac. Ale za to skrzętnie fotografują prace innych nie koniecznie do opublikowania i wyciągają od innych różne tajniki. Ja nie mam nic przeciw temu bo sama chętnie dzielę się swoją wiedzą ale myślę, że wypadałoby pochwalić się tym i owym.
Basia.G - Czw 30 Sie, 2012 11:05
Ania.B już znam date naszego spotkania szyciowego na Oruni - to 22 wrzesień - zapraszam wszystkich chętnych ( do szycia , poplotkowania , nauki , robienia zdjęć , podpatrzenia ..... i pisania o tym na swoich blogach - bo chore dzieci są wsrod nas ) następne spotkanie szyciowe ma być w październiku w Elblągu - data jeszcze nie jest ustalona . Odnośnie tych postow pisanych przez Lucysię i Alutkę . Myślę ,że nie o mnie chodzi , ale napiszę co o tym sądzę .Nie zawsze przychodzę na spotkania- bo mam rodzinę i obowiązki . Przychodzę na spotkania bo lubię spotykać ludzi robótkowo zakreconych .Zawsze spotykam na spotkaniach milych i serdecznych ludzi . Od naszej kochanej Jadzi i Irenki nauczylam się robić frywolitki i będę wdzięczna im do końca życia jednak nigdy im nie dorównam . Caly czas marzy mi sie piękna biżuteria frywolitkowa ale wianek dla mojej córci już zrobiłam ( trochę zgapiłam z blogu Woalki , ale moj nie jest taki piękny jak jej). Nie zawsze mam czym się pochwalić na spotkaniach bo czasami po prostu nic nie robie , a czasami mam wyszyte kwadraciki na poduszki ktore szyjemy dla niepełnosprawnych i wielokrotnie je pokazywalam . Ewie naszej kochanej powinniśmy być wdzieczni , że zawsze ma czas i chęci i możliwości by nas gościć . Kocham Was wszystkich i wierzę ,że dalej będziemy sie spotykać w milej i przyjaznej atmosferze .
Basia.G - Czw 30 Sie, 2012 12:45
to moje ostatnie dziela 12 i 19 sierpień dzieciątka byly chrzcone
cirena - Sob 01 Wrz, 2012 15:24
Basiu pieknie napisalas o spotkani na Oruni ,ale ie wiadomo gdzie i o ktorej te spotkanie bedzie
ania_b - Sob 01 Wrz, 2012 23:24
22 września 2012 roku w Gdańsku SP nr. 19 Orunia Górna ul. E.Hoene 6
Szycie trwa cały dzień.
Basia.G - Nie 02 Wrz, 2012 10:24
| ania_b napisał/a: | 22 września 2012 roku w Gdańsku SP nr. 19 Orunia Górna ul. E.Hoene 6
Szycie trwa cały dzień. | Dojechać można autobusem z Gdanska 154 z Wrzeszcza 162 Szkoła na Oruni Górnej jest tylko jedna więc trafić do niej nie będzie trudno . Spotkanie zaczyna się od 9 z rana i potrwa do 20 może nawet do 21 wieczorem . Zwykle z rana rozstawiamy maszyny , parzymy kawkę , oglądamy materiały ktore każda z nas przynosi , zerkamy na kwadraciki (panele )do obszycia i zaczyna się cięcie, szycie... efekty naszych prac już można zobaczyć po południu okolo 14:00 ( im poźniejsza godzina tym więcej można zobaczyć ) w międzyczasie są przerwy na posilki ( każda z nas przynosi coś do podjadania ) , jeśli ktoś chce sie nauczyć szyć zawsze znajdzie się osoba ktora chętnie podzieli sie swoim doświadczeniem . Irenko przekaż te informacje na Zaspie - czwartkowych spotkaniach może znajdą się chętni . Zapraszam
oslun - Pon 03 Wrz, 2012 11:49
Dziewczyny, ważna sprawa!!!!!!!
Poszukuję osób do prowadzenia warsztatów we wszelakich technikach ( sutasz, koraliki, haft wstążeczkowy, quilling, przędzenie, filc, decoupage itp.) - która ma ochotę zarobić trochę pieniędzy?
Czekam na propozycje: luszczynska@wp.pl lub 691 798 702
oslun - Pon 17 Wrz, 2012 22:22
Będziecie w niedzielę?
Basia.G - Śro 19 Wrz, 2012 18:29
Tym razem chyba nie dam rady dotrzeć ( całą sobotę szyjemy )
|
|
|