To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduchy - ciaza

karmelek - Wto 16 Sie, 2011 10:14

Gratulacje !!! kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie
zonieczka - Wto 16 Sie, 2011 10:54

katasza napisał/a:
Na chwilę obecną Dagmara nie może się przyzwyczaić do nowej sytuacji. Krzywdy mu nie robi, jednak cały czas chce go głaskać i całować i nie powie o nim inaczej jak "dzidziuś". Stała się nerwowa i bardzo szybko się złości...

Przechodziliśmy przez to samo z Amelką. Musicie poświęcać jej każdą wolną chwilę od małego.
Ja pozwalałam jej głaskać Dominika, teraz jak tylko mu się uleje czy usłyszy że robi kupkę od razu mnie woła.
Powodzenia i wiele cierpliwości

barbara 1 - Wto 16 Sie, 2011 13:53

Katasza serdeczne gratulacje cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
danuta_50 - Wto 16 Sie, 2011 15:22

katasza Wielkie gratulacje z urodzin syna. cmoknięcie kwiatek dla ciebie

Maluch w domu bardzo absorbuje nam czas i trochę ograbiliśmy inne dziecko z tego czasu.Skoro mamy mniej czasu i mniej siły dla większego dziecka pozwólmy aby uczestniczyło w czynnościach przy maluszku.Nawet można prosić celowo o jakąś przysługę do wykonania.Podać pieluszkę.Podczas kąpieli niech umyje nóżki.Ważną sprawą jest rozmowa,opowiadanie co się robi i dlaczego.W wolnych chwilach poświęcać czas dla niej.W tej chwili czuje się taka trochę mniej ważna.Każdy bunt ,płacz ,nerwowość jest sygnałem potwierdzającym "jestem"

zonieczka - Wto 16 Sie, 2011 17:47

danuta_50 napisał/a:
Maluch w domu bardzo absorbuje nam czas i trochę ograbiliśmy inne dziecko z tego czasu.Skoro mamy mniej czasu i mniej siły dla większego dziecka pozwólmy aby uczestniczyło w czynnościach przy maluszku.Nawet można prosić celowo o jakąś przysługę do wykonania.Podać pieluszkę.Podczas kąpieli niech umyje nóżki.Ważną sprawą jest rozmowa,opowiadanie co się robi i dlaczego.W wolnych chwilach poświęcać czas dla niej.W tej chwili czuje się taka trochę mniej ważna.Każdy bunt ,płacz ,nerwowość jest sygnałem potwierdzającym "jestem"

święta racja

katasza - Śro 17 Sie, 2011 10:08

Dziękuję Wam za rady i słowa otuchy. Staramy się ze Staszkiem by Dagamara nie czuła się osamotniona, najgorzej jest jak jestem sama...

jak na razie dajemy radę radocha

Ple Ple - Pią 23 Wrz, 2011 14:04

Jej, ale nam dzieciątek sie na forum urodziło! Szok!

GRATULACJE MAMUSIE! cmoknięcie

Właśnie przeczytałam moje zmagania z Grzesiem w brzuszku na tym wątku i wiecie co? Popłakałam się!
Będzie za mnie trzymać kciuki w styczniu?

woalka - Pią 23 Wrz, 2011 14:27

Ple Ple, jakie w styczniu?
My już trzymamy kciuki!
Bądź dzielna i nie wypuszczaj malucha przed czasem.
Ja zrobiłam ten błąd i biedaczek jest teraz niepotrzebnie starszy o rok Wink
Gorąco Cię pozdrawiam!

Ple Ple - Pią 23 Wrz, 2011 15:11

woalka mam termin na 26.01., tydzień wcześniej cesarskie cięcie. Grześ się spóźnił 2 tygodnie, więc liczę na to, że to w grudniu nie będzie! Bo to byłoby miesiąc przed czasem.
woalka - Pią 23 Wrz, 2011 15:16

Ja miałam termin na Dzień Babci - 21 stycznia, a Wiktorek przyszedł na świat już 20 grudnia, więc to różnie bywa Smile
Po prostu dbaj o siebie i pamiętaj, że każda ciąża jest inna.
Naprawdę mocno trzymam kciuki Smile

Ple Ple - Pią 23 Wrz, 2011 15:25

woalka - niestety wiem, że w ciąży rożnie bywa, bo jestem w niej po raz n-ty (a dziecko mam niestety jedno). Liczę jednak na to, że tym, razem wszystko będzie dobrze - zwłaszcza, że już jest po wszelkich złych rzeczach i wyszłam z tą ciążą na prostą.
kharola - Pią 23 Wrz, 2011 21:39

Ojej dziewczyny - mój temat. Ja mam termin na 24 stycznia. Jest to moja pierwsza ciąża i mam nadzieję, że wszystko przebiegnie spokojnie. Ple Ple, trzymam kciuki za Twoją dzidzię. Smile
Ple Ple - Pią 23 Wrz, 2011 21:57

kharola jak mi miło, nie jestem sama! Różnimy się terminem tylko o 2 dni!
Jak się czujesz?

kharola - Sob 24 Wrz, 2011 09:14

Odpukać czuję się całkiem nieźle, jestem już na zwolnieniu lekarskim ze względu na pracę siedzącą - co powodowało u mnie okropne bóle kości ognowej i miednic - wieczorem nie mogłam się przekręcić z boku na bok. Sad A jak Twoje samopoczucie?
Ple Ple - Sob 24 Wrz, 2011 11:40

Na zwolnieniu jestem od pierwszej wizyty-bo ciąża zagrożona, ale teraz już jest OK. Miałam straszny stres tak do 16 tygodnia ciąży.

