To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduchy - RZUCAMY PALENIE

marysia54 - Śro 19 Paź, 2011 23:57

Dziękuję Basiu cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
wiesia_33 - Czw 20 Paź, 2011 14:33

SylwiaM. moje gratulacje!!! cool Teraz TY wspierasz koleżanki super hopla hopla
marysia54 gratuluję decyzji i życzę wytrwałości brawo brawo brawo
Dacie radę dziewczyny cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

SylwiaM. - Czw 20 Paź, 2011 15:10

Marysiu książka dokładnie nazywa się "Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie" napisał ją Allen Carr, poczytać o niej możesz tutaj: http://www.allen-carr.pl/...-rzucic-palenie kupisz ją obecnie wszędzie w księgarniach (wczoraj widziałam w kiosku w US dla Warszawy-Woli) jest też na Allegro.
Kudzu, które poleca Basia faktycznie działa cuda, bo od wczoraj nie używam wcale e-papierosa - leży w szafce wesoło mi

Wiesia_33 jeszcze mi daleko do Waszych doświadczeń cmoknięcie ale jak ja, taka palara wieloletnia, żyje bez papierosa, to każdy może rzucić. Fakt, dzisiaj mija 31 dni i mam + 8 kg teraz trzeba zacząć dietę kazanie

kabyr - Czw 20 Paź, 2011 16:00

SylwiaM. napisał/a:
mam + 8 kg teraz trzeba zacząć dietę kazanie

Sylwia jak to zrobiłaś????????

SylwiaM. - Czw 20 Paź, 2011 19:27

kabyr napisał/a:

Sylwia jak to zrobiłaś????????

Basiu i tak jest lepiej niż ostatnio. W 2009 nie paliłam 14 dni przytyłam 10 kg - właśnie z tego powodu zaczęłam palić na nowo. Teraz tego błędu nie zrobię oooo nieee Nie jest źle, bo zawsze byłam chuda, ale dziwnie się czuję. Patrzę na siebie i nie poznaję przykro mi Byłam dzisiaj w sklepie kupiłam nową spódnicę i bluzkę, jutro jadę po spodnie, w nic się nie zapinam placzek Jak tak dalej będzie, to mąż mnie nie pozna hmm
Wszystko pięknie pachnie i tak dobrze smakuje, nawet zwykłe gotowane ziemniaki są pyszne, oj muszę przystopować nie wolno

we_st - Czw 20 Paź, 2011 22:22

SylwiaM. napisał/a:
Wszystko pięknie pachnie i tak dobrze smakuje, nawet zwykłe gotowane ziemniaki są pyszne
z tego co widzę, jesteś już na dobrej drodze cool
Nie daj się tylko chwilom słabości. I musisz wiedzieć - nieprawdą jest, że papieros uspokaja nie wolno

Awenturyn - Pią 21 Paź, 2011 13:03

Sylwia mąż cie bedzie kochał taką jaką jesteś radocha
ja to słysze od swojego "kochanego ciała nigdy za wiele" ale ........... ja przytyłam nie przez rzucenie nałogu ale przez chorobe wściekły i mimo walki nadal mam więcej kg niż powinnam mieć i ich przybywa

Marysiu czy to będzie e-papieros czy inny sposób ważne aby był skuteczny i ci pomagał

nadal trzymam kciuki za was i za nowe koleżanki które może dołączą do nas kwiatek dla ciebie

wiesia_33 - Wto 25 Paź, 2011 01:49

marysia54, SylwiaM. jak Wam idzie rzucanie palenia hmm
Trzymam za Was kciuki cool cmoknięcie

SylwiaM. - Wto 25 Paź, 2011 17:53

Dobrze mi idzie dziewczyny, radzę sobie. Dzisiaj 36 dzień.
Dziękuję za zainteresowanie love
Awenturyn, mój mąż też tak mówi, za to syn ma odmienne zdanie.

marysia54 - Wto 25 Paź, 2011 23:13

Mnie tez idzie dobrze wesoło mi
niestety zauważyłam że zaczynam podjadać i na
dokładkę słodycze wściekły

