Pogaduchy - RZUCAMY PALENIE
marysia54 - Śro 19 Paź, 2011 23:57
Dziękuję Basiu
wiesia_33 - Czw 20 Paź, 2011 14:33
SylwiaM. moje gratulacje!!! Teraz TY wspierasz koleżanki super
marysia54 gratuluję decyzji i życzę wytrwałości
Dacie radę dziewczyny
SylwiaM. - Czw 20 Paź, 2011 15:10
Marysiu książka dokładnie nazywa się "Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie" napisał ją Allen Carr, poczytać o niej możesz tutaj: http://www.allen-carr.pl/...-rzucic-palenie kupisz ją obecnie wszędzie w księgarniach (wczoraj widziałam w kiosku w US dla Warszawy-Woli) jest też na Allegro.
Kudzu, które poleca Basia faktycznie działa cuda, bo od wczoraj nie używam wcale e-papierosa - leży w szafce
Wiesia_33 jeszcze mi daleko do Waszych doświadczeń ale jak ja, taka palara wieloletnia, żyje bez papierosa, to każdy może rzucić. Fakt, dzisiaj mija 31 dni i mam + 8 kg teraz trzeba zacząć dietę
kabyr - Czw 20 Paź, 2011 16:00
| SylwiaM. napisał/a: | mam + 8 kg teraz trzeba zacząć dietę  |
Sylwia jak to zrobiłaś????????
SylwiaM. - Czw 20 Paź, 2011 19:27
| kabyr napisał/a: |
Sylwia jak to zrobiłaś???????? |
Basiu i tak jest lepiej niż ostatnio. W 2009 nie paliłam 14 dni przytyłam 10 kg - właśnie z tego powodu zaczęłam palić na nowo. Teraz tego błędu nie zrobię Nie jest źle, bo zawsze byłam chuda, ale dziwnie się czuję. Patrzę na siebie i nie poznaję Byłam dzisiaj w sklepie kupiłam nową spódnicę i bluzkę, jutro jadę po spodnie, w nic się nie zapinam Jak tak dalej będzie, to mąż mnie nie pozna
Wszystko pięknie pachnie i tak dobrze smakuje, nawet zwykłe gotowane ziemniaki są pyszne, oj muszę przystopować
we_st - Czw 20 Paź, 2011 22:22
| SylwiaM. napisał/a: | | Wszystko pięknie pachnie i tak dobrze smakuje, nawet zwykłe gotowane ziemniaki są pyszne | z tego co widzę, jesteś już na dobrej drodze
Nie daj się tylko chwilom słabości. I musisz wiedzieć - nieprawdą jest, że papieros uspokaja
Awenturyn - Pią 21 Paź, 2011 13:03
Sylwia mąż cie bedzie kochał taką jaką jesteś
ja to słysze od swojego "kochanego ciała nigdy za wiele" ale ........... ja przytyłam nie przez rzucenie nałogu ale przez chorobe i mimo walki nadal mam więcej kg niż powinnam mieć i ich przybywa
Marysiu czy to będzie e-papieros czy inny sposób ważne aby był skuteczny i ci pomagał
nadal trzymam kciuki za was i za nowe koleżanki które może dołączą do nas
wiesia_33 - Wto 25 Paź, 2011 01:49
marysia54, SylwiaM. jak Wam idzie rzucanie palenia
Trzymam za Was kciuki
SylwiaM. - Wto 25 Paź, 2011 17:53
Dobrze mi idzie dziewczyny, radzę sobie. Dzisiaj 36 dzień.
