Galerie prac użytkowników forum - Prace Grażyny -
misia0808 - Sob 12 Kwi, 2008 20:21
Tak jak sie spodziewałam sweterek przesliczny. Szkoda tylko ze włascicielka nie potrafi tego docenić .
jola373 - Sob 12 Kwi, 2008 23:53
Grażynko, wiesz, a ja w końcu się uśmiałam. Ta Twoja znajoma, powiedzmy to szczerze - to głupia baba i bezguście . A że na głupotę nie ma lekarstwa, a i o gustach się nie dyskutuje, chyba najlepiej wszystko przemilczeć. Dobrze, że wszystkie "atrakcje" związane z tym sweterkiem już za Tobą.
Elżbieta P. - Nie 13 Kwi, 2008 11:29
Grażynko, koleżanka może nie do końca doceniła Twoją pracę, ale my na pewno, bluzeczka wyszła wspaniale
Madzia - Nie 13 Kwi, 2008 13:19
Popieram Jolę, tylko, że ja wcale się nie uśmiałam. Och, kopnęłabym ją w cztery litery i niech leci.
Grażyna - Nie 13 Kwi, 2008 19:23
Macie rację. Ja jestem szczęśliwa, że ten sweterek mam z głowy. Robię teraz obrus na zamówienie, mam już 120cm srednicy i jeszcze musze dorobic do 150cm. Ale codziennie mózg mi się w pracy lasuje, bo ta wlaśnie koleżanka chce ten rózowy sweterek. Jak pomysle o dzierganiu dla niej, to mam febrę i stale powtarzam jej, że teraz nie mam czasu, bo mam inne zamówienia, ale w przyszłości może...kto wie. Na dodatek na bluzeczke napaliła się moja dyrektorka, o tych samych cielesnych gabarytach i powiem wam, że mecza mnie obie codziennie. dyrektorce powiedziałam, że moze w wakacje...ona jednak chciałaby już, natychmiast...
małgośka - Nie 13 Kwi, 2008 19:44
Grażynko, aż mi cię żal. Zamęczą Cię te Baby. Nie daj się!
Hala72 - Nie 13 Kwi, 2008 22:49
| Madzia napisał/a: | Popieram Jolę, tylko, że ja wcale się nie uśmiałam. Och, kopnęłabym ją w cztery litery i niech leci.  |
też bym tak zrobiła
Jarka - Pon 14 Kwi, 2008 06:01
| małgośka napisał/a: | | Grażynko, aż mi cię żal. Zamęczą Cię te Baby. Nie daj się! |
Antonina - Pon 14 Kwi, 2008 08:19
Grażynko - sweterek piękny
A co do koleżanki - to radzę więcej asertywności i tyle.
Ja bym nie robiła już dla niej. W końcu, żeby dorobić, to może znajdziesz kogoś innego, kto naprawdę doceni Twój talent, trud, czas. Twoje wyroby są piękne, wykonane cieniutkim szydełkiem wyglądaja jak koronka - żal, że ta pani nie potrafi tego docenić.
A swoją droga ta cała hisoria brzmi jak jakaś anegdota. No cóż najpiękniejsze są guziczki....
Jola_1976 - Pon 14 Kwi, 2008 08:39
Grażynko, jeśli robisz obrus na okrągły stół - poszę - podaj schemacik. Nie mogę siedoczekać , kiedy go ujawnisz
Grażyna - Pon 14 Kwi, 2008 16:09
Jolu, podałam wzór stronę wczesniej.
http://maranta.livenet.pl...r=asc&start=825
Robię juz ostatnie ananasy w tym obrusie i mam zagwozdke, bo zabraklo mi nici. Kupowałam Maxi ecru, w takich motkach 9 dekowych, no i masz babo placek - zostały te motki wykupione. Dokupiłam dzisiaj na próbę nici eldorado, ale nie wiem, czy beda idealne. Człowiekowi to zawsze wiatr w oczy
Jak zrobię obrus do końca, to wstawię zdjecie.
elka j. - Pon 14 Kwi, 2008 16:40
| Grażyna napisał/a: | | Guziki przyszyte do tego sweterka, to zakup koleżanki. Guziki maja srebrne obwódki i przeźroczyste oczka. Mnie sie nie podobały i nawet uznałam, że w ogóle nie pasuja do brazu. |
Guziczki rzeczywiście średnio pasują, ale sam sweterek śliczny!!! Jestem też pod wrażeniem koszyczka, a zwłaszcza mistrzowskiego uformowania!!!
maranta - Pon 14 Kwi, 2008 17:34
Sweterek piękny i niepowtarzalny, jak wszystkie Twoje dzieła.
Koleżanka niestety nie jest "niepowtarzalna", takich okazów jest więcej
Sweterkiem z pewnością jest zachwycona jednak należy do gatunku skąpo i oględnie chwalących, woli pochwalić guziki
Madzia - Pon 14 Kwi, 2008 18:20
Grażynko, nie wiem jak Ty, ale ja kiedy przyjęłam zamówienia a potem zaczęło się nagabywanie ja zaczęłam się strasznie stresować. W końcu tak dało mi to w kość, że duży obrus w końcu odwołałam. Stwierdziłam, że lepiej nie zarobić ale mieć święty spokój.
Zrobię co będę chciała dla przyjemności, a potem może ktoś kupi, a może nie.
