To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się

alszka - Śro 05 Sie, 2009 19:18

ABA - osobiście bardziej mi się podobało czarne tło. Dla mnie czarny w ogóle jest bardzo eleganckim kolorem i nawet zwykłe wyszywanki naklejone na czarną kartkę bazową nabierają urody i wdzięku. To znaczy, te bordowe (chociaż na zdjęciu faktycznie kolor jest bardziej różowy niż bordowy) też są ciekawe i bardzo dobre, ale ja jednak wolę czarne. A swoją drogą, ciekawe, jak by wyglądały te obrazy na granatowym tle, albo ciemnozielonym... Może to chodzi o to, że tło musi być bardzo ciemne, a nitka bardzo jasna, albo odwrotnie. Nie wiem, tak mi po prostu przyszło do głowy.
A ja to tak szukam dziury w całym, a te obrazki są po prostu cool cool cool cool cool Ech, słów brak - takie cudne Smile

A poniżej moje dwie ślubne, malusie karteczki Smile
Jedna odwzorowana od dziewczyn - mam nadzieję, że się nie gniewacie za podróbkę... kwiatek dla ciebie

ABA - Śro 05 Sie, 2009 19:31

Alszka dla mnie czarny kolor to też wydaje się elegancki, ale ja tez szukam dziury w całym. Dlatego pomyślałam sobie, ze kolor czerwony kojarzy się z miłością. Co mi podsunęło pomysł tła czerwonego? Ktoś na forum pochwalił sie wyhaftowana para z TV Wilson. Usta tej pani były czerwone. Pomyslałam sobie.... dlaczego tylko usta, a nie tło?Masz rację, ze przeciwności kolorów bardziej są widoczne. Ja w większości przypadków robię kartki bardziej stonowane kolorystycznie. Są tutaj dziewczęta, które haftują bardzo wesole karteczki. Przyznam sie, że ja nie umiem kolorystycznie rozweselać kartek. Nawet te zminimalizowane pomimo, ze są na kolorowym papierze to wyglądają uroczyście
Alszka Twoje ostatnie kartki są piekne , a torcik wygląda smakowicie.
cmok

alszka - Śro 05 Sie, 2009 19:56

ABA, moim zdaniem do Ty Wilsona nie bardzo pasują wesołe kolorki. Jego grafiki to dla mnie taki typ, który najlepiej wygląda w kilku najbardziej kontrastowych kolorach - najlepiej w dwóch, ożywionych drobnymi akcentami w dwóch kolejnych kolorach - dokładnie tak, jak Twój pierwszy obraz - ten z damą w kapeluszu.
Podejrzewam, że te obrazy w rzeczywistości wyglądają zupełnie inaczej i tam już prawdopodobnie nie ma co nawet próbować szukać dziury w całym, bo się jej i tak nie znajdzie Smile Na zdjęciach tło jest w kolorze różu i to dość delikatnego, więc kontrast między białą nitką a różem tła może być zbyt słaby. Ale coś mi się wydaje, że jak by spojrzeć na te obrazy własnymi oczami, to człowiek rozdziawiłby buzię z zachwytu wesoło mi
A swoją drogą, co do zmysłu kolorów, to ja jakoś nie zauważyłam, byś miała z tym problemy. Ba, powiem więcej, uważam, że Twoje kartki są jedne z najciekawszych na tym forum Smile
Pozdrawiam i czekam na kolejne efekty eksperymentów. Stanowią one prawdziwą inspirację kwiatek dla ciebie

gosias - Śro 05 Sie, 2009 21:50

alexandra20 napisał/a:
mnie się wydaje, że białą nitką lepiej na czarnym wyglądało, ale może na tym tl lepsza by była czarna nitka:) ale ogólnie ładne:)

Też tak uważam Smile

Poza tym, wszystkie Twoje prace są śliczne, ale jakoś najbardziej urzekły mnie obrazy haftowane białą nitką na czarnym tle Smile

psotka26 - Śro 05 Sie, 2009 22:13

Bardzo ładnie kartki
makneta - Śro 05 Sie, 2009 23:11

ABA, dopiero wydrukowałam sobie jeden obrazek Wilsona i myślę jak tu się do niego zabrać, a ty pokazujesz nowe piękności. Wielkie brawo brawo brawo

Alszka, śliczne karteczki radocha radocha radocha

umironczuk - Czw 06 Sie, 2009 01:57

ABA, mnie chyba też się podoba bardziej na czarnym tle ale duże brawa za pomysłowość i próbuje dalej bo masz dużo świetnych pomysłów
alszka, karteczki naprawdę mi się podobaja fajnie wygląda ten delikatny niebieski jako tło

gosias - Czw 06 Sie, 2009 07:07

alszka, Smile śliczne karteczki brawo brawo brawo cool cool cool
te_sia - Czw 06 Sie, 2009 07:11