Sylwia a ja rozumiem że się trochę martwisz dodatkowymi kg.
ja jeszcze nie przytyłam i boję się tych kg.
no cóż najwyżej będziemy się odchudzać zebalek

buziaczki dla wszystkich wspierających cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

wiesia_33 - Śro 26 Paź, 2011 00:44

marysia54, SylwiaM. cieszę się,że dajecie radę hopla hopla hopla
Wielkie brawo brawo brawo dla Was, a kilogramami się nie martwcie co by tu...
Mi też przybyło parę kg. zebalek ale z korzyścią dla mnie z czego jestem zadowolona zebalek
Trzymam za Was kciuki cool cmoknięcie

we_st - Śro 26 Paź, 2011 12:14

marysia54 napisał/a:
no cóż najwyżej będziemy się odchudzać

To dokładnie tak, jak ja. Zuciłam palenie jakieś osiem lat temu. W ciągu tego czasu przybyło mi 18kg. Bo przecież jedzenie tak dobrze smakuje. Pierwszego lipca zaczęłam dukanową dietę. Zrzuciłam już 14 kilogramów. Teraz czuję się fantastycznie. Spadło mi ciśnienie i nie męczę się tak szybko. Wróciłam nawet na boisko hopla jako senior co prawda, ale zawsze coś.
marysia54, SylwiaM., jak dacie radę rzucić palenie (a na to wygląda) to dacie sobie i radę z kilogramami. Bo przecież mówią: jak się baba uprze, to nie ma zmiłuj

SylwiaM. - Śro 26 Paź, 2011 12:43

marysia54 napisał/a:
zaczynam podjadać i na
dokładkę słodycze wściekły

Marysiu, to chyba normalne, że musimy sobie czymś papierosy zastąpić. Jak patrzę na moją Mamę, Ona zawsze do kawy je coś słodkiego, a ja miałam zamiast ciasta papierosa. Lepsza i zdrowsza, jest opcja ze słodyczami wesoło mi
Skoczyłam o jeden rozmiar w górę (może tak zostać, bo miałam 38, a teraz jest 40) ale przytyłam za szybko i mam okropne celulitis placzek Nigdy czegoś takiego nie miałam wściekły Dlatego, syn mówi, że powinnam się ruszać np: basen - Jego zdaniem strasznie wyglądam (jest szczery). Sama sobie się nie podobam wściekły jak patrzę w lustro wściekły Mąż, wiadomo - zadowolony, że nie palę (dlatego wmawia mi, że dobrze wyglądam).
Są też plusy: cerę mam taką piękną i zmarszczki się wyprasowały (trochę tłuszczyku, zrobiło swoje) - kolor skóry teraz jest brzoskwiniowy, a nie szary od fajek.

We_st masz rację, najpierw załatwimy jedno, a później dieta wesoło mi
Masz jakieś przepisy na tą dukanową dietę ? Podasz link? Przyznam się, że szukałam trochę w necie, ale słabo mi idzie.
Na jakie boisko wróciłaś? Mnie, chodzą po głowie konie - kiedyś jeździłam hmm ale, teraz, to chyba się nie wdrapię - tak wysoko przykro mi

we_st - Śro 26 Paź, 2011 17:36

Przepisy mam, ale większość inspiracji czerpię z netu. Jest oficjalna strona dukanowa. Są tam też przepisy, porady i ciekawe forum
http://www.forum.dietaproteinowa.eu
http://www.dieta-dukan.pl
http://www.tipy.pl/tipy_2397,dieta-dukana.html
a najczęściej korzystam z bloga
http://zkotemwkuchni.blogspot.com/
Na razie jednak nie radzę Ci zaczynać diety. Bo organizm już jest w szoku z braku nikotyny. Poczekaj trochę

