Nasze spotkania - Poznan
aiszka4 - Czw 09 Gru, 2010 09:18
Autobus z Ronda Rataje odjeżdża w sobotę o godz. 15:40. Myślę, że to optymalne połączenie (wcześniejszy jest o 15:00).
Na którym przystanku trzeba wysiąść?
żabka - Czw 09 Gru, 2010 09:58
Przystanek to swarzędz- szumana (zaraz przy mojej ulicy )
Niestety przy tej pogodzie autobus jedzie ok 30 min.(normalnie w granicach 20 )
Żebyście nie miały problemu z trafieniem to wyśle po was kogoś albo sama podejde na przystanek
graza5111 - Czw 09 Gru, 2010 16:00
Trafimy na pewno, niezależnie od wszelkich czynników atmosferycznych Dla mnie to wycieczka w nieznane bo nie znam okolic Poznania ale wycieczki uwielbiam. No dobra, wiem, gdzie Swarzędz leży. W końcu mieszkam w Poznaniu 30 lat
bean - Czw 09 Gru, 2010 17:57
żabka, sprawdzałam na mapie i chyba nie będzie problemu z trafieniem
Ja z Haniutką i Anetą przyjedziemy autkiem
Paddington - Czw 09 Gru, 2010 18:13
Czyli o 16:00 ?
Ja będę i mam nadzieję, że będzie ze mną... moje ciasto
Prezencik- drobiazgowy bardzo bardzo mam już na wykończeniu.
Co prawda moja teściowa zaprosiła nas na sobotni wieczór do siebie na imprezę urodzinową teścia, ale to też w swarzędzu więc dam radę
Do zobaczenia
saba52 - Czw 09 Gru, 2010 18:40
Tylko fotek nie zapomnijcie zrobić co bym choć mogła na wasze buziole popatrzeć
żabka - Czw 09 Gru, 2010 18:40
| graza5111 napisał/a: | | No dobra, wiem, gdzie Swarzędz leży. | - to już połowa sukcesu
| bean napisał/a: | | Ja z Haniutką i Anetą przyjedziemy autkiem wesoło mi | - w takim razie proponuję jechać ul warszawską (czyli przez rondo śródka prosto na warszawe) przez remontowany wiadukt w antoninku, jadąc dalej prosto po lewej będzie stacja bp i mcdonalds na światłach przy w/w skręcamy w prawo i przejeżdżamy tunelem, zaraz za nim skręcamy w prawo i jedziemy jak nakazuje nam główna droga (tzn po lewej będą budynki po prawej tory kolejowe) na tej drodze jest małe wahadełko (światła szybko się zmieniają i nie ma chopków) zaraz za wahadełkiem nie pierwsza a druga ulica w lewo i już pozostaje tylko wypatrywanie nr 18 po lewej stronie ulicy proste prawda
Efa - Pią 10 Gru, 2010 12:08
Jest mi bardzo przykro, ale nie mogę się pojawić na spotkaniu z Wami. Nadal jestem chora (właściwie zaczynam się coraz lepiej czuć, ale mam nie wychodzić z domu jeszcze co najmniej do poniedziałku).
Życzę Wam udanego spotkania i do zobaczenia w styczniu!
kaga - Pią 10 Gru, 2010 13:32
Ja z Urszulką (lub raczej Urszulka ze mną) dojedziemy autkiem - drogę znamy, będziemy na 16. Planuję placek (ale jestem otwarta na inne sugestie do jutra rana)
Sorki ,że tak późno sie odzywam ale mam totalnie zwariowane podwórko w pracy...
ale do soboty coraz bliżej
żabka - Pią 10 Gru, 2010 20:51
| Cytat: |
Ja z Urszulką (lub raczej Urszulka ze mną) dojedziemy autkiem | - tak myślałam że Wy raczej autkiem
Co do wypieków itp itd. to pozostawiam Waszej decyzji ja i tak jakiś machne
Mam prośbe co do kawy - nie chce kupować w ciemno (nie wiem jaką lubicie) a ja się kompletnie na tym nie znam - w domu pije ją tylko teściowa
nula - Pią 10 Gru, 2010 22:13
nie kupuj kawy !
mam uszykowaną duuużą pakę Jacobsa
weraph - Sob 11 Gru, 2010 10:39
Miłe, ja nie dotrę - autko wrociło z naprawy ale jak probowalam wyjchac z podwórka dzisiaj po zakupy to snieg skutecznie przeszkodził w wyjezdzie.
Przykrto mi bardzo i zazdroszczę wam jak cholerka, chyba z rozpaczy upiekę pierniki dzisiaj.
Paddington - Sob 11 Gru, 2010 12:56
ciasto siedzi w piecu prezencik zaraz zapakuję... malusi jest i drobny ogromniaście... ale może ucieszy
Do zobaczenia
Adresiol znam i wiem gdzie to.