A dla TEJ koleżanki nie zrobiłabym na pewno.
LidkaM - Śro 16 Kwi, 2008 11:49
Ja też nie ruszyłabym palcem żadnej pracy dla TEJ koleżanki. Robótki ręczne to nasze hobby, a hobby ma sprawiać przyjemność. A to żadna przyjemność usłyszeć pochwałę osobiście wybranych guziczków. Niech sobie baba kupi guziczki i w tym samym sklepie może nabyć również włóczkę i szydełko i niech sama sobie wydzierga. A potem niech chwali guziczki, bo z pewnością te wyjdą jej najlepiej z całej roboty.
Ludzie jednak mają tupet ....
Zygfryd Smarzyk - Śro 16 Kwi, 2008 13:59
Grażynko, w mych zbiorach mam 1 kłębek 9dag Maxi w kolorze ecru o numerze koloru 36. Odpowiedni? Mogę podesłać.
Z tysiącem serdeczności
karmelek - Śro 16 Kwi, 2008 14:09
Grażyna, napisała:
| Cytat: | | wyciągam ten sweter i słyszę "Te guziczki są cudowne, prawda, że rozświetlaja cały sweterek?" |
o jasny gwint!!! już NIC nie zrobiłabym dla takiej "koleżanki"...
Grażynko, masz chyba niewyczerpane zasoby cierpliwości
Grażyna - Śro 16 Kwi, 2008 16:17
Zygfrydzie - dziekuje, ale kupilam już Eldorado ecru, całkiem na szczescie podobne w fakturze i kolorze. Dziergam dalej ta wlasnie nitką, bo czas nagli.
Powracajac do brązowego sweterka, to do dzisiaj nie wiem, czy zadowolona jest ta koleżanka, czy nie, ale nadal mnie molestuje o rozowa bluzeczkę, ma byc jednak krótsza z rekawami 3/4. Dzisiaj opowiadała mi ta kolezanka, jak jej kolezanka została załatwiona przez tesciową. Bo ta tesciowa zrobiła dla synowej olbrzymi obrus z cieniutkich nici i zawołała od niej 250zł. Usłyszałam oburzenie, jak mogla wziąc pieniądze od synowej oraz komentarz, że ja tanio w takim razie biore za dzierganie. Nisko cenie swoja pracę. Tylko jakos przy płaceniu tego nie stwierdziła. No i nie pomyslała, że te pieniadze za obrus, to w gruncie rzeczy zwrot ceny nici, skoro nici były cieniutkie, to przeciez sporo ich zeszło na olbrzymi obrus.
Grażyna - Śro 16 Kwi, 2008 16:24
Pochwalę sie jeszcze innym zajęciem, niestety nie szydełkowym, ktore ostatnio mam, a mianowicie tworzę stronę internetową przedszkola, w którym pracuję. Stronę główną i zarys stron stworzyla wynajęta firma. Ja tworze kolejne strony i je redaguję. Do tej pory nie wiedzialam, że zdołam sie tego nauczyć. Wczoraj uczylam sie wstawiania obrazkow, gifów, linii, szlaczków. Stronka bedzie w przyszłości jeszcze ładniejsza. Ale ja juz dzisiaj z siebie jestem dumna, dlatego się chwalę.
http://www.ps1belchatow.wikom.pl/index.htm
Halkuk - Śro 16 Kwi, 2008 16:32
No Grażynko GRATULACJE
Mój syn też się tym zajmuje i wiem ile na to trzeba czasu TY jesteś bardzo zdolna i wspaniale sobie radzisz ze wszystkim
Madzia - Śro 16 Kwi, 2008 17:43
Grażynko gratulacje!!!!!!!!!!!!
Jarka - Śro 16 Kwi, 2008 17:54
Grażynko fajna stronka Twojego przedszkola, my też mamy stworzoną stronkę naszego przedszkola, może chcesz zobaczyć ?
http://www.przedszkolenr5.stargard.pl/
Elżbieta P. - Śro 16 Kwi, 2008 18:10
Grażynka, gratuluję to co robisz to już wyższa szkoła jazdy, kiedyś chciałam się tego nauczyć, ale skończyło się tylko na tym, że chciałam
valilina - Śro 16 Kwi, 2008 19:00 Temat postu: !!!! GRAŻYNKO, sweterek dla "koleżanki" wyszedł po prostu przepiekny - aż dech mi zaparło. Jest naprawdę niesamowicie śliczny - jak zresztą wszystkie twoje prace - ty po prostu dzierganie masz we krwi - zamiast białych krwinek sa tam takie maleńkie szydełka.
Robisz niezwykle stylowe rzeczy takie wysmakowane - i aż mi ręce opadły jak przeczytałam co powiedziała "koleżanka" nt "guziczków". Sama wiem ile się wkłada pracy i serca w to co się robi, i dosłownie ręce mi opadły.
Szanuję cie ogromnie za wiedzę, cierpliwość, zręczość, i całokształt. Taka "koleżanka" do połowy pięt ci nie dorasta, powiem tylko tyle....
p/s a i gratulacje odnośnie stronki - bardzo ładna!!! jeszcze masz informatyczne zdolności;)
bjanna - Czw 17 Kwi, 2008 06:40
Grażynko, bardzo fajna stronka aż szkoda, że w czasach kiedy moje dzieci chodziły do przedszkola czegoś takiego nie było
|
|
|