To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178

Haniutka - Nie 07 Cze, 2009 11:03

Nula fantastyczny prezent cool brawo
alicja11 - Nie 07 Cze, 2009 12:14

Nula fantastyczny prezent i niezwykle uroczy cool cool brawo
JJka - Nie 07 Cze, 2009 14:24

nula, skrzyneczka przesliczna!!! w moim guście, czyli w ciemnych kolorach... ja bym Ci ją chętnie podwędziła gdyby nie to, że była przeznaczona na prezent Smile))
segregator również niesamowity... cool
a kiedy ja się wezmę za swoje segregatory??? Smile
poza tym bardzo ciekawa serwetka... jak ona wygląda w rzecywistości? masz jakąs fotkę??

misia0808 - Nie 07 Cze, 2009 15:09

Wielkie brawa dla wszystkich prac- brawo brawo brawo brawo Nuleńko jestem wielką miłośniczką Twoich prac cool brawo brawo
Elżbieta P. - Nie 07 Cze, 2009 16:09

Nula ale śliczności tworzysz brawo
nula - Nie 07 Cze, 2009 21:38

cmok cmok cmok cmok
dla wszystkich, którzy tu zaglądają i mnie tak podbudowują swoimi komentarzami !!!!

JJka napisał/a:
w moim guście, czyli w ciemnych kolorach...

to są również ulubione kolorki mojej córki
a serwetka wygląda tak

serw. jest firmy "Maki" kupiona w sklepie papierniczym - i przyznam, że w sklepach w sieci akurat na takie nie trafiłam.

wiesia_33 - Nie 07 Cze, 2009 22:06

nula śliczny prezent cool cool cool brawo brawo brawo
Zdolniacha jesteś cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

bela1304 - Nie 07 Cze, 2009 23:02

Nula, Ty to masz twórczą wenę ooooo zebalek Zdolniacha cool cool cool
bean - Pon 08 Cze, 2009 20:55

szczęka no,no.. widzę, że decu pochłonęło Cię na dobre wesoło mi
Śliczne prace!!! uklon brawo

beti9 - Śro 10 Cze, 2009 10:05

Nula próbowałam przykleić całą serwetkę Twoim sposobem ale nie mogłam sobie poradzić.Serwetka za nic nie chciała mi się trzymać folii,jakoś ją jednak umieściłam, wygładziłam ale i tak nie było zbyt równo.Wpadłam na pomysł żeby to przejechać żelazkiem przez papier i faktycznie zrobiło się gładkie jak nic, żadnych zmarszczek.Odczekałam i chciałam posmarować całość cienko klejem i wtedy serwetka zaczęła się marszczyć.Nie wiem co źle zrobiłam. wściekły Ogólnie wygląda dobrze tylko w kilku miejscach mam małe uwagi,może jak polakieruję będzie dobrze. Chyba za szybko chciałam całość posmarować klejem ale nie wiem. bye
nula - Śro 10 Cze, 2009 17:01

wiesia_33, bela1304, bean, dziękuję !!!! uklon uklon uklon
beti9, odpowiedziałam Ci w Twoim wątku cmoknięcie

JJka - Czw 11 Cze, 2009 15:31

beti9 napisał/a:
Nula próbowałam przykleić całą serwetkę Twoim sposobem ale nie mogłam sobie poradzić.Serwetka za nic nie chciała mi się trzymać folii,jakoś ją jednak umieściłam, wygładziłam ale i tak nie było zbyt równo.Wpadłam na pomysł żeby to przejechać żelazkiem przez papier i faktycznie zrobiło się gładkie jak nic, żadnych zmarszczek.Odczekałam i chciałam posmarować całość cienko klejem i wtedy serwetka zaczęła się marszczyć.Nie wiem co źle zrobiłam.

