To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - [ na drutach] marysia54 i moje robótki

M. - Nie 22 Maj, 2011 23:42

ciapara napisał/a:
No wiem. ALe czym sie różnia nasze prywatne od ogolnych? Tym ze tylko drutowe prace?

z tej zielonej
http://maranciaki.pl/forum/viewforum.php?f=179
nie "wskakują" nowe posty na : ostatnie tematy,
a z "naszych prywatnych galerii" są widoczne,

ja się kiedyś naszukałam ... tematu Wink sądząc, że jest JEDNO miejsce z prywatnymi wątkami Smile.

anle - Pon 23 Maj, 2011 07:23

M. napisał/a:
nie "wskakują" nowe posty na : ostatnie tematy,

Żeby być na bieżąco używam "Zobacz posty nieprzeczytane" po prawej, na górze na głównej stronie

Grażyna - Pon 23 Maj, 2011 16:35

tak, w tej galerii sa tylko drutowe prace. Albumy prac były wczesniej, zostały jedynie w ostatnim czasie uporządkowane
marysia54 - Czw 02 Cze, 2011 23:31

Tak mi się spodobało robienie sweterków od góry i bez zszywania, że zrobiłam następny
sweterek i bluzeczkę

Włóczka Virginia, 4 motki po 100g druty 3mm KP

Jeszcze chciałam Wam pokazać pierwszą moją serwetkę robioną na drutach.
Już od długiego czasu zabierałam się do nauki robienia takich serwet i wreszcie
jakoś wyszło

tak dla próby zrobiłam z włóczki bawełnianej, na pewno będzie ładniejsza z kordonku
bo ta bawełna trochę za gruba. Ale najważniejsze że wiem już o co chodzi w drutowych serwetach. hahahihi

I co mi przyszło kazanie na stare lata uczę się robić bluzki od góry bez zszywania, serwet na drutach, chust itd, itd................................................................................
A to wszystko dzięki Wam dziewczyny love cmok

Violetta21 - Czw 02 Cze, 2011 23:40

Marysiu piękny komplecik a ta serweta to pierwsza? bo jest super zrobiona uklon brawo
saba52 - Pią 03 Cze, 2011 00:34

Ale piękny komplet i serwetka cool brawo brawo brawo

marysia54 napisał/a:
na stare lata uczę się robić bluzki od góry bez zszywania
dlaczego nie znałyśmy tej metody wcześniej!
Grażyna - Pią 03 Cze, 2011 06:24

piękne rzeczy wydziergałaś brawo
gosias - Pią 03 Cze, 2011 06:55

marysia54, Smile śliczny komplecik i serwetka cool cool cool brawo brawo brawo
Ada - Pią 03 Cze, 2011 10:09

marysia54 napisał/a:
I co mi przyszło kazanie na stare lata uczę się robić bluzki od góry bez zszywania, serwet na drutach, chust itd, itd................................................................................
A to wszystko dzięki Wam dziewczyny love cmok

Teraz ma się wiecej czasu i cierpliwości oraz większą dostępność do wzorów poprzez internet.
Wszystko wychodzi Ci piękne. Nie wiem tylko dlaczego album zatytułowałaś "drutowa serweta". Powinno być w liczbie mnogiej, bo napewno będą kolejne. Ta wyszła idealnie.

danuta_50 - Pią 03 Cze, 2011 11:20

marysia54, Bliźniaczek piękny.Serwetka mimo że pierwsza i wersja próbna też wygląda pięknie.Serwetki na drutach mają to do siebie że wykonywane z grubszej nitki są delikatne i pięknie się prezentują.Z tej same nitki na szydełku nie byłaby taka piękna.Myślę że będą następne serwetki drutowe. cool cool brawo brawo
calicja - Pią 03 Cze, 2011 12:55

Przepiękne!!!
marysia54 - Pią 03 Cze, 2011 13:17

Violetta21, saba52, Grażyna, gosias, Ada, danuta_50, calicja

Pięknie dziękuję cmok cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmok

Viola tak, ta serweta to moja pierwsza robiona na drutach

Ada, danuta_50 na pewno będę jeszcze robić serwetki drutowe, tylko
nie bardzo wiem z czego najlepiej robić, muszę poszperać po forum i zobaczyć hahahihi

anle - Pią 03 Cze, 2011 13:27

Śliczne prace, i pierwsza serwetka i bliźniak brawo brawo cool cool
danuta_50 - Pią 03 Cze, 2011 14:21

marysia54, Nie jestem ekspertem w doborze nitki na serwetki drutowe.Ja dostałam w prezencie bawełnę i zamierzam ją wykorzystać na serwetki bo wydaje mi się że na ubranka to będzie za flakowata i sznurkowata.

https://www.e-dziewiarka....uemart&Itemid=2

marysia54 - Pią 03 Cze, 2011 15:39

anle
dziękuję bardzo cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

danuta_50 czy robiąc z bawełny serwety to trzeba usztywniać, ja tej czerwonej nie krochmaliłam i jest trochę flakowata

danuta_50 - Pią 03 Cze, 2011 17:02

marysia54, Ja usztywniam wszystkie serwety nawet te kolorowe.Jedynie nie krochmalę kordu bo on jest inaczej (pozytywnie )flakowaty i jego ciężkość lepiej przylega do podłoża.Z bawełny lekko ukrochmalone są fajniejsze.Stosuję od lat krochmal gotowy ługa a kolorowe rzeczy nie blakną,Czasem się zdarza że krochmalę co drugie pranie. Very Happy
M. - Pią 03 Cze, 2011 17:15

marysia54, cool super bliźniak i super serwetka brawo

ostatnio robiłam z nici - białej filo di scoza, dobrze się z niej robi Smile

anle - Pią 03 Cze, 2011 17:37

J a tak jak danuta_50 krochmalę Ługą, do tej pory robiłam serwetki z Maxi, Muzy, Moniki, a teraz robię obrus z Burano
guzanna - Pią 03 Cze, 2011 18:45

Przepiękne te sweterki, ze o serwetce nie wspomnę brawo
Wiotka555 - Pią 03 Cze, 2011 22:26

Marysiu, tak mi się podoba ten bliźniaczek ,ze go odgapie.
lamika88 - Pią 03 Cze, 2011 22:53

Fantastyczne cool cool cool
nula - Sob 04 Cze, 2011 07:43

I sweterek i bluzeczka piękne po prostu brawo brawo brawo
A serwetka wcale nie wygląda na pierwszą - wyszła ślicznie cool
marysia54 napisał/a:
na stare lata uczę się robić bluzki od góry bez zszywania, serwet na drutach, chust itd,

zupełnie jakbyś pisała o mnie - ja również tego wszystkiego nauczyłam się dopiero niedawno (a na drutach robię przecież już od 30 lat wesoło mi )

M. - Sob 04 Cze, 2011 08:29

marysia54, wykończenie plis zrobiłaś szydełkiem ? jak w chustach... czy też w serwetkach ????? dobrze widzę ?
mimusia-1 - Sob 04 Cze, 2011 08:32

brawo brawo brawo
milamirka - Sob 04 Cze, 2011 14:07

Marysiu zdolna kobietko ty pomalu wszystkie techniki pojmiesz i nie bedziesz zalowala ze na stare lata poznalas wiem cos o tym sama to przechodze blizniaczek slicznosci serwetka piekna cmoknięcie brawo brawo brawo brawo brawo