SylwiaM. - Czw 27 Paź, 2011 10:45

We_st bardzo dziękuję za linki. Chyba masz rację, rzucanie papierosów i do tego dieta, to za dużo szczęścia na raz.
honda46 - Pon 31 Paź, 2011 10:56
Temat postu: rzucamy palenie
radocha hurrraaa Dzisiaj mijają dwa lata od "rzucenia" palenia!!! Wszystko zaczęło się od Wiesi-33, której szczerze dziękuję. Dziękuję również innym Paniom, które mnie wspierały. kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie A bywało różnie, nawet chwile wielkiego załamania. Ale wytrzymałam, nie poddałam się. Dzisiaj mogę powiedzieć, że można pokonać ten nałóg, jest tylko jeden warunek: naprawdę trzeba tego chcieć!!! Życzę tego wszystkim walczącym z tym nałogiem - powodzenia! cool bye
kabyr - Pon 31 Paź, 2011 17:53

honda46, moje gratulacje.
Zobacz na suwaczku ile ja już żyję bez papierosów.
Wiesz i o wiele mi lepiej. cmok

Awenturyn - Wto 01 Lis, 2011 11:37

honda46 brawo brawo brawo
wielkie gratulacje

we_st masz racje upór kobity jest nie do przebicia hihi bo przecież zawsze stawiamy na swoim prawda ???

SylwiaM. z celulitem to maja problem nawet bardzo szczupłe kobietki więc głowa do góry, poza tym masaż , odpowiednie balsamy naprawde działaja cuda
ale więcej jest korzyści z rzucenia palenia więc takie "drobnostki" to pikuś

wczoraj przekonałam się że rzucenie palenia było dobrą rzeczą (a zrobiłam to zanim dowiedziałam sie że choruje)
byłam na kontroli u lekarza i ten w rozmowie zapytał
"czy pali pani papierosy? "
a ja " nie ,rok temu rzuciłam "
" to dobrze ,bo przy pani chorobie palenie bardzo komplikuje leczenie"
i mimo że przez chorobe mam 20 kg więcej to przynajmniej nie mam zadyszki jak wchodze po schodach hahahihi

wiesia_33 - Wto 01 Lis, 2011 23:28

honda46 szczerze gratuluję !!!!! brawo brawo brawo brawo brawo
Bardzo się cieszę z Twojego sukcesu hopla hopla hopla trzymaj tak dalej cool
Za Was wszystkie trzymam mocno kciuki cool cool cool cmoknięcie

kabyr - Nie 06 Lis, 2011 15:22

Co tutaj taka cisza.
Zdajcie relację jak Wam idzie niepalenie. cmok

SylwiaM. - Nie 06 Lis, 2011 21:07

Basiu, mam różne dni. 31 października i 1 listopada, czułam się wspaniale, tak jakbym nigdy nie paliła. Natomiast 2 i 3 listopada, okropnie wściekły (nawet mi się śniło, że wypaliłam całą paczkę), tak "chodziły" za mną papierosy, że o mały włos nie poszłam ich kupić puknąć się Czasami się bardzo męczę, później jestem zadowolona, że nie zapaliłam. Nadal tyję, już mam 10 kg więcej.
Awenturyn pisała o balsamach na celulitis, kupiłam, właśnie się wysmarowałam po kąpieli i czekam na efekty bye bye
Dzisiaj mija 48 dzień. Ciekawa jestem, jak idzie Marysi?

wiesia_33 - Nie 06 Lis, 2011 22:17

SylwiaM. nie chcę Cię martwić , ale te trudne dni będą się zdarzały. Musisz być silna. Dasz radę cool cool cool cool cmoknięcie
kabyr - Pon 07 Lis, 2011 10:15

SylwiaM. napisał/a:
Dzisiaj mija[b] 48

To już pięknie.
Nie daj się nałogowi. cool

marysia54 - Pon 07 Lis, 2011 23:59

U mnie właśnie minął miesiąc odwyku.
Nawet czuję się zupełnie dobrze, czasami mam taki
moment że bym zapaliła ale za chwilę przestaję o tym myśleć
i jest ok.
Niestety chyba też trochę przytyłam placzek
Sylwia jak już na dobre uporamy się
z odwykiem, to chyba będziemy się odchudzać hahahihi

Basiu jak Ty to zrobiłaś że utrzymałaś taką figurę?

buziaki dla wszystkich wspierających cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

kabyr - Wto 08 Lis, 2011 10:07

marysia54 napisał/a:
Basiu jak Ty to zrobiłaś że utrzymałaś taką figurę?

Marysiu ten typ już chyba tak ma. rotfl
Nie wiem.
Ja nie zastępowałam papierosa jedzeniem.
Tak trzymajcie.