Galerie prac użytkowników forum - Prace Grażyny -
Bernadka - Czw 20 Mar, 2008 07:49
za cierpliwość do koleżanki , ja to wolę jak mi ktoś dokładnie paluchem w gazecie namacalnie da obraz tego co chce bo inaczej to właśnie takie chece wychodzą , jak robię serwetkę ( a zazwyczaj wszystkim znajomym odmawiam bo każdy się dziwi że ja chcę żeby mi za to zapłacić a to przecież moje hobby ) to proszę o konkretny wzorek i wcale ci się Grażynko nire dziwię że cię nagła ...olera zalała , tyle roboty na nic
Grażyna - Czw 20 Mar, 2008 15:35
No i zdcydowała sę ta moja kolezanka na ten sweterek
Widze, jaki jest przód, ale zastanawiam sie nad tym, czy to jest reglan? A tył jak jest zrobiony? Prosto obrobione kwiatkami pod szyją? Doradźcie mi proszę.
bea julla - Czw 20 Mar, 2008 15:52
Wydaje mi się ,że juz go gdzieś widziałam... chyba na osince...Sliczny jest...
Dla mnie na oko to reglan a tył chyba moze byc prosty tylko obrobiony kwiatkami...
A tak na marginesie ...Ty to masz cierpliwość i do robótek i do klientek
bjanna - Czw 20 Mar, 2008 18:31
Grażynko , to moja faworytka, z ogromną ciekawością poczekam na efekt Twojej pracy, sama mam na nią chrapkę, ale zawsze coś mi stanie na przeszkodzie , już nawet znalazłam odpowiednie nici akrylowe moim zdaniem masz rację co do tyłu, | Grażyna napisał/a: | | Prosto obrobione kwiatkami pod szyją? |
i oczywiście reglan
życzę Ci miłej pracy
kabyr - Czw 20 Mar, 2008 22:08
Grażynko a masz schemat tych motywów?
Ładna jest może i ja bym zaczęła ją robić.
Grażyna - Pią 21 Mar, 2008 16:35
Mam Basiu:
Kiedys podała takie schematy Rosjanka:

Moim zdaniem kwiatek sie zgadza, ale wzór ciągły nie. Powinien byc chyba taki
Żeby było smieszniej, to powiem wam co dzisiaj sie wydarzyło. Zaczęłam robic tą rózową i pomyslałam, że pokaże koleżance, bo dziurki jednak są i czy to jej odpowiada, żeby nie narobic sie znów na darmo. Pokazuję fragment, całkiem nie mały bo szer 53cm i długi na 10cm i co słyszę? Koleżanka mnie pyta, czy sprułam tamten tył. Bo ona pomyslała wczoraj, że mogłabym tamta robótke skończyć, zrobic z tego sweter rozpinany, a ten wzór rózowej bluzeczki to ona chce, ale z innej białej nitki. W środku sie gotowałam i zaraz pomyślałam "boże, dobrze że nie prulam!" No i w takim razie robie dalej to co zaczełam, ale musze pruc nowe fragmenty. Postanowiłam, że zrobie sweter i pokazę jak będzie gotowy, bo kolezanka bedzie skłonna 100 razy zmienic zdanie.
Elżbieta P. - Pią 21 Mar, 2008 17:07
Grażynka, masz 'wyjątkową' koleżankę, przy takiej osobie chyba i anielska cierpliwość nie da rady
bjanna - Pią 21 Mar, 2008 20:01
Grażynko, podziwiam Twoją cierpliwość ja bym ją udusiła, pogryzła, zkleiła buzię plastrem, żeby nigdy więcej nie mogła się do mnie odezwać a na koniec wycięła dziury w jej najlepszej bluzce...............a Ty jesteś jednak uosobieniem cierpliwości i dobroci
misia0808 - Pią 21 Mar, 2008 22:20
Ja też podziwiam Twoją cierpliwość. Miałam podobny przypadek, dlatego zaparłam sie i po prostu robię tylko dla siebie i najbliższych. Uważam, że lepiej robić dla "obcych" niż dla koleżanek, bo z tego nigdy nic dobrego nie wynika. Napracujesz się i tego nie docenią, a jak odmówisz to masz problem. Współczuję ci bardzo, ale wierzę, że sobie poradzisz.
kabyr - Pią 21 Mar, 2008 22:36
Grażynko dziękuję za schematy.
Co do koleżanki to ja osobiście
przebolałabym tę pracę co włożyłam
w ten sweter.
Ja osobiście nie zrobiłabym już jej żadnego.
