To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Ciapara- pajęczyny sprzątam :-) str 169

ciapara - Nie 08 Sie, 2010 11:20

To i ja tak chyba zrobie ze swoja...
Grażyna - Nie 08 Sie, 2010 14:37

niesamowita jesteś Aga... wesoło mi
LidkaM - Nie 08 Sie, 2010 15:23

No tak, czasu mi ostatnio na forum brak całkowicie, kręgosłup boli od siedzenia, a jak już się zdobyłam na zerknięcie na marantę to pierwsze co mnie zszokowało to ponad 3000 nie przeczytanych postów a drugie to Twoja chusta. Dobrze, że nie czekałaś na mnie, u mnie tylko zapasy włóczek rosną, długo robić nie mogę, bo dłuższe siedzenie staje się uciążliwe a przynajmniej Twoja chusta gotowa i.... do tego taka śliczna!!! Pierwsze koty w ażurach za płoty! Rewelacja.
nula - Nie 08 Sie, 2010 22:13

Hamaczek dla świnka odjazdowy !!!! wesoło mi
super pomysł - no i na pewno troszkę zaoszczędziłaś cool

ciapara - Pon 09 Sie, 2010 08:18

Marysiu54, Grazynko, LidkaM, Nula dziekuje Wam kochane za wszystkie cieple slowa. Grzeja one moje serducho bo oczywiscie w domu mam totalny brak zrozumienia dla mojego hobby... cmoknięcie

Odwazylam sie... wzielam zelazko i wyprasowalam chuste... zestresownana okrutnie
Ale... warto bylo....Chusta teraz dopiero nabrala pieknej formy
Wczoraj miala swoje pierwsze wyjscie. Podobala sie wszystkim moja narzutka..
Mialam ja narzucona na ramiona i przody zarzucone do tylu.. niektóre kobitki nawet nie wiedzialy ze to chusta..a znajome podziwialy bardzo. cmoknięcie
Na drutach mam juz nastepna... ale jakos tak wolno mi idzie bo odlozylam ja na moment zeby zrobic dziecku szaliczek z wloczki pompon i czapke do kompletu do nowej zielonej jesiennej kurtki. Koncze juz wiec niedlugo sie pochwale Smile
Fotke chusty po prasowaniu wrzuce jeszcze raz.... bo wyglada jak nie ta sama Smile
Balam sie prasowania bo to jakis akryl... a tu tak sie opłacało bye

ciapara - Pon 09 Sie, 2010 13:53

Bałam sie ze po prasowaniu bedzie nalesnik... ale nie
Teraz dumam czy wyprasowac szal.... ale boje sie Smile

nismon - Pon 09 Sie, 2010 14:13

Naprawdę pięknie teraz wygląda! hurrraaa
Co do prasowania- to nie pomogę i nie doradzę-sama ostatnio nabroiłam prasując akryl...... wściekły

lamika88 - Pon 09 Sie, 2010 14:34

Wyprasowana wygląda jeszcze piękniej cool cool cool
7Kasiulek7 - Pon 09 Sie, 2010 16:10

Piękna po prostu Wink
brawo brawo brawo

kasia123 - Pon 09 Sie, 2010 16:12

Śliczna. brawo brawo
LidkaM - Pon 09 Sie, 2010 17:49

Teraz to dopiero pogubiłam zęby......
ciapara - Pon 09 Sie, 2010 18:25

nismon, 7Kasiulek7, lamika88, kasia123, LidkaM cmoknięcie cmoknięcie
Normalnie az dla Was chce sie dziergac hopla Dziekuje za dobre słowo Smile

LidkaM napisał/a:
Teraz to dopiero pogubiłam zęby......

Oj Lidziu Lidziu bardzo sie ciesze ze humor Ci dopisuje Smile Pamietam o Was love Smile bye

Elżbieta P. - Pon 09 Sie, 2010 20:20

noooo fantastyczna chusta się teraz zrobiła wesoło mi brawo brawo
ciapara - Pon 09 Sie, 2010 22:07