Dziękuję za zainteresowanie
Awenturyn, mój mąż też tak mówi, za to syn ma odmienne zdanie.
marysia54 - Wto 25 Paź, 2011 23:13
Mnie tez idzie dobrze
niestety zauważyłam że zaczynam podjadać i na
dokładkę słodycze
Sylwia a ja rozumiem że się trochę martwisz dodatkowymi kg.
ja jeszcze nie przytyłam i boję się tych kg.
no cóż najwyżej będziemy się odchudzać
buziaczki dla wszystkich wspierających
wiesia_33 - Śro 26 Paź, 2011 00:44
marysia54, SylwiaM. cieszę się,że dajecie radę
Wielkie dla Was, a kilogramami się nie martwcie
Mi też przybyło parę kg. ale z korzyścią dla mnie z czego jestem zadowolona
Trzymam za Was kciuki
we_st - Śro 26 Paź, 2011 12:14
| marysia54 napisał/a: | | no cóż najwyżej będziemy się odchudzać |
To dokładnie tak, jak ja. Zuciłam palenie jakieś osiem lat temu. W ciągu tego czasu przybyło mi 18kg. Bo przecież jedzenie tak dobrze smakuje. Pierwszego lipca zaczęłam dukanową dietę. Zrzuciłam już 14 kilogramów. Teraz czuję się fantastycznie. Spadło mi ciśnienie i nie męczę się tak szybko. Wróciłam nawet na boisko jako senior co prawda, ale zawsze coś.
marysia54, SylwiaM., jak dacie radę rzucić palenie (a na to wygląda) to dacie sobie i radę z kilogramami. Bo przecież mówią: jak się baba uprze, to nie ma zmiłuj
SylwiaM. - Śro 26 Paź, 2011 12:43
| marysia54 napisał/a: | zaczynam podjadać i na
dokładkę słodycze
|
Marysiu, to chyba normalne, że musimy sobie czymś papierosy zastąpić. Jak patrzę na moją Mamę, Ona zawsze do kawy je coś słodkiego, a ja miałam zamiast ciasta papierosa. Lepsza i zdrowsza, jest opcja ze słodyczami
Skoczyłam o jeden rozmiar w górę (może tak zostać, bo miałam 38, a teraz jest 40) ale przytyłam za szybko i mam okropne celulitis Nigdy czegoś takiego nie miałam Dlatego, syn mówi, że powinnam się ruszać np: basen - Jego zdaniem strasznie wyglądam (jest szczery). Sama sobie się nie podobam jak patrzę w lustro Mąż, wiadomo - zadowolony, że nie palę (dlatego wmawia mi, że dobrze wyglądam).
Są też plusy: cerę mam taką piękną i zmarszczki się wyprasowały (trochę tłuszczyku, zrobiło swoje) - kolor skóry teraz jest brzoskwiniowy, a nie szary od fajek.
We_st masz rację, najpierw załatwimy jedno, a później dieta
Masz jakieś przepisy na tą dukanową dietę ? Podasz link? Przyznam się, że szukałam trochę w necie, ale słabo mi idzie.
Na jakie boisko wróciłaś? Mnie, chodzą po głowie konie - kiedyś jeździłam ale, teraz, to chyba się nie wdrapię - tak wysoko
we_st - Śro 26 Paź, 2011 17:36
Przepisy mam, ale większość inspiracji czerpię z netu. Jest oficjalna strona dukanowa. Są tam też przepisy, porady i ciekawe forum
http://www.forum.dietaproteinowa.eu
http://www.dieta-dukan.pl
http://www.tipy.pl/tipy_2397,dieta-dukana.html
a najczęściej korzystam z bloga
http://zkotemwkuchni.blogspot.com/
Na razie jednak nie radzę Ci zaczynać diety. Bo organizm już jest w szoku z braku nikotyny. Poczekaj trochę
SylwiaM. - Czw 27 Paź, 2011 10:45
We_st bardzo dziękuję za linki. Chyba masz rację, rzucanie papierosów i do tego dieta, to za dużo szczęścia na raz.
honda46 - Pon 31 Paź, 2011 10:56 Temat postu: rzucamy palenie
Dzisiaj mijają dwa lata od "rzucenia" palenia!!! Wszystko zaczęło się od Wiesi-33, której szczerze dziękuję. Dziękuję również innym Paniom, które mnie wspierały. A bywało różnie, nawet chwile wielkiego załamania. Ale wytrzymałam, nie poddałam się. Dzisiaj mogę powiedzieć, że można pokonać ten nałóg, jest tylko jeden warunek: naprawdę trzeba tego chcieć!!! Życzę tego wszystkim walczącym z tym nałogiem - powodzenia!
kabyr - Pon 31 Paź, 2011 17:53
honda46, moje gratulacje.