Jadzia60 bardzo fajne polaczenie roza i koperta
[/b]liken powodzenia na obronie
alszka super kartki slubne, ta z para i sercami bardzo mi sie podoba
ABA co mozna powiedziec -tylko bardzo bardzo ladne-ale na bordo zrob czarna nitka i sama zobaczysz , a my tez jak lepiej ,chociaz czarne tlo jest ekstra
Dla wszystkich radocha i cmoknięcie

bonnie87 - Czw 06 Sie, 2009 08:24

ABA ja też uważam, że powinien być większy kontrast między tłem a nitką i faktycznie może mogłabyś spróbować na granatowej kartce białą nitką, mogłoby to ciekawie wyglądać.
Jadzia60 czy i ja mogłabym prosić o wzór na tą różę z kopertą? wesoło mi
alszka piękne kartki. Mnie zwłaszcza podoba się ta z tortem brawo cool

kociamama - Czw 06 Sie, 2009 16:35

Aba
a mnie się bardzo podobają Twoje "czerwone" Wilsony kwiatek dla ciebie (kocham czerwony kolor) i myślę, że sugerujemy się tym różowym tłem, a w rzeczywistości kontrast jest zupełnie inny. Spróbuj wyszyć czarną nitką i zobaczysz jak to wyjdzie, bo tego się nie da przewidzieć.
W ogóle zauroczył mnie Wilson minimalizmem i to zarówno w rysunku jak i w doborze kolorów.
alszka
śliczne karteczki cmoknięcie
Jadzia60
ja też poproszę o tę różę uklon

krystyn47 - Czw 06 Sie, 2009 18:49

To i ja dołożę swoją dziurę w całym - najbardziej do mnie przemawia jasne tło (najchętniej ecru) i ciemna kreska - taki najbardziej standardowy Ty Wilson
A na tym bordowym tle brakuje mi ust i wyszyłabym je choćby nawet białym kolorem.

maciachowa - Czw 06 Sie, 2009 19:52

cmoknięcie zaakochani piekne obrazki
Co do kolorow..ja do rozowego zazwyczaj dodaje ciemny, cieply braz... tak mi to pasuje najbardziej Smile Ale fakt, ze dałabym ciemny kontur na tym różowym kartonie Smile
Tak czy siak piekne obrazy i kartki slubne tez
Ja wlasnie zajrzalam na forum w poszukiwaniu ispiracji do slubnej karteczki. Ale wybor i Wasze cudne pomysly sa takie piekne, ze mam metlik Smile
Zachwyconam tymi obrazkami Waszami jestem i bede i juz Smile))

alszka - Czw 06 Sie, 2009 20:05

Kobitki, mam do Was ogromną prośbę...
Wiem, że gdzieś widziałam kropki do tej kartki: puknąć się
http://www.fotosik.pl/pok...e1182e1e7a.html
Ale za Chiny nie mogę ich znaleźć. wściekły
Jeśli któraś z Was przypadkiem wie, gdzie znaleźć te kwiatki, to uśmiecham się pięknie Wink
Dzięki wielki i pozdrawiam cmoknięcie

goja75 - Czw 06 Sie, 2009 23:59
Temat postu: Proszę
http://www.cardinspirations.co.uk/demo/demo15.htm
alszka - Pią 07 Sie, 2009 09:25

Dzięki za pomoc kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie
To jest baaaaardzo irytujące, jak człowiek wie, że widział, a nie może tego znaleźć zebalek zebalek

alexandra20 - Pią 07 Sie, 2009 12:43

dziewczynki a dzisiaj coś z innej beczki:) karteczka na wieczór panieński:) dlatego szukałam diabełka , tak sobie wymyśliła klientka (może kiedyś moja szwagierka w przyszłości) Smile diabełek jest pokolorowany kredkami w środku i pokryty brokatem takimw kleju o i jesczez a propos mogę doradzić, że w tecso są takie w kształcie połowy długopisu kompleciki z takim brokatem w kleju z precyzyjną końcówką więc nadają się też do zrobienia napisów:) kosztują coś koło 4 zł więc wydaje mnie się nie drogo:) i kolorki są w paczce czerwony,złoty, jasny róż, zielony i srebrny:) a i opłaca się też w tesco zakupić długopisy żelowe też w takich paczuszkach po 6 szt:) też chyab 4 czy 3 zł:) bardzo dobrze się nimi pisze, ja zakupiłam te z brokatem:) a i chciałam Wam też pokazać jaki fajny tekst znalzłam w sieci do środka "pożegnanie panieńskie" no i oczywiście musi być jakiś gadżet:) dlatego ten hafcik po lewej mimo, że może powinien być ocenzurowany, więc jeśli nie można takiego czegoś pokazywać to oczywiście usunę:) a poza tym na swoją obronę mam jedynie do powiedzenia, że nie jest to rysunek wulgarny:) zresztą narysowałam z głowy:) więc całkowicie wymyślony przeze mnie:D jak Wam sie podoba karteczka??Smile co o niej sądzicie??Smile

gosias - Pią 07 Sie, 2009 13:10

alexandra20, Smile fajny pomysł Smile
bonnie87 - Pią 07 Sie, 2009 16:24

alexandra20 super pomysł z tym diabełkiem brawo cool
patii156 - Pią 07 Sie, 2009 16:48

alexandra20, świetny jest ten diabełek i cała karteczka cool
ABA - Pią 07 Sie, 2009 20:23

Aleksandro brawo brawo brawo brawo brawo brawo
świetna karteczka i pomysł.. cool cool cool cool

goja75 - Sob 08 Sie, 2009 10:26
Temat postu: Prośba
Szukam kropeczek do kartki na pierwsze urodziny dla chłopca, jeśli ktoś może mi coś doradzić, to bardzo proszę.... Widziałam tort z 1 świeczką, ale jak potrzebny, to nie mogę go odszukać:( Pozdrawiam
patii156 - Sob 08 Sie, 2009 13:16

goja75, znalazłam jedynie taki torcik
http://picasaweb.google.c...feat=directlink

ale jeżeli nie torcik to może taki misio Smile

kociamama - Sob 08 Sie, 2009 19:12

goja75
a może coś takiego?
,

goja75 - Sob 08 Sie, 2009 19:45
Temat postu: Dziękuję
Ślicznie dziękuję, wyszyję misia, bo jest śliczny:) ale pozostałe kartki też mi się podobają:)