To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze spotkania - Poznan

Bozenka7 - Pon 13 Gru, 2010 21:39

Paddington, nula, ale przemiłe prezenciki dostałyście kwiatek dla ciebie cool kwiatek dla ciebie
graza5111 - Pią 17 Gru, 2010 21:16

Ja też gorąco dziękuję Żabce i Jej Rodzince za ogromnie miły sobotni wieczór. Ciasta były pyszne (to do wszystkich piekących), atmosfera super, prezenty cudne (to również do nie piekących). Wielkie dzięki wszystkim. kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie cmoknięcie
graza5111 - Pią 17 Gru, 2010 21:25

bean, Czy możesz mi napisać, czym wykroić tę gwiazdkę w wydrążonej skórce mandarynki? W tej górnej połówce, oczywiście. Słuchałam o tym lampionie i wszystko wiem tylko o gwiazdce nie zapamiętałam. Nożem, tak od ręki, czy jest na to jakiś sposób? cmoknięcie
bean - Pią 17 Gru, 2010 23:17

Grażynko, ja sama jeszcze nie robiłam, ale podobno najlepiej taką małą foremką do ciasteczek lub pierniczków Smile

Tak wyglądają zapalone lampioniki http://nieliczacpingwina....e-lampiony.html

Paddington - Sob 18 Gru, 2010 15:29

ślicznie te lampioniki wyglądają... ja obierając każdą mandarynkę wspominam naszą rozmowę o lampionikach... i za każdym razem mówię do siebie że musze takie zrobić... po czym zjadam mandarynkę i tyle... Ale WY napewno zrobicie cudne zapachowe nastrojowe skórkowe wycinanki Smile
graza5111 - Nie 19 Gru, 2010 01:01

Beatko, dzięki bardzo. Również za zdjęcia poglądowe. Myślałam, że ta gwiazdka musi być malutka ale przecież wtedy skórka prędzej by sie spaliła. Z foremką raczej kłopotu nie będzie. Muszę takie zrobić na Wigilię. Pozdrawiam wszystkie Koleżanki świątecznie, życzę wspaniałych prezentów i miłych spotkań w rodzinnym gronie. Ja jutro wyjeżdżam do córki do Wrocławia więc raczej nie będę siedzieć tam przy kompie. Ale druty i wełnę zabieram, oczywiście. Buziaki dla wszystkich. radocha bye bye bye
żabka - Pią 24 Gru, 2010 14:43

Niech w święta w Waszych domach zagości
    mądrość i zgoda, uśmiech i dostatek.
    Niech przez cały rok nie braknie miłości!
    Przesyłam uściski i biały opłatek.

cmoknięcie

saba52 - Pią 24 Gru, 2010 16:00

Wesołych Świąt cmoknięcie
Haniutka - Czw 06 Sty, 2011 16:45

Bardzo przepraszamy, że z takim opóźnieniem, ale chciałybyśmy się też pochwalić naszymi prezentami wesoło mi
Ten śliczny naszyjnik to od graza5111, dla Uchomisia jupi

A piękne łapki od Nuli wpadły do mojej kuchni jupi

Pięknie dziękujemy uklon naszym "Mikołajkom" cmoknięcie cmoknięcie

aiszka4 - Sob 08 Sty, 2011 14:58

Piękne prezenty zrobiłyście i dostałyście.

A co ze spotkaniem styczniowym?

aiszka4 - Czw 13 Sty, 2011 10:20

No co jest, nie ma chętnych na styczniowe spotkanie gały

Aż mi się nie chce wierzyć.
Proponuję 22 lub 29 stycznia, godzina tradycyjna, miejsce do uzgodnienia.

bean - Czw 13 Sty, 2011 12:57

Ja zawsze jestem chętna Very Happy i oba terminy mi pasują hopla

Dziewczyny, pobudka!!! śnieżka

nula - Czw 13 Sty, 2011 16:24

22 mam studniówkę hahahihi
ale 29 jak najbardziej jestem chętna hopla

aiszka4 - Czw 13 Sty, 2011 17:33

nula napisał/a:
22 mam studniówkę hahahihi

Masz już kreację i partnera? gały

Paddington - Czw 13 Sty, 2011 20:32

a mi żaden z tych terminów nie pasuje ;-( 22- kolęda 29- to już pierwszy weekend ferii i wybywam się troszkę posportować. BUUUUUUUUUU

Nie zmienia to faktu, że ja nadal proponuję spotkanie u mnie, tyle tylko, że do rozmów o nim powrócimy w lutym.

Całuję i pozdrawiam

graza5111 - Pią 14 Sty, 2011 11:42

22 nie mogę bo mam jakiś koncert ale 29 pasuje mi jak najbardziej. To może w naszej sali w "Ławce", jak zwykle o 16:00. Od czegoś trzeba zacząć, teraz można dyskutować bo jakoś nam to umawianie się nie idzie. A pewnie jest się czym pochwalić - Bean, widziałam Twoją serwetkę koniakowską brawo - cudo!!! brawo
żabka - Pią 14 Sty, 2011 13:04

placzek placzek nie mogę ani 22 (małżonek zabiera mnie na zabawe karnawałową wesoło mi ), ani 29 - ide do szkoły (mam 2 egzaminy placzek zaczyna się sesja skleroza )
weraph - Nie 16 Sty, 2011 16:11

Cos ten styczeń nie leży.
22 i 29 to na sekundę przed egzaminem, kazdy mam w poniedziałek.

Uchomisia - Nie 16 Sty, 2011 21:59

Haniutka i Uchomisia chętnie spotkają się 29 Smile wesoło mi Zastanawiam się czy warto w "Ławce", bo skoro w tym korytarzu między salami wolno palić, to znowu wszystko będzie na nas lecieć. Ale same zdecydujcie Smile

Ze zdającymi przeróżne egzaminy łączymy się w bólu i życzymy powodzenia Smile cool

aiszka4 - Pon 17 Sty, 2011 17:21

Uli, Kasi i mojej skromnej osobie pasuje 29.
Co do lokalu, to może faktycznie trzeba poszukać nowego miejsca.

bean - Pon 17 Sty, 2011 18:59

A może by tak wrócić do Republiki Róż? hmm Tam jest dosyć miejsca i jeśli nasza kochana nula love zrobi rezerwację, to nie będzie problemu z połączeniem stolików.
Co prawda kiedyś narzekałam, że troszkę tam ciemno, ale chyba we wszystkich knajpkach panuje podobny klimat Wink

nula - Pon 17 Sty, 2011 19:24

hej, jeżeli chcecie "Republiki róż" to podaję telefon
niech może któraś zadzwoni - ja mam w tym tygodniu takie urwanie głowy , że boję się , że po prostu zapomnę...
A chyba trzeba by dzwonić już...
61 852-20-31

jeżeli 29 - to ja będę wesoło mi

graza5111 - Pon 17 Sty, 2011 23:34

To ja jutro zadzwonię i zamówię na 29 najjaśniejsze miejsce na 10 osób (zawsze można dostawić jakieś krzesła). Dziś już za późno, jutro dam znać sztrikuję
aiszka4 - Wto 18 Sty, 2011 20:43

Właśnie dzwoniła do mnie Grażynka, że zarezerwowała nam Republikę Róż na 29 stycznia, od godz.16.
Tak więc kto może, niech przybieży radocha

Dzięki, Grażynko cmoknięcie

nula - Wto 18 Sty, 2011 21:38

graza5111, cmok cmok cmok

hopla hopla