Zobacz na suwaczku ile ja już żyję bez papierosów.
Wiesz i o wiele mi lepiej.
Awenturyn - Wto 01 Lis, 2011 11:37
honda46
wielkie gratulacje
we_st masz racje upór kobity jest nie do przebicia hihi bo przecież zawsze stawiamy na swoim prawda ???
SylwiaM. z celulitem to maja problem nawet bardzo szczupłe kobietki więc głowa do góry, poza tym masaż , odpowiednie balsamy naprawde działaja cuda
ale więcej jest korzyści z rzucenia palenia więc takie "drobnostki" to pikuś
wczoraj przekonałam się że rzucenie palenia było dobrą rzeczą (a zrobiłam to zanim dowiedziałam sie że choruje)
byłam na kontroli u lekarza i ten w rozmowie zapytał
"czy pali pani papierosy? "
a ja " nie ,rok temu rzuciłam "
" to dobrze ,bo przy pani chorobie palenie bardzo komplikuje leczenie"
i mimo że przez chorobe mam 20 kg więcej to przynajmniej nie mam zadyszki jak wchodze po schodach
wiesia_33 - Wto 01 Lis, 2011 23:28
honda46 szczerze gratuluję !!!!!
Bardzo się cieszę z Twojego sukcesu trzymaj tak dalej
Za Was wszystkie trzymam mocno kciuki
kabyr - Nie 06 Lis, 2011 15:22
Co tutaj taka cisza.
Zdajcie relację jak Wam idzie niepalenie.
SylwiaM. - Nie 06 Lis, 2011 21:07
Basiu, mam różne dni. 31 października i 1 listopada, czułam się wspaniale, tak jakbym nigdy nie paliła. Natomiast 2 i 3 listopada, okropnie (nawet mi się śniło, że wypaliłam całą paczkę), tak "chodziły" za mną papierosy, że o mały włos nie poszłam ich kupić Czasami się bardzo męczę, później jestem zadowolona, że nie zapaliłam. Nadal tyję, już mam 10 kg więcej.
Awenturyn pisała o balsamach na celulitis, kupiłam, właśnie się wysmarowałam po kąpieli i czekam na efekty
Dzisiaj mija 48 dzień. Ciekawa jestem, jak idzie Marysi?
wiesia_33 - Nie 06 Lis, 2011 22:17
SylwiaM. nie chcę Cię martwić , ale te trudne dni będą się zdarzały. Musisz być silna. Dasz radę
kabyr - Pon 07 Lis, 2011 10:15
| SylwiaM. napisał/a: | | Dzisiaj mija[b] 48 |
To już pięknie.
Nie daj się nałogowi.
marysia54 - Pon 07 Lis, 2011 23:59
U mnie właśnie minął miesiąc odwyku.
Nawet czuję się zupełnie dobrze, czasami mam taki
moment że bym zapaliła ale za chwilę przestaję o tym myśleć
i jest ok.
Niestety chyba też trochę przytyłam
Sylwia jak już na dobre uporamy się
z odwykiem, to chyba będziemy się odchudzać
Basiu jak Ty to zrobiłaś że utrzymałaś taką figurę?
buziaki dla wszystkich wspierających
kabyr - Wto 08 Lis, 2011 10:07
| marysia54 napisał/a: | | Basiu jak Ty to zrobiłaś że utrzymałaś taką figurę? |
Marysiu ten typ już chyba tak ma.
Nie wiem.
Ja nie zastępowałam papierosa jedzeniem.
Tak trzymajcie.
|
|
|