Do zobaczenia tak w okolicach 16 (bo droga i śniegi nie dają szansy dobrego wykalkulowania o któej dokłądnie będę)
nula - Sob 11 Gru, 2010 13:22
Będę wypatrywać znajomych twarzy na Dworcu autobusowym bo jednak zdecydowałam się jechać przez Rataje choć ode mnie to trochę w drugą stronę
żabka - Nie 12 Gru, 2010 10:16
Kochane dziękuje za cudowne spotkanie
Teraz czekam tylko na fotki
nula - Nie 12 Gru, 2010 10:19
Żabuś - dziękujemy za gościnę !!!
było cudnie !!!
mam nadzieję, że fotki wkrótce się pojawią
Paddington - Nie 12 Gru, 2010 12:02
ŻABECZKO Kochana moja
po pierwsze NAJSERDECZNIEJ DZIĘKUJĘ ZA GOŚCINĘ
po drugie masz cudowną utalentowaną rodzinkę
Kochane Mikołajki doskonale poradziły sobie z prezentami- ucałuj je gorąco i powiedz, że były świetne. Twoja druga połowa (no widzisz... mówi się, że oni niby gorsi i w ogóle, ale...) jest rewelacyjnie utalentowany!!! Ciekawe co o nas powiedział jak już wszystkie sobie poszłyśmy...
po trzecie cudownie się bawiłam u Ciebie i z WAMI WSZYSTKIMI
po czwarte dziękuję mojej MIKOŁAJCE za prezencik- na imprezie u teściowej wszyscy oglądali i podziwiali moje kolczyki
po piąte i chyba już po ostatnie WSZYSTKIM GORĄCO I CUDOWNIE DZIĘKUJĘ ZA ŚWIETNY WIECZÓR W NAJLEPSZYM TOWARZYSTWIE
Pozdrawiam radośnie
P.M.
Haniutka - Nie 12 Gru, 2010 12:34
My również świetnie się bawiłyśmy
Wypieki pyszne! Atmosfera miła! A prezenty jakie cudne!
Dla spragnionych widoków i by miło powspominać - fotki w albumie
http://picasaweb.google.c...K31ntD0hqjFtwE#
Dziękujemy Żabce i Jej Rodzince za gościnę
I bardzo dziękujemy też Bean i R. za transport
saba52 - Nie 12 Gru, 2010 13:44
Zdjęcia pooglądałam i aż z żalu że nie mogłam być z Wami!
Mam małą prośbę możecie pokazać Wasze prezenciki?
bean - Nie 12 Gru, 2010 14:24
Dziewczyny, dziękuję za przesympatyczne spotkanie a żabce i jej rodzince za wspaniałą gościnę.
| Haniutka napisał/a: | | Wypieki pyszne! Atmosfera miła! A prezenty jakie cudne! | Tak, tak... było dokładnie jak pisze Haniutka
| saba52 napisał/a: | Mam małą prośbę możecie pokazać Wasze prezenciki?
| Mówisz i masz: Mikołaje (w tej roli dzieci żabki) wylosowały dla mnie prezent od Paddington - dwa płaskie aniołki i czekoladę
Paddington, dziękuję ślicznie!
Bozenka7 - Nie 12 Gru, 2010 14:28
bean, super prezencik
saba52 - Nie 12 Gru, 2010 14:29
bean, Dziękuję Beatko śliczny prezencik
Paddington - Nie 12 Gru, 2010 14:58
a ja dostałam kolczyczki-choineczki od UCHOMISIA Oczywiście foteczkę zrobię i wstawię, ale dajcie mi chwilkę bo nadal jestem w nadrabianiu zaległości gościowo-rodzinnych i za chwilę przyjeżdża do mnie wujek
Bean mam nadzieję, że aniołeczki znajdą swoje miejsce gdzieś w Twojej świątecznej domowej atmosferce a czekoladka... no wiesz... bo to takie słodkie święta
PS. O atmosferze i całym naszym spotkaniu opowiedziałam mężowi i wiecie co- sam zaproponował żeby i u nas takie Maranciaki się spotkały, a on zaoferował się do roli podkuchennego by nam kawusię przygotowywać Co wy na to? odwiedzicie mnie na mojej wsi? UCHOMISIA gdyby spotkanie było u mnie masz oglądanie militariów w pakiecie
nula - Nie 12 Gru, 2010 16:37
No to ja też się pochwalę
Dla mnie Mikołajki wylosowały prezencik od żabki
cudne aniołeczki, które mam nadzieję będą nade mną czuwać
żabko - bardzo dziękuję !!
i jeszcze raz chciałam podziękować bean, że o mnie pomyślała i jej mężowi, że zgodził się jechać tak, żeby móc mnie zgarnąć po drodze
| Paddington napisał/a: | | sam zaproponował żeby i u nas takie Maranciaki się spotkały, a on zaoferował się do roli podkuchennego by nam kawusię przygotowywać Smile Co wy na to? |
no,no, brzmi ciekawie ....
saba - nie płacz - przecież będą następne spotkania
Paddington - Pon 13 Gru, 2010 19:50
mój prezencik od UCHOMISIA było w ślicznym pudełeczku gdzie znalazłam kolczyczki Świąteczne, choinkowe i bardzo podobające się wszystkim którzy podziwiają je na moich uszętach. Do tego malutki dodatek- zobaczcie jaka czaderska naklejka
|
|
|