A czuję się różnie, najczęściej nie najlepiej - dzidzia duża, szybko spory brzuch mi wyskoczył. Przed ciąża miałam problem z dyskiem, więc nie jest fajnie teraz. A do tego typowa dolegliwość - nieustanna zgaga... no i moje zabójcze ciśnienie na poziomie 80/50 (czy ja żyje?)

A pleć już znasz?

kharola - Pon 26 Wrz, 2011 10:33

Płeć znam - dziewczynka - moja mała Wercia. Ciśnienia też nie mam za wysokiego 110/60, ale Ty swoim mnie powaliłaś. Zgaga również mi doskwiera codziennie, nieważne co zjem - zgaga jest . Sad I dopadają mnie doyć częste bóle żołądka, już sama nie wiem co mam jeść. :/ A Ty znasz płeć swojej dzidzi? Na tą środę umówiłam się na USG 3D. Very Happy Będę podziwiać swoją latorośl, o ile nie będzie miała nas w nosie i się ujawni. Smile
Ple Ple - Pon 26 Wrz, 2011 16:02

Tak, znamy płeć- w opisie mam, że czekamy na Marcina Very Happy
Co do żołądka - to też mnie boli często i dość silnie. W poprzedniej ciąży tak nie miałam i właściwie nie wiem, co to może być... Na zgagę nawet Rennie nie pomaga. Więc możemy sobie ręce podać!
Powodzenia na 3d-napisz potem jak było Very Happy

monika_b - Pon 26 Wrz, 2011 16:12

Gratuluję dziewczynki. Na zgagę polecam migdały. Rennie prowokował u mnie odruch wymiotny a po migdałach na trochę przechodziło. Chyba z 5 kilo zjadłam tych migdałów w ciąży.
Ple Ple - Pią 13 Sty, 2012 12:34

19.01. mam cesarskie cięcie.
Maly wazy już 4400.... i przybiera ok. 400g na tydzień....

Susan - Sob 14 Sty, 2012 20:03

Trzymam kciuki! Będzie dobrze! cmok
woalka - Nie 15 Sty, 2012 21:00

Duży bobasek!
Powodzenia!!!
Już za kilka dni czeka Cię jeden z najpiękniejszych momentów w życiu.
A potem, z dwójką, już lekko nie będzie Wink
Ale co tam, w sumie dzieci są cudowne Smile))
Naprawdę powodzenia, trzymaj się!
I daj znać jak poszło, czekamy!

katasza - Nie 15 Sty, 2012 23:30

woalka napisał/a:
z dwójką, już lekko nie będzie Wink

oj tak, ale uśmiechy obojga rekompensują wszystko!!!!!

Ple Ple, kharola, Będę trzymać kciuki by wszystko poszło bez problemu.

woalka, widzę, że w domku masz starszaczka i maleństwo. u mnie 3-latka i półroczny bąbel.

woalka - Pon 16 Sty, 2012 00:54

katasza napisał/a:
woalka, widzę, że w domku masz starszaczka i maleństwo. u mnie 3-latka i półroczny bąbel

katasza, to mamy podobnie, tylko płci chyba odwrotnie Smile
Akurat mam kryzys, bo w ubiegłym tygodniu mąż na delegacji, a dzieci dopadł wirus żołądkowo-jelitowy, więc wymiękam. Nie wiadomo, które dziecię najpierw ratować. Uroki macierzyństwa Wink
Ale co tam. Mnie tym razem oszczędziło, mąż wrócił i może w tygodniu znajdę czas na robótki, to humor i energia też mi wrócą Wink

małgośka - Wto 17 Sty, 2012 09:47

Ple Ple, mocno trzymam kciuki. Będzie dobrze. cool love
Ple Ple - Pią 27 Sty, 2012 10:37

No i jesteśmy Very Happy

Marcin - 4460g i 63 cm
Po urodzeniu miał problemy z oddychaniem,był pod tlenem, szybko się to wyrównało. Ale czas, kiedy go nie miałam przy sobie i nie wiedzialam, co się dzieje - to największy horror życia mojego i męża...

A oto moi synowie:

Marcin urodził się z wadą rozwojową - ma spodziectwo - na szczęście niewielkie.
SZUKAMY SPECJALISTY: chirurga urologa dziecięcego - Poznań - lub jego bliższa i dalsza okolica. Małego czeka dośśćskomplikowana operacja.