ja też do przyklejania duzych powierzchni serwetką używam żelazka... i tez na pocz atku miałam problem z tym , że po smarowaniu lakierem/werniksem serwetka nazbyt chłonęła i marszczyła sie strasznie.. Sad
na pewnym forum doradzono mi delikatne, ale to na prawde delikatne... wręcz "mazianie" kilkukrotnymi warstwami lakieru po serwetce... miało sie wtedy nie marszczyc...
i faktycznie... skutkuje!
polecam!!
(smarowac prawie suchym pędzelkiem)

nula dzieki za fotke serwetki! cmoknięcie
juz wiem co w najblizszym czasie zamówie w hurtowni papierniczej Wink

nula - Nie 14 Cze, 2009 10:23

dzisiaj będzie monotematycznie wesoło mi co nie znaczy,że nic innego nie robię hahahihi
ale czasu mam jakby troszkę mniej na dzierganie (sama nie wiem czemu rotfl )

zawieszki do kluczy - zrobione tak na szybko dla mamy

chustecznik będzie prezentem dla mamy na imieniny - mam nadzieję, że jej się spodoba (a dowiem się za 2 tygodnie )

zdobyczna osłonka na doniczki, którą uchroniłam przed wyrzuceniem zebalek (dopiero na zdjęciu widzę, że jest troszkę powykrzywiana - ale to przecież nie powód, żeby ją wyrzucać nie wolno )

i świeczniczek - tak mnie jakoś korciło, żeby spróbować zrobić coś na szkle Laughing

Niestety na tym zakończyła się moja współpraca z aparatem wściekły i zdjęcie serwetnika będzie przy następnej okazji wściekły

I dlaczego ja tak bardzo nie potrafię zrobić porządnych zdjęć ???!!! placzek

Ale za to dotarły do mnie brakujące niebieskie nici - hopla więc będę mogła dalej dziubać elemenciki do irlandki wesoło mi

Beata T - Nie 14 Cze, 2009 10:55

piękne cool cool cool
milamirka - Nie 14 Cze, 2009 11:57

Nula jestes wielka we wszystkim decu slicznie ci wyszlo zdjecia sa super cool brawo brawo brawo brawo
Madzia - Nie 14 Cze, 2009 12:37

Pewnie, że niektórzy robią lepsze zdjęcia, ale Twoje są naprawdę dobre, wyraźne i wszystko dokładnie widać. A decu same śliczności, co do jednego, choć najbardziej mi się chustecznik podoba! brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
reni - Nie 14 Cze, 2009 13:20

nula, ale zaszalałaś wesoło mi
wszystko cudne cool cool cool brawo brawo

kiedy ja się w końcu zabiorę za decu hmm

beti9 - Nie 14 Cze, 2009 14:35

Nula bardzo ładne te Twoje prace. Super pomysł z tymi zawieszkami do ogrodu i piwnicy. Chustecznik świetny. cool cool kolczyki i osłona na doniczki też bardzo mi się podobają. brawo brawo
beacia-24 - Nie 14 Cze, 2009 14:47

nula, ja dostaję wstrząsu jak oglądam Twoje prace. Kolczyki bym zabrała bez mrugnięcia okiem, nad resztą bym się troszkę zastanowiła, a na pewno rozłożyła bym w czasie to podbieranie żebyś nie zauważyła braku tych cudności. Powiem szczerze, że wiernie Ci kibicuję w tym decupowym szaleństwie. Czekam na brakujące fotki serwetnika, gdyż zapewne i to będzie cudo. cool cool cool cool
Violetta21 - Nie 14 Cze, 2009 17:59

a jakie cuda brawo brawo
Elżbieta P. - Nie 14 Cze, 2009 19:19

bardzo fajne prace cool brawo
bean - Nie 14 Cze, 2009 22:15

nula, dzisiaj nawet się nie pochwaliłaś jakie cuda wrzuciłaś w galerii kazanie

Świetny miałaś pomysł na przywieszki do kluczy cool
Pozostałe prace - piękne brawo brawo brawo
Moje serce skradł jednak świecznik - uwielbiam malowane szkło hopla

jola373 - Nie 14 Cze, 2009 23:00

Piękne ozdoby! cool cool cool brawo brawo brawo
Bożena- 2000 - Pon 15 Cze, 2009 00:01

Nula - cudawianki. Oglądam, czytam posty pod pracami i znowu oglądam. Rewelacja. Szok. I to nie żadne komplementy. To jest piękne. A pomysły!!! słow brak. Gratuluję.
bela1304 - Pon 15 Cze, 2009 00:26

Nula - Pięęęęękne, aż brakuje słów podziwu cool cool cool brawo brawo cool cool