Nie wiem czy robisz za "frico"
czy ma Ci zapłacić.
Jeżeli to drugie to znowu będą "spięcia".
elka j. - Pią 21 Mar, 2008 23:08
Widzę, że więcej jest tu chętnych na tę bluzeczkę. Też mi się bardzo podoba i też mam na nią chrapkę. W Twoim wykonaniu na pewno będzie śliczna. A jaką niteczką będziesz robić? Grażynko, musisz bardzo lubić tę koleżankę, że jeszcze do niej nie straciłaś cierpliwości
Jarka - Sob 22 Mar, 2008 16:02
| bjanna napisał/a: | Wysłany: Wczoraj 20:01
Grażynko, podziwiam Twoją cierpliwość ja bym ją udusiła, pogryzła, zkleiła buzię plastrem, żeby nigdy więcej nie mogła się do mnie odezwać a na koniec wycięła dziury w jej najlepszej bluzce...............a Ty jesteś jednak uosobieniem cierpliwości i dobroci | DLATEGO GRAŻYNKA PRACUJE W PRZEDSZKOLU Z DZIEĆMI, BO MA ANIELSKĄ CIERPLIWOŚĆ, ALE TĄ KOLEŻANKĘ JUŻ BYM DAWNO POGONIŁA, GDZIE PIEPRZ ROŚNIE
Grażyna - Sob 22 Mar, 2008 20:29
Ach, klient nasz pan Za pieniadze robię, ale takie marne, bo po koleżeńsku się zgodziłam, bo fakt, że tę kolezankę lubię i nigdy bym nie przypuszczała, że tak bedzie marudzić. A cierpliwosci mam sporo, to fakt, chociaż ostatnio dzieci sa wiosennie niesforne i muszę podnosic głos, co bardzo dziwilo moja dyrektorke i powiedziała "O...nie wiedzialam, że pani ma tak donosny glos"
Hala72 - Nie 23 Mar, 2008 12:48
podziwiam za cierpliwośc i czekam na efekt koncowy, a koleżanka...no cóż tacy są ludzie
magdalena - Nie 23 Mar, 2008 18:03
Grażynko podziwiam Cię za Twą anielską cierpliwość!!
gabis - Pon 24 Mar, 2008 09:45
Grażyna,
Piękny wyszedł Ci ten taśmowy sweterek!!!
A co do koleżanek - klientek - tak to niestety czasem bywa, że są najbardziej wybredne. Cierpliwości Ci życzę i jeszcze raz cierpliwości!!!!
jola373 - Śro 26 Mar, 2008 08:36
Grażyna, TRZYMAM KCIUKI !
Absolutnie nie pokazuj przed ukończeniem!!! (Tak na wszelki wypadek!)
Grażyna - Śro 09 Kwi, 2008 16:22
Wreszcie umeczyłam sweterek dla tej kolezanki, o którym wcześniej pisałam. Nitka "Kalinka" brązowa, szydełko 1,3mm. Długość swetra 68cm, szerokość 53cm, długośc rekawa od pachy 50cm.
Oto on:
robota była zmudna, więc dla relaksu zrobilam sobie koszyczek
a teraz robię obrus na okragły stół. początki wygladaja tak:
barbara 1 - Śro 09 Kwi, 2008 16:24
Sweterek pięęękny,koszyczek jest boski to mało powiedziane,a obrus zapowiada się fantastycznie
Jarka - Śro 09 Kwi, 2008 17:25
, wyszedł fajny sweterek, a odstresowacz (koszyczek) jeszcze fajniejszy, serweta zapowiada się rewelacyjnie
Madzia - Śro 09 Kwi, 2008 18:30
luna19 - Śro 09 Kwi, 2008 18:37
piekne dzierganki
Mao - Śro 09 Kwi, 2008 18:38
Ha a u Grażynki jakie mamy śliczności marzy mi sie obrus nowy ..a Grażynka widzę kusi mnie takimi ślicznościami ,że zaraz będę nitek i wzorów szukać
bjanna - Śro 09 Kwi, 2008 18:42
za taki śliczny sweterek koleżanka będzie musiała droooogo zapłacić
koszyczek śliczności
serwetę to jednym pstryknięciem zrobisz
Bernadka - Śro 09 Kwi, 2008 18:54
| bjanna napisał/a: | | za taki śliczny sweterek koleżanka będzie musiała droooogo zapłacić | popieram w 100 % a koszyczek cudo , obrusik szybciutko skończysz i będzie nas czarował
|
|
|