Tak Elu ... teraz dopiero zrobila sie chusta Smile

Dzisiejsze popoludnie tez spedzilam tworczo
Pocielam koldre i zaczelam wprowadzac w czyn swoj pomysł ozdobienia dziecku metalowego lozka z Ikea. Zrobilam dzisiaj dwie wiszace poduszki. Potem uszylam powleczenia sa dwustronne po jednej stronie inne i po drugiej jak juz sie opatrza.
Material kupilam na allegro i nie byl w wystarczajacej ilosci. W zwiazku z tym kupony materialu nabieraly mocy.. nie mialam na nie weny a dzis nadeszla.
Nawet Ładnie wyszly jak mi sie uda moze jutro zrobie przy dziennym swietle fotki i wrzuce Smile bye

lamika88 - Pon 09 Sie, 2010 22:15

Oj koniecznie zrób fotki cobyśmy i my mogły podziwiać wesoło mi
gosias - Pon 09 Sie, 2010 22:54

ciapara, cool cool cool brawo brawo brawo
marysia54 - Pon 09 Sie, 2010 23:22

ciapara
ooooo ooooo ooooo chusta wygląda fantastycznie
brawo brawo brawo brawo brawo brawo

ja też miałam opory przed prasowaniem swojej Haruni, ponieważ nie pomogło blokowanie
to stwierdziłam, że prasuję i koniec, jak bym sknociła to trudno, dłubała by się następna hahahihi Ale wyszło ok.

Koniecznie pokaż jak ozdobiłaś :szyję: łóżeczko

buziaczek - Pon 09 Sie, 2010 23:31

wowwwwwww cudowna chusta brawo
ciapara - Wto 10 Sie, 2010 09:14

Dziewczyny to dla Was love cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Wczoraj wieczorem Tymek urzadzil sobie gonitwe po klatce a po chwili kwiczal tak glosno i przerazliwie ze myslalam ze oszalal, balam sie wlozyc reke do klatki
Okazalo sie ze wzywal pomocy! Nozka mu sie zaplatala w troczek od hamaczka i zostala uwieziona. Hamak zostal odciety a swinka pocieszana ze byla bardzo dzielna. Na szczescie nie zlamal nogi bo musielibysmy go uspic.
Wskutek nie spelniania norm BHP hamak zostal zdjety. Musze go poszerzyc i tak zrobic troczki zeby Tymek byl bezpieczny w zabawie w klatce. No ide zrobic fotki wczorajszej pracy.
bye

Kasia184 - Wto 10 Sie, 2010 09:46

zdolniacha z ciebie.... cool cool cool
brawo brawo brawo brawo brawo brawo

... czekam na nowe fotki zebalek

ciapara - Wto 10 Sie, 2010 10:02

Kasiu cmoknięcie

Obiecane fotki poduch. Bedzie ich wiecej ale na razie nie mam wsadow czyli poduch
Na ten cel pocielam koldre... bo byla za duza... docelowo bedzie jesze jedna taka poducha
Lozko jest metalowe wiec sa po to zeby usiasc jak na kanapie i oprzec sie
To taka szybka sesja... malo ukladana
Po jednej stronie poduchy sa w kwiatki a po drugiej troche jakby patchworkowe bo laczone dwa kolory. Pokoj jest w tonacji pomaranczowej jak widac wiec rozne detale tez.
No i jak? Fajne?
Docelowo jeszcze zrobie dziecku jakas narzute z elementow... jeszcze sie waham czy tez zrobic patchworkowa materialowa czy rzucic sie na szydelko i zapasy wloczek... ach ten wieczny brak czasu ... bye

lamika88 - Wto 10 Sie, 2010 11:32

Bardzo fajnie to wygląda cool cool cool
7Kasiulek7 - Wto 10 Sie, 2010 16:50

Cudne są te Twoje poduszki, a hamak popraw i pokaż koniecznie Wink
brawo brawo brawo

Jarka - Wto 10 Sie, 2010 18:35

Świetne cool cool te Twoje poduchy, ale skoro one są takie kolorowe, to uważam, że narzutę musisz zrobić jednolitą (ale to tylko moje skromne zdanie)
ciapara - Wto 10 Sie, 2010 19:42

love cmoknięcie cmoknięcie uklon
Jarka jak uwazasz co by pasowalo... narzuta szyta czy szydełkowa? Duzo pomaranczu jest w pokoju boje sie ze az za duzo dlatego te poduchy zlamalam kwiatkami...
Kiedys Łódz stała tkaninami do wyboru do koloru, teraz brak sklepow z tkaninami, materialy sa chinskie i sztuczne a polskiej bawelny brak... niestety
Swiniak po wczorajszym szoku jakis taki spokojny... chyba odreagowuje... hamak odlozylam... jak bedzie spelnial normy bezpieczenstwa powiesze